با توجه به اينكه كميته مبارزه با قاچاق كالا در فرمانداري شهرستان يزد راه اندازي گرديده است برانيم تا اخبار مربوط به اين بخش را در اختيار همه كاربران قرار دهيم. در اين قسمت به بررسي عواقب قاچاق كالا بر اقتصاد و فعاليتهاي اقتصادي كشور مي پردازيم.
قاچاق پديده اي است مخرب كه صدمه فراواني بر پيكره اقتصاد كشور وارد مي كند . اين پديده برنامه ها و سياست هاي توسعه اقتصادي را مختل ساخته و منجر به كاهش توليدات داخلي افزايش بيكاري ، و مشكلات ناشي از آن مي شود .
قاچاق كالا موجب كاهش توليدات داخلي و در نتيجه افزايش ميزان بيكاري مي شود واين امر تاثير نا مطلوبي بر توليد ناخالص داخلي مي گذارد . قاچاق همچنين باعث مي شود كه انگيزه سرمايه گذاري مولد اقتصادي كاهش يابد ، درنتيجه سرمايه به جاي اينكه در امور مولد اقتصادي به كار افتد و باعث توليد و اشتغال شود به سوي قاچاق منحرف مي شود و به اين ترتيب بخشي از منافع از دسترس جامعه از چرخه اقتصاد مولد خارج مي شود .
سرمايه گذاري در امر توليد كليد رونق فعاليتهاي اقتصادي ،رشد توليد ناخالص داخلي ، افزايش اشتغال ، رشد درآمد سرانه و ... است . رواج قاچاق كالا موجب مي شود كه سرمايه گذاري در امور توليدي و اشتغال زا كاهش يابد . در نتيجه زمينه اشتغال افراد و نيز توليدات ملي و داخلي كاهش يافته و نيز منجر به كاهش درامد سرانه و به تبع آن گسترش بيش از پيش فقر در جامعه مي شود .
رواج قاچاق در جامعه مي تواندبر قيمت هاي بازارهاي داخلي نيز تاثير سوء داشته باشد زيرا تقاضاي كل را افزايش مي دهد و با محدوديت عرضه كالا به بازار ، باعث افزايش سطح قيمت ها و بروز فشارهاي تورمي خواهد شد و در نهايت دشواريهايي را به ويژه براي اقشار آسيب پذير جامعه در تامين نيازهاي اساسي شان به وجود مي آورد .
پديده قاچاق همچنين آثار منفي بر سياستهاي اجرايي دولت نيز دارد ؛ چرا كه دولت براي كمك به رشد اقتصادي وصنعتي كشور غالباً سياستهاي حمايت از صنايع داخلي خصوصاً نو پا را اتخاذ مي كند . كالاهاي مشابه خارجي كه به صورت قاچاق وارد كشور مي شوند به علت نپرداختن حقوق گمركي و سود بازرگاني ( حقوق ورودي ) قيمتي پائين تر از كالاهاي توليد داخل دارند . در نتيجه رقابت براي صنايع داخلي حتي در بازارهاي داخلي دشوار مي شود وچه بسا به زيان دهي ، ورشكستگي و در نهايت تعطيلي فعاليت واحدهاي توليدي و صنعت بيانجامد ، كه اين مسائل نيز به بيكاري افراد مشغول به كار در اين واحدها ي توليدي مي شود و نيز ركود فعاليتهاي صنعتي را به دنبال خواهد داشت. ايجاد ركود جريان آتي سرمايه گذاري را نيز دچاراختلال مي كند بنابرا ين ورود كالاي قاچاق سياستهاي اجرايي كشور را مختل نموده و به عنوان تهديدي براي توليدات داخلي كه توان كافي براي رقابت با توليدات مشابه خارجي ندارند محسوب مي شود .
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید