ششمین جشنواره شعر بسیج استان یزد بکار خود پایان داد
اختتامیه ی ششمین جشنواره استانی شعر بسیج با حضور مسئولین فرهنگی استان ، شاعران و هنردوستان در محل تالار فرهنگ اداره ارشاد اسلامی برگزار گردید.
علی محمد پارسائیان مسئول سازمان بسیج هنرمندان استان در آیین اختتامیه ششمین جشنواره شعر بسیج گفت :برگزاری این جشنواره به صورت دوسالانه بوده و از اردیبهشت ماه با هدف هدایت شاعران بسیجی در خلق موضوعاتی که کمتر به آن پرداخته شده است که از جمله آن انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و بیداری اسلامی و جهاد اقتصادی است با انتشار فراخوان کار خود را آغاز کرد که مورد استقبال شاعران استان قرار گرفتو 419 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد .
علیمحمد پارسائیان در ادامه محورهای برگزاری ششمین جشنواره استانی شعر بسیج را بازخوانی آرمان و اندیشههای انقلاب و دفاع مقدس، بیداری اسلامی، مقاومت ملل و انتظار، امید و آرمانگرایی، آیین اجتماعی و حماسه اقتصادی اعلام کرد.
وی برگزاری این جشنواره را فصل تازهای از شعر و هنر را در استان یزد عنوان کرد و گفت : بی شک تلاش انجمن شعر در برگزاری جشنواره دو سالانه شعرو همچنین مراسمات اوج هنر روند بسیار سازنده ای را در پویایی و شکوفایی شعر استان بوجود آورده است .
پارسائیان اضافه کرد: انقلاب اسلامی هنوز برای بسیاری قابل درک و شناخت نیست چرا که این رویداد عظیم منشاء بسیاری از تحولات شده و به مقابله با غرب برخاست.
این مسئول بیان داشت: جهتگیریها در موضوع انقلاب میتواند مشخص کننده سعادت و شقاوت انسان باشد و ارزشها و موضوعات انقلاب را برای نسل سوم به یادگار بگذارد.
پارسائیان ادامه داد: شعرا موتور محرکه برخی موضوعات در جامعه هستند و میتوانند هرچیزی را با زبان شعر ماندگار کنند.
وی همچنین خواستار حرکت هدفمند شعرا به سمت موضوعات مختلف شد و عنوان کرد: شعرا با درک عمیق از مسائل میتوانند موضوعات و رویدادهای گوناگون را به زبان شعر بیان کنند
در ادامه دشتی معاون سیاسی امنیتی استاندار یزد گفت : میدان دارآسمان مردان عارف و مردان بامعرفت ما و این ذخیره های عظیم فرهنگی هستند و در حافظه تاریخی ما هست که شما شاعران هم می توانید با زبان نغز خوب بیان کنید و در مقابله با مستکبران نیاز به زبان فصیح داریم.
وی به ماجرای حضرت موسی(ع) در مقابل فرعون و درخواست موسی از خداوند براساس آیه “رب لشرح لی صدری…” را یادآور شد و گفت: موسی در خواست زبان فصیح و برادرش را که زبانی افصح داشت از خدا طلبکرد.
وی تصریح کرد: ما در برابر مستکبرین باید با زبان فصیح حقایق عالم را بیان کنیم و موسی وار وارد این عرصه شویم و در پیروی ازپیروی از امامت ولایت و انبیا که الگویش حضرت موسی هست با زبان فصیح میدان دار عرصه آینده تبلیغ معارف دینی خواهیم بود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اضافه کرد: ما برای سلامت عقل و برای حراست از جان و دل بعضی محدودیت ها را پذیرفتیم که جان رشد کند و در عرصه عمل وعرصه رشد و پرورش هنر چه شعر و شاعری چه خط و زمینه های دیگر این عرصه پاک را فراهم کنیم.
وی تلاش برای سالم نگهداشتن عرصه هنر را برای آینده انقلاب اسلامی وظیفه دولت، کانونهای مردمی و شخصیت های صاحب مسؤولیت خواستار شد.
در ادامه این آیین دبیر علمی جشنواره با ارائه گزارشی از روند رسیدگی به آثار و انتخاب برگزیدگان از سوی هیئت داوران گفت: 419 اثر با محورهای جشنواره در سه رده سنی 12 تا 18 سال، 19 تا 35 سال و 35 سالبه بالا به دبیرخانه جشنواره رسیده بود و در هر رده سنی سه نفر برگزیده شدهاند.
غلامرضا محمدی با اشاره به اینکه در این جشنواره بخش ویژه مرحوم خلیل عمرانی شاعر بزرگ کشوری و مسئول شورای شعر سازمان بسیج هنرمندان کشور نیز برای ارائه آثار دیده شده بود عنوان کرد: همچنین سه اثر برگزیده در این بخش انتخاب شده است.
وی گفت : در میان آثار ارسالی به دبیرخانه شهرستانهای ابرکوه و یزد بیشترین آثار را داشته اند که این نشان لطف و ذوق هنری شاعران استان است.
دبیر علمی جشنواره خواستار انسجام و هماهنگی شعرا و توجه جدی به خودسازی و درک عمیق از موضوعات شد و گفت: اشعاری ماندگار میشوند که الهام گرفته ارتباطات قرآنی، اخلاص، زلال قلبی و... باشند.
محمدی افزود : گاهی برنامهای هنری در سطح کشور و سایر شهرها اجرا میشود اما در یزد از اجرای آن جلوگیری میکنند که به نظر میرسد مسئولان فرهنگی استان در این زمینه تفکر و تجدیدنظری داشته باشند.
این مسئول خواستار حمایت مسئولان از هنر و هنرمندان شعرای استان شد و گفت: امید است با انسجام هنرمندان، شاعران بتوانند در این عرصه که مورد توجه رهبر معظم انقلاب است خودی نشان بدهند.
در این آیین اختتامیه همچنین احمد رضا قدیریان به نمایندگی از هئیت داوران بیانیه ای را قرائت کرد .
در پایان از برگزیدگان ششمین جشنواره شعر بسیج تقدیر شد .
گفتنی است ،برگزیدگان ششمین جشنواره شعر بسیج از شهرستانهای ابرکوه ، یزد و میبد می باشند که اسامی آنها به این شرح است : فهیمه رستگار پناه، فاطمه نوری، مهجبین اسلامی از برگزیدگان در گروه سنی 12 تا 18 سال، طیبه سلمانی نژاد، بتول عطوفت و صغری سلمانی نژاد از برگزیدگان گروه سنی 19 تا 35 سال، فاطمه احمد زاده، فریبا قیومی زاده و لیلا حفار از برگزیدگان در گروه سنی بالای 36 سال و بخش زنده یاد استاد خلیل عمرانی هم فاطمه احمد زاده، سکینه سلمانی نژاد و سید علی میری برگزیده شدند