عملکرد بیژن زنگنه وزیر نفت دولت اصلاحات، امروز زیر ذرهبین نمایندگان مجلس قرار گرفت تا مشخص شود که آیا او صلاحیت سکانداری این وزارتخانه در دولت تدبیر و امید را دارد یا خیر.
عملکرد بیژن زنگنه وزیر نفت دولت اصلاحات، امروز زیر ذرهبین نمایندگان مجلس قرار گرفت تا مشخص شود که آیا او صلاحیت سکانداری این وزارتخانه در دولت تدبیر و امید را دارد یا خیر.
به گزارش اعتدال، احمد توکلی، علیرضا زاکانی و مقیمی به عنوان مخالفان وزیر پیشنهادی نفت و ایرج عبدی و حیدریطیب به عنوان موافقان وی سخن گفتند.
مقیمی: اشتیاق به شرکتهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی از ویژگیهای زنگنه است
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی، اشتیاق به شرکتهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی را از ویژگیهای مدیریتی زنگنه دانست.
احمدعلی مقیمی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت در جلسه علنی بعدازظهر امروز (پنجشنبه) مجلس سخن میگفت، اظهار کرد: مخالفت من نسبت به آقای زنگنه با عنایت به فرمایشات رهبری در خطبههای عید فطر مبنی بر انتخاب وزرای صالح توسط نمایندگان است که راهکار راهبردی برای انتخاب وزرا ارائه کردند.
وی افزود: بدیهیترین برداشت از سخنان رهبری این است که وظیفه مجلس انتخاب وزرای صالح است و الزاما رای اعتماد به همه وزرا نیست. صالح بودن هر وزیری باید برای نمایندگان احراز شود. چه در حوزه تخصصی و برنامهای و چه در دوره اقتصادی و اجتماعی نه سختگیرانه عمل کنیم که متهم به افراطیگری شویم و نه سهلآنگاری و سادهاندیشی کنیم که تفریح تلقی شود. بلکه همان شعاری که رییس جمهور در قالب اعتدال مطرح کردند را ملاک قرار دهیم.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر مبنای نظر کارشناسی معاون نظارت مجلس، برنامههای آقای زنگنه از 17 مورد تنها 7 مورد شرح وظیفه وزارتخانه است و از 19 مورد، تنها سه مورد منطبق با برنامه پنجم است.
مقیمی با بیان اینکه مجلس امروز در آزمون بزرگی قرار گرفته،گفت: شما میخواهید برای کسی تصمیم بگیرید که 8 سال سابقه کار در وزارت نفت داشته و فارغ از سلامت شخصی او خروجی مدیریتش برای کشور خسارتبار است. ترغیب رشوه، زد و بند، باندبازی و رانتخواری افراد خاص و بعضی از آقازادهها که در گزارش دادگاه خارجی به آنها نام جونیور دادهاند و همچنین اکثر قراردادهایی که در زمان وزارت آقای زنگنه در وزارت نفت منعقد شده، همه دارای ابهام است و در دادگاههای بینالمللی و داخلی دارای پرونده است مانند قرار داد کرسنت، توتال کیش و میدانهای نفتی و همچنین قراردادهای شل، اسپاتاویل و... و خود به عنوان متهم در دادگاههای داخلی و خارجی باید پاسخگو باشد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: سابقه آقای زنگنه مدیریتی آمرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق به کشورهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی، بهم زدن ساختار یکپارچه نفت، افزایش شرکتهای دولتی از 30 شرکت به 180 شرکت، تکه تکه کردن ساختار وزارت نفت است.
مقیمی یادآور شد: امروز دنیا در قالب انسجام شرکتها و در قالب ایجاد شرکتهای هولدینگ سعی میکند بهرهوری را بالا ببرد. این تجربه آقای زنگنه باعث تحمیل استقراض 70 میلیارد دلاری بر کشور بوده است. عدم نظارت بر پیمانکاران خارجی نیز از مدیریت ضعیف ایشان است.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات رای اعتماد زنگنه در مرحله دوم وزارت وی یادآور شد: آقای کهرم که از نیروهای اصلاحطلب مجلس ششم بود و آقای محتشمیپور از شخصیت، عملکرد و مدیریت آقای زنگنه در زمانی که او قرار بود مرحله دوم از مجلس رای اعتماد بگیرد، اظهاراتی داشتند مبنی براینکه" متاسفانه مدیریت عالی وزارت نفت، عملکرد و سیاستهایی را دنبال کردهاند که پیآمد این نوع افراد باعث ایجاد سازمان سایه توسعه پیوندها و معادلات باندی گسترده شده و با این روند کارشناسان دلسوز با سابقه صنعت نفت در چنین فرآیندی دچار جدایی از جریان تصمیمسازی شدهاند و در مقابل حدود 30 نفر از خارج از صنعت نفت در مدیریت ارشد نفت قرار میگیرند."
مقیمی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آقای محتشمیپور در اظهاراتی نیز گفته «از همه مهمتر اتکاء به پیمانکاران خارجی و نادیده گرفتن پیمانکاران داخلی است. ضمن اینکه شاهد حجم قراردادها با احتساب سود زیاد به علاوه پاداش و 50 میلیارد دلار ایجاد تعهد هستیم در حالی که این موضوع با کمال تاسف این موضوع را اطلاعرسانی و شفافسازی به مجلس و دولت نکرده است.»
عبدی: "زنگنه" میتواند وضعیت معیشتی مردم را بهبود ببخشد
یک عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه زنگنه با تصدی وزارت نفت میتواند وضعیت معیشت مردم را بهبود ببخشد گفت که وزیر پیشنهادی نفت دارای دیپلماسی قوی است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ایرج عبدی موافق وزیر پیشنهادی نفت که وقت خود را با سعید حیدری طیب تقسیم کرده است، در جلسه علنی نوبت عصر امروز در ابتدا از نمایندگانی که از او برای گرفتن وقت نطقش برای دفاع از زنگنه درخواست وقت کرده بودند عذرخواهی کرد.
وی با اشاره به صحبتهای توکلی مقیمی دو مخالف وزیر پیشنهادی نفت گفت: آقای توکلی صحبتهای خود را به گونهای بیان کردند که تلاش داشتند آقای زنگنه در این وزارتخانه بماند که نشد و آقای مقیمی نیز از کارهای بزرگ زمان وزارت آقای زنگنه قدردانی کرد.
