زمان : 06 Tir 1392 - 02:06
شناسه : 72990
بازدید : 2699
یک استاد دانشگاه لبنان: مقاومت اسلامی توانست با موجودیت غرب و اسراییل مقابله کند امام موسی صدر در چشم‌انداز مقاومت؛ یک استاد دانشگاه لبنان: مقاومت اسلامی توانست با موجودیت غرب و اسراییل مقابله کند
یک استاد دانشگاه از لبنان با اشاره به فعالیت‌های امام موسی صدر گفت: اگر دستاوردهای امام، مقاومت لبنان و پیروزی‌های به دست آمده وجود نداشت، در این صورت دیگر شیعیان مورد اهتمام جهانیان قرار نمی‌گرفت.

ایسنا)، چهارمین جلسه از سلسله نشست‌های اندیشه و عمل با عنوان "امام موسی صدر و چشم‌انداز مقاومت" عصر چهارشنبه در موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با حضور سفیر جدید لبنان در تهران و اندیشمندان و صاحبنظران برگزار شد.

در این نشست طلال عتریسی، استاد دانشگاه لبنان درباره تاثیر امام موسی صدر بر شیعیان لبنان به سخنرانی پرداخت.

وی گفت: وقتی امام موسی صدر در آغاز دهه 70 به لبنان آمد، نظام سیاسی لبنان با سه چالش مواجه بود که می‌توان به فرقه‌گرایی، توسعه غیرمتوازن و تجاوزات اسراییل اشاره کرد.

او با اشاره به وضعیت شیعیان پیش از ورود امام موسی صدر به لبنان گفت: در آن دوران شیعیان هیچ موسسه آموزشی نداشتند و این تنها از دشواری‌هایی بود که شیعیان با آن روبه‌رو بودند. امام موسی صدر تلاش‌های خود را برای حضور و هم‌زیستی شیعیان آغاز کرد و تلاش کرد که شیعیان به دیدگاه ناسیونالیستی دست یابند، زیرا در آن دوران دیگران تلاش می‌کردند که شیعیان در انزوا و خاموشی به سر برند و به عنوان شهروند لبنان به حقوق خود دست نیابند.

این استاد دانشگاه با اشاره به تلاش‌های امام موسی صدر در جهت ایجاد مقاومت لبنان در برابر تجاوزات اسراییل ادامه داد: امام موسی صدر شیعیان را به حمل سلاح در برابر رژیم صهیونیستی دعوت کرد تا بتواند از خود دفاع کند. هم‌چنین امام موسی مخالفت خود را با نظام فرقه‌یی اعلام کرد همان‌گونه که اکنون کلیه احزاب سیاسی بر این موضوع تاکید کرده و آن را به عنوان رهیافتی به سمت برقراری عدالت بیان می‌کنند. هم‌چنین وی بر هم‌زیستی مسلمانان تاکید می‌کرد و آن را یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد لبنان می‌دانست.

عتریسی اضافه کرد: امام موسی صدر در کنار اقداماتی که برای خروج شیعیان از انزوا انجام داد، مسلمانان را به تشکیل یک مقاومت علیه اسراییل دعوت کرد. در واقع امام مردم را به سمت تشکیل جامعه جنگی فراخواند و آن‌ها را واداشت که آن را به عنوان یک فریضه دینی تلقی کنند.

این استاد دانشگاه با بیان این که امام موسی صدر بر چهار پایه اصلی شیعیان را هدایت می‌کرد، گفت: از اهداف امام موسی صدر می‌توان به تشکیل آگاهی نسبت به هویت ذاتی شیعیان، آگاهی مشترک در قبال محرومیت شیعیان، ایجاد آگاهی مشترک و نیاز به حمایت از خود اشاره کرد، اگرچه امام موسی صدر نتوانست طرح خود را اجرا کند و بسیاری معتقد بودند که اگر امام ناپدید شود، در این صورت اهداف وی اجرا نمی‌شود اما بعد از یک سال از ناپدید شدن امام انقلاب اسلامی ایران به وقوع پیوست و اهداف امام موسی صدر در لبنان رشد بیش‌تری پیدا کرد.

او ادامه داد: تحولات پیش آمده در اوضاع لبنان و شیعیان و حرکت مقاومت منجر به پی‌ریزی سنت تازه‌ای در حیات لبنان شد. شیعیان در کلیه تحولات لبنان برنامه خاصی نداشته و به دنبال جداسازی نبودند بلکه همواره در گفتمان سیاسی ملی تاکید داشتند تا بدین شکل دولتی توانمند برسر کار آید و رفتاری عادلانه داشته باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به مقاومت اسلامی تصریح کرد: مقاومت با پیروزی الهی به بار نشست این در حالی بود که اعراب همواره در برابر دشمن صهیونیستی خود شکست خورده است. از دیگر دستاوردهای مقاومت، تحمیل شکست بر رژیم صهیونیستی بود که با پیروزی که مقاومت به دست آورد، دوران شکست‌ها به پایان رسید و دوران پیروزی‌ها به ثمر نشست.

وی در پایان اظهاراتش گفت: وطن مورد نظر امام موسی صدر عبارت است از لغو فرقه‌گرایی، همزیستی مشترک و برقراری عدالت بود که به نظر می‌رسد همچنان دور از دسترس است.