مهمترین اقدام نظامهای صنفی کشاورزی، شناسایی و نیز صدور پروانه فعالیت شغلی برای کشاورزان است و صدور پروانه فعالیت در راستای هویت بخشی به کشاورزان این قشر پرتلاش و زحمتکش صورت میگیرد.
به گزارش روابط عمومي مديريت جهادكشاورزي شهرستان يزد در جلسه نظام صنفي كارهاي كشاورزي با مدير جهادكشاورزي شهرستان يزد محمد مهدي شطرنجي گفت : پس از تصويب آيين نامه اجرايي نظام صنفي كارهاي كشاورزي در هيات محترم دولت، و آغاز شكل گيري نظام هاي صنفي بخش – شهرستان در كليه شهرستانهاي كشور،اقدامات بعدي از جمله تشكيل نظامهاي استاني ،هيات عمومي ،شوراي مركزي و در نهايت تعيين رييس نظام صنفي كارهاي كشاورزي كشور ،بتديج انجام گرفت و با كامل شدن اين ساختار سازماني ، در راستاي اجرايي شدن اصل 44 و واگذاري امور و سهيم نمودن بهره برداران در فرايندهاي تصميم سازي و تصميم گيري ، وزارت جهاد كشاورزي مباحث حاكميتي و نظارتي بخش را در اختيار دارد و مباحث مربوط به تصدي گري واگذار شد اما از آنجا كه بنابه قانون ، فعاليت نظامهاي صنفي ، غير انتفاعي است ،مديريت تصدي گري با نظامها خواهد بود و انجام وظايف تصدي گري با بهره برداران عضو نظامها ميباشد كه از اين متصديان ميتوان شركتهاي خدمات مشاوره اي ،تعاونيها ،كلينيكها و .... را نام برد.
محمد مهدي شطرنجي با تاکید بر این که نظام صنفی کشاورزی یک تشکل حرفه ای برای دفاع از حقوق و منافع کشاورزان است، افزود: صرف اتکاء به مقررات و ضوابط برای تحقق اهداف نظام صنفی و خواسته کشاورزان کافی نیست و این مهم در گرو تلاش و کوشش اعضای هیات مدیره نظام صنفي برای پوشش حداکثری در نظام ها، تعامل با دستگاه ها و نهادهای مرتبط با کشاورزی و روستایی است.
وی افزود: کشاورزان در نگاه به هر تشکلی بویژه نظام های صنفی، منافعی را جستجو می کنند که انطباق فعالیت ها و تلاش نظام های صنفی با این انتظارات، کلید اصلی عضویت حداکثری کشاورزان در نظام صنفی است.هم اكنون قريب به 200 نفر از بهره برداران اعم از زارعين ، باغداران ، مرغداران ، دامداران ،زنبور داران ، كارشناسان كشاورزي و...... در اين پايگاه عضو مي باشند.
مدیر جهادكشاورزی شهرستان يزد افزود: عضویت در نظام صنفی هم اكنون به عنوان یكی از استراتژیهای استان می باشد و بنابر تأكيد استاندار محترم ارائه هرگونه خدمات منوط به عضویت و دریافت پروانه نظام صنفی می باشد. تاكنون 200 نفر عضو این نظام شده اند و 200 پروانه فعالیت نیز صادر شده است. در حال حاضر در این شهرستان صدور هرنوع تأییدیه برای كشاورزان منوط به تأیید نظام صنفی می باشد و فعالیتهایی از جمله صدور پروانه فعاليت در زمينه باغباني؛زراعت،مرغداري،پرورش گاو شيري، پرواربندي گوسفند و بز ، شيلات و مشاغل خانگي كشاورزي بر عهده نظام صنفي كارهاي كشاورزي شهرستان يزد مي باشد.
مهندس شطرنجي در آخر سخنان خود به آدرس دفاتر نظام صنفي كارهاي كشاورزي شهرستان يزد اشاره كرد و گفت جهت رفاه حال كشاورزان و دامداران روستاهاي شهرستان يزد چهار دفتر خدمات نظام صنفي تاسيس و از طرف نظام صنفي تجهيز شده است كه به شرح ذيل است
1- دفتر مركزي: واقع در سيدميرزا روبروي مسجد- خانه ترويج جهادكشاورزي تلفكس: 8360300
2- دفتر بخش زارچ : واقع در زارچ – بلوار صدوقي – روبروي بانك ملي – دفتر جمع آوري شير
3- دفتر دهستان فهرج : واقع در فهرج خيابان امام خميني – سه راه يادگار امام – دفتر ترويج جهادكشاورزي
4- دفتر شهر يزد : واقع در يزد بلوار دانشجو – سازمان تعاون روستايي – دفتر نظام صنفي