عبدی همچنین از روحانی به دلیل معرفی کابینهای با چنین دانش و تجربهای تشکر کرد و گفت: از نمایندگان درخواست دارم که به موضوع دانش و تجربه وزرای پیشنهادی دقت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه هفتاد درصد از اقتصاد کشور مربوط به نفت است گفت: همه ما وضعیت اشتغال را در حوزههای انتخابیه خود دیدهایم و طبیعتا از راهی جز صنعت نفت نمیتوانیم مشکل را حل کرد و طبیعتا فردی با توانمندی و پتانسیل لازم باید در صدر این وزارتخانه باشد که بتواند اقتصاد را بچرخاند.
عبدی با بیان اینکه دولت احمدینژاد وزارت نفت را با حداکثر کارآمدی و توان بهرهوری در دست گرفت گفت: این دولت توانست درآمدهای زیادی کسب کند اما چیزی عاید کشور نشد، از طرف دیگر دولت احمدینژاد در چهار سال دوم سعی کرد با انتشار اوراق مشارکت و عرضه آن به نوعی مشکلات را حل کند، شاید برخی بگویند که مشکلات این حوزه حاصل تحریمها است اما باور من این است که همه مشکلات به تحریمها باز نمیگردد.
نماینده مردم خرمآباد با اشاره به دوران وزیری زنگنه در وزارت نفت گفت: در این دوران ما شاهد ثبات مدیریتی بودیم و آقای زنگنه هشت سال وزیر وزارت نفت بود اما در هشت سال آقای احمدینژاد هر یک سال و نیم یک وزیر روی کار آمد که این نشان دهنده عدم اطمینان به وزارت نفت است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که زنگنه میتواند وضعیت مردم را از لحاظ معیشتی بهبود ببخشد افزود: بدنه وزارت و شرکتهای نفت امیدوارند که زنگنه بیاید و وضعیت را سروسامان بدهد.
عبدی با بیان اینکه زنگنه دارای قدرت دیپلماسی قوی است به شبهات پیرامون قرارداد کرسنت اشاره و اظهار کرد: آقای زنگنه دیروز دو ساعت راجع به این قرارداد برای اعضای فراکسیون اصولگرایان صحبت کرد ولی قبول کنید که همه چیز را نمیتوان در جلسه علنی مطرح کرد.
وی با طرح این پرسش که آیا دیپلماسی قویتری از زنگنه برای وزارت نفت سراغ دارید، گفت: مخالفان میگویند که دردوران مدیریت آقای زنگنه مشکلاتی به وجود آمده است اما شما کدام وزارتخانه را سراغ دارید که بدون مشکل باشد ما اخیرا شاهد اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی بودیم که باید وزیر اقتصاد ر ا سلاخی میکردیم.
عبدی در پایان از نمایندگان خواست که با توجه به تجربه و دانش 22ساله زنگنه به او رای اعتماد دهند تا تجربه و اعتماد به صنعت نفت برگردد.
توکلی: خلافگویی قابل تامل نیست
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزارت بیژن زنگنه در وزارت نفت، روایتی را از قسم جلاله او در مورد خلافی را ذکر کرد.
احمد توکلی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت سخن میگفت، اظهار کرد: برای من دشوار است که امروز در این باره صحبت کنم زیرا امید و همگرایی که در کشور ایجاد شده، یک سرمایه اجتماعی مغتنم است که نباید آسیب ببیند اما چه کنم به رغم علاقه خودم برای اینکه آقای زنگنه به وزارت برسد، اتفاقی افتاد که باعث شد به مخالفت گرایش یابم.
وی افزود: تقریبا همه همکاران میدانند که من از هفته گذشته تا پریشب تلاش داشتم آقای زنگنه مسوولیت وزارت نفت را به عهده بگیرد. این به رغم مخالفتهای طولانی من با ایشان در صدارت وزارت نفت در دولتهای گذشته بود.
احمد توکلی با اشاره به دلایل پیشین خود برای تلاش در جهت رایآوری زنگنه در وزارت نفت، گفت: یکی از دلایل وضعیت عرصه نفت و گاز در شرایط فعلی که با دشواریهای سختی روبهرو بود. دیگر اینکه به دلیل اینکه چند دوره شاهد صدارت غیرنفتیها بر وزارت نفت بودیم، یک نوع دلخوری و احساس سرافکندگی به طور عمومی وجود دارد که وقتی احساس کردند آقای زنگنه میخواهد وزیر شود، نشاطی پیدا شده زیرا ایشان را نفتی میدانند و این باعث میشود کارآیی بالا برود حتی گروههای وطندوست استقلال طلب که معمولا با آقای زنگنه مخالف بودند اکثرشان از این موضوع استقبال کردند و بالاخره اینکه آقای زنگنه از روزی که میخواهد رای بگیرد، از همان لحظه وزیر بود و برای شناخت وزارتخانه و انتصابها وقتی نیاز نداشت و دیگر اینکه نفت متاسفانه همچنان منبع اصلی تامین دولت است.
نماینده مردم تهران ادامه داد: در تاریخ 18 مرداد آقای زنگنه به دفتر من آمد، مسائلی رد و بدل شد و من به صراحت به ایشان گفتم شما اگرچه فاسد نیستی اما اهتمامی برای مبارزه با فساد نداری. در به کارگیری نیروها و ظرفیتهای داخلی هم اهتمام نداری. به رغم این همت بیشتری کن و معلوم شد نظر من مثبت است و ایشان استقبال کرد.
توکلی با اشاره به تشکیل جلساتی در کمیسیون تلفیق برای بررسی برنامههای زنگنه اضافه کرد: در این جلسه که 40، 50 نفر از دوستان بودند، من نظراتم را گفتم و جلسه با وجود مخالفتها تعدیل شد و قرار شد کمیته 5 نفرهای مسائل را بررسی بیشتری کنند و برادرانی که به ایشان معترض بودند دعوت شوند، این جلسه ظهر سهشنبه تشکیل شد. 5 نفر از نمایندگان و آقای زنگنه و یکی از دستیارانشان حضور داشتند.
این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: در این جلسه ضمن بررسی مسائل، آقای امیرآبادی که عضو کمیته بود مسالهای مطرح کرد که من وارد محتوای آن نمیشوم. ایشان مطلبی را به آقای زنگنه نسبت داد و آقای زنگنه قسم جلاله خورد که این درست نیست و من از فلان موقع به بعد فلان کار را نکردم. آقای امیرآبادی گفت من سند دارم. من به ایشان رو کردم و به ایشان گفتم مسلمانی که قسم جلاله میخورد موضوع را تمام کن.
