به گزارش روابط عمومی فرمانداری بافق ، شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بافق با حضور فرماندار ، معاون فرماندار ، کارشناسان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و اعضای این شورا در محل فرمانداری بافق برگزار شد.
فرماندار بافق با اشاره به فعالیت و تهاجم دشمن جهت جدا کردن جوانان این کشور از بدنه انقلاب خاطر نشان کرد : مديران مرتبط بايد با برنامه ریزی براي پيشگيري ، مقابله و درمان مبتلايان به مواد مخدر حركت كنند و مضرات مواد مخدر و عواقب ناشي از اين پديده شوم در سطح جامعه ، مدارس و مراکز آموزش عالی مي بايست بيشتر تشريح شود.
وی افزود: هر دستگاهی که عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است باید به تناسب ظرفیت و پتانسیلی که دارد در زمینه مهار مواد مخدر فعالیت كند .
"مهدی خاوری" ضمن تاکید بر ترویج و آموزش فرهنگ مبارزه با مواد مخدر بیان داشت : پیشگیری مقدم بر درمان است و باید در مرحله اول درجامعه فرهنگ سازی شود.
رئیس شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر بافق افزود: شهرستان بافق آمادگی دارد تا به عنوان پایلوت فرهنگی در این زمينه معرفي شود و كار كند که ضرورت آن همکاری و حمایت دستگاهها و مدیران کل در استان را می طلبد.
خاوری در خصوص حذف پاتوق های شهرستان گفت: حذف پاتوق ها نتیجه ای جز زیر زمیني تر شدن پاتوق ها و افزایش مشکلات ندارد، بلکه باید به سمت نقش مشارکت مردم و تعيين نقش آنها و فرهنگ سازی حركت نمود.
در ادامه کارشناس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه در حوزه پیشگیری باید کارهای مهمی صورت گیرد گفت: اعتیاد یک بیماری اجتماعی است که عوارض جسمی و روانی دارد و اعتیاد به عنوان آسیب اجتماعی ، هیچ گاه به طور کامل ریشه کن نخواهد شد اما با تدبیر ، اندیشه و تلاشی مخلصانه حداقل می توان آن را به کنترل در آورد.
وی همچنین منشاء اصلی بی بند و باری ها را موادمخدر خواند و تقویت باورهای دینی و اقدامات فرهنگی را موثرترین راهکار جلوگیری از اعتیاد عنوان کرد.
"محسن دادرس" در ادامه فرآیند سند جامع پیشگیری استان را تشریح کرد و گفت: در سند جامع پیشگیری از اعتیاد تکالیف و وظایف دستگاه ها بصورت مجزا بیان شده است.
دادرس با اشاره به معضلات اعتیاد در خانواده گفت: نباید به اتفاقات افتاده نگاه کرد باید برای آینده برنامه ریزی کرد و به این امر واقع بین نگاه کنیم.
وی با اشاره به اینکه سیاست کلی درمان کشور بر اساس کاهش درمان گذاشته شده است یادآور شد: حفظ معتادین از بیماریهای رفتاری با توجه به رویكرد کاهش آسیب از مهمترین اهداف و برنامه های این سیاست می باشد.
کارشناس مقابله با عرضه مواد مخدر استان دربیان ارتقاء فرهنگ مبارزه با مواد مخدرخاطر نشان کرد: لزوم ارتقاء سطح فرهنگ ، مشارکت پذیری سازمانهای مردم نهاد و بهره گیری از توان آنها و حمایت مادی و معنوی تشکل ها، كمپ ها و مراکز قانونی ترک اعتیاد می باشد که باید در رفع ممنوعیت بخش دولتی در اختصاص امکانات به اينگونه اجتماعات تلاش شود.
از مهمترين مصوبات اين جلسه مي توان به برگزاري همايشهاي پيشگيري در مدارس و دانشگاهها ، بررسی عملکرد کمیته های تخصصی ، فراهم کردن زمینه های برای تفریح سالم جوانان، توجه به ورزش و برنامه ریزی فرهنگی، تقویت ایست و بازرسی ها در گلوگاههای اصلی شهرستان ،فعالیت های کلنیک های ترک اعتیاد ، پیشگیری از اعتیاد برای جامعه هدف ، انتشار و توزیع نشریات وبرشورهای آموزشی افزایش کمک های دولتی و خیرین برای درمان و ترک اعتیاد ، برنامه هاي علمي و پژوهشي و برخورد جدی با عوامل و عرضه كنندگان مواد مخدر اشاره كرد.