زمان : 22 Mehr 1392 - 17:52
شناسه : 78430
بازدید : 9765
تولید روزانه ۱۳ تن تخم مرغ در مهریز وحيدرضا دهقاني‌زاده، مدير شركت سيمرغ واحد مهریز: تولید روزانه ۱۳ تن تخم مرغ در مهریز

عليرضا صادقي : 

وحیدرضا دهقانی‌زاده  مدير شركت سيمرغ واحد مهریز در  خصوص تولیدات این شرکت اظهار داشت: در حال حاضر روزانه حدود ۱۳ تن تخم مرغ در این واحد تولید می شود که این میزان سالانه به بیش از چهار هزار تن می رسد.

وی افزود: در بهمن ماه جاری قرار است فاز بعدی این واحد تولیدی به بهره برداری برسد که در این صورت ظرفیت تولید آن دو برابر می شود و سالانه ۱۰ هزار تن تخم مرغ در این واحد تولید خواهد شد.

دهقانی زاده با تشریح بخش های مختلف این واحد تولیدی تخم مرغ یادآور شد: این واحد که هم اکنون در شهرستان مهریز مشغول فعالیت است، دارای شش سالن است و تنها یک فاز از این مجتمع تولیدی است اما در آینده ای نزدیک، فاز دوم آن بهره برداری می شود و در مجموع در آینده برنامه راه اندازی پنج فاز در این مجتمع را داریم.

دهقانی‌زاده ادامه داد: تنها با راه اندازی فاز دوم، توان تولید ۱۰۰ درصد تخم مرغ استان یزد را داریم ضمن اینکه اکنون نیز با تولید روزانه ۱۳ تن تخم مرغ، بخشی از محصول خود را به استانهای کرمان و بندرعباس صادر می کنیم.

وی با بیان اینکه محصولات خود را به صورت آزمایشی به کشورهای عمان، قطر، بحرین و گرجستان صادر کرده ایم، افزود: محصول تولیدی این واحد به دلیل بهره مندی از استانداردهای روز دنیا چه به لحاظ تولید مکانیزه و چه به لحاظ استانداردهای بهداشتی و غذایی، مورد توجه این کشورها قرار گرفته است.

دهقانی زاده بیان کرد: پیش بینی می‌کنیم تا سال آینده، روزانه حدود ۲۷ هزار تن و سالانه ۱۰ هزار تن تخم مرغ در این واحد تولید کنیم که بخشی از این آمار به طور به صادرات خارجی اختصاص خواهد یافت.

مدیر شرکت سیمرغ واحد مهریز تاکید کرد: با همکاری دامپزشکان، کنترل‌های ویژه‌ای بر روی محصول تولیدی این واحد صورت می‌گیرد به‌عنوان نمونه، آنتی بیوتیک به هیچ وجه در جیره غذایی طیور مصرف نمی شود و هیچ سمی در مزرعه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد به نحوی که مبارزه با حشرات به صورت بیولوژیک انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه از نظر ارزش غذایی نیز تلاش شده غنی‌ترین تخم مرغ‌ها را با توجه ویژه به خوراک طیور، به مردم عرضه کنیم و این مهم هر روز توسط حداقل ۱۲ دامپزشک در دفتر مرکزی در تهران مورد کنترل قرار می‌گیرد.

روش بسته‌بندی تخم مرغ در این واحد جالب و تقریبا نیمه مکانیزه است به نحوی که تخم مرغ‌ها از واحد نگهداری مرغ‌ها که واحدی کاملا جدا از سالن تخم‌مرغ هاست، توسط کارگران و در ریل دستگاهی، به سالن بسته بندی منتقل می‌شود که در این سالن نیز فرآیندهای مختلفی برای بسته بندی تخم مرغ صورت می‌گیرد.

 جداسازی تخم مرغ‌های کثیف و شکسته، درج تاریخ تولید توسط دستگاه های مخصوص و سپس وکیوم و بسته بندی در جعبه ها در این مرحله انجام می شود.

تخم مرغ‌های شکسته نیز برای تبدیل به تخم مرغ مایع به واحد دیگر منتقل می‌شوند و تخم مرغ‌های کثیف نیز در واحدی دیگر با دستگاه‌های پولیش عاری از هر گونه آلودگی می‌شوند.

طی این مراحل یعنی از زمان تغذیه مرغ‌های تخم گذار و تهیه دان آنها که آن نیز در همین واحد انجام می‌شود تا زمان بسته بندی نهایی، زیر نظر دامپزشکان و ناظران بهداشتی انجام می‌شود.

این واحد که با سرمایه گذاری ۱٫۵ میلیاردی از سال ۹۰ کار خود را آغاز کرده است، دارای هفت سردخانه پنج تنی و ۵۰ تنی است و بالاترین ظرفیت انبار سردخانه ای در استان یزد را داراست.