گرمازدگی یک عارضه ای است که در اثر گرمای شدید و قرار گرفتن در محیط گرم بروز می کند. گرمازدگی در شهرهای دارای آب و هوای خشک مانند استان یزد با شدت بیشتری بروز پیدا می کند.
درحالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خود را دفع کند، در نتیجه دمای بدن خیلی افزایش می یابد که می تواند اندام های اصلی را تخریب کند.
گرمازدگی خطری برای فرد ندارد و کشنده نیست، مگر اینکه در درمان گرمازدگی کوتاهی و سهل انگاری شود و به طور کامل و به موقع درمان نشود.
با دانستن علل ایجاد آن، علائم آن و درمان زود هنگام آن می توان جلوی بسیاری از موارد شدید بیماری را گرفت.
سرپرست اورژانس 115 یزد در این خصوص اظهارکرد: گرمازدگی یک اورژانس محیطی است که در فصل گرم سال به وفور دیده می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد،دکترسعیدرضا پهلوان پور ادامه می دهد: گرمازدگی در شهرهایی که دارای آب و هوای خشک باشند با شدت بیشتری بروز پیدا می کند.
وی خستگی، سستی، درد بدن، تهوع، استفراغ، کرامپ (درد شکمی)، را از مهمترین علائم و نشانه های خفیف گرمازدگی عنوان کرد و افزود: در نوع شدید این بیماری علاوه بر نشانه های فوق اختلالات داخلی بدن نیز در فرد ایجاد میشود.
پهلوان پور در ادامه کاهش سطح هوشیاری و تهوع را از شایع ترین علامت در نوع شدید گرمازدگی عنوان کرد.
وی ضمن اشاره به روش های پیشگیری از گرمازدگی توصیه کرد: افراد سعی کنند در زمان های گرم روز و یا در محیط های گرم توقف طولانی مدت نداشته باشند و حتی المقدور توقف در محیط های گرم را به حداقل برسانند.
وی در ادامه با تاکید بر خودداری از فعالیت در هوای گرم توصیه کرد: همچنین افراد از مایعات بیشتری در هوای گرم استفاده کنند.
پهلوانپور متذکرشد: هنگام مواجه شدن با یک فرد گرمازده به سرعت او را از محیط گرم خارج کرده و دمای بدن وی را کاهش دهید.
سرپرست اورژانس 115 یزد همچنین توصیه کرد: اطرافیان هنگام مواجه شدن با یک فرد گرمازده به بدن فرد گرمازده آب پاشیده و سعی کنند مایعات به مصدوم بخورانند.
وی افزود: اﮔﺮ ﺷﺨﺺ هوشیار است، او را ﺗﺸﻮﯾﻖ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﮐﻢ ﮐﻢ آب ﯾﺎ ﯾﮏ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽ ﺧﻨﮏ ﺑﻨﻮﺷﺪ.
وی هشدار داد: بهترین اقدام در موارد شدید گرمازدگی انتقال فرد گرمازده به نزدیکترین درمانگاه، مرکز بهداشتی درمانی یا تماس با اورژانس 115 است.