توکلی در بخش دیگری از مخالفت خود از زنگنه یادآور شد: فردای آن روز من تلاش کردم بعضی از موانع از جلوی پای آقای زنگنه دور شود و ملاقاتی دیگر با یکی دیگر از نمایندگان داشتم که اطلاعات تعیینکنندهای در مورد ایشان داشت تا آن مانع هم رفع شود. تا غروب سهشنبه سندی به دست ما رسید که نشان داد قسم ایشان کاملا غلط است. من خیلی منقلب شدم. زیرا اشتباه کردن، موضوعی را عوضی تشخیص دادن و حتی مبانی مختلف داشتن قابل پذیرش است اما کتمان حقیقت یا وارونه جلوه دادن حقیقت باعث میشود کار بیخ پیدا کند.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: اگر بنا بر صدق باشد، با مشاوره، کار جمعی و حتی سعی و خطا میشود ضعفها را برطرف کرد اما اگر بنا باشد پرده پوشی در کار باشد، دیگر نمیشود هیچ ضعفی را جبران کرد. در همه نظامهای مردم سالار مخصوصا در اسلام، صدق بسیار مهم است. در هر سازمانی مقام والای سازمان امضایش صحت موضوع و مقدمات را تصدیق میکند اما اگر خود آن صاحب امضا زیر سوال رفت، سنگ روی سنگ بند نمیشود و من و شما روی این مساله حساس هستیم.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: یادتان هست که در مجلس گذشته برادری که دستش کوتاه است، همین گرفتاری را پیدا کرد. همین آقای مقیمی در نصب آن برادر زحمت کشید و وقتی فهمید خلاف است، تلاش کرد تا مساله جور دیگری حل شود. وزیر دیگری هم خلافی کرد اما متاسفانه مجلس به عرض من گوش نداد و چوبش را اقتصاد ملی خورد.
توکلی با اشاره به نگارش نامه خود به رییس جمهور در این رابطه اظهار کرد: من صبح امروز نامهای به آقای روحانی نوشتم، مطلب را شرح دادم و گفتم خیلی متاسفم که این وضع پیش آمده، اما خلافگویی قابل تامل نیست. به خصوص که برای آن سوگند خورده شود. بعد با چند نفر از نزدیکان رییس جمهور هم صحبت کردم و با خود آقای زنگنه موضوع را مطرح کردم که ایشان گفت تکذیب نمیکنم ولی یادم نبود. حالا شنیدم گفته شده که قسم چیز دیگری را خورده بودم.
توکلی یادآور شد: من تمام تلاشم را کردم روی اعتقاد و به رغم عقیده قبلی خود و سختگیریهایی که داشتم، تسامح کردم که این برادر محترم در خدمت قرار گیرد. اما این مساله با هیچ چیز درست شدنی نیست زیرا نمایندگان قرار است رای اعتماد بدهند و اگر بنا براین شد که خلافگویی شود و صداقت رعایت نشود چه میدانید که در مورد مهمتری این خطا دوباره تکرار نشود. آن هم وزارت نفت که منبع درآمد ملی ماست و چون با خارج ارتباط دارد، پیچیدگیهای جدیدی به آن اضافه میشود به ویژه اینکه در تحریم قرار داریم.
نماینده مردم تهران در پایان با بیان اینکه مجلس در آزمون بزرگی قرار دارد، گفت که نمیتوان به چنین فردی رای اعتماد داد.
حیدریطیب: زنگنه یکی از افتخارات مدیریتی کشور است
یک عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، زنگنه را به عنوان یکی از افتخارات مدیریتی جمهوری اسلامی برشمرد و گفت که تجربه 22 ساله آقای زنگنه در وزارتخانههای جهادسازندگی، نفت و نیرو میتواند اندوختهای برای حل مشکلات کنونی کشور باشد.
سعید حیدریطیب موافق وزیر پیشنهادی نفت که وقت خود را با ایرج عبدی تقسیم کرده است، در جلسه علنی نوبت عصر امروز گفت: اقبال مردم ایران در انتخابات 24 خرداد به آقای روحانی پیامهای روشنی به مسوولان کشور به خصوص نمایندگان مجلس داشت.
به گفته وی، روحانی در انتخاب کابینه خود معیارهایی همچون فراهم کردن بستر مناسب برای تحقق خواستههای مردم، خارج کردن کشور از تنگناهای موجود و بهرهگیری از توانایی و پتانسیل کشور را درنظر گرفته است.
حیدریطیب با بیان اینکه نمایندگان برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی باید دو موضوع را مورد توجه قرار دهند، نگاهی به آینده و برنامههای پیشنهادی فرد معرفی شده و توجه به گذشته عملکرد آن وزارتخانهها را به عنوان این دو معیار عنوان کرد.
نماینده مردم کرمانشاه با بیان اینکه تخریبهای بسیاری علیه زنگنه انجام شده است گفت: در این شرایط نمایندگان و مردم باید قدر آقای رییس جمهور را بدانند که این بار کابینهای به دور از حب و بغض و افراط و تفریط را به مجلس باهدف ایجاد اعتدال مدیریتی معرفی کرده است و وزرا را از تمامی گروههای سیاسی انتخاب کرده است.
حیدریطیب همچنین اظهار کرد: طبق قوانین جمهوری اسلامی اگر استعلام از دستگاهی پاسخ نداشته باشد یعنی نمیتوان به استناد مواردی افراد را متهم کرد مواردی که طبیعتا فاقد ارزش قانونی و قضایی است، حال سوال این است که چرا برخی افراد پا را فراتر از قانون گذاشته و به توهین و افترا میپردازند.
وی افزود: آیا این مخالفتها و تقابلها مقابله دربرابر اراده عمومی مردم در انتخاب رییس جمهور نیست؟ چرا به جای همراهی اینگونه رفتارها انجام میشود؟
نماینده مردم کرمانشاه با اشاره به دوران وزارت زنگنه در وزارت جهاد و سازندگی گفت: آقای زنگنه ازسال 62 تا 67 یعنی پنج سال وزیر جهادسازندگی بود که خدمات شایان و قابل توجهی انجام داد.
وی با اشاره به اظهارات مخالف وزیر پیشنهادی در مورد قرارداد کرسنت گفت: این اظهارات در این مدت زمان کم قابل تبیین نیست اما میتوان گفت که فاقد توجیه و مسائل حقوقی است و وجه حقوقی ندارد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین به عملکرد زنگنه در سالهای 67 تا 76 در وزارت نیرو اشاره و اظهار کرد: در این دوران با تلاشهای آقای زنگنه میزان وابستگی ما به تجهیزات نیروگاهها رهایی پیدا کرد و شرکت مبنا که اکنون پرچم جمهوری اسلامی ایران را در دنیا بالا برده است تاسیس نمود.
