اشاره:قرارمصاحبه ما با استاندار جدید یزد با 15دقیقه تاخیر برگزارشد، اما قرارنیم ساعته به یک ساعت ادامه یافت.آرام و شمرده سخن می گوید ولی با جسارت ، بی پرده و با اندکی تاملی پاسخ های صریح خود را اعلام می نماید. میرمحمدی این روزها که به واسطه کندی تغییرات در لبه تیغ تند دوجناح سیاسی کشور قرارگرفته است در پاسخ به سوالات نشان داد که صبوری و از تدبیری مثال زدنی برخورداراست، به طوریکه در لابه لای این گفتگو بارها تاکید کرد که تحث تاثیرفشارهای سیاسی نخواهد شد.او از همه دری سخن گفت،از توسعه اقتصادی تا اشاره به غم انگیزی چهره مردم یزد.
+آقای مهندس با تشکر ازوقتی که در اختیار ما گذاشتید.الان چند روزه که استاندار یزد هستید؟
(باخنده)از تاریخ 12آبان ماه،حدودا39روز
+در این مدت چه شناختی ازیزد پیداکردید؟
دراین مدت در ابتدا سعی کردم که با تمام گروهها و شخصیت های فرهنگی و اجتماعی دیدار داشته باشم.باهیاتهای مذهبی،ورزشکاران و مدیران شهرستانی نشست های متفاوت هم اندیشی داشتم به طوریکه به من اعلام کرده اند با 200شخصیت حقیقی و حقوقی دیدار داشته ام .این عزیزان مشکلات و شرایط موجود را توضیح داده اند و من هم سعی نمودم با سفر به شهرستانهای استان از مجموع شرایط شناخت بیشتر را تحصیل نمایم.به هرحال در مجموع این شناخت ها سبب می شود که واقعیت های موجوددر برنامه ریزی های آتی الویت بندی شود.
+به غیر از مسئله آب،مشکلات را در چی مسائلی دیدید؟
ببینید اولین مشکل ما آب است تا آب نباشد هیچ یک از مشکلات پیش روی ما حل نخواهد شد.البته ما به غیر از این مسئله آلودگی محیط زیست که در ارتباط با صنایع مستقر شده ایجاد شده و در این راه با ریزگردها مواجه هستیم مشکل بعدی ماست که باید تدبیرهای لازم در این زمینه اندیشیده شود.
+و پتانسیل و ظرفیت های استان؟
باتوجه به نیروها متخصصی که در استان یزد فعالیت می کنند، ایجاد و توسعه پارک های فناوری در الویت کاری بنده است .سرمایه ارزشمندی برای توسعه استان وجود داردکه باید سعی نماییم این محورها بیش از حد توسعه دهیم ،برای نمونه انرژی خورشیدی موضوع جدیدی هست که باید بیش از این ها در استان به آن توجه نماییم.
+از ادامه مشکلات استان بگویید؟
مشکلات فرهنگی از دیگر پرپیچ و خم های مشکلات استان است که با حضور اتباع غیرقانونی ؛ناامنی های اجتماعی و سرقت در استان افزایش پیدا کرده است.جدا از این ،ما ساماندهی بافت تاریخی یزد را باید در الویت قراربدهیم.وضعیت بافت تاریخی دروضع موجود مطلوب نیست.درحال حاضر مخروبه ای به ما تحویل داده اند که نمی توان خدمات مناسبی را به گردشگران ارائه دهیم.
+چند وقت پیش دیداری با ائمه جمعه استان و شهرستانها داشتیدو در آنجا دیدگاههای اقتصادی و سخن از توسعه اقتصادی را مطرح نمودید.در مورد آن جلسه و دیدگاههای خود بیشتر توضیح می دهید؟
توسعه اقتصادی به معنای این است که از امکانات موجود بهره وری مطلوب داشته باشیم، چه در حوزه صنعت و چه در خدمات و حتی حوزه گردشگری.ببینید سرمایه گذاری های ما باید طوری باشد که بتوانیم گردش پولی در استان یزد افزایش پیدا کند.تولید بالا در حد مطلوب ،منجر به رشد و رونق اقتصاد و بهبود شرایط در استان می شود .برای همین ما در استان ظرفیت های خیلی خوبی داریم که باید سعی کنیم با بهره وری مناسب و برنامه ریزی، رونق را دراستان افزایش بدهیم.
