معرفی چهره ها در یزدفردا "غلامرضا رمضانی کدر سال 1339 در شهر اراک به دنیا آمد. وی از جمله کارگردانان کشورمان است و بیشتر در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارد.
او از دوران راهنمایی با نمایش آشنا و در دوران دبیرستان با فراخوان گروه تئاتر تازه تاسیسی در اداره فرهنگ اراک وارد گروه نمایش شد. در سال 1353 در مسابقههای نمایشنامه نویسی مدارس اراک نفر دوم شد و همان نمایش را در سال 1354 به کمک بچه های مدرسه به روی صحنه برد.
رمضانی به گفته خودش در مسابقههای بین مدارس همیشه حضور داشت. سال 1355 نمایش یوغ را بهعنوان کار گروهی در مدرسه اجرا کرده بودند.
در همین سال در نمایش "لعبتکها" (نویسنده و کارگردان یعقوب شکوری)، بازی کرد. در نمایش (شطرنج) نیز سال 1356 بازی کرد. سپس برای تحصیل و ادامه زندگی به بندر عباس رفت و در آنجا با گروه تئاتر نخل بندرعباس آشنا شد.
او در نمایش پیر پاتلن وکیل (یک نمایش قرون وسطایی) به کارگردانی سید محمدحسینی نامی بازی کرد و سپس با گروه تئاتر نخل دو نمایش افعی طلایی و شطرنج را اجرا کردند.
اسفند ماه 1357 نمایشنامه "بچه ها در اوج "را بهعنوان نویسنده و کارگردان به روی صحنه برد. این نمایش برای کودکان و نوجوانان اجرا شد . نمایش بچه ها در اوج تا پایان خرداد ماه 1358 در مناطقی چون جزیره قشم، جزیره هرمز، شهر حاجی آباد، (گچین) کشتی سازی خلیج فارس و محله های مختلف بندر عباس نمایش داده شد.
رمضانی سپس تابستان 1358 به اراک بازگشت. او در مهرماه مجددا تمرین بچه ها در اوج را با گروهی جدید در شهر اراک شروع کرد. در فصل زمستان (از اول تا پنجم بهمن ماه) نمایش بچهها در اوج توسط گروه تئاتر کوچک به صحنه رفت و پس از آن در شهر خمین و تهران چند اجرا داشت. در بهار سال 1359 نمایش بچهها در اوج در نخستین جشنواره تئاتر کودکان و نوجوانان که توسط یونسکو در تهران برگزار میشد اجرا شد.
غلامرضا رمضانی آبانماه 1359 نمایشنامههای "باد شده " و "طوفان" را نوشت و کارگردانی کرد و بهمن ماه 1359 دوران خدمت سربازیاش آغاز شد.
در خردادماه 1360 در پادگان بروجرد نمایش "آمی و انی" و پس از آن نمایش " گذرگاه " را در بهمن ماه 1360 نوشت و کارگردانی کرد.
در بهار سال 1361 در تیپ 40 سراب نمایش"رهگذران" را با سربازان تمرین و در اولین جشنواره تئاتر دفاع مقدس دزفول شرکت کردند. این نمایش جایزه اول نمایشنامه نویسی را به خود اختصاص داد. در پائیز سال 1361نمایش "رهگذران" 20 اجرا در شهر ایلام داشت.
او سال1362 در مجموعه "بچه های جنگ" بهعنوان دستیار کارگردان در گروه کودک و نوجوان شبکه یک سیما مشغول به کار شد و پس ازآن در سریال "بچه بلوچ" دستیار کارگردان و بازیگر بود.
این کارگردان کودک و نوجوان در فیلم سینمایی " آن سفر کرده " ساخته احمد نیک آذر که اولین فعالیت سینمایی رمضانی هم محسوب میشود، منشی صحنه بود . سپس در همین سال بهعنوان مدیر تهیه فیلم " دونده " ساخته امیر نادری، قرارداد بست و تا اواسط سال 1363 با فیلم دونده همکاری کردم.
سپس فیلمنامه ای برای فیلم کوتاه از او با نام "آخرین تکلیف شب" در گردوه کودک و نوجوان تصویب شد و در آبانماه سال 1363 کارگردانی فیلم " آخرین تکیف شب "را انجام داد.
او در بهار سال 1364 دومین فیلم کوتاهش را بانام "دست من" ساخت. در همین سال مدیر تهیه فیلم سینمایی " گودال " ساخته محمد حسن زاده بود و سپس فیلم کوتاه سومش را بانام "روزهای انقلاب " ساخت که ترکیب 5 فیلم کوتاه با نامهای (سایه - لحظه ها- گریز - نفس صبح - یاران) بود.
رمضانی در سال 1365 علاوه بر دستیاری کارگردان فیلم سینمایی "خبر چین"، فیلم کوتاه "پسرک" را در بندر عباس برای گروه کودک ساخت و پس ازآن فیلم میان مدت دیگری با نام "قایق شکسته"را نوشت و کارگردانی کرد. فیلمهای کوتاه غلامرضا رمضانی در جشنواره های فجر بخش مسابقه پذیر فته شد و به نمایش در آمد .
او سال 1367 دستیارکارگردان فیلم سینمایی "سکوت "به کارگردانی مرحوم "علی سجادی حسینی" را در سابقه کاری اش دارد و در سال 1368 مجموعه مستند سه قسمتی "اعتیاد" را کارگردانی کرد.
فیلمنامه "راز چشمه سرخ" نوشته این فیلمنامه نویس و کارگردان در سال 1369 تصویب شد. رمضانی آن را برای تولید به مرحوم سجادی حسینی واگذار کرد. او سپس سریال هفت قسمتی "شاهدان کوچک" را در سال 1369 برای گروه کودک ونوجوان کارگردانی کرد.
فیلم کوتاه " آب انبار " یکی دیگر از کارهای اوست که در در سال 1370 برای حوزه هنری ساخت . این فیلم در جشنواره فیلم کودکان ونوجوانان بهنمایش درآمد . همزمان فیلم سینمایی راز چشمه سرخ نیز در این جشنواره اکران شد و مورد تقدیر و استقبال قرار گرفت .
او در سال 1370 فیلم کوتاه "حبیب " را برای گروه کودک ونوجوان ساخت . در سال 1371 با تصویب فیلمنامه سینمایی" داوود "که بعدا نامش شد " عبور از تله ".
رمضانی همراه با هنرمندان شهرستان اراک شرکت تعاونی فیلمسازی را بهنام "پوریا فیلم" تاسیس کردند که با حمایت اداره ارشاد و بانک استان برای تولدی فیلم وام گرفتند و به این ترتیب او اولین فیلم سینمایی اش را کارگردانی کرد.
این فیلم در جشنواره دوازدهم فیلم فجر به نمایش در آمد و کاندید بهترین کارگردانی فیلم اول شد.
سال 1373 فیلم عبور از تله برنده تندیس زرین بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه از جشنواره پلیسی پیوند که نیروی انتظامی برگزار کرد، شد و در آبانماه همین سال در جشنواره کودک و نوجوان اصفهان نیز مورد توجه قرار گرفت و جایزه بهترین صحنه آرایی را نیز به خود اختصاص داد.
در پائیز همان سال سریال 30 قسمتی "بهاران دربهار" و در پایان سال 1373 و اوایل سال 1374 سریال هشت قسمتی "آن شب در قطار" را کارگردانی کرد.
او در تابستان سال 1374 سریال ده قسمتی "مدرسه مادر بزرگها" را ساخت. سال 1375 تولید دومین فیلم بلند سینمایی اش با نام "چرخ "شروع شد. این فیلم که محصول گروه کودک و نوجوان شبکه یک بود تا پایان سال 1376 مراحل فنیاش انجام و صداگذاری شد.
این کارگردان فیلمهای کودک و نوجوان در سال 1376 سریال 30 قسمتی "فرزندم بزرگ شده" را ساخت . و در همین سال سریال دیگری با نام "گالری 9 " را در 15 قسمت کارگردانی کرد. نمایش نخست فیلم " چرخ " در جشنواره فیلم فجر سال 1377 بود.
او اوایل سال 1378برای نمایش فیلم چرخ به کشور هند رفت و در جشنواره فیلم کودک و نوجوان حیدر آباد هندوستان این فیلم بهعنوان فیلم برتر جایزه "فیل طلایی" را به خود اختصاص داد.
در جشنواره هند تندیس زرین منتقدان هند و تندیس زرین داوران کودک و نوجوان جشنواره برای بهترین فیلم به مفهوم مطلق نیز به فیلم چرخ داده شد.
این فیلم در سال 1379 در جشنواره فیلم زلین در کشور چک جایزه اول را به خود اختصاص داد. کفش طلایی و جایزه کلیسای جهانی را نیز به چرخ دادند. همزمان در ایران کتاب سیمین جشنواره فیلم رشد (بیست و نهمین چشنواره فیلم رشد 1379) برای بهترین فیلم آموزشی به فیلم چرخ اهدا شد. او درهمین ایام سریال 52 قسمتی " سایه ها " را کارگردانی کرد که در گروه خانواده شبکه اول سیما پخش شد .
در تابستان سال 1379 جایزه مجسمه کریستال بهترین فیلم کودک از جشنواره فیلم لوکاس در کشور آلمان به فیلم چرخ اهداشد. این فیلم زمستان 1379 در دومین جشنواره فیلم کودک ونوجوانان کیف جایزه پرنده آبی بهترین فیلم کودک و نوجوان اوکراین را به خود اختصاص داد.
او در پائیز سال 1379 سریال 26 قسمتی "ماه و سحر" را برای گروه کودک ونوجوان شبکه اول ساخت، در سال 1381 سریال "دیوانه در شهر" را در 14 قسمت برای شبکه دوم سیما نوشت و کارگردانی کرد.
سال 1383 فیلمبرداری فیلم سینمایی بازی تمام و در سال 1384 فیلم سینمایی "حیات" ساخته شد.
او مهرماه 1384 جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم از جشنواره کودک و نوجوان اصفهان برای فیلم حیات گرفت و درهمین فصل (آبانماه) جایزه تندیس زرین از جشنواره فیلم رشد یزد برای بهترین فیلم به حیات داده شد. همچنین فیلم حیات در بهمن ماه همین سال بهعنوان فیلم افتتاحیه پنجاه و پنجمین دوره جشنواره فیلم برلین به نمایش در آمد. فیلم بازی هم در کنار حیات در برلین در بخش مسابقه بود .
سال 1385فیلمهای حیات و بازی در جشنواره های مختلف خارجی شرکت کردند .
برخی از جایزههایی که رمضانی برای فیلم حیات و بازی دریافت کرده است:
1- جشنواره فیلم زلین ( جایزه شهر زلین برای بهترین فیلم ( حیات ) )
2- بهترین فیلم - بهترین فیلم از نگاه تماشاگر - بهترین فیلم از نگاه سیفژ - بهترین فیلم از نگاه منتقدین از جشنواره مونته ویدئو ( اوروگوئه ) برای حیات
3- بهترین فیلم از نگاه داوران کودک و نوجوان در جشنواره فیلم حیدر آباد هند برای حیات
4- جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه داوران جشنواره آمستردام ( هلند ) برای فیلم حیات
5- برنده بهترین جایزه از جشنواره فیلم کودک ونوجوان مادرید برای حیات
6- بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نوجوان برای فیلم حیات از جشنواره فیلم کودک ونو جوان روسیه سفید ( بلاروس )
7- جایزه ویژه بهترین فیلم از جشنواره بوئنس آیرس ( آرژانتین ) برای فیلم حیات
8- جایزه بهترین فیلم کودک برای بازی از جشنواره فیلم کودک ونوجوان فرانسه
9- بهترین فیلم کودک ونوجوان از جشنواره فیلم استانبول برای حیات
10- جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران برای فیلم حیات از سینه جونیور فرانسه .
11- جایزه دیپلم افتخار ویژه برای حیات از جشنواره فیلم تونس
حق نمایش فیلم حیات به بیش از ده کشور دنیا واگذار شده و در سه کشور کره جنوبی ، هنگ کنگ و هند اکران سراسری شد.
او در سال 1385 دو فیلم " قفل ساز " و "سبز کوچک" را بهعنوان فیلمنامه نویس و کارگردان برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخت.
سبز کوچک
قفل ساز در جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و جوایز جنبی را گرفت و هر دو فیلم در بهار سال 1386 در جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان حضور داشتند .
قفل ساز پروانه زرین برای بهترین فیلم و پروانه زرین بهترین فیلمنامه از جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان را به ود اختصاص داد.
قفلساز
سال 1386 جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان از فستیوال فیلم کودک در بولونیای ایتالیابه فیلم قفل ساز داده شد .
رمضانی در سال 1377 عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان بود.
او سال 1388 فیلم "همبازی "را نوشت و کارگردانی کرد . در اولین نمایش، این فیلم در جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان پروانه زرین بهترین کارگردانی را کسب کرد.
همبازی
این کارگردان سال 1388تله فیلم"مرگ عوضی"، سال 1389 تله فیلم"دم زری "، سال 1390 تله فیلمهای"کلاس سوم ب"و"شب نشینی" راکارگردانی کردهاست.
او در سال 1388 داور بخش ویدیویی جشنواره فیلم فجر و داور فیلم کوتاه و مستند ایتالیا در جشنواره لاگو فیلم فستیوال ونیز بود.
در سال 1390 جشنواره رشد ،-چهلمین دوره این جشنواره-فیلم حیات بهعنوان بهترین فیلم چهل دروه جشنواره انتخاب شد. همچنین عنوانهای بهترین فیلم و بهترین بازیگر نوجوان چهل دوره جشنواره فیلم رشد نیز به این فیلم و بازیگر آن اختصاص پیدا کرد.
در سال 1390 همچنین در اولین دوره جشنواره فیلم کیش، فیلم "دم زری "بهعنوان بهترین فیلم کودک و نوجوان انتخاب شد .
رمضانی در همین سال( 1390 ) بهعنوان داور بخش اصلی " سینمای ایران " جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان ( این جشنواره دوباره به اصفهان برگشت ) در این جشنواره شرکت کرد . در همین دوره برنامه بزرگداشت او در جشنواره اصفهان برگزار شد .
در سال 1390 فیلم های "شب نشینی" و "کلاس سوم ب " کاندید بهترین فیلم و بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه نویس جشنواره اصفهان شد و پروانه زرین ویژه هیت داوران را برای بهترین کارگردانی دو فیلم به غلامرضا رمضانی اهدا کردند .
او سال 1390 سریال پانزده قسمتی " سیر وسرکه " را برای شبکه دوم ساخت که نوروز سال 1391 پخش شد و سال 1391 تله فیلم " عملیات کرکس " را برای گروه کودک و نوجوان سیما فیلم ساخت .
عملیات کرکس
متمم فعالیت ها:
در طول این سالها رمضانی همزمان نوشته های فراوانی را برای صحنه و فیلم کوتاه نوشته است که به عنوانهای آنها در زیر اشاره میشود:
1-نوشتن نمایش کودکان " بچه ها در خور " در سال 1364 ؛ که در سال 1375و 1377 در جشنواره های مختلف کودکان به اجرا در آمده است.
2- نوشتن نمایش "روغن مار " را در سال 1377 نوشته ؛ که هنوز اجرا نشده است .
3- نوشتن نمایش صحنه ای " بچه ها در کوه " در سال 1378 ؛که در همین سال در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بم اجرا شده است .
4- نوشتن فیلمنامه فیلمهای کوتاه " تردید "سال 1364 ،" مستاجر" سال1365 ؛ که توسط محمد حسن زاده ساخته شده است .
5- نوشتن فیلمنامه سریال "بر بال دوست " در هفت قسمت ؛ که در سال 1375توسط مسعود آب پرور ساخته شده است .
6- تدوین فیلم کوتاه " مثل دریا " در سال 1370 40 دقیقه ای؛ که توسط جواد ارشاد کارگردانی شده بود .
7- تدوین فیلم 30 دقیقه ای " ساخت ایران" ساخته جواد ارشاد وفیلم 80 دقیقه ای "سهند دریا " ساخته عبدالجبار دلدار
8- برنامه ریزی فاز اول فیلم " براده های خورشید " به کارگردانی محمد حسین حقیقی
9- دستیاری کارگردان فیلم کوتاه " آرزوها " ساخته رضا فیاضی ( 1365 ) و دستیاری کارگردان سریال "یک نسل و دوپدر " ساخته مینا تقوایی
10- نوشتن فیلمنامه سریال داستانی " قصه های آشنا "ساخته عبداله صادقی
11- نوشتن فیلمنامه سریال 30 قسمتی " نو عروس " ساخته بیژن میر باقری
12- نوشتن برخی از قسمت های سریال " رستوران خانوادگی" ساخته حسین سهیلی زاده
13- نوشتن فیلمنامه فیلم تلویزیونی "سایه روشن "ساخته عباس رافعی
14- نوشتن فیلمنامه فیلم تلویزیونی " سایه درخت توت " ساخته فرزین مهدی پور
15- تهیه کنندگی سریال تلویزیونی 13قسمتی " اتاق فردا " در شهرستان اراک
16- نوشتن فیلمنامه فیلم سینمایی " سفر مرگ " ساخته حسن آقا کریمی
17- نوشتن فیلمنامه فیلم تلویزیونی " کلاه بردار" ساخته حسن آقا کریمی