كارشناس صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به روش هاي پيشگيري از کپک انواع مواد غذایی گفت: میوهها پس از چیده شدن از خود گاز دیاكسیدكربن و اتیلن متصاعد میكنند، افزایش این دو گاز در یخچال باعث افزایش حرارت، رطوبت و در نتیجه رسیدن بیش از اندازه و كپك زدن میوه میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، علي اكبر كمالي اردكاني اظهاركرد: كپكها در نان مي توانند ریشه دار شوند و در بافت نان فرو روند بنابراین از مصرف نانهای كپك زده كه میتوانند منجر به بروز بیماریهای گوارشی شوند، خودداری شود.
وي با بيان اين كه میوهها پس از چیده شدن از خود گاز دیاكسیدكربن و اتیلن متصاعد میكنند ادامه داد: افزایش این دو گاز در یخچال باعث افزایش حرارت، رطوبت و در نتیجه رسیدن بیش از اندازه و كپك زدن میوه میشود.
كمالي افزود: این كپكها بیماریزا هستند و شستن یا جدا كردن بخش كپكزده دلیل بر سلامت میوه نیست، بنابراین در صورت كپكزدگی، همه میوه را دور بیندازید.
اين كارشناس صنايع غذايي همچنين عنوان كرد: در صورت کپک زدن کره تمامی كره كپك زده را دور بیندازید از مصرف آن جدا خودداری كنید، زیرا كپكها كره را تجزیه و اكسید كرده و خطر سكته را به دنبال دارند.
وي با اشاره به اين كه مصرف پنیر كپكزده هم میتواند موجب بروز زخم معده شود گفت: برای پیشگیری از كپك رب گوجهفرنگی یك لایه روغن در سطح آن بمالید تا عمل اكسیژنرسانی متوقف و از تشكیل كپك جلوگیری شود.
اين كارشناس صنايع غذايي بهترین راه نگهداری رب گوجه فرنگي را بسته بندی به صورت لایه نازک در کیسه فریزر و منجمد کردن آن دانست و تصريح كرد: برای پیشگیری از كپك آبغوره و سركه نیز بطری شیشهای آنها را كاملا پر شود تا در بطری جایی برای حضور هوا وجود نداشته باشد.
كمالي اردكاني بيان كرد: ادویهجات، چای و قهوه نیز مستعد كپك زدن هستند، ولی كپك آنها مولد سم مایكوتوكسین نیست. برای پیشگیری، آنها را در جای خشك و خنك نگهداری كنید.
وي خاطرنشان كرد: یخچال و فریزر كثیف یكی از دلایل فساد مواد غذایی هستند. هفتهای یك بار درون آنها را بشویید.