مردی متین بود و پخته سخن میگفت. تظاهر و ریا در رفتار و کردار و سخن او دیده نمیشد. کم میگفت اما گزیده. احترام افراد و خصوصاً روحانیت را حفظ میکرد.
علی مطهری در یادداشتی که در روزنامه شرق منتشر شده به اظهارنظر درباره مرحوم عزتالله سحابی پرداخته است.
مطهری در یادداشت خود نوشته: مرحوم مهندس عزتالله سحابی پدرش دکتر یدالله سحابی و مهندس بازرگان و آیتالله طالقانی رشد یافته بود و البته نیمنگاهی نیز به شهید آیتالله مطهری داشت،
مردی متین بود و پخته سخن میگفت. تظاهر و ریا در رفتار و کردار و سخن او دیده نمیشد. کم میگفت اما گزیده. احترام افراد و خصوصاً روحانیت را حفظ میکرد.
او مانند پدرش و مهندس بازرگان به ترکیبی از اسلام و دموکراس غربی قایل بود که نتیجه آن حکومتی است دمکراتیک که برای اسلام احترام قایل است و مردم در انجام فرایض مذهبی خود آزادند، نه حکومتی که به دنبال پیاده کردن و اجرای احکام اسلام است.
بنابراین شاید اصل ولایت فقیه چندان برای او قابل هضم نبود. به خاطر دارم چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی همراه پدرم در منزل دکتر سحابی بودیم. مهندس سحابی نیز حضور داشت. دکتر سحابی در راستای تزی که داشت مبنی بر اینکه شاه سلطنت کند نه حکومت، پیشنهاد کرد برای شکستن بنبستی که پدید آمده شاه استعفا دهد و ولیعهد به جای او بنشیند و البته فقط سلطنت کند نه حکومت و یک مجلس واقعی مانند دوره مشروطه تشکیل شود. که مثلا پنج عالم طراز اول نیز در آن حضور داشته باشند که مصوبات آن را با اسلام تطبیق دهند.
شهید مطهری فقط گوش میداد و آن طوری که به خاطر دارم اظهارنظری نکرد، شاید به دلیل کهولت سن دکتر سحابی. اما سحابی پسر نیز هیچ اظهارنظری نکرد ولی من از نگاه او فهمیدم که چندان با این طرح موافق نیست.
در مجموع ما با تیپ نهضت آزادی خوب برخورد نکردیم و هراس بیجای از آنها داشتیم، بنابراین کمتر اجازه اظهارنظر به آنها دادیم.
شاید از این نظر مرحوم مهندس سحابی دلگیر از دنیا رفت و شاید اگر آیتالله مطهری که تاکید فراوان روی آزادی بیان داشت به آن زودی شهید نمیشد افرادی مانند مهندس سحابی با رضایت بیشتری از جمهوری اسلامی به جهان ابدی سفر میکردند.