زمان : 01 Aban 1392 - 12:50
شناسه : 78844
بازدید : 6160
تشریح برنامه‌های سفر زارعزاده و دیگر اعضای کمیسیون شوراها به اندونزی + تصاویر تشریح برنامه‌های سفر زارعزاده و دیگر اعضای کمیسیون شوراها به اندونزی + تصاویر

به گزارش یزدفردا به نقل از  دفتر نماینده مردم ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین دخیل عباس زارعزاده به همراه دیگر اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور که جهت بررسی وضعیت شوراهای اسلامی‌کشور اندوزنزی در سفر یک هفته ای راهی این کشور شده بود، چند روز پیش به ایران بازگشت.

رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در خصوص این سفربا تاکید بر اینکه انتخاب کشور اندونزی برای سفر اعضای کمیسیون هم کاملا هدفمند و طبق برنامه ریزی قبلی بوده است، آمده است: مجموعه دیدارهای صورت گرفته سازنده و طبق برنامه‌های پیش بینی شده و درراستای وظایف کمیسیون بوده است.

این مقام مسئول در کمیسیون شوراها و امور داخلی اضافه کرد: این کمیسیون دارای پنج کمیته فعال در حوزه‌های امور داخلی کشور است که بهره مندی از تجارب سایر کشورها در این امر میتواند مؤثر باشد.

پیشنهاد تشکیل اتاق بازرگانی کشورهای اسلامی‌(جهان اسلام ) مطرح است

رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، ابعاد سفر پارلمانی هیات نمایندگان ایران به جاکارتا و دیدار با رئیس مجلس اندونزی را تشریح کرد.

هفته گذشته هیاتی از نمایندگان عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به ریاست امیر خجسته با هدف تبادل تجارت پارلمانی، توسعه همکاری‌های فی ما بین بر اساس یادداشت تفاهم مجلسین، بررسی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری متقابل و بررسی روابط پارلمانی و شورایی کشور اندونزی به این منطقه سفر کردند.

امیر خجسته در این باره گفت: کشور اندونزی به دلیل دارا بودن بیشترین جمعیت مسلمان در جهان به عنوان کشوری دوست و برادر و مشترک‌المنافع در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، دارای مراودات گسترده با جمهوری اسلامی‌ایران می‌باشد که در حوزه قانونگذاری و احزاب و تشکل‌های سیاسی و همچنین مدیریت واحد شهری، تجارب مفید و قابل توجهی کسب کرده است.
 

 

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اشاره به برنامه‌های روز اول سفر و حضور در مجلس نمایندگان اندونزی افزود: طبق تقسیم‌بندی‌های صورت گرفته در مجلس اندونزی، کمیسیونی مشابه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور د‌ر آن ایجاد شده است که نقش بسیار عمده در تنظیم سیاست‌های داخلی آن کشور دارد.

وی با اشاره به وجود یادداشت تفاهم همکاری‌های دو پارلمان افزود: اقدامات مجلس نمایندگان اندونزی، اقداماتی مثبت به خصوص در حوزه مدیریت شهری می‌باشد که می‌تواند الگویی برای طرح‌های آتی کمیسیون باشد که در همین راستا با توجه به یادداشت تفاهم همکاری پارلمانی دو کشور، امیدواریم که از این فضاها حداکثر استفاده به عمل آید.
 

 

این نماینده مردم با بیان اینکه تحولات سوریه و جهان اسلام مورد بحث قرار گرفت، با اشاره به نقش اثرگذار و استراتژیک جمهوری اسلامی‌ایران در معادلات منطقه و جهان گفت: جمهوری اسلامی‌نسبت به ملل مسلمان و دوست خود در جهان حساسیت ویژه و نظرات آشکاری دارد که ذره‌ای از این مواضع اعتقادی عدول نخواهد کرد.

رئیس هیات پارلمانی اعزامی‌به اندونزی در توضیح برنامه‌های روز دوم سفر گفت: در این روز دیدارهایی با وزیر اصلاحات امور اداری و همچنین رئیس مجلس نواحی اندونزی داشتیم که مذاکراتی سازنده و در راستای اهداف از پیش تعیین شده برگزار گردید.

امیر خجسته با اشاره به ملاقات هیات با ازور ابوبکر وزیر اصلاحات امور اداری اندونزی و ایران گوسمان رئیس مجلس نواحی آن گفت: طبق گفته آقای ازور ابوبکر تا سال ۱۹۹۸ و زمانی که قدرت به طور مطلق در اختیار رئیس جمهور وقت (سرهارتو) بود، مجلس نقش چندانی در امور نداشته که پس از سقوط وی، مجالس اندونزی با ساز و کار جدید شروع به کار نموده و غیر از امور مربوط به روابط بین‌الملل، مالی، دینی و دفاعی و قانونگزاری، سایر موارد در راستای تمرکززدایی به استان‌ها تفویض اختیار شده است.
 


نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی‌با اشاره به ابلاغ سلام گرم ریاست مجلس شورای اسلامی‌جناب آقای دکتر لاریجانی خطاب به رئیس مجلس نواحی اندونزی، افزود: از موضع‌گیری کشور دوست و برادر- اندونزی- به خصوص پارلمان آن در قبال تحولات منطقه و به ویژه سوریه تشکر می‌کنیم و امیدواریم تا همه کشورها به سکوت در برابر جنایات موجود علیه مردم مظلوم فلسطین و سایر ملت‌های جهان اسلام خاتمه دهند و خواهان ایفای نقش فعال اندونزی در این حوزه هستیم.
 

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، اتحاد میان شیعه و سنی را خواری در چشم دشمنان جهان اسلام برشمرده و گفت: هجمه‌ای که امروز علیه اسلام و مقدسات می‌شود، تاکنون بی‌سابقه بوده و یکی از موارد آزاردهنده برای مخالفین اسلام، اتحاد شیعه و سنی و همراهی آنان با یکدیگر می‌باشد که بر همین اساس و طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، هرگونه حرکت در راستای افتراق ما بین شیعه و سنی از جانب جمهوری اسلامی‌ایران به شدت محکوم می‌باشد.

امیر خجسته در این دیدار بر لزوم توسعه همکاری‌های متقابل در حوزه ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد تاکید داشته و گفت: وزیر محترم اصلاحات امور اداری اندونزی معتقد است که ایران کشوری متمدن و با سرعت بالای رشد در جهان است که می‌تواند تجارب ارزشمند خود در حوزه اصلاح امور اداری را به این کشور منتقل کند.

وی با اشاره به حق مسلم جمهوری اسلامی‌ایران در دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای گفت: یکی از نکات مهمی‌که در تمام دیدارها بر آن تاکید شد، لزوم به رسمیت شناختن حق مسلم هسته‌ای ایران در جهان بود و با قاطعیت اعلام شد که جمهوری اسلامی‌ذره‌ای از منافع خود در این زمینه کوتاه نخواهد آمد.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور توسعه هرگونه سلاح‌های کشتار جمعی را طبق فتوا و دستور مقام معظم رهبری حرام و به دور از سیاست‌های کلی نظام توسط مقام معظم رهبری صورت گرفته و مذاکرات و تعاملات صورت گرفته تماما با اذن ایشان بوده است و صدور فتوای حرمت تولید سلاح هسته‌ای، اتمام حجت شرعی و قانونی برای ما به شمار می‌رود.

دیدار و گفت‌وگو با اعضای اتاق صنایع و بازرگانی اندونزی، از دیگر بخش‌های این سفر چهار روزه بوده است. امیر خجسته در تشریح این دیدار گفت: سطح بالای مراودات اقتصادی ایران و اندونزی نیاز به توجه خاص داشته و دو کشور می‌توانند نقشی به مراتب بهتر از این در حوزه اقتصادی داشته باشند.

به گفته خجسته، فاضل محمد رئیس کمیته همکاری با ایران در این اتاق معتقد است که : «ایران در راستای تامین نیازهای خود به مراتب مستقل و خودکفاتر از اندونزی است، ایران کشوری مستقل و خودکفاست که می‌تواند انرژی و مواد غذایی مورد نیاز خود را در داخل تامین کند.»

دیدار و گفت‌وگو با رئیس مجلس علمای اندونزی آخرین بخش از دیدارهای رسمی‌هیات اعزامی‌بود. امیر خجسته در بخشی از این ملاقات که به زبان عربی صورت پذیرفته، گفته است: «لازم است تا کشورهای جهان حول محور اسلام و با وحدت کلمه در کنار هم قرار گیرند.»

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، استقرار نظام مردمسالاری دینی را در جمهوری اسلامی‌ایران بی‌نظیر توصیف کرده و گفت: برگزاری حداقل یک انتخابات در سال به طور میانگین و حضور و همراهی پرشکوه مردم در این فرآیند، خود دلیل محکمی‌بر وجود مردم‌سالاری مبتنی بر دین در کشور ما می‌باشد.

خجسته وجود رهبری را عامل برکت و دوام نظام جمهوری اسلامی‌برشمرد و گفت: در سیستم حکومتی جمهوری اسلامی‌به دلیل وجود جایگاه رهبری و هم مشروعیت معنوی و هم مشروعیت مردمی‌داشته و رهبر به طور غیرمستقیم توسط مردم انتخاب می‌شود، هیچ‌گاه با مشکل و بن‌بست مواجه نبودیم، به نحوی که اکنون تحت مدیریت و هدایت داهیانه رهبر فرزانه و اندیشمند کشورمان، شاهد استقرار نظامی‌مردم‌سالار و رو به پیشرفت می‌باشیم و ایشان ع امل برکت و دوام نظام می‌باشند.

این سفر حاشیه‌هایی هم داشته که امیر خجسته به آن اشاره کرده است.

- در ابتدا قرار بوده که این سفر هشت روزه برگزار شود و بلیت‌ها نیز بر این اساس تهیه شده بود ولی به دلیل تحقق اهداف سفر در مدت ۴ روز و برگزاری دیدارها و مذاکرات و بازدیدها به صورت فشرده طبق نظر اعضا و موافقت رئیس هیات مقرر می‌گردد تا جهت صرفه‌جویی در هزینه‌ها، پس از اتمام جلسات هیات به ایران مراجعه کنند.

- انتخابات ریاست جمهوری ایران و حضور باعزت و اقتدار دکتر روحانی در سازمان ملل از نکات بسیار پربحث حاشیه‌ای جلسات بوده است. مقامات اندونزی از حضور آقای روحانی و سیاست‌های ایشان ابراز خرسندی می‌کردند.

- طرح تشکیل اتاق بازرگانی کشورهای اسلامی‌که از سوی امیر خجسته مطرح شد، با استقبال فراوان طرف اندونزیایی مواجه شد و مقرر گردید تا جهت عملیاتی شدن آن اقدامات اولیه آغاز گردد.
 


- اصلاحات امور اداری از سال ۱۹۹۹ و در ۳ بخش منابع انسانی، سازمان‌های دولتی و روش‌های جاری شروع شده که تاکنون به نتایج اقبل توجهی دست یافته‌اند.

- در این دیدارها ضمن ابلاغ سلام دکتر لاریجانی خطاب به مجالس اندونزی، از آنها جهت سفر به ایران دعوت شد.
- اتحاد و همدلی موجود در ایران برای طرف اندونزیایی قابل توجه و جالب بود. رئیس مجلس اندونزی انسجام موجود در ایران را موجب خوشحالی اندونزی دانسته و گفت: «اندونزی به عنوان یک کشور تمرین‌کننده دموکراسی باید از کشورهای موفق مانند ایران درس بگیرد.»
- در ابتدای دیدار با رئیس مجلس و هنگامی‌که وی از وضعیت جوی و آب و هوایی ایران سوال کرده، امیر خجسته پاسخ داده که هم آب و هوای جوی ایران بسیار خوب و عالی است و هم آب و هوای سیاسی آن، که این پاسخ مورد توجه رئیس مجلس اندونزی قررا گرفته و از این کنایه دیپلماتیک ابراز خرسندی نموده است.
- حوزه‌های نفت و گاز، تجارت، بانکداری، گردشگری، کشاورزی و مواد غذایی از جمله مهم‌ترین زمینه‌های اقتصادی مورد گفت‌وگوی طرفین در جلسه اتاق بازرگانی بود.
- بازرگانان و صاحبان صنایع و تجارت اندونزی، از کاهش مبادلات تجاری با ایران در سال جاری به دلیل تحریم‌ها کاملا ابراز نارضایتی داشته و آن را غیرقانونی ارزیابی کردند.
- نگرش معتدل و مقتدر رئیس‌جمهور محترم مورد توجه اکثر طرف‌های اندونزی قرار گرفته بود. ایرمان گوسمان رئیس مجلس نواحی اندونزی معتقد است: «بر این باورم که انتخاب حسن روحانی فرصت مناسبی را برای برقراری روابط هرچه بهتر میان ایران و غرب ایجاد خواهد نمود زیرا روحانی نگرش معتدل دارد، اما این بدان معنا نیست که ایران تغییر اساسی در سیاست‌های خارجی خود داشته باشد زیرا آنچه مشخص است ایران همچنان به دنبال احقاق خود در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای می‌باشد.»
- امیر خجسته نماینده همدان، سیدعیسی دارایی نماینده اندیمشک، دخیل عباس زارع‌زاده نماینده بافق و مهریز، یعقوب جدگال نماینده چهاربهار، محمدجواد کولیوند نماینده کرج و محمدابراهیم رضایی نماینده خمین، اعضای هیات پارلمانی ایران را در سفر به اندونزی به ریاست امیر خجسته تشکیل داده بودند.

خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید