زمان : 28 Mordad 1392 - 21:16
شناسه : 75408
بازدید : 3495
 از صدور مجوز موسسه قرآن براي نوزادي 6 ماهه تا بودجه هاي به هدر رفته؛ لزوم تدابير ويژه وزير ارشاد براي برخي معاونت ها از صدور مجوز موسسه قرآن براي نوزادي 6 ماهه تا بودجه هاي به هدر رفته؛

به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، از زمان راه اندازي معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي که بيش از يک سال از آن مي گذرد، تعداد موسساتي که مجوز فعاليت دريافت کرده اند رشد قابل توجهي داشته اند و 170 موسسه قرآني مردم نهادي که در گذشته فعاليت مي کرده اند اين روزها تعدادشان به 2هزار موسسه رسيده است.
طبق قانون هر ايراني مسلمان واجد شرايط و علاقمند به فعاليت هاي فرهنگي در حوزه قرآن و عترت مي تواند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درخواست مجوز موسسه فرهنگي قرآن و عترت نمايد.
راه اندازي اين موسسات همواره يکي از دغدغه هاي اصلي مسئولان حوزه فرهنگ بوده است و با توجه به تاکيد مقام معظم رهبري مبني بر لزوم انس پيدا کردن مردم با قرآن و تربيت نيروهاي قرآني، اهميت اين موضوع بيش از پيش نمود پيدا مي کند.
رهبر معظم انقلاب در سخنان خود در خصوص انس با قرآن مي فرمايند: "در اين فـضاي آلوده مـاديات، شايسته است در درياي بي کـران معنويت قـرآن کريم شنا کرد تا از پليدي هاي دنيا پاک شد و اين، جز با انس مدام با اين کتاب آسماني ممکن نيست."
بدون شک صحبت هاي ايشان در اين زمينه و خواسته هايي که در اين رابطه از مسئولان اين حوزه داشته اند وظيفه دست اندرکاران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را دو چندان مي کند چرا که يکي از اصلي ترين وظايف اين معاونت صدور مجوز براي موسساتي است که در زمينه آموزش، روخواني و روانخواني، تجويد، مفاهيم و آموزه هاي ديني فعاليت مي کنند.
اين معاونت که در دولت دهم کار خود را آغاز کرده است در دولت يازدهم نيز به فعاليت خود ادامه خواهد داد اما انتظار مي رود مسئولاني که در راس اين معاونت قرار مي گيرند علاوه بر رعايت سلسه مراتب براي دادن مجوز به درخواست کنندگان، همانند گذشته تلاش نکنند که با صدور مجوز فعاليت براي خود و اعضاي خانواده شان از بودجه بيت المال بهره مند شوند و بيشتر اقداماتشان در جهت واگذاري موسسات به واجدين شرايط واقعي باشد.
در سايت رسمي دبيرخانه صدور مجوز موسسات فرهنگي قرآن و عترت کشور يکي از مباحثي که به آن پرداخته شده، شيوه نامه درخواست صدور مجوز مؤسسات فرهنگي قرآن و عترت است.
در اين شيوه نامه شرايط انتخاب مدير عامل ذکر شده و علاوه بر بحث اعتقاد فرد درخواست کننده به ولايت مطلقه فقيه و صلاحيت عمومي، به مباحث ديگري از جمله توانمندي وي در امور مديريت و فرهنگي پرداخته شده و اين موضوع مورد تاکيد قرار گرفته که فرد درخواست کننده بايد از لحاظ سني بين 25 تا 55 سال باشد و پس از قبولي در مصاحبه تخصصي توسط تيم مصاحبه گر مرکز مي تواند مجوز تاسيس موسسه فرهنگي قرآن و عترت خود را دريافت کند.
لازم است در اين جا به اين موضوع اشاره شود که متاسفانه مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، هيچ گاه در زمان فعاليت خود به شيوه نامه اي که به تدوين رسيده و شرايطي که براي انتخاب مدير عامل در نظر گرفته شده عمل نکرده اند.
با بررسي پرونده هاي به ثبت رسيده در اين معاونت، موارد مبهم بسياري به چشم مي خورد.
از مجوز فعاليت يک موسسه براي نوزادي 6 ماهه گرفته تا نام همسر رياست محترم اداره صدور مجوز معاونت قرآن و عترت در ميان افردي که موفق به ثبت موسسه شده اند. ضمن اينکه در اين ميان نمي توان از موسساتي که با نام خود اين مقام مسئول به ثبت رسيده است نيز چشم پوشي کرد.
اين موسسات بعد از به ثبت رسيدن مي توانند از مزاياي ويژه اي برخوردار شوند و بهره مندي از بودجه براي اجراي صحيح برنامه هاي قرآني نيز يکي از اين مزايا است.
در بررسي هاي صورت گرفته، مشاهده شده برخي از اين موسسات براي برپايي تنها 20 کلاس که در جهت فعاليت ها و آموزه هاي قرآني بوده، بودجه اي در حدود 200 ميليون تومان دريافت کرده اند و انتظار مي رود وزير فرهنگ و ارشاد دولت يازدهم در نخستين فعاليت هاي خود پيگيري اين مسائل را نيز در دستور کار قرار دهد.
چه طور مي شود هزينه برگزاري تنها 20 کلاس با بودجه ساليانه برخي معاونت ها در وزارتخانه هاي مختلف برابري کند؛ مگر مي شود هزينه يک کلاس که معلوم نيست چند نفر در آن حضور داشته اند 10 ميليون تومان باشد.
اينها سوال هايي است که افکار عمومي در انتظار پاسخ گويي به آنها است و بدون شک پيگيري اين موضوع و مقابله با آن با تدبير وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت تدبير و اميد ميسر مي شود.
خواسته مردم در ابتداي فعاليت هاي علي جنتي به عنوان وزير وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامي مشخص کردن زواياي پنهان برخي اتفاقات در معاونت هاي اين وزارتخانه است و معاونت قرآن و عترت نيز از اين قاعده مستثني نيست و بايد هر چه سريع تر مسئولان آن در قبال فعاليت هايي که داشته اند شفاف سازي کنند.