زمان : 25 Mordad 1392 - 22:21
شناسه : 75266
بازدید : 11708
چه شد که زنگنه رای آورد؟ چه شد که زنگنه رای آورد؟ عسگراولادی: اگر مهندس زنگنه می پذیرفت، معاون ایشان می شدم

یکی از نمایندگان مجلس معتقد است که سخنان رئیس‌جمهور در حمایت از وزیر پیشنهادی نفت، نظر نمایندگان را نسبت به این گزینه تغییر داد.

به گزارش اعتدال به نقل از شمانیوز - سایت نزدیک به حزب موتلفه اسلامی - یکی از نمایندگان مجلس پس از اعلام آرا اظهار کرد که جو مجلس این خبر را می‌داد که بیژن زنگنه نمی‌تواند از مجلس رای اعتماد بگیرد اما پس از سخنان رئیس‌جمهور جو حاکم بر مجلس عوض شد و نمایندگان مجلس به سخنان رئیس‌جمهور اعتماد کردند و رای مثبت به وزیر پیشنهادی نفت دادند.

احمد آریایی‌نژاد یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به انتخاب زنگنه به عنوان وزیر نفت، به تاثیر لابی‌گری در مجلس اشاره کرد و گفت: سبک دفاع موافقان و همچنین انتقاد مخالفان در انتخاب ایشان تاثیر به‌سزایی داشت.

وی افزود: همانطور که بر دولت واجب است تا از رای مجلس تمکین کند، مجلس نیز باید از آرای اخذ شده تمکین کند و مساله‌ای که اکنون حائز اهمیت است، افزایش قدرت نظارت مجلس بر کار وزارتخانه‌هاست.

آریایی‌نژاد بر ضرورت افزایش دقت و توجه مجلس و سایر نهادهای پیگیر بر تمام وزارتخانه تاکید کرد و افزود: نمایندگانی که موفق به اخذ رای شدند اکنون رسما وزیرند و در مورد آقای زنگنه امیدواریم قدرت اجرایی و تجربه بالای ایشان در اداره این وزارتخانه موثر واقع شود.

بر اساس این گزارش، مهندس بیژن نامدار زنگنه شامگاه پنجشنبه با اخذ 166 رای موافق، 104 رای مخالف و 13 رای ممتنع به عنوان وزیر نفت از مجلس رای اعتماد گرفت.

ماجرای نامه محرمانه و جنجالی روحانی در مورد زنگنه

 
یک منبع نزدیک به رئیس جمهور منتخب، از دلایل "نامه ی جنجالی روحانی در مورد زنگنه در دوران ریاست جمهوری خاتمی" پرده برداشت.

این منبع، به سایت خبری تیک گفت: ظاهراً اخباری به گوش اقای روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی می رسد مبنی بر مشکلات جدی قرارداد کرسنت. روحانی در این نامه خواستار توضیح وزارت نفت می شود.

پس از آن، سید محمد خاتمی رییس جمهور وقت، دستور تشکیل کمیته ای جهت بررسی اتهامات مرتبط با کرسنت را می دهد که در این جمع، از آقای روحانی و زنگنه نیز دعوت می شود، اما در جلسه ی مذکور روحانی حضور پیدا نمی کند.

روحانی پس از عدم حضور در این جلسه، صرفاً به مطالعه ی نتایج این جلسه اکتفا کرده اما از نتیجه ی اعلام شده راضی نشده و مجدداً به خاتمی نامه نوشته و پس از آن، نامه ی جنجالی مذکور - که البته نامه ای محرمانه بوده - منتشر شده است.

این منبع مطلع در پایان به سایت خبری "تیک"، پس از این اتفاق، شخص دکتر روحانی با بررسی جمیع جوانب، و دیدار با اقای زنگنه، دلایل وزیر وقت نفت را دقیق و کامل اعلام می کند.

عسگراولادی: اگر مهندس زنگنه می پذیرفت، معاون ایشان می شدم

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: اگر سن من طوری بود که آقای زنگنه بنده را به عنوان معاونش قبول می‌کرد حتماً می‌رفتم و معاون ایشان می‌شدم، آقای زنگنه هر تشخیصی که دارد بسیار صریح صحبت می‌کند.بنده سال‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام با آقای زنگنه کار کرده‌ام. ایشان فرد بسیار صریحی است.

 
حبیب الله عسگر اولادی با اشاره به ویژگی های برجسته اخلاقی و توانمندی مدیریتی مهندس بیژن نامدار زنگنه برای تصدی وزارت نفت گفت: اگر در توانم بود و ایشان من را می پذیرفت حتما معاون آقای زنگنه می شدم.

به گزارش شانا، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری و عضو حزب موتلفه اسلامی با تأکید براین مطلب که ترکیب کابینه دکتر روحانی خوب است، درباره حرف و حدیث‌های زیادی که درخصوص برخی از وزرای پیشنهادی مثل آقای زنگنه مطرح است و برخی ایشان را منتسب به فتنه ٨٨ می‌دانند و معتقدند نباید در کابینه حضور داشته باشند، تصریح کرد: بنده سال‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام با آقای زنگنه کار کرده‌ام. ایشان فرد بسیار صریحی است. بنابراین برخی از این صراحت برداشت‌هایی می‌کنند که بنده این برداشت را ندارم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: اگر سن من طوری بود که آقای زنگنه بنده را به عنوان معاونش قبول می‌کرد حتماً می‌رفتم و معاون ایشان می‌شدم، آقای زنگنه هر تشخیصی که دارد بسیار صریح صحبت می‌کند.

عسگر اولادی افزود: بنده از مجلس می‌خواهم به سخنان اخیر رئیس‌جمهور در کنفرانس خبری دقت داشته باشند و آن را ملاک قرار دهند. در واقع در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کش دادن بحث‌های فتنه، ساکتین در فتنه موید فتنه و مارک زدن به افراد با این اسامی صحیح نیست.

وی گفت: البته حق مجلس است در گزینش خود دقت کند، اما کسی که در حال حاضر مورد تأیید رهبری و مردم است نباید تضعیف شود و بگوید تشخیص ایشان در انتخاب اصلح غلط بوده است. مجلس باید در گزینش وزرا دقت و تحقیق داشته باشد و از سهل‌انگاری پرهیز کند.

دفاع رفیق‌دوست از کارنامه زنگنه

 
کارنامه فعالیت‌های درخشان زنگنه در جهاد سازندگی، وزارت نیرو و نفت شبهه‌ای برای انتخاب وی باقی نمی‌گذارد.

محسن رفیق دوست (عضو هیات امنای بنیاد مستضعفان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: زنگنه مدیری موفق در همه ماموریت‌هایی است که به وی سپرده شده است، ایشان فردی خود ساخته، مسلط، باسواد، جدی و به شدت پیگیر در امور است.

وی؛ زنگنه را کاندید مناسبی برای وزارت نفت دانست و گفت: وی در دوران وزارت خود چه در جهاد سازندگی، چه وزارت نیرو و چه هشت سال وزارت خود در صنعت نفت با فعالیت‌هایی که انجام داده است شبهه‌ای در شایستگی برای این سمت باقی نمی‌گذارد.

رفیق دوست مهمترین اولویت صنعت نفت را جلوگیری از خام‌فروشی اعلام کرد و افزود: در هر شرایطی توسعه اقتصادی کشور با انجام تولید امکان پذیر خواهد بود که در این خصوص باید به پنج اصل افزایش کمیت، بهبود کیفیت،  نوآوری در تولید، خود کفایی داخلی و همچنین هدف‌گذاری برای صادرات توجه شود.

وی ادامه داد: مهمترین مرکزی که باید به تولید آن توجه شود صنعت نفت است که زنگنه برای رسیدن به این مهم می‌تواند مرد این میدان باشد.

عضو هیات امنای بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه دنیا در هیچ زمانی بی‌نیاز از نفت ایران نخواهد بود  تصریح کرد: در حال حاضر کشور ما دارای رتبه دوم در ذخایر نفتی و رتبه اول گازی در دنیا است و حذف قدرت بزرگی از میدان رقابت امکان پذیر نخواهد بود.

رفیق دوست ادامه داد: ما باید تحریم‌ها و تهدیدها را به یک فرصت تبدیل کنیم و با این روند به زودی شاهد صادرات فرآورده‌های نفتی به جای نفت خام باشیم.

به گفته وی؛ باید تنها مدیریت نفت در دست دولت باشد و با واگذاری اکثر بخش­ها به بخش خصوصی شاهد رونق کشور باشیم.