وی مهار آبها و سدسازی و تاسیس نیروگاه و به دنبال آن کم شدن خاموشیها در کشور را به عنوان دیگر اقدامات زنگنه در دوران تصدی وزارت نیرو برشمرد.
وی همچنین به دوران وزارت زنگنه در نفت اشاره و اظهار کرد: ایشان زمینهای را فراهم کرد که بخش گاز و نفت شرایط بهتری را داشته باشد اکنون که کشور با مشکلات عدیدهای در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روبرو است که مهترین آن تحریمها است طبیعتا آقای زنگنه میتواند در جهت حل این مشکلات عملکرد مطلوبی را داشته باشد و از فرصت به وجود آمده استفاده کند.
حیدریطیب با بیان اینکه زنگنه در دوران وزارت نفت قراردادهای مفیدی با شرکتهای خارجی منعقد کرده است گفت: 50 درصد قراردادهای گازی با پارس جنوبی به عنوان ذخایر گازی کشور در دوران زنگنه بسته شده است و از فاز یک تا پنج پارس جنوبی را زنگنه افتتاح کرده است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر وجود تجربه بالای زنگنه در بخش سرمایهگذاری گازی گفت: باید از تجربه 22 آقای زنگنه به عنوان یک سرمایه استفاده کرد.
وی همچنین گفت: افراطیگریهای برخی افراد که خود را نمایندهتر از دیگران میدانند و به عنوان مخالفان کابینه پیشنهادی دولت صحبت کرده و یا ثبت نام نمودند موید آن است که چه هدفی دارند و شاید حتی میخواهند به دولت آینده ضربه بزنند.
حیدریطیب در پایان گفت که نمونه عملکرد زنگنه را میتوان در توسعه صنعت نفت و پتروشیمی در مناطق محروم دید.
بخشی از صحبتهای حیدری طیب باعث واکنش اعتراضآمیز نمایندگان شد که لاریجانی گفت این نکتهای که آقای حیدریطیب راجع به مخالفان گفت حرف درستی نبود.
عبدالهی: زنگنه، نعمتزاده و آخوندی ستاره تیم دولت هستند
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با دفاع قاطع از تصدی وزارت نفت توسط بیژن زنگنه، او را از ستارههای تیم دولت لقب داد و گفت: باید مراقب باشیم تا ناخواسته در دام طراحی دشمن نیفتیم.
رضا عبدالهی که در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت سخن میگفت، اظهار کرد: در یکی از استیضاحهای دوره قبل اتهامی به یکی از وزرا زده شد که از مقام خود سوء استفاده کردهاید و برای فرزندتان معافی سربازی گرفتهاید، ایشان در پاسخ گفتند که هیچ فرزند پسری ندارم، آیا حرفهای دیگر این افراد را قبول میکنید.
وی با اشاره به سفارش امام علی(ع) به مالک اشتر در مورد انتخاب کارگزاران حکومتی از بین افراد باتجربه، باحیا و باسابقه درخشان مسلمانی گفت: آقای زنگنه 22 سال سابقه وزارت دارد و هشت بار از مجلس نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته است. آیا این دلیل بر صداقت، پاکدستی و توانمندی و کارآمدی او است یا خیر؟ که امروز او را به فساد، دروغ به ناکارآمدی متهم میکنیم. آیا این انصاف است، ممکن است بعضی یک بار از زیر دست مجلس در بروند اما نه هشت بار.
نماینده مردم ماهنشان گفت:فردی 22 سال در نظام خدمت میکند از زندگی و خانوادهاش میگذرد و امروز ما او را مورد اتهامی قرار میدهیم که در هیچ محکمهای ثابت نشده، آقای زنگنه که هشت سال در وزارت نبود و خانهنشین شده بود کجا محاکمه شد چرا در این هشت سال سراغ او نرفتیم؟ او را در این مدت میگرفتید، محاکمه و زندان میکردید چرا این کار را نکردید آیا این کارها با اخلاق اسلامی سازگار است.
عبدالهی ادامه داد: شما بحث فنی پیچیدهای را گسترده میکنید و بیگانه هم به او گوش میکند اما آقای زنگنه در کدام دادگاه صالح داخلی محکوم شده است این چه رفتاری است؟ من با عدد و رقم آشنا هستم و 26 سال است در مجلس حضور دارم وسابقه ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را داشتهام و رد بودجهها را دارم متاسفانه در این سالها و در حیف و میلها به حیفها بیشتر توجه شده من زمانی به آقای هاشمی شاهرودی گفتم در داستان حیف و میل دو کفه ترازو است که 99 درصد حیف و یک درصد میل است اما 99.5 درصد نگاه به میل است.
وی اضافه کرد: به دلیل کاهش ضریب بهرهوری از 1.65 اول انقلاب به 0.65، تولید ناخالص ما که امروز 400 میلیارد دلار است با ضریب 0.65 باید هزارمیلیارد دلار میشد اما 600 میلیارد دلار آن نیست که نشان میدهد حیف شده و کسی هم به دنبالش نیست بلکه همه به دنبال میلها هستند البته با آن هم باید قاطعانه برخورد کرد اما چقدر توانستیم جلوی میل و اختلاس را بگیریم.
وی با اشاره به قراردادهای کرسنت و توتال گفت: در ماجرای کرسنت چه کسی خورده و چه کسی برده؟ توتال از افتخارات آقای زنگنه است، من و آقای باهنر در آن زمان در شورای اقتصاد بودیم، فاز 2 و 3 قرارداد توتال با دو میلیارد دلار بسته شد اما اکنون همان قرارداد را با شش میلیارد میبندیم اگر این بد است بگوییم بد است و آقای زنگنه را بگذاریم جلوی دیوار و اعدامش کنیم که چرا با دو میلیارددلار قرارداد را بستهای.
عبدالهی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بحث فتنه میگوید والله ، به خدا نبودم و از وقتی رهبری گفته کنار کشیدم ایشان در ستاد آقای موسوی بودند مگر آقای احمدینژاد 11 روز خانهنشین شد در تیم و دولتش یک نفر اعتراض کرد؟ یک نفر انصراف داد؟ منصف باشیم؛ میگویند که انصاف ششمین اصل از اصول دین است.
این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه در باب فتنه اصل بر برائت کسانی است که محکومیت قضایی ندارند، گفت: آقای زنگنه قسم میخورد که در آن جلسه نبودم فرض کنیم اشتباه کرده و قسم خورده است. چه اشکالی دارد که ما اینقدر سخت بگیریم.
