ابرکوه خبرنگار یزد فردا مهدی کارگر "دومین همایش ملی توسعه پایدار در مناطق خشک ونیمه خشک با مشارکت دانشگاه تهران ازسوی دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه درسالن همایش های شهید مطهری این دانشگاه برگزارشد
این همایش کشوری که با حضور جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران از استانهای مختلف کشور ومسئولین ادارات شهرستان ابرکوه در سالن شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد.
امام جمعه ابرکوه در این همایش با اشاره با آیات قرآن کریم که فرموده عالم هستی بویژه زمین در تسخیر بشر است، گفت: ما زمین را برای شما رام قرار داده ایم تا در خصوص بهره برداری و توسعه زندگی از آن حسن استفاده نمایید.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم حسینی اظهار داشت : امتیاز کویرنشیان و مردم یزد و ابرکوه در هم زیستی با شرایط کویر است و لذا این مردم هرگز به جنگ با کویر برنخواسته اند بلکه با تعامل و هم زیستی با آن تن داده اند .
رئیس شورای فرهنگ عمومی ابرکوه ادامه داد: زندگی در کویر یعنی کنار آمدن با سخت زیستی و خشونت در طبیعت خشک و رنج آور برای مردمی که با این روش به معیار قنات و با روش تدیّن به معیار قنوت و با روش سازگاری در شر ایط سخت زیستی بر معیار قناعت شناخته می شوند.
وی گفت: اقدام به امر توسعه در شرایطی سخت و کویری نیاز به عزمی جزم دارد و همتی بلند را می طلبد که به لطف خداوند در مردم و مسئولین با اراده ما وجود دارد.
حسینی تصریح کرد: در نشانه صحت گفتارمان همین بس که در استان بی آب استان یزد در جهشی خیر ه کننده قلب صنعتی کشور شده است و موقعیتی ممتاز کسب نموده است .
امام جمعه ابرکوه با تشکر از تلاش مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه و همکاران در برگزاری این همایش ها اظهار امیدواری کرد: که خروجی این همایش و اجرائی شدن راهکارهای پیشنهاد شده عملی و مقالات مفید برای امر توسعه پایدار و همه جانبه در دیار کویر باشد.
در ادامه این همایش دبیر و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با پوتین پیشنهاد تاسیس اوپک گازی را داده اند و توسعه رشته های مرتبط همچون اقتصاد نفت و گاز و حقوق نفت گاز را در سطح تحصیلات تکمیلی خواستار شدند.
دکتر عباس علوی راد گفت :در سطح کشور تنها دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه پیگیری کرد و تاسیس هر دو این رشته خواسته مقام معظم رهبری را در مقطع کارشناسی ارشد پیگیری کرد و این دو رشته در این دانشگاه سال آینده راه اندازی خواهد شد .
وی بابیان اینکه همایش های ملی توسط این دانشگاه در راستای دغدغه های مقام معظم رهبری در این حوزه برگزار می شود، افزود: تلاش داریم چالش های اقتصادی را درقالب همایش ها ملی توسط متخصصین به بحث بگذاریم .علوی راد ادامه داد: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری این دانشگاه در 3 سال گذشته 5 همایش ملی در حوزه اقتصادی ومناطق خشک برگزارکرده است .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه از برگزاری همایش بین المللی در سال آینده خبر داد و گفت : این دانشگاه برای توسعه و راهکارهای مناسب در بحث توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک درسطح بین المللی با حضور شخصیت های علمی و اقتصادی دنیا برگزار خواهد کرد .
وی تصریح کرد: این دانشگاه در کنار کارهای پژوهشی تلاش دارد برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بزودی برای نخستین بار یادواره شهدای دانشجو را برگزار کند و در جایگاه فرهنگی این برنامه ادامه خواهد داشت .
علوی با اشاره به اینکه هم اکنون 750 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دراین دانشگاه پذیرفته شدند و در 4 رشته پرطرفدار مشغول تحصیل هستند، ادامه داد: تلاش داریم در رشته تحصیلی اقتصاد در مقطع دکتری در این دانشگاه در سال 93دانشجو پذیر شوند.
