این استاد دانشگاه با بیان اینکه مراد از اصلاح طلبان در چنین وضعیتی کسانی چون سید محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی و نزدیکان این دو است، اظهار داشت: دلیل این بلاتکلیفی اصلاح طلبان عدم تمایل اصولگرایان برای شرکت آنها در انتخابات است.
وی با اظهار اینکه اصولگرایان با نامزدی خاتمی و هاشمی مخالف هستند، گفت: دلیل این مخالفت اصولگرایان این است که هر دو نفر و به خصوص آقای خاتمی شانس اول برای برنده شدن در انتخابات هستند.
زیبا کلام ادامه داد: فهم اینکه چرا آنها نمی خواهند هاشمی و خاتمی نامزد شوند خیلی پیچیده نیست، چون در این صورت سناریوی دوم خرداد تکرار خواهد شد.
وی با اظهار اینکه در چنین وضعیتی اصولگرایان قوه مجریه را از دست خواهند داد و کشور دچار حالت دوقطبی در فضای سیاسی می شود، بیان کرد: در این شرایط نیز قطب ضعیف اصلاح طلبان و قطب نیرومند از نظر قدرت سیاسی اصولگرایان خواهند بود.
روحانی و کواکبیان هریک بیش از 2 میلیون رای ندارند
این فعال اصلاح طلب ادامه داد: در عین حال اصولگریان نمی خواهند در داخل و خارج چنین بازتابی بوجود آید که انتخابات به صورت یک قطبی برگزار می شود، بنابراین آنها تلاش زیادی خواهند کرد تا افرادی مانند حسن روحانی و کواکبیان را به عنوان نامزد جبهه اصلاح طلب معرفی کنند.
زیبا کلام تاکید کرد: این در حالی است که مردم نه آقای روحانی و نه آقای کواکبیان را به عنوان اصلاح طلب به رسمیت نمی شناسند.
وی با بیان اینکه در صورت کاندیداتوری این افراد آنها در انتخابات رای نخواهند آورد، بیان کرد: آقای روحانی در صورت کاندیداتوری حداکثر 2 میلیون رای و آقای کواکبیان حدکثر یک میلیلون رای خواهند داشت.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: چنانچه رهبری اصلاح طلبان یعنی افرادی چون هاشمی و خاتمی و احزاب مهم آنها بتوانند بدنه اصلاح طلب را مجاب به رای دادن به افرادی نظیر عارف، نجفی و یا اسحاق جهانگیری کنند در این صورت شانس زیادی برای پیروزی اصلاح طلبان وجود دارد.
در شرایط فعلی اصلاح طلبان تمایلی برای شرکت در انتخابات ندارند
زیباکلام با بیان اینکه در شرایط فعلی نه اصلاح طلبان خودشان تمایلی برای شرکت برای انتخابات دارند و نه اصولگرایان تمایل به شرکت آنان دارند، بیان کرد: در چنین شرایطی احتمال جدی وجود دارد که شورای نگهبان فردی چون خاتمی را نیز رد صلاحیت کند.
وی با بیان اینکه فقط یک احتمال وجود دارد که هاشمی و خاتمی یعنی اصلاح طلبان از سوی اصولگرایان کارت حضور در انتخابات را پیدا کنند، بیان کرد: این حالت در صورتی اتفاق خواهد افتاد که احمدی نژاد بتواند برای رحیم مشایی مجوز ورود به انتخابات را بگیرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه شورای نگهبان صلاحیت مشایی را تایید نخواهد کرد، اظهار داشت: با این وجود احمدی نژاد تلاش خواهد کرد نظیر اتفاقی که برای دکتر معین افتاد تایید صلاحیت مشایی را از طریق حکم حکومتی بگیرد.
وی ادامه داد: در صورت تایید مشایی و عدم حضور اصلاح طالبان، مشایی خواهد توانست با رای 2 حتی 3 برابر هر نامزد مورد نظر اصولگرایان آنان را براحتی شکت دهد.
