یزدفردا"صالحی امیری به عنوان مدیر گروه مقطع کارشناسی ارشد مدیریت امور فرهنگی، معاون پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک و استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات بوده و مقالاتی در حوزه های فرهنگی ـ اجتماعی و سیاست خارجی در سمینارها و همایش های کشوری ارائه کرده است
رضا صالحی امیری؛ وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در سال 1340 در شهرستان بابل به دنیا آمد. پس از پیروزی انقلاب راهی جبهههای جنگ تحمیلی شد و همزمان تحصیلات عالی را در دانشگاه آغاز کرد. کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی و دکتری را در رشته مدیریت به پایان رساند و همزمان تدریس در دانشگاههای مختلف را آغاز کرد. رساله دکترای او با نام «مدیریت تنوع قومی در ایران و جهان» است.
وی به عنوان مدیر گروه مقطع کارشناسی ارشد مدیریت امور فرهنگی، معاون پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک و استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات بوده و مقالاتی در حوزه های فرهنگی ـ اجتماعی و سیاست خارجی در سمینارها و همایش های کشوری ارائه کرده است.
صالحی امیری در ضمن کتابهایی را با عنوان مدیریت منازعات قومی در ایران، مبانی سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی، مفاهیم و نظریههای فرهنگی، سرمایه اجتماعی، انسجام ملی و تنوع فرهنگی، فرهنگ و مدیریت سازمانهای فرهنگی را تالیف کرده و دهها مقاله علمی و پژوهشی در زمینههای فرهنگی و اجتماعی نگاشته است.
وی ریاست کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیئت رئیسه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، عضویت هیئت امنای مؤسسه مطالعات راهبردی وابسته به وزارت علوم، عضویت شورای اجتماعی کشور و عضویت شورای اطلاعرسانی دولت خدمت را در کارنامه دارد و هماکنون نیز معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بهعهده دارد.
صالحی امیری معاون فرهنگی ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی نیز بود و پس از انتخاب روحانی نیز مسئول کارگروه فرهنگی وی شد که مأموریت چینش وزرای مرتبط با این حوزه را داشت.
متن کامل برنامه سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان برای کسب رای اعتماد مجلس به شرح زیر است.
ورزش و جوانان در کلام امام خمینی (ره)
- شما ورزشکاران باید به علی (ع) اقتدا کنید.
- اسلام ورزشی را تایید میکند که در خدمت مردم باشد
- ورزش و تربیت بدنی جزء علمی تعلیم و تربیت است.
- اسلام آن قدر به تهذیب این بچههای ما و جوانهای ما کوشش دارد، به هیچ چیز کوشش ندارد.
ورزش جوانان در کلام مقام معظم رهبری
- اگر در یک جلمه کوتاه از من بپرسید که شما از جوانان چه میخواهید؟ خواهم گفت: تحصیل، تهذیب و ورزش
- اگر بخواهید جسم را به زیبایی، توانایی، بروز قدرت و استعدادهای گوناگون برسانید، باید ورزش کنید.
- باید از ورزشهایی که در تاریخ و فرهنگ ما است و گنجینه فرهنگی تاریخی دارد حمایت شود و برای ترویج آن همت و مدیریت به کار گرفته شود.
- ورزش باید با جوانمردی، گذشت و ایثار عجین باشد، باید برای احیای این فرهنگ جوانمردی تلاش کرد.
ورزش و جوانان در کلام ریاست محترم جمهوری
- برای بیشتر کردن کیفیت زندگی مردم خودمان باید جامعهای سالم داشته باشیم و داشتن چنین جامعهای بدون همگانی کردن ورزش ممکن نیست.
- من اساسا ورزش را یکی از مولفههای تقویت انسجام جامعه میدانم.
- سبک زندگی و ورزش کردن که بخشی از سبک زندگی است، در کودکی در انسان به عادت تبدیل میشود.
- هر قدر فضاهای ورزش در دسترستر باشند، ورزش کردن مردم راحتتر میشود.
ورزش و جوانان در قوانین و اسناد بالادستی نظام
قوانین و اسناد بالادستی
الف: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
اصل سوم: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم همه امکانات خود را برای امور ذیل بکار برد
بند سوم: آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی
ب: سند چشمانداز 20 ساله
1- ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه
مقوله و فعالیتهای ورزشی میتوان در تحقق آرمانهای مهم کشور با رویکرد ایجاد سلامت، نشاط اجتماعی و تربیت انسانهای سالم و تلاشگر و حمایت از جوانان اندیشمند کمک نماید.
2- برخوردار از دانش پیشرفته و توانا در تولید علم و فناوری متکی به سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی
مهمترین سرمایه هر کشور سرمایه انسانی آن است. جوانان مقاومترین و اصلیترین نیروهای اجتماعی محسوب میشوند، به ویژه این که جوانان ایران اسلامی از بهترینها در تولید علم، فناوری ایثارگری و تلاشهای ورزشی و اجتماعی بوده و هستند. در صورت توجه به حمایت به این عناصر ارزنده و رشد آنان در برخورداری از دانش پیشرفته متکی به منابع انسانی سهم قابل توجهی در تولید دانش پیشرفته و توانمندی علم و فناوری خواهند داشت.
3- برخورداری از سلامت رفاه، امنیت غذایی، تامین اجتماعی، فرصتهای برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهرهمند از محیط زیست.
نقش ورزش در پیشگیری از بیماریها و تقویت سلامت انسانها امری بدیهی است و با توانمندسازی جوانان کشور به ویژه در مناطق کم برخوردار، زمینه فرصتهای برابر از امکانات را فراهم مینماید. در عین حال با ترویج ورزش همگانی به طور غیر مستقیم به حفظ محیط زیست هم کمک میکند. دستیابی به جامعهای برخوردار از سلامت نیاز به موارد ذیل دارد:
- سالمسازی فضاهای ورزشی
- تقویت جایگاه زن در صحنههای ورزشی، تلاش در جهت رفع آسیبهای اجتماعی جوانان و توجه به مقتضیات دوره جوانی، نیازها و تواناییهای آنان.
- توانمندسازی بخشهای خصوصی و کاهش تصدی دولت در بخش ورزش
- توسعه فضاهای ورزشی
- تقویت هویت ملی جوانان متناسب با آرمانهای انقلاب اسلامی، فراهم کردن محیط رشد فکرر یو علمی و تلاش در جهت رفع دغدغههای شغلی، ازدواج، مسکن و آسیبهای اجتماعی آنان، توجه به مقتضیات دوره جوانی و نیازها و تواناییهای آنان
4- فعال، مسئولیتپذیر، ایثارگر، مومن، رضایتمند، برخوردار از وجودان کار، انضباط، روحه تعادل و سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن
همه این اوصاف ارزنده که در چشمانداز آمده است اساس آن در تربیت جوانان کشور به عنوان انسانهایی فعال، مسئولیتپذیر، ایثارگر، مومن، رضایتمند و ... قابل پیریزی است که باید همه ارکان نظام با باروری استعدادهای جوانان کشور توجه داشته باشند.