زمان : 26 Tir 1392 - 01:59
شناسه : 73944
بازدید : 4164
علت نبودن صفا و صمیمیت و دوری دلها از هم، نبودن فرهنگ خطا پوشی در بین ما است(1نظر) سخنرانی جلسه شب چهارم ماه مبارک رمضان، هیأت انصار ولایت علت نبودن صفا و صمیمیت و دوری دلها از هم، نبودن فرهنگ خطا پوشی در بین ما است(1نظر) حجت الاسلام مهدوی نژاد: راهكار فرهنگ خطاپوشي مشغول شدن به عيوب خود است.

شب چهارم فرصت بندگی

موضوع: فرهنگ خطا پوشی

چهارمین ضیافت شب‌های ماه رمضان در حالی که به یاد شهید محمدحسن طاووسی و مصادف با سالگرد پرواز ملکوتی این شهید گرانقدر بود؛ در حسینیه ارگ برگزار شد. در این مراسم پس از تلاوت آیات وحی و چاووشی‌خوای، حجت الاسلام مهدوی‌نژاد در ادامه شرح دعای ابوحمزه ثمالی به بیان فرهنگ خطاپوشی به عنوان یکی دیگر از لوازم بندگی پرداخت و گفت: گاهی مؤمن با اینکه واجباتش را انجام می‌دهد و اعمال صالحی از او سر می‌زند، رشد و ارتقا پیدا نمی‌کند و دلیل آن، این است که عفو و گذشت ندارد و از خطای دیگران نمی‌گذرد. یکی از ویژگی‌های بندگان مؤمن خدا خطاپوشی و عفو و گذشت از سایر مؤمنین است. خطا پوشی فقط یک فرصت برای فرد خطا کار نیست؛ بلکه یک فرصت است برای فردی که مورد ظلم قرار گرفته است، در روایت است که اگر كسي از خطا و اشتباه برادر مؤمن چشم پوشی کند خداوند درجه و منزلت او را بالا می‌برد. در حقیقت این طور نیست که کسی که خطا کرده، محتاج بخشش است، نه! بلکه بیشتر از او، کسی که می‌تواند ببخشد، محتاج بخشیدن است زیرا سنت الهی بر این است که اگر در رفتار با دیگران، عفو و رحم و خطا‌پوشی داشته باشیم مورد عفو و رحم و خطا پوشی خدا و مؤمنین قرار خواهیم گرفت.

 ایشان در پاسخ به این سوال که تا کجا باید از خطای دیگران درگذریم و آنها را ببخشیم؟ بیان کرد: در مسائل شخصی تا جایی که امکان دارد، باید ببخشیم، در مسائل دیگر هم تا زمانی که با این بخشش، حق دیگری ضایع نشود و یا ضرری به کسی وارد نشود، باید ببخشیم.

حجت الاسلام مهدوی نژاد در ادامه سخنان خود به لزوم عیب‌پوشی از مؤمنان اشاره کرد و گفت: ما نباید عیب دیگران را چه عیب‌های اخلاقی و رفتاری و چه عیب‌های ظاهری و جسمی برملا کنیم. البته گاهی گفتن عیب‌ها ‌ضرورت پیدا می‌کند مثلا آنجا که اگر نگوئیم ضرر بزرگتری به دیگری وارد می‌شود و یا ظلمی واقع می‌گردد. البته در این موارد هم باید به شخصی که ضرورت دارد، بگوئیم نه به هر شخصی و در هر جایی.

وی با بیان مصادیقی از رفتار اهل بیت (ع) در مورد پوشاندن عیوب دیگران، اشاره کرد وافزود: امام صادق(ع) می فرماید: برای لغزش‌های برادران دینی خود عذر پیدا کنید و اگر آن خطا آنقدر واضح و بیّن بود که نتوانستید عذری پیدا کنید، بدانید که شما در یافتن وجوه مختلف عذر ، کوتاهی کرده‌اید.

امام سجاد (ع) نیز در این باره می فرماید : نزدیک ترین چیزی که فرد را از محور ایمان خارج می‌کند اینست که خطا و گناه برادر را شماره کند تا روزی بتواند او را مورد سرزنش قرار دهد.

هم چنین امام معصوم در جای دیگر می فرمایند: اگرکسی در پی خار کردن مؤمنی باشد خدا او را از ولایت خود خارج و به ولایت شیطان وارد می‌کند، شیطان هم اورا قبول نمی‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی نژاد در بخش آخرین صحبت گفت: علت نبودن صفا و صمیمیت، مشکلات و درگیری‌ها و دوری دل‌ها از یکدیگر، نبودن فرهنگ خطاپوشی در بین ما است. زمانی که خطای روشنی از برادر دینی خود دیدید و یا ظلمی از او مشاهده کردید،  نباید او را طرد کنید، بلکه در حالی که مراقب خود هستید، باید به وی کمک کرده و او را از آن خطا بازدارید.

در پایان این ضیافت الهی، با مداحی برادر نصیری و برادر محمدی‌پناه و مناجات ابوحمزه‌ ثمالی که توسط حجت الاسلام مهدوی نژاد قرائت شد؛ بیش از پیش حاضران، از این سفره معنوی استفاده نمودند.