زیباکلام افزود: بنابراین در این وضعیت تنها چاره اصولگرایان برای جلوگیری از پیروزی مشایی آنست که اجازه ورد به هاشمی و خاتمی بدهند.
وی گفت: اگر گزینه خاتمی و هاشمی برای اصولگریان بد است، رحیم مشایی برای آنها بدتر است.
استاد دانشگاه تهران با اظهار اینکه در این وضعیت اصولگرایان چاره ای جز دادن اجازه حضور اصلاح طلبان را نخواهند داشت، گفت: اگر احمدی نژاد نتواند به هر دلیلی تایید صلاحیت مشایی را بگیرد اصولگرایان دیگر اجازه ورود اصلاح طلبان را نخواهند داد چون در این صورت دیگر هیچ تهدیدی متوجه آنها نخواهد بود.
دکتر عارف می تواند یک نامزد حداقلی مورد قبول برای اصلاح طلبان باشد
وی ادامه داد: در وضعیتی که مشایی حضور نداشته باشد و اصولگرایان بنا بر دلایلی فرضا مجبور شوند یک نامزد اصلاح طلب را بجز افرادی چون دکتر روحانی و کواکبیان بپذیرند، آن نامزد کسی بجز دکتر عارف نمی تواند باشد.
زیباکلام تاکید کرد: در چنین شرایطی دکتر عارف تنها نامزدی از اصلاح طلبان می باشد که میزان اصلاح طلبی اش مورد قبول اصولگرایان خواهد بود.
وی ادامه داد: در صورت و در شرایطی که مشایی در انتخابات شرکت نکند و از سوی اصلاح طلبان دکتر عارف در انتخابات شرکت کند، شانس پیروزی اصلاح طلبان زیاد خواهد بود.
مشکل اصلی اصلاح طلبان مجاب کردن بدنه اجتماعی است
این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه در این وضعیت مشکل اساسی اصلاح طلبان مجاب کردن نیروها و بدنه اجتماعی بالقوه طرفدار اصلاح طلبان است تا حاضر شوند در انتخابات شرکت کنند، اظهار داشت: چون اکنون خیلی از رای دهندگان بالقوه اصلاح طلب نمی خواهند دیگر در انتخابات شرکت کنند.
وی ادامه داد: جدای از حوادث بعد از انتخابات 22 خرداد 88 خیلی از آنان معتقدند که به فرض هم ما در انتخابات شرکت کنیم و به فرض هم که خاتمی، هاشمی یا عارف هم پیروز شوند، با توجه به اینکه همه قدرت در دست اصولگرایان است هیچ کاری از دست یک رئیس جمهور اصلاح طلب ساخته نیست. بنابراین بزرگترین مشکل اصلاح طلبان این است که خیلی از طرفدارانشان دیگر حاضر به شرکت در انتخابات نیستند.
وی با بیان اینکه قدرت اصولگرایان به مراتب بیشتر از قدرت آنها در سال 76 است و بنابراین کار برای اصلاح طلبان دشوار است، تاکید کرد: خیلی از 20 میلیون نفری که در دوم خرداد 1376 به خاتمی و خیلی از ده میلیون نفری که در سال 1384 به هاشمی و خیلی از 13 میلیون نفری که به میرحسین موسوی رای دادند حاضر نیستند در این شرایط در انتخابات شرکت کنند.
زیباکلام افزود: دروضعیت فعلی برای اصلاح طلبان قبولاندن این امر به مردم بالاخص جوانان که تنها راه پیشبرد دموکراسی از راه صندوق رای وزارت کشور است کار بسیار دشواری است.
وی گفت: در عین حال رهبری اصلاحات چاره ایی ندارند جز اینکه ناراضیان و ناامیدان از انتخابات را مجاب و ترغیب کنند تا در انتخابات شرکت کنند و به نامزد مورد نظر رهبری اصلاح طلبان رای دهند.