وی خطاب به احمد توکلی گفت: ما و شما خدمت رهبری رفتیم آن زمانی که دولت لایحه برنامه پنجم را پس گرفته بود، آقایان لاریجانی و احمدینژاد هم بودند آقا شروع به صحبت کردند و گفتند این چه کاری است که کردید؟ مگر میشود لایحه برنامه را پس گرفت و آخر سر به من و شما فرمودند اینقدر سخت نگیرید اگر سخت بگیرید دنیا به شما سخت خواهد گرفت. این فرمایش رهبری بود ما که ادعا میکنیم مقلد و پیرو هستیم، پیروی کنیم چرا اینقدر مته به خشخاش میگذاریم که حتما چیزی در بیاوریم.
عبدالهی با بیان اینکه زنگنه امروز هیچ نیازی به تصدی وزارت نفت ندارد، خاطرنشان کرد: اگر هوا و هوس بوده هشت دوره و 22سال این را تجربه کرده است بلکه امروز صنعت نفت و کشور ما نیازمند آقای زنگنه است.
وی در ادامه زنگنه، نعمتزاده و آخوندی را ستارههای تیم دولت نامید و گفت: ما نیازمند این آدمهای باتجربه هستیم در شرایطی که دشمن تمام نقشههای ما را روی نفت گذاشته اگر فردی بیتجربه بیاید چکار میتواند بکند، فرض کنیم آقای زنگنه رای نیاورد اگر دو یا سه ماه یک وزارتخانه حساس در شرایط تحریم بدون وزیر بماند به نفع کشور است؟
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در هشت سالی که آقای زنگنه وزیر بوده 1500 میلیارد دلار ارزش تولید نفت و گاز ایران بوده است، حالا در این مقدار دو درصد یعنی 30 میلیارد دلار جای خطا بگذاریم چقدر رشوه گرفتهاند، چقدر بردهاند و چقدر خوردهاند آیا یک میلیون دلار است، این چه رفتاری است که ما میکنیم و حتما میخواهیم نقطهضعفی پیدا کنیم که افراد کارآمد و باتجربه را کنار بگذاریم.
نماینده مردم ماه نشان اظهار کرد: من فکر میکنم این طراحی دشمنان است که ما ناخواسته وناآگاهانه در دامش میافتیم. استدعا میکنم که در شرایط حساس کنونی که تحریمهای ظالمانه دشمن صنعت نفت ما را هدف قرار داده توجه بیشتری داشته باشیم، همین امسال 50 میلیارد دلار از صادرات نفت ما کاهش پیدا کرده، با چه چیزی میتوانیم جایش را پر کنیم با کدام درآمد مالیاتی و با کدام صادرات غیرنفتی؛ دشمن ما را هدف گرفته و ما با او همراهی میکنیم.
عبدالهی گفت: مجسمه آقای زنگنه را باید طلا گرفت. در اوپک اگر 10 نفر شاخص باشند یکی از آنها آقای زنگنه است.
وی در پایان این شعر از فردوسی را قرائت کرد:
نخواهی که ضایع شود روزگار / به کار نادیده مفرمای کار
به عقلش بباید نه خودآزمون / به قدر هنر پایگاهش فزون
رعیت نوازی و سرلشگری/ نه کاری است بازیچه و سرسری
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در واکنش به اظهارات رضا عبداللهی گفت: اینکه گفته میشود اگر رای ندهیم و مخالفت کنیم، عملا به دام دشمن افتادهایم این درست نیست زیرا افراد آزادند تا حرفشان را بزنند.
عزیزی فارسانی: زنگنه فوقستاره کابینه است
/
او میتواند ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند
نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی گفت که بیژن زنگنه میتواند با شناخت دیپلماسی انرژی و تجربه بینالمللی به عنوان وزیر دوم خارجه در کابینه عمل کند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا عزیزی فارسانی که در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت در جلسه علنی بعدازظهر امروز (پنجشنبه) مجلس سخن میگفت، اظهار کرد: وزارت نفت شاهرگ اصلی اقتصاد کشور است و بخش اصلی منابع ارزی را تشکیل میدهد، کشور ما از نظر گاز رتبه اول است و در نفت رتبه سوم را دارد، این در حالی است که در پارس جنوبی کشور همسایه سه برابر ما در روز، صادرات و استحصال گاز دارد. در این شرایط از 22 فاز پارس جنوبی تنها 10 فاز فعال داریم و 12 فاز هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
وی ادامه داد: اگر فرض کنیم در هر سال 5 میلیارد دلار باید نصیب ما شود، حداقل سالانه 60 میلیارد دلار خسارت و عقبماندگی داریم و با توجه به شرایطی که برداشت روزافزون از انرژیهای پاک مثل هستهیی و خورشیدی را داریم، میطلبد هرچه سریعتر این پروژه به بهرهبرداری برسد، زیرا فردا دیر و جبرانناپذیر است.
نماینده مردم اردل و فارسان، تحریمها و ضعف مدیران را دو علت عقبماندگی کشور از نگاه کارشناسان دانست و تاکید کرد: زنگنه با فهم سیاسی بالا مورد قبول جهانیان است؛ او جایگاه امنیتی و سیاسی نفت را میشناسد و میتواند به عنوان وزیر خارجه دوم با شناخت دیپلماسی انرژی و تجربه بینالمللی عمل کند و ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از منابع مالی، حاصل نقدشدگی نفت خام کشور را که سود آن نصیب بانکهای خارجی میشود را میتوان با تعامل منطقهای، جهانی و با نگاه برونگرایی و پرهیز از زندگی جزیرهای به کشور بازگرداند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، زنگنه را مدیریت استراتژیک و دارای تفکر ترکیبی دانست و خاطرنشان کرد: آقای زنگنه با سابقه 30 سال در مدیریتهای مرتبط به شیخالوزرا معروف است و میتواند با استفاده از مدیران توانمند بینالمللی و با تقوا، گرههای کور نفت را باز کند؛ او در زمان تصدی توانست میلیاردها دلار را از طریق جذب سرمایهگذاریهای خارجی جهت اجرای توسعه بالادستی به خصوص در میادین مشترک محقق کند.
عزیزی فارسانی در پایان با بیان اینکه کشور فرصت آزمون و خطا ندارد، اظهار کرد: آقای زنگنه ستاره نیست، بلکه فوقستاره کابینه است و امیدوارم با رای بالا و حمایت همه جانبه از او به حقوقمان در سطح بینالملل برسیم.
عزیزی فارسانی در بخشی از اظهارات خود قولی را به احمد توکلی منتصب کرد و گفت که او هم گفته که زنگنه صالح و باتقواست.
علی لاریجانی رییس مجلس بعداز اظهارات وی در واکنش به بخشی از اظهارات او گفت: آقای توکلی نگفت که آقای زنگنه با تقوا و صالح است، بلکه گفت او متخصص است و تلاش کرده که او وزیر شود ولی شبههای در برای ایشان به وجود آمده است.
نفت حیات خلوت هیچ گروه و حزبی نیست/مغرور نیستم
بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز (پنجشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم در دفاع از برنامه های خود برای کسب رأی اعتماد از مجلس گفت: در کشور ما هنگامی که ازنفت صحبت می شود قطعا این ماده تنها یک کالا نیست نفت و به تبع آن وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی سیاسی، سیاست خارجی، بازرگانی خارجی، فنی و صنعتی و امنیت ملی بوده و حتی در مسیر توسعه اقتصاد غیر متکی به نفت هم با صنعت پتروشیمی نقشی تعیین کننده را بر عهده دارند.
وزیر پیشنهادی وزارت نفت افزود: غریب 98 درصد انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تشکیل می شود و بخش عمده منابع ریالی وبودجه کشور به طور مستقیم و غیر مستقیم از نفت تأمین شده و تراز بازرگانی خارجی کشور به شدت به صادرات نفت و فراوردهای آنوابسته است.
زنگنه تصریح کرد:این اهمیت نفت در کشورمان موجب شده تا دشمنان نیز در برخورد با جمهوری اسلامی بیش از هر موردی به اعمال تحریم های تحمیلی و ظالمانه در صنعت نفت ایران پای فشارند و بدین ترتیب نفت اصلی ترین آماج حملات و کینه توزی های دشمنان نظام قرار گرفته است.
وزیر پیشنهادی وزارت نفت اظهار کرد: مدیران و کارکنان صنعت نفت رزمندگان و مجاهدان خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن می باشند.
وی با تشکر از تمامی وزیران گذشته صنعت نفت از جمله وزیری هامانه، نوذری، میرکاظمی و رستم قاسمی تأکید کرد از وزرای قبلی به دلیل بر دوش کشیدن بار سنگین مسئولیت تشکر کرده چرا که زحمات زیادی برای این صنعت کشیدند لذا من نیز پس از کسب رأی اعتماد از مجلس با کمال فروتنی دست خود را به سوی تمامی مدیران و کارکناننفت دراز خواهم کرد تا در ادامه راهی که پیشینیان رفتند گام برداشته و با به کار گیری تجربه به بسیج همه ظرفیت ها بیافزاییم و کشور را در این مسیر دشوار یاری رسانیم.
وزیر پیشنهادی وزارت نفت افزود: در شرایط بسیار حساس کنونی و بهدنبال امید عظیمی که در دل های مردم و به ویژه جنانان ونخبگان ایرانی ایجاد شده انتظار مردم ما این است که شاهد تغییر در وضع زندگی خود باشند و قطعا نفت به دلایلی که گفته شد می تواند در این مسیر نقشی بسیار موثر داشته باشد.
زنگنه تصریح کرد: بی تردید نماندگان مجلس مستحضرند که صنعت نفت با دشواری های بسیاری روبرو است که بدون عبور از این گردنه های سخت نمی توان بخش مهمی از مشکلات کشور را حل کرد لذا از مجلس نیز بابت تصویب قانون نفت که راهگشای مسائل این صنعت است تشکر می کنم.
وزیر پیشنهادی وزارت نفت به مهمترین راهبردهای این وزارتخانه اشاره کردو گفت: ایجاد ثبات و مدیریت وجلب اعتماد و همراهی مجموعه مدیران و کارکنان صنعت نفت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد چرا که بدون ایجاد این ثبات نمی توان کاری از پیش برد.
زنگنه تصریح کرد: تکریم کارکنان صنعت نفت که موردانواع بی مهری های گوناگون قرار گرفته اند بسیار ضروری است چرا که کارکنان صنعت نفت انتظار دارند که با آنها برخوردی حرفه ای شده و به مجموعه آنها احترام گذاشته شود.
وی عنوان کرد: نفت باید توسط خود نفتی ها اداره شود و از تمامی ظرفیت هی کارشناسی و با اتکا به خرد جمعی این صنعت رااداره کرد.
وزیر پیشنهادی وزارت نفت با بیان اینکه صنعت نفت کشور باید غیر سیاسی اداره شود گفت: صنعت نفت باید غیر سیاسی باشد، نفت حیات خلوت هیچ فرد و گروهی جز جمهوری اسلامی نیست و باید در از افراط و تفریط پرهیز کرد.
زنگنه تصریح کرد: باید با بکارگیری تمام ظرفیتهای صنعت نفت و بخش خصوصی و ایرانیانخارج کشور میزان صادرات را با خلاقیت خود بالا برده و شفاف تر از گذشته معاملات خود را انجام داده و پول حاصل را قابل استفاده کنیم.
وی اظهارکرد: نفت و دستگاه مسئول دیپلماسی کشور باید دوش به دوش هم برای عبور موفق از این شرایط عمل کرده و هیچ دستگاهی به اندازه صنعت نفت نمی تواند به خروج کشور از وضعیت فعلی به مسئولان دیپلماسی کشور کمک کند.
زنگنه در مورد توجه به توسعه فازهای پارس جنوبی اظهار کرد: باید با فوریت و تمرکز بر روی چند فاز نیمه کاره پارس جنوبی ظرفیت تولیدی خود را افزایش دهیم.
وی گفت: در سال 1376 وقتی وارد صنعت نفت شدم ارزش کل تولیدات پتروشیمی ایران یک میلیارد دلار بود و امسال به برکت کارهای گذشته و بقیه پروژه های نیمه تمامی که به دولت بعدی منتقل شد ظرفیت تولیدات پتروشیمی به 20 میلیارد دلار رسیده که این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر پیشنهادی نفت خاطر نشان کرد: برخی قراردادهای نفتی باید اصلاح شوند تابتوانیم سرمایه گذاری بیشتری جذب کرده و تولیدات فراوردهای نفتی خود را افزایش دهیم.
زنگنه عنوان کرد: باید امید را در دل مردم باایجاد اشتغال از طریق صنعت نفت زنده کنیم.