فرماندارابرکوه هم گفت: باید فرهنگ تغییرنرگش درمناطق خشک ونیمه خشک استانهای کشور ایجاد شودو راهکارههای مناسب زندگی دراین مناطق فراهم شود.
اسماعیل برزگر زاده بااشاره به معضل خشکسالی وکم آبی ور بعضی از شهرها و مناطق استان بخصوص شهرستان ابرکوه اظهار داشت : باید از پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری ، دربحث ادبیات بخصوص شعر ، خوشنویسی استفاده کرد.
در این آیین کشوری استاد سنجش از دور GIS دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران گفت: توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک متخص ابرکوه ، استان یزد و دیگر استان های کویری و خشک نیست بلکه مجامع بین المللی هم درگیر این موضوع هستند و دنیا با مشکل جدی روبرو است .
پرفوسور سید کاظم علوی پناه اظهار داشت : برگزاری همایش ملی توسعه پایدار درمناطق خشک و نیمه خشک درابرکوه نشان از توجه محافل علمی به طرح مسائل مهمی همچون پایداری توسعه در همه سطوح هست .
وی گفت: افزایش آگاهی ها رفتار با اکوسیستم های شکننده باید بگونه ای همه جانبه نگر باشد زیرا اکوسیستم ها از پیچیدگی های زیادی برخوردارند بنابر این باید از برخی شاخص ها برای پی بردن به تخریب و یا احیاء اکوسیستم استفاده کرد .
علوی پناه ادامه داد: اگر امروز دمای کره زمین درحال افزایش است ، این نشان دهنده بیماری کره زمین است که در اثر رفتار نامناسب با پدیده های زیست محیطی حاصل شده است .
این استاد دانشگاه تهران که یکی از27نفر عضو سازمان خوار وبار جهانی است ،تصریح کرد: این هیات از طرف سازمان خوار وبار جهانی FAO انتخاب شدند تا برنامه ریزی های علمی برای تهیه منشورخاک و راه های حل مشکلات از بین رفتن خاکهای جهان را کار کنند.
وی تصریح کرد: این هیات تاپایان سال 2014نتایج و پیش نویس نهایی را تهیه و به سازمان ملل برای ابلاغ تحویل می دهد و از سال 2015این موارد به همه کشورها برای اجرا ابلاغ می شود. قائم مقام وزیر کار و مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان یزدگفت : یکی از مولفه هایی که می تواند در توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک موثر باشد، بحث اشتغال و کسب و کار است.
امراله فلاح زاده اظهار داشت : ما آمادگی داریم ارتباط صنعت و دانشگاه را رقم بزنیم و برای فارغ التحصیلی دانشجویان ایجاد اشتغال کنیم.
وی گفت : باید رشد اقتصادی را در استان یزد افزایش دهیم و سند اشتغال استان را از 7/37 به 7/41درصد برسانیم و نرخ بیکاری استان را تا 6تا 7 درصد حفظ کنیم .
فلاح زاده افزود: یکی از راه هایی که باعث توسعه پایدار می شود ایجاد و تقویت مشاغل خانگی در سطح وسیع است و اولویت اولیه اداره کار و تعاون هم همین است و توازن در مسئولیت، از بین بردن هزینه های ایاب و ذهاب، انتقال تجارب به شیوه ای غیر رسمی، کاهش نرخ بیکاری از جمله مزایای این طرح است .
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی یزد تاکید کرد: مهمترین سرمایه گذاری در بخش صنعت هم آب است که استان یزد با این بحران مواجه است و باید استان در توسعه پایدار به توسعه های کار ، کم آبخواه روی آورد.
دراین همایش ملی 140 مقاله تخصصی شامل 60مقاله بصورت سخنرانی ، 10مقاله بصورت پوستر و70مقاله درمجامع مقالات پذیرفته شده است.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید