زمان : 26 Mordad 1392 - 00:11
شناسه : 75299
بازدید : 6084
ظریف: حفظ برخی نیروها در وزارت خارجه را خیانت می دانم ظریف: حفظ برخی نیروها در وزارت خارجه را خیانت می دانم

ظریف: حفظ برخی نیروها در وزارت خارجه را خیانت می دانم

 
وزیر امور خارجه ایران با بیان این که در چینش نیروها "از نیروهای وزارت خارجه استفاده خواهم کرد" تاکید کرد تعهدی به افرادی که در گذشته بر اساس ملاحظات سیاسی به وزارت خارجه وارد شده‌اند ندارد و در این شرایط حساس حفظ آن‌ها را خیانت به کشور می‌داند.

محمدجواد ظریف که روز پنج‌شنبه با 232 رای موافق، از نمایندگان مجلس برای تصدی پست وزارت خارجه رای اعتماد گرفت در گفت‌وگو با ایسنا ، افزود: انتخاب روحانی توسط مردم و مسوولیتی که وی بر عهده‌ی من گذاشته‌ در قالب این انتخاب و رای اعتمادی که روز گذشته از سوی مجلس داده شد وظیفه‌ی بسیار سنگینی را در شرایط بسیار خطیر در کشور بر عهده‌ی بنده قرار داد که برای اجرای این وظیفه خطیر از تمام توان و نیروهای کارشناسی صادق و خدومی که در وزارت امور خارجه هستند استفاده می‌کنم.

او افزود: به عنوان کسی که تمام عمر کاری‌اش را در وزارت امور خارجه گذاشته است، اعتقاد دارم که این نیروها در وزارت امور خارجه بسیار فراوان هستند و حتما از همه آن‌ها استفاده خواهد شد.

ظریف اضافه کرد: البته وزارت امور خارجه ماهیت چرخشی دارد و افراد بعد از 3 سال از نمایندگی‌ها بر می‌گردند و افراد بیش‌تری به ماموریت‌ها اعزام می‌شوند و این چرخش همواره بوده است. امروز نیز با توجه به این که معمولا بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دولت‌ها در مردادماه روی کار می‌آیند چرخش نیروهای وزارت خارجه همزمان با آمدن دولت جدید بوده است. بیش از 140 نمایندگی در وزارت امور خارجه وجود دارد و هر سال حدود 50 سفیر و به همان تعداد نفر دوم در سفارت‌خانه‌ها جابه‌جا می‌شوند که باید به کشور بازگردند و به همان تعداد از کارشناسان و افراد در پست‌های دیگر وزارت خارجه هستند که به سفارت‌خانه‌ها می‌روند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به انتشار اخباری در روزهای گذشته درباره‌ی جابه‌جایی‌های گسترده در وزارت امورخارجه توضیح داد: قبل از ورود من به وزارت خارجه و گرفتن رای اعتماد خبرهایی منتشرشد

 

ظریف: هرگز گرین کارت نداشته و ندارم

 
سخنگوی کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس گفت: وزیر پیشنهادی امور خارجه در جلسه این کمیسیون گفت که هرگز گرین کارت نداشته و ندارد در حالی که ۱۰ سال است شرایط دریافت آن را داشته‌؛ خانواده و فرزندانش در حالی در ایران زندگی می‌کنند که می‌توانستند در ایران نباشند.

سیدحسین نقوی‌حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست عصر امروز (دوشنبه 14 مرداد) کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس افزود: جلسه امروز با هدف بررسی دیدگاه‌ها و برنامه‌های ظریف وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور برای تصدی وزارت امور خارجه تشکیل شد.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی افزود: در این جلسه ابتدا آقای ظریف نقطه‌نظرات خود را اعلام کرد. وی در این قسمت از مطالب خود اشاره کرد که سیاست خارجی کشور واحد است و تعارض در آن قابل قبول نیست. وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین با اشاره به اینکه در حوزه سیاست خارجی باید وزارت خارجه با مسئولین نظام هماهنگ باشد و اینجانب خود را ملزم می‌دانم خود را با نظرات مقام معظم رهبری هماهنگ کنم.

نقوی‌حسینی تصریح کرد: در ادامه جلسه اعضای کمیسیون و برخی همکاران از سایر کمیسیون‌ها نقطه‌نظرات و سؤالات و ابهامات خود را مطرح کردند، در این جلسه آقایان حقیقت‌پور، کریمی، کوثری، محسنی‌ثانی، بخشایش، شوشتری، رسایی، شفیعی، شوهانی، سنایی، نقوی، جهانگیرزاده، آقامحمدی، بیرانوند، دواتگری، سوری، ندیمی و فتح‌الله‌حسینی دیدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح کردند.

وی مهمترین نکات مطرح شده در ارتباط با وزارت آقای ظریف را ضرورت مقابله با موازی‌کاری در سیاست خارجی، رابطه با آمریکا، ضرورت هماهنگی با مسئولین نظام در سیاست خارجی، رابطه دولت با اصول حاکم بر سیاست خارجی، بحث شایعه گرین کارت، ضرورت تحول در سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران، ارتباط با ارزش‌های انقلاب اسلامی دفاع مقدس، دیدگاه‌ها در ارتباط با تحولات منطقه و بیداری اسلامی، التزام عملی به نظرات و دیدگاه‌های حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری دانست که از سوی نمایندگان مطرح شد.

نقوی‌حسینی تصریح کرد: آقای ظریف در توضیحات خود گفت که اینجانب هرگز گرین کارت نداشته و ندارم، در حالی که ۱۰ سال است شرایط دریافت آن را داشته‌ام؛ خانواده و فرزندانم در حالی در ایران زندگی می‌کنند که می‌توانستند در ایران نباشند، اینجانب پس از رجعت به ایران هرگز به آمریکا سفر نداشتم در حالی که از سه دانشگاه معتبر آمریکا برای استادی دعوت داشتم. ظریف با اشاره به ضرورت هماهنگی در سیاست خارجی نظام گفت که در تمام مراحل کاریم نظرات مقام معظم رهبری را عملیاتی کردم حتی اگر نظرم مخالف با نظر حضرت آقا بود و اینجانب با هر کسی در خارج از کشور در سطح سیاست خارجی ارتباط داشتم، اجازه داشتم.

سخنگوی کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس ادامه داد: وزیر پیشنهادی وزارت خارجه همچنین گفت که اصول سیاست خارجی ما غیرقابل تغییر است و حتی معتقدم آرمان‌خواهی یک کشور و ملت هیچ‌گاه با منافع ملی کشور مغایرت ندارد، آنچه که امروز به جمهوری اسلامی قدرت می‌دهد گفتمان انقلاب اسلامی است و اینجانب معتقدم آمریکا با جمهوری اسلامی اختلاف مبنایی دارد، ما یک پیام جهانی داریم، یک الگوی جهانی برای ملت‌ها داریم و آمریکا از این پیام و الگو می‌ترسد و ما باید زبان بین‌المللی را بدانیم و هدف خود را با کمترین هزینه و بیشترین منافع دنبال کنیم، خودباوری و توانمندی جمهوری اسلامی قادر بر برداشتن موانع از سر راه سیاست خارجی است و ضرورت آن فهم مشترک و هم افزایی در حوزه اجراست./