وی در ادامه دفاع از برنامه خود برای تصدی وزارت نفت، درباره برخی شبهاتی که نمایندگان مخالف در مورد فعالیت وی اظهار داشتند گفت: یک شبهه ای که گفته اند اگر من رأی آورم این موجب زیان 37 میلیارد دلاری جمهوری اسلامی ایران می شود که در واقع من را به زیان 37 میلیارد دلار محکوم می کنند بدون شک این حرف یک جنگ روانی از مصادیق روشنی است که از بیرون به مجلس وارد می شود و می شود گفت حرف مضحکی است چرا که در هیچ جایی بحثی برای آنکه خسارتی پرداخت کنیم وجود ندارد.
زنگنه یادآور شد: فعلا بحثی که مطرح است آن است که وزارت نفت ملزم شود به آنکه این قرارداد معتبر است یا خیر بعد از آنکه مشخص شد معتبر است تازه بحث می شود که پرداخت خسارت صورت گیرد یا خیر.
وزیر پیشنهادی نفت در خصوص برخی گمانه زنی ها مبنی بر اینکه وی از موضع غرور با نمایندگان برخورد می کند تأکید کرد: اگر شخصی از نمایندگان از این بابت تردید دارد می خواهم با نمایندگانی که دوره های متعدد با آنها کار کردم سؤال کنم.
وی یادآور شد: موضوع دیگری که مطرح شده آن است که بنده به ساخت داخل توجه نمی کنم و هم چیزها را از خارج وارد می کنم؛ اگر این موضوع صحت داشته باشد پس چرا اینهمه سازندگان داخلی از من یکپارچه حمایت کنند و از صمیم قلب بخواهند من بازگردم.
زنگنه تصریح کرد: من نمی خواهم بگویم کاره ای هستم بلکه بنده نمادی از جریان و عنصر کوچکی هستم؛ بحث آن بوده که ما در قراردادهایی که با خارجی ها می بستیم بیشترین تلاش را داشتیم که ساخت داخل بیشتر شود تا ظرفیت ها بالا رود که اینگونه هم شد وقطعا اگر وزیر شوم بیش از گذشته این کار را ادامه خواهم داد چرا که معتقدم ظرفیت کشور باید بیش از این بالا رود. شرکت های مبنا، فرا، پتروایران عمدتا از افتخارات فناوری ملی محسوب می شود در دوران من و با ابتکار من تأسیس شدند.
وزیر پیشنهادی نفت عنوان کرد: آنچه که در عسلویه عنوان شد در فاز 4 و 5 عسلویه 17 هزار نفر کار می کردند که کمتر از 90 نفر آنهاخارجی بودند همه این کارها که در ایران انجاممی شود بهترین دلیلش بحث کسانی است که الان اتحادیه ها و انجمن های سازندگان، پیمانکاران و مهندسان داخلی است.
وی افزود: گفته شده که من اهتمام به مبارزه با فساد ندارم؛ نمایندگان! هر جا پول باشد احتمال فساد هم بیشتر است این به آن معنی است که ما باید فرایندهایی را طراحی و مستقر کنیم که فسادها پا گیردو اگر جایی با فساد برخورد کردیم قاطعانه و بدون گذشت با آن برخورد کنیم.
زنگنه تأکید کرد: کدام نهادنظارتی بوده که به من از فساد گزارشی داده و من نسبت به آن کوچکترین کوتاهی کردم مهم این است که ما میل به مبارزه و اهتمام داشته باشیم؛ می توانید از آقای رحمانی فضلی ارزیابی داشته باشید در خصوص عملکرد و سلامت مالی مجموعه نفت.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: به نظر شما من می آیم به دلیل دنیای دیگران آخرت و دنیای خود را خراب کنم؟ به چه دلیل باید در مقابل فساد سکوت کنم؟ وقتی که قضیه استات اویل اتفاق افتاد بنده آقای شیرازی سفیر ما در نروژ را فرستادم تا جزئیات برخی فسادها را به دست آورد و از وی خواستم از هر گونه فسادی که در آنجا اتفاق افتاده من را با خبر کنند و آن را بدون کوچکترین حذفی برای من بازگو کند در واقع من هیأتی به آنجا فرستادم و با دادستان کل نروژ صحبت کردم و هر چه بدست آوردیم در وزارت اطلاعات دادیم.
وی یادآور شد: در حوزه مدیریت نیز کارهای زیادی انجام دادم و در حدی که در توانم بود تمام تلاش خود را بکار گرفتم اگر در مقابل فساد کوتاهی کردیم نمونه بیاورید که در مقابل کدام فساد ساکت نشستیم؟ آیا به نظر شما من باید آبروی 40 ساله فعالیت خود را زیر سؤال ببرم؟
زنگنه گفت: من با هیچ گروهی برادری ودوستی ندارم و همواره سرباز نظام جمهوری اسلامی ایران بودم و برای خدمت به کشورکار کردم و اگر هم رأی آورم از شما نمایندگان تقاضا دارم که در بریدن دست های فاسد که از بیت المال استفاده می کنند به من کمک کنید چرا که اگر کمک شما نباشد نمی توانم چنین بار سنگینی را به دوش بکشم.
وزیر پیشنهادی نفت به صحبت های مقیمی اشاره کرد و گفت: بسیاری از حرف های ایشان همانند صحبت های برخی نمایندگان در مجلس ششم بود که خود آن افرادی که این حرف ها را زدند در حال حاضر به آن اعتقادندارند چرا که معتقدند زمانه عوض شده و حال شما بعد از 12 سال حرف های آن موقع را اکنون به زبان می آورد. مثلا می گویید ما 70 میلیارد دلار کشور را مقروض کردیم این حرف نادرستی است چرا وقتی که این حرف را می زنید در ادامه نمی گویید سالی چند میلیارد دلار به دست کشور آمد و اگر تولید طرح های نفت و گاز نبود اکنون نفت و گازی نداشتیم که بخواهید صادر کنید.
وی افزود: 8 فاز پارس جنوبی که در زمان بنده اجرا شد اگر نبود اکنون چه چیزی داشتید که بخواهید مصرف کنید حدود 200 میلیون متر مکعب گاز وجود دارد شما طرح های درود، سلمان، سروش، نوروز همه اینها را فراموش کرده اید چرا که اینها زمان من تولید شداگر اینها نبود شما الان چه چیزی داشتید ما درآمد به دست آوردیم و هزینه هم کردیم و در همان دو سه سال اول پول ها را دادیم.