+مهمترین رکن های این توسعه و رونق ،کارآفرینان هستند،اما ان چیزی که در حال حاضرمی بینیم مشکلات بانک ها در ارائه تسهیلات برای کارآفرینان است؟
بحث کارآفرینان صرفا در ارائه کارهای بانکی نیست .اگرمجموعه عواملی که در انجام یک کارموثراست در برنامه ریزی اولیه دیده شود یکی از انها در تسهیلات بانکی در کمک به سرمایه گذاری است.عمده مشکلات بانکی در این زمینه این است که طرح ها و پروژه ها در زمان خودش به نتیجه نمی رسد.اگر یک کارافرین عوامل مختلف را پیش بینی می نمودبا این مشکلاتی که شما می گویید مواجه نمی شد.البته نابسامانی های اقتصادی به خصوص تورم بالا هم در این زمینه مشکل ساز شده است.این مسئله را از یاد نبرید که بانک ها هم شرایط خاص خود را دارند که از مرکز به انها ابلاغ می شود و دست استان و کارآفرینان از آن کوتاه است.
+شما چه حمایت و برنامه برای این موضوع دارید؟
ما قرار نیست حماینتی بکنیم بلکه باید تلاش نماییم که با پیشنهادات کارشناسی هم ظرفیت بانک ها را افزایش دهیم و همین اینکه کارآفرین را با برنامه ریزتر هدایت نماییم.
+سوال دیگر من این است که شهر یزد در همجواری استانهای فارس و اصفهان تا حالا نگاه فرهنگی به خود ندیده است؟مثلا استان اصفهان باید پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شود در صورتیکه یزد با داشتن فرهنگ غنی ومشاهیر خود باید با افزایش آسیب های اجنماعی مواجه شود؟
ما هم دغدغه فرهنگی داریم.وقتی مسئله بافت تاریخی و توسعه پارک های علم و فناوری را مطرح می کنیم یعنی این است که ما دغدغه فرهنگ داریم.الان مجموعه فعالیت های دانشگاهی را در استان داریم که جدا از فرهنگ نیستند.یزد درمسیر ترانزیت انسان ها قرارداردکه باسود جویی و بی برنامه ریزی هایی که در این خصوص صورت گرفته است آسیب شدیدی به خود دیده است.
+معتقدید که شرایط اقلیمی ماحصل این شرایط بوه است؟
به هرحال همه این عوامل دست به دست هم داده است تا شرایط موجود این وضعیت را به ما نشان بدهد.ما تلاش لازم را نکردیم و اگر هم تلاشی صورت گرفته است لنگان لنگان بوده است.باید تلاش کنیم با ظرفیت های لازم در مسیر انحرافی کشیده نشویم.حضور مهاجرین غریب که به هردلیلی به یزد آمده اند شناخت باید حاصل گردد و در این زمینه دستگاههای اجرایی استان هم باید تلاشی دوچندانت از خود نشان بدهند.
+شهر یزد به لحاظ نشاط اجتماعی آمار خوبی هم ندارد،برای نمونه شما عصر یک روزجمعه با خانواده کجا می روید؟
هنوزتجربه لازم را پیدا نکردم چون وقت و کارم ایجاب می کند که تا اخرهای روز جمعه هم استانداری باشم.روز جمعه به طورحتم بستگی به سلیقه هر فرد دارد.
+به هرحال در یزد ابزارهای نشاط اجتماعی وجود ندارد؟
این مسئله را با من در میان گذاشتند.افسردگی مردم یزد مطرح شده است،چه باید کرد مهم است.به مسئله و جنبه های غم انگیز هم باید اشاره شود،برای نمونه؛ برنامه های صدا و سیما ی یزد با دیگر استانها تفاوت زیادی دارد .به طوریکه عمده برنامه های یزد حزن و اندوه است.الان مذهبی های ما هم با صدا و سیمای یزد مشکل دارند.ما باید توجه داشته باشیم که دین اسلام یک دین سرزنده و شاداب است.درواقعه عاشورا،شما واقعه عشق و عشق بازی را می بینید،بحث کشت و کشتار نیست بلکه چون حضرت امام حسین(ع)آگاهانه وارد میدانی می شود که باطلی حق جلوه داده نشود و حقی باطل نشادن داده نشود.این صحنه ها صحنه های زیبایی دارد که ما تبدیل به حزن و اندوه کرده ایم.
+درواقع با مثال صدا و سیما می خواهید بگویید که سازمانها در نشاط اجتماعی یزد کوتاهی کرده اند؟
من می گویم رویه کارهای ما باید طوری باشد که ما را به سرچشمه اسلام برساند.آداب و رسوم ما متفاوت است که باید تغییر کند.این تغییر به نظر من با شرایط روز تغییر می کند.آقای معادیخواه بعنوان یک پژوهشگر دینی معتقد است که در سخنرانی ها توصیه نشده اشک بریزیم در صورتیکه ما مرتبا تاکید می کنیم که هرچه بیشتر اشک بریزیم عبادت بیشتری نموده ایم.تاکید می کنم که پیام حضرت امام حسین (ع) جلوه حق بود.
+شما چه موقع عصبانی می شوید؟
من معمولا عصبانی نمی شوم.چون انتظارم از دیگران زیاد بالانیست.من سعی کرده ام که توقع و انتظارم نیز حداقلی باشد.
+پس عصبانی کردن شما سخت است؟
این دیگه بستگی به شرایط دارد.عصبانی کردن افراد غیرممکن نیست.
+اگر یه تصمیم یا طرحی داشته باشید تا چه حد در تصمیمتان پافشاری می کنید؟
اگر تصمیمی گرفتم با قاطعیت سعی خواهم نمود اجرا کنم.عقبگردی در تصمیم های خود نخواهم داشت.
+روند تصمیم گیری های چطوری است؟
اهل مشورت هستم و از تمام شخصیت ها و گروهها نظرخواهی می کنم.چون تصمیمی که می گیرم در حد منطقه و استان است که باید همه ملاحظات را درآن نظرگرفت.ولی این راهم بگویم که تسلیم زیاده خواهی یک گروه و یا یه عده خاص هم نمی شوم.
+در انتخابات ریاست جمهوری مرم استان یزد دومین استانی بودند که بالاترین رای را به دکتر روحانی دادند؟نظر شما در مورد این تغییر نگرش چیست؟
مناطق متفاوت است.لذا عوامل متعددی در این زمینه نقش داشت.
+تحلیل خود شما چیست؟
مردم به تغییر رای دادند چون از گذشته راضی نبودند.پیام مردم این بود که رویه های گذشته نباید تکرارشود.
+رویه شما چگونه خواهد بود؟
نباید برای انتخاب مسئولین رابطه را حاکم نماییم.بلکه باید توانمندی ،ظرفیت و تخصص افراد در نظر بگیریم.ما نباید با رابطه که بیشترین اختلافات و آسیب ها را که به مردم می زند را حاکم نماییم برای همین دیدگاه تغییرات اتوبوسی ندارم.
+اما جدا از اصلاح طلبان ،همین اصولگرایان یزدی معتقدند که شما باید تغییرات را تا بخشداری مناطق هم دنبال کنید؟
تغییرات گسترده به مردم صدمه می زند.ما باید در تغییرات صبور و باتفکر باشیم.
+ولی این صبوری ها روند اجرایی استان را کند کرده است؟
نه اینطور نیست.من حرف شما را قبول ندارم.الان در همین خود استانداری همه مجموعه تمام تلاش خود را دارند انجام می دهند تا امور و معشیت مردم دچار خدشه نشود.
+من فکر می کنم که شما متظر استعلامات خود در تغییرات مدیران زیر مجموعه خود هستید.به هرحال شما می توانید تا امدن استعلام سرپرست انتخاب کنید؟
همین الانش سرپرست داریم.آقای یادگاری در مجموعه معاونت عمرانی یکی از این نمونه هاست که خود به خود و بانظم دارند کارها را انجام می دهند.برای همین من فکر می کنم که انتخاب سرپرست مشکلات را بیشتر می کند ،چون تا افراد بیایند عادت کنند به یکدفعه یک تغییر کلا مجموعه را بهم می ریزد.من منتظرم موتور تغییرات زمانی گرم می شود که شرایط بستری انهم فراهم شده باشد.
+این موتور چه زمانی گرم می شود؟
(می خنندد)به موقع خودش
+خبردارید که در استان یزد چه تعداد از مصوبات سفرهای استانی اجرایی شده است؟
آمار خوشایندی نداریم.
+دلیل ان؟
نداشتن عدم تخصیص اعتبار و بعضی از آنها هم به بدون مطالعات کارشناسی روند کندی به خود گرفته است.تعدادی هم نیمه تمام است.ولی در مجموع می توان گفت که در بعضی پروژه ها 20درصد و در بعضی از انها هم 80درصداجرایی شده است.این نوع پروژه ها در شهرستانهای استان زیاد دیده می شود.
یک آمار خوب به ما می گویید؟
مقام محترم ریاست جمهوری و وزیر نیرو در بحث انتقال خط دوم اب و همچنین میزان سهم آب دستور مساعدت خوبی صادر نموده اند که این امر یک روند روبه جلو برای استان خواهد بود.همچنین درمورد احداث مرکزپژوهشهای انرژی خورشیدی با توجه به شرایط مساعد یزد در این زمینه مجوزهای لازم را دریافت نمودیم.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید