امام خمینی (ره)، معمار کبیر انقلاب اسلامی با توجه به روش، منش، شخصیت و دیدگاه جامعی که به همه امور داشت، به همان نسبت نیز از سوی اقشار و شخصیتهای گوناگون داخلی و خارجی مورد تجلیل قرار گرفته است؛ چنان که حتی دشمنان نیز اعتراف به بزرگی ایشان کردهاند.
به گزارش «تابناک» به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر، نمونههایی از اظهار نظرهای داخلی و خارجی را درباره ایشان برگزیده ایم که در زیر می آید:
ــ شهید سیدمرتضی آوینی: وجود امام خمینی (ره) و برکات آن را تنها کسانی میتوانند حقیقتا درک کنند که در جستجوی تاریخ تحول باطنی انسان بر کره زمین... به تاریخ انبیا رجوع میکنند... و بیرودربایستی همه تحولات تاریخی دهه شصت هجری و دهه هشتاد میلادی و دهه اول قرن پانزده هجری قمری، معلول همین علت یگانه است، قیام امام خمینی (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی.
ــ نلسون ماندلا (مبارز بزرگ آفریقای جنوبی): رهبری منحصر به فرد امام خمینی بود که توانست با دست خالی، انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی برساند.
ــ دکتر چاندرا مظفر (مالزی): از امام خمینی به عنوان بزرگترین رهبر قرن بیستم یاد خواهد شد، زیرا وی نخستین رهبری بود که در این قرن، یک انقلاب دینی را پایه گذاری کرد.
ــ حسین افندی اسمایچ (مفتی سارایوو): امام خمینی توانست با انقلاب اسلامی در ایران، مسلمانان جهان را به اسلام و هویت اصلی شان بازگرداند... این کار بزرگ میتواند پیام و سرمشقی برای کسانی باشد که خواستار دین اسلام هستند.
ــ دکتر بداته (رئیس جوامع اسلامی اسپانیا): زندگی ایشان الگوی مناسبی برای همه مسلمانان جهان است.
ــ پروفسور لنسل (اتریش): امام خمینی در نزدیک شدن انسان به خدا فصل جدیدی را گشود.
ــ پروفسور یاوس اسوس (تازه مسلمان آلمانی): ایشان بیدارگر همه موحدان در عصر ماست.
ــ بایورین (نماینده مجلس دومای روسیه): مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران برای ما (روس ها) نامه حضرت امام به گورباچف بود که در آن به رهبری شوروی یادآور شد که در فرآیند پروستریکا مواظب باشید در باتلاق غرب گرفتار نشوید و اگر گورباچف به این نصایح توجه میکرد، دچار این گرفتاریها نمیشد.
ــ گورباچف (آخرین رئیس جمهور روسیه): اگر ما پیشگوییهای آیت الله خمینی را در آن پیام جدی میگرفتیم، امروز قطعأ شاهد چنین وضعیتی (فروپاشی و ضعف روزافزون روسیه) نبودیم. آیت الله خمینی توانست اثر بزرگی در جهان بگذارد و من بر این باورم ایشان فراتر از زمان میاندیشید و در بعد زمان نمیگنجید.
ــ هنری کراکت (کاردار سیاسی و نظامی سفارت آمریکا در ایران): تردیدی نیست که ایشان یکی از مردان بزرگ تاریخ دراین قرن بود.
ــ میشل فوکو (فرانسه): شخصیت آیت الله خمینی پهلو به افسانه میزند. امروز هیچ رئیس دولتی و هیچ رهبری سیاسی حتی به پشتیبانی همه رسانههای کشورش نمیتواند ادعا کند که مردمش با او پیوندی چنین شخصی و چنین نیرومند دارند.
ــ رسول نجفیان: من در درجه نخست، به بعد عرفانی شخصیت امام (ره) اشاره میکنم که به طور اخص در آثار و اشعار عرفانی ایشان دیده میشود که نشان از عشق و محبت و معرفت ایشان نسبت به خداست. بی شک، کسانی که اهل مطالعه هستند این تأثیرات مثبت را در آثار عرفانی ایشان میبینند.
ــ محمدرضا شرف الدین: شخصیت حضرت امام (ره) آنقدر عمیق و بزرگ و تأثیرگذار است که ما هرگز نمیتوانیم ادعا کنیم در اثرمان توانسته باشیم حتی برای لحظهای، به یکی از وجوه ایشان به طور کامل پرداخته باشیم. بلکه باید گفت که ما با این کار (فیلم فرزند صبح) ادای تکلیف کرده و یادی کردهایم از حضرت امام (ره) و البته کوشیدهایم این تکلیف و یاد را در حد توانمان به بهترین شکل انجام دهیم و این اثری را که در آینده مردم ایران و جهان خواهند دید، تنها شمهای از شخصیت آن انسان الهی را نشان میدهد؛ آب دریا را اگر نتوان کشید، هم به قدر جرعهای باید چشید.
ــ فرج الله سلحشور: با توجه به تعبیری که امام خمینی (ره) از هنر داشتهاند، همان جمله معروف «هنر دمیدن روح تعهد در انسان هاست» و اشعاری که از ایشان به جای مانده و حتی دیدگاههایی که نسبت به موسیقی داشتند، همه و همه نشان دهنده توجه خاص امام (ره) به مقوله هنر است... امام در زمینه هنر، راه را برای هنرمندان باز کرد و چراغی را روشن نمود که نور آن هدایت کننده هنرمند باشد. حالا این هنرمند است که باید خودش را بشناسد و راهش را پیدا کند.
ــ علی دایی:امام راه ترقی را برای جوانان هموار کرد. امام خمینی (ره) با بنا کردن پرچم دین اسلام توسط انسانهای مومن، راه را برای پیمودن قلههای رفیع در دانش، فن آوری و ورزش، برای پیر و جوان در ایران اسلامی هموار کرد. امام درس شهادت، شهامت، مبارزه با جهل و روی پای خود ایستادن را به ما آموخت.
ــ حسین رضازاده: امام (ره) معمار انقلاب بود. او توانست به همت و پشتوانه مردم، کشور را از حیطه زورگویان برهاند. به نظر من امام (ره) را باید به طور کامل تعریف کرد، نه تنها از یک جنبه... به نظر من، جمله معروف امام در مورد ورزشکاران که فرمود: «من ورزشکار نیستم، اما ورزشکاران را دوست دارم»، یکی از شاخصههای مهم درباره همه جانبه نگری ایشان است.
مطالعه صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان میدهد، تبدیل شدن به یک مدیر موفق یک مسأله ذاتی و ژنتیکی است.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید