زمان : 22 Mordad 1392 - 20:34
شناسه : 75140
بازدید : 3173
توصیه لاریجانی به نمایندگان: وزرای خارجه و اطلاعات را نبوسید!/ ساماندهی موافقان توسط تابش و مطهری حاشیه‌های دومین روز از جلسه رای اعتماد؛ توصیه لاریجانی به نمایندگان: وزرای خارجه و اطلاعات را نبوسید!/ ساماندهی موافقان توسط تابش و مطهری

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر جلسه نوبت عصر مجلس شورای اسلامی دقایقی پس از ساعت 14 آغاز شد. این جلسه حواشی ای داشت.

* روحانی رئیس جمهور همانند روز گذشته، امروز نیز در جلسه نوبت عصر حضور پیدا نکرد.

* علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات اولین ناطق جلسه بود که نوبت دفاع از خود و برنامه هایش را داشت. علوی انتخاب خود از سوی روحانی را حکمت آمیز خواند و گفت: «کارهای آقای روحانی حکمت انگیز است از جمله انتخاب بنده به عنوان استقبال کننده از مقام سودانی مهمان در مراسم تحلیف که تشخیص دادند بنده باید به استقبال ایشان بروم» علوی این نکته را با شوخی و خنده مطرح کرد و البته نمایندگان هم به مثال وی خندیدند.

* رسایی در مخالفت خود با علوی به وجود نسخه ای از برنامه وزارت اطلاعات اشاره کرده بود که علوی درباره آن گفته است بخشی از آن را قبول ندارد. رسایی از روحانی پرسید: آقای رئیس جمهور این برنامه را چه کسی داده است؟ بنابراین علوی در زمانی که مهلت داشت از خود دفاع کند به این نکته اشاره کرد و گفت که این نسخه در یک جلسه مشورتی به او داده شده اما به اشتباه چاپ و توزیع شده و برنامه شخص او نیست.

* علوی پس از آن که نطقش را به پایان رساند تعداد زیادی از نمایندگان به دور او جمع شدند و با او روبوسی کردند. در همین حین لاریجانی رئیس مجلس خطاب به نمایندگان ضمن این که از آن ها خواست تا در صندلی های خود حضور یابند گفت این قدر هم آقای علوی بوسیدنی نیست، سلیقه هم چیز خوبی است معانقه نفرمایید و سر جایتان بنشینید. این جملات لاریجانی که به شوخی هم بیان شد باعث خنده نمایندگان شد.

* علوی که حالا مورد استقبال نمایندگان قرار گرفته بود دیگر در سر جای خود نمی نشست و مدام در راهرو صحن بین صندلی ها در رفت و آمد بود و روبوسی های او به مدت طولانی با او ادامه داشت.

* قرار بود علوی 10 دقیقه از وقت خود را به روحانی رئیس جمهور اختصاص دهد تا او از انتخاب خود برای وزارت اطلاعات دفاع کند اما سخنرانی علوی به قدری طولانی شد که از 20 دقیقه تجاوز کرد و هیئت رئیسه به او گفت که اگر قرار است وقتش را به روحانی بدهد باید مطالبش را جمع بندی کند با این وجود علوی به سخنان خود ادامه داد و در واقع فقط چند دقیقه برای دفاع روحانی از خود باقی گذاشت.

* در حین صحبت موافقان و مخالفان با وزیر پیشنهادی اقتصاد گروه های مختلفی از نمایندگان در قسمت های مختلف صحن مجلس در حال گفت و گو و رایزنی با هم بودند. یک حلقه را تابش، حسینیان، نادران و ثروتی تشکیل دادند در جای دیگر بذرپاش، حسینیان و رسایی در نقطه ای دیگر مصباحی مقدم و چند تن از نمایندگان؛ در ردیف جلوی میهمانان حدادعادل و نهاوندیان مشغول گفت و گو های مفصل و طولانی بودند.

* طیب نیا وزیر پیشنهادی اقتصاد تنها یک مخالف داشت که آن هم نادر قاضی پور نماینده ارومیه بود. قاضی پور در مخالفت خود گفت: «آقای طیب نیا در سمت معاونت قرار داشته و در دولت های آقای هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد کار کرده است. آقای عبداللهی نماینده ماه نشان هم که از او دفاع می کند 26 سال است که نماینده مجلس است. قاضی پور ادامه داد: شما دست به دست هم دادید که اقتصاد داغون شده. وقتی زمان نطق عبداللهی در دفاع از طیب نیا رسید او در آغاز سخن به این اظهارات قاضی پور پاسخ داد و خطاب به وی گفت: جناب آقای قاضی پور اگر حضرت عالی و سایر دوستان به نسخه های ما عمل نکنید وضع همین است! حرف ما این بوده که حکومت و دولت نباید به این اندازه در اقتصاد نقش آفرین باشند. با این وضعیت به هیچ وجه نمی توانیم از این تورم نجات پیدا کنیم.

* وقتی قاضی پور در پشت تریبون قرار داشت یکی از نمایندگان به کنار طیب‌نیا آمده و در حال گفتگو با او بود اما قاضی پور وسط سخنان خود فریاد زد آقای نماینده بگذار گوش کند! این لحن قاضی پور خنده نمایندگان را به دنبال داشت.

* نمایندگان حامی کابینه پیشنهادی از جمله تابش، تاج‌گردون، جهانگیرزاده، مطهری و آشوری در جلسات صبح و عصر مجلس رایزنی هایی با نمایندگان داشتند و البته در تلاش بودند تا سامانی به وضعیت مدافعان از کابینه بدهند. همین تلاش آن ها باعث رفت و آمد زیادشان بین صندلی های نمایندگان شد.

* تعداد زیادی از نمایندگان در نوبت عصر حضور نداشتند و صندلی های آن ها خالی بود. در حقیقت جلسه عصر طراوت زیادی نداشت و خستگی بر آن حاکم شده بود. این وضعیت حتی دامن سخنرانی طیب نیا را هم گرفت و نمایندگان هیچ توجهی به سخنان او نداشتند در واقع مجلس آرام بود اما آرامشی که بیشتر ناشی از بی توجهی به سخنان وزیر پیشنهادی بود؛ البته شاید یک علت آن این باشد که نمایندگان درباره طیب‌نیا چالش خاصی ندارند و نظر اکثریت نسبت به وی مثبت است.

* عبداللهی در دفاع از طیب‌نیا تاکید کرد که در محافل علمی طیب نیا را به عنوان طبیب تورم می شناسند و اقتصاددانان مجلس قرار است در آستانه اخذ رای حمایت خود را از او اعلام کنند.

* رسایی نماینده تهران که در جلسه نوبت عصر فعالیت زیادی داشت و با نمایندگان مختلف صحبت می کرد سریعا به جایگاه هیئت رئیسه رفت و در کنار لاریجانی قرار گرفت. گفت و گویی با او داشت که منجر به خنده هر دو شد. این صحنه از هر دو نماینده دقیقا عکس صحنه ای است که روز چهارشنبه گذشته مجلس شاهد آن بود که در آن جلسه لاریجانی و رسایی بر سر موضوع گزارش حادثه قم درگیری لفظی با هم پیدا کردند.

* در جلسه نوبت عصر نمایندگان مجلس و البته آنان که حامی کابینه پیشنهادی هستند صندلی های خود را ترک کرده بودند و در ردیف های جلو که جای مهمانان مجلس است در کنار وزرا پیشنهادی مستقر شده بودند.

* طیب نیا وزیر پیشنهادی اقتصاد وقتی پشت تریبون حاضر شد و از برنامه های خود دفاع کرد؛ کارت پایان خدمت خود را هم از همان جا به نمایندگان نشان داد. علت کارش این بود که قاضی پور که در مخالفت با او صحبت کرده بود از خدمت سربازی اش سوال کرده بود.

* نادر قاضی پور دقایقی بعد از این اتفاق مجددا پشت تریبون قرار گرفت تا این بار با برنامه های وزیر پیشنهادی خارجه مخالفت کند اما در آغاز سخن به موضوع خدمت سربازی طیب نیا اشاره کرد و گفت من نگفته بودم آقای طیب نیا سربازی نرفته اما مهم این است که کجا خدمت کرده است. قاضی پور در زمانی که با مخالفت با ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه هم صحبت کرد از او پرسید محل خدمت و آموزش سربازی خود را کجا گذرانده است. قاضی پور در ادامه خطاب به قاضی پور گفت: کارت خدمت شما را نمی خواهم.

* قاضی پور در مخالفت با ظریف هم سوالی مطرح کرد و از وی پرسید: آقای رئیس بگوید آیا مثل بقیه تریلی و اتوبوس در وزارت خارجه خالی خواهد کرد تا ما را بدبخت کند. وی همچنین خطاب به ظریف گفت: این شائبه وجود دارد که شما توانایی نگهداری کیف اسناد محرمانه را ندارید، مواظب کیفتان هستید دزد نبرد.

* پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری دقایقی را با تعدادی از نمایندگان در انتهای صحن مجلس قدم زدند و در حال گفت و گو با هم بودند.

* در زمان بررسی صلاحیت ظریف مجددا حلقه های لابی و رایزنی نمایندگان در مجلس تشکیل شد. عده ای از نمایندگان با مرکزیت زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت و گو کردند. در گوشه ای دیگر از صحن روح الله حسینیان، قوامی و تعداد دیگری از نمایندگان جمع شده بودند.

* نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور زمانی که پژمان فر در مخالفت با ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه صحبت می کرد به راهروهای صحن مجلس رفت و با عبداللهی، نجابت، مصری و زاهدی مشغول گفت و گو بود. البته نجابت نماینده تهران، آشتیانی نماینده قم را نیز به حلقه اطرافیان نهاوندیان اضافه کرد. به تدریج نمایندگان دیگری نیز به این جمع اضافه شدند.

* علی مطهری نماینده حامی دولت نیز به مدت طولانی با حضور در ردیف جلو و جایگاه میهمانان در کنار نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نشست و گفت و گوی طولانی با او داشت.

* پژمان فر پس از این که در مخالفت با ظریف صحبت کرد از پشت تریبون پائین آمد و به سمت ظریف رفت و او را در آغوش گرفت.

* جهانگیرزاده نماینده دیگر حامی دولت در زمانی که پژمان فر در مخالفت با ظریف صحبت می کرد به دقت به سخنرانی وی گوش کرد و حتی در صندلی های جلو و جایگاه میهمانان کنار ظریف نشست و از سخنان پژمان‌فر یادداشت برداشت و در عین حال آن را به ظریف نشان می داد گویا او پاسخ مخالفان را برای او آماده می کرد پس از دقایقی هم پشت تریبون قرار گرفت و به ایرادات مخالفان پاسخ داد.

* فضای مجلس در هنگام سخنرانی چند وزیر روی نظم و آرامش را به خود دید که زمان سخنرانی ظریف یکی از آن موارد بود. وقتی ظریف سخنانش به پایان رسید.

* جهانگیر زاده زمان بیشتری از مهلت خود صحبت کرد و چون صحبت او به درازا کشید لاریجانی به شوخی به او گفت فرض کنید که فهمیدیم دیگر تمامش کنید.

* ظریف از تمام 30 دقیقه وقت خود برای دفاع از برنامه هایش استفاده کرد و لاریجانی به طعنه به او گفت: دو دقیقه هم وقت برای آقای رئیس جمهور بگذارید! وقتی سخنان ظریف تمام شد مجددا لاریجانی به شوخی به ظریف گفت: اگر می خواهید کمی از وقت وزیر بهداشت را هم به شما بدهیم، خطیب خوبی هستید.

* دفاع ظریف از خود و برنامه هایش باعث شد تعداد زیادی از نمایندگان پس از وی با گفتن احسنت احسنت سخنان وی را تشویق کنند. وقتی وی از پشت تریبون پائین آمد تعداد زیادی از نمایندگان برای روبوسی با وی به نزدش رفتند که لاریجانی که همانطور درمورد علوی خواسته بود روبوسی ها را تمام کنند از این نمایندگان هم خواست تا به قول خودش به معانقه پایان دهند. لاریجانی با دیدن این صحنه به شوخی گفت: باز معانقه شروع شد مصیبتی شده این ... البته این یکی قدری کیفیتش بهتر است! این گفته لاریجانی خنده نمایندگان و حاضران در مجلس را به همراه داشت.

* پس از اتمام بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امورخارجه در ساعت 17:30 لاریجانی پیشنهاد کرد نمایندگان برای شیفت سوم هم بمانند. لاریجانی معتقد بود با ادامه این روند کار بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی تا پنج شنبه شب در مجلس ادامه خواهد داشت و بهتر است امروز و فردا مجلس در سه نوبت تشکیل جلسه دهد بنابراین رئیس مجلس پیشنهاد کرد که برای جلسه ساعت 6 تا 8 بعد از ظهر رای گیری شود اما نمایندگان به این پیشنهاد رای موافق ندادند و مجددا شاهین محمد صادقی عضو هیئت رئیسه در گوش لاریجانی پیشنهادی مطرح کرد مبنی بر این که جلسه تا ساعت 7 یک سره ادامه یابد، علی رغم این که 74 نماینده مخالف بودند 158 نفر به آن رای مثبت دادند و قرار شد جلسه تا ساعت 7 ادامه یابد و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت هم مورد بررسی قرار گیرد.

* حلقه اعضای جبهه پایداری در نقاط مختلف صحن و در زمان های مختلف با محوریت حسینیان و رسایی به کرات تشکیل شد و آخرین آن شامل حسینیان، کوچک زاده، رسایی و زارعی بود.

* کوچک زاده نماینده تهران که گویا قرار است در مخالفت با یکی از وزیران پیشنهادی صحبت کند متنی در دست داشت که به واسطه آن رسایی دوست و هم حزبی خود را صدا کرد و هر دو کنار هم نشستند تا کوچک زاده نطقش را یک بار برای رسایی بخواند. رسایی هم سعی کرد هنگامی که کوچک زاده این نطق را با حرارت می خواند سراپا گوش باشد. این صحنه برای خبرنگاران و عکاسان بسیار دیدنی بود به طوری که تعداد زیادی از خبرنگاران این صحنه را تماشا کردند و عکاسان را دعوت کردند تا از این صحنه عکس برداری کنند.