زنگنه گفت: من در آن موقع یک فاز پارس جنوبی را حدود یک میلیارد دلار قرارداد می بستم و در زمان 45 ماه تمام می شد اما در این سال ها 4 میلیارد دلار قرارداد بسته شده که معلوم نیست چه زمانی تمام می شود من یک ریال از پول دولتی استفاده نکردم و همواره کمک به دلوت کردم چرا که می خواستم پول ها خرج توسعه بقیه بخش ها شود و من تصمیم داشتم خودم پول درآورم.
زنگنه گفت: مخالفین در سخنان خود اعلام کردند شما بعد از 29 خرداد در باغ فلانی با فلانی جلسهای داشتید که مهندس موسوی هم در آن جلسه بودند که پاسخ دادم والله من در آن جلسه نبودم.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: من در 29 خرداد هیچ اقدامی خلاف نظر رهبری نکردم و الان هم به آن پایبندم و بعد از 29 خرداد نامهای نوشتم که سراسر وفادری به رهبری است.
وی با بیان اینکه بنده و آقای آخوندی در آن سال سعی میکردیم آب بر آتش برزیم تا قائله ختم شود، گفت: من در آن نامهای که در 30 خرداد به رئیسم نوشتم تاکیدم این بود که باید اقناع کنید و از شورای نگهبان خواستم تا گروه مورد اعتماد خود را تشکیل دهد تا قائله ختم شود.
زنگنه گفت: برای وزیر شدن حاضر نیستم دروغ بگویم. چراکه از وزیر شدن اشباعم و اگر وزیر شوم، تمام توانم را برای انجام درست وظیفهام خواهم گذاشت.
وزیر پیشنهادی نفت با تاکید بر اینکه میخواهم خدمت کنم، افزود: هیچ وقت حاضر نیستم به خاطر چیزی که اشباعم دروغ بگویم.
وی با اشاره به سخنان مخالفان درباره قرارداد کرسنت و اینکه بنده اقرار به فساد کردهام گفت: من گفتم در حاشیه کرسنت افرادی خلاف کردند که باید محاکمه شوند. نه اینکه هیات مدیره شرکت نفت را محاکمه کنند و یقه آنها را بگیرند.
زنگنه با بیان اینکه یقه گرفتن افرادی به خاطر حفر کردن خلافکاری خودشان دور از انصاف است، گفت: به مقام معظم رهبری هم نامه نوشتم و شهادت دادم که اینها بیگناهند.
وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه خلاف اخلاق را قبول ندارم، گفت: درباره قرارداد کرسنت به خاطر منافع کشور بیش از این نمیتوانم توضیح دهم و از سخنان مخالفان درباره قیمت و چند و چون قرارداد را قبول ندارم. و این حرفها برای کار سیاسی خوب است.
زنگنه با بیان اینکه وزارت خارجه تمام قراردادها تایید و امضا کرده است، افزود: مخالفان مطرح کردند که از فرصت فسق قرارداد استفاده نشد که در پاسخ باید بگویم ما نمیخواستیم قرارداد را فسخ کنیم و فکر میکردیم قرارداد به نفع کشور است و الان هم همین فکر را میکنیم.
وی با بیان اینکه قراردادها با اطلاعاتی از سوی قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات بسته میشود، گفت: من 15 سال عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم که همه این اتفاقات در آن دوران افتاده است.
زنگنه با بیان اینکه کارم را از سال 50 از دانشگاه فنی دانشگاه تهران شروع کردم و مبارزی بودم که بعد از انقلاب به جهاد رفتم و بین سالهای 62 تا 67 وزیر جهاد کشاورزی بودم گفت: مگر میشود وزیر جهاد بین سالهای 62 تا 67 جنگ را حس و لمس نکند.
وزیر پیشنهادی نفت با تاکید بر اینکه هیچ وقت نگفتم رزمندهام گفت: خاک پای رزمندگان به خصوص خانوادههای آنها هستم.
وی با بیان اینکه جنس بچههای انقلاب و سپاه در آن زمان است، افزود: ما در همین آتش و خون بودیم و از لای زرورق نیامدیم.
زنگنه گفت: با هرگونه اقدام غیرقانونی و هنجارشکنانه از 23 خرداد 88 به بعد مخالف بوده و هستم و ساختارشکنی را هم محکوم میکنم.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: پس از 29 خرداد 88 هم پس از اعلام موضع مقام معظم رهبری اقدامی خلاف منویات ایشان انجام ندادم و هر نظری که از نظر رهبری محکوم باشد، را محکوم میکنم.
زنگنه با تاکید بر اینکه اقدامی خلاف نظر رهبری انجام نداده و نخواهم داد گفت: اگر مقام معظم رهبری در ته ذهن خود از بنده تکدری داشته باشد، یک لحظه درنگ نمیکنم و کنار میروم.
وی افزود: آمدهام تا کمک کنم به کشورم چراکه من فرزند این انقلابم و میخواهم انقلاب رشد کند و پرچم کشورم در احتزاز باشد و ایرانیان افتخار کنند به ایرانی بودنشان و درست زندگی کنند.
زنگنه با بیان اینکه رهبری را عمود خیمه کشور میدانم گفت: انقلاب را با همین ساختارش قبول دارم و میخواهم بقا داشته باشد و اگر غیر از این را کسی بگوید را ستم میدانم.
وزیر پیشنهادی نفت در پاسخ به سوال نمایندگان مبنی بر اینکه آیا از رشوه شرکتهای استات اویل و کرسنت مطلع بودید، گفت: زمانی که از تخلف مطلع شدم سریع برخورد کردم و مدیرعامل شرکت را خواستم و دلیل را از آنها پرسیدم و گفتم مگر سدی جلوی راه شما گذاشتم که پاسخ دادند اشتباه کردید.
وی با بیان اینکه از تخلفات توتال اطلاع نداشتم و الان هم اطلاعی ندارم که از نظر قضایی و حقوقی چه اتفاقی افتاده است، گفت: قرارداد اوریانتل کیش را باز نکنید چرا که یک شرکت مربوط به جایی از سپاه است که به سردار سپاهی در شرکت نفت رشوه داده است.
زنگنه با بیان اینکه این یک شرکت نیمهدولتی است، گفت: اگر اطلاعی از این رشوه داشتم حتما برخورد میکردیم.
وزیر پیشنهادی نفت خطاب به نمایندگان گفت: شما میدانید که در این شرایط سخت من را به هتل پنج ستاره نمیفرستید شما مرا به خط مقدم جبههای برای شکستن تحریم میفرستید که باید من در کنار وزارت خارجه برای شکستن تحریمها کار را پیش ببرم.
وی افزود: اولین بار است که وزیر پیشنهادی نفت در سی ساله مورد اقبال عموم کارکنان شرکت نفت است.