زمان : 05 Mehr 1392 - 03:26
شناسه : 77074
بازدید : 11324
 مصاحبه روحانی با رسانه های خارجی: جهان تصویر جدیدی از ایران دید مصاحبه روحانی با رسانه های خارجی: جهان تصویر جدیدی از ایران دید

از این رو بنابه اظهار رسانه های آمریکایی مصاحبه رییس جمهور با شبکه ان بی سی یک روز کامل در کاخ سفید مرور شد و دهها اظهار نظر که فصل مشترک آن اعتراف به تغییر رویکرد هوشمندانه ایران در تعامل با نظام جهانی بود پس از آن در رسانه های آمریکایی منتشر شد.  
برگزاری چهار مصاحبه اختصاصی رییس جمهور با رسانه های آمریکایی ، نوع جدیدی از استفاده از ظرفیت رسانه های بین المللی را در خدمت منافع علمی کشور برای افکارعمومی رونمایی کرده است.
 
به گزارش عصر ایران ، محمود احمدی نژاد در طول هشت سال ریاست جمهوری دهها مصاحبه اختصاصی با رسانه های غربی داشت به نوعی، وجاهت رییس جمهور ومنافع ملی کشور را در ازای آنتن رسانه های غربی معاوضه کرده بود و عملا هدف رسانه های غربی که ارائه تصویری بی منطق، تهاجمی و غیرپایبند به نظام بین الملل از جمهوری اسلامی بود را محقق می کرد.
 
احمدی نژاد تصور می کرد با روشهای نظیر سئوال کردن از خبرنگار خارجی بجای پاسخ دادن به او ، بازی طرف مقابل را زیر و رو کرده و بهم بریزد، غافل از آنکه همین اقدام برای افکارعمومی بهترین نماد بر غیرپاسخگو بودن مسئول یک کشور است که به اتهامات سنگینی متهم شده است.
 در نگاه افکار عمومی ، خبرنگار تنها نماد پرسشگری مخاطبان رسانه است و نظر شخصی او نه تنها به هیچ عنوان معیار تلقی نمی شود بلکه گریختن از پاسخگویی به پرسش وی، طفره رفتن در مقابل افکارعمومی محسوب می گردد.



خبرنگاران رسانه های غربی نیز با هوشمندی می توانستند محمود احمدی نژاد را به حاشیه ببرند و با پرسشهایی از هاله نور، همجنسگرایان  و مسایل حاشیه ای ، وی را در انفعال قرار داده وعملا ابتکارعمل را در دست بگیرند و در انتها با گرفتن یک جمله تهاجمی علیه اسراییل و یا هولوکاست پازل خود را تکمیل کرده و اهداف از پیش تعیین شده را محقق کنند.
 
اما به نظر می رسد تیم رسانه ای رییس جمهور اولویت اول خود را بر "مدیریت کردن" رسانه های غربی بجای "مدیریت شدن" قرار داده است و از این رو ، نتایج حاصل از گفتگوهای چهارگانه رییس جمهور با رسانه های غربی، کاملا به منفعل شدن لابی صهیونیستی و جریان مخالف ایران در آمریکا منجر شده و شاید یکی از مهمترین نیازهای دولت آمریکا برای نرمش در مقابل ایران همین شکسته شدن فضای نفرت و دشمنی وترسی بود که در سالهای گذشته از ایران در فضای عمومی آمریکا ساخته شده بود.

 

تیم رسانه ای رییس جمهور به سرپرستی مشاور رسانه ای دکتر روحانی توانست در عین اینکه آزادی حرفه ای خبرنگاران را در پرسشگری از دکترروحانی حفظ کند، شئون رییس جمهور ایران را در رسانه های بین المللی حفظ کرده و از طرز نشستن تا طرح پرسش ها، سطحی از دیپلماسی رسانه ای را ارائه کند که فرسنگ ها با گذشته فاصله دارد.
 
از این رو بنابه اظهار رسانه های آمریکایی مصاحبه رییس جمهور با شبکه ان بی سی یک روز کامل در کاخ سفید مرور شد و دهها اظهار نظر که فصل مشترک آن اعتراف به تغییر رویکرد هوشمندانه ایران در تعامل با نظام جهانی بود پس از آن در رسانه های آمریکایی منتشر شد.
 
مصاحبه با سی ان ان نیز گام، دیگری از این عملکرد تازه بود واز طرز نشستن تا ادبیات سخن گفتن با رییس جمهور نشان می داد که فصل جدیدی از دیپلماسی رسانه ای آغاز شده ودیگر رسانه های غربی رییس جمهور را مدیریت نمی کنند بلکه خود توسط تیم رسانه ای رییس جمهور مدیریت می شوند.