هاشمی از خاتمی مناسبت تر است/ اصلاح طلبان باید بر روی هاشمی اجماع کنند
وی با اظهار اینکه به لحاظ رای آوری خاتمی از هاشمی مناسبت تر است، تاکید کرد: با کاندیداتوری خاتمی در مقایسه با هاشمی شانس اصلاح طلبان برای پیروزی در انتخابات قطعی می شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: با این وجود به لحاظ پیشبرد امور مملکت و و برون رفت از وضعیت هولناک سیاسی و اقتصادی و وضعیتی که ایران در جایگاه بین المللی پیدا کرده حضور هاشمی قطعا مناسب تر وموثر تر از خاتمی است.
وی ادامه داد: کیاست، تجربه و کاردانی هاشمی رفسنجانی در این زمینه برای پیشبرد این امور بسیار بیشتر است.
وی با بیان اینکه بنابراین اگر به اصلاح طلبان اجازه شرکت در انتخابات داده شود پیشنهاد او به اصلاح طلبان این است که بر روی هاشمی رفسنجانی اجماع کنند، گفت: آنها باید با تمام توان پشت سر هاشمی قرار بگیرند و نگذارند داستان عملکرد اسفبار اصلاح طلبان در سال 84 یکبار دیگر تکرار شود.
ممکن است احمدی نژاد تمایل به مشارکت در قدرت با اصولگرایان داشته باشد
زیباکلام با اظهار اینکه تمام این پیش بینی ها بستگی به چگونگی اقدامات احمدی نژاد دارد، تاکید کرد: ممکن است احمدی نژاد در مواجه با اصولگرایان اصطلاحا "به مرگ بگیرد که به تب راضی شوند."
وی در توضیح منظور خود گفت: این شرایطی است که او بتواند در قدرت با اصولگرایان شریک شود و با صرفنظر کردن از مشایی آنها را برای حمایت از دکتر صالحی، شیخ الاسلام، مجتبی ثمره و یا یکی از افراد خودش به جای ولایتی یا حداد عادل مجاب کند.
هاشمی و عارف می توانند مشایی را شکست دهند
فعال اصلاح طلب با بیان اینکه اگر اصولگرایان بر روی نامزد خود یعنی ولایتی و یا حداد عادل اصرار ورزند و با احمدی نژاد به توافق نرسند در آنصورت انتخابات سه وجهی می شود، تاکید کرد: در این صورت چنانچه از سوی اصولگرایان ولایتی و یا حداد، از سوی دولت نیکزاد و یا صالحی و از سوی اصلاح طلبان هاشمی رفسنجانی نامزد شوند، در همان دور اول هاشمی پیروز انتخابات خواهد بود.
وی ادامه داد: اما اگر احمدی نژاد موفق شود کارت ورود مشایی را بگیرد و اصلاح طلبان هم مجوز حضور داشته باشند در چنین وضعیتی کار به دور دوم خواهد کشید و هاشمی موفق خواهد شد در دور دوم مشایی را شکست دهد.
این فعال اصلاح طلب افزود: اگر اصولگرایان مشایی را بر هاشمی و خاتمی ترجیح دهند و از سوی اصلاح طالبان کسی جز دکتر عارف را اجازه کاندیداتوری نیابد، در آن صورت شرایط برای اصلاح طلبان بسیار دشوار می شود.
وی گفت: با این وجود و در صورتیکه در چنین وضعیتی رهبری اصلاح طلبان همچنان معتقد به حضور در انتخابات باشد، در آنصورت این امکان هست که دکتر عارف بتواند در دور دوم مشایی راشکست دهد. البته عرض کردم اصلاح طلبان کار دشواری پیش روی دارند که طرفدارانشان را متقاعد کنند تا در انتخابات شرکت کنند.
27 ارذیبهشت 92
پاسخ تند عباس عبدی به صادق زیباکلام
این استاد علوم سیاسی دانشگاه خاطرنشان کرد: "متاسفانه عباس عبدی نه شرایط کشور و نه اصلاحطلبان را در نظر نمیگیرد و صرفا به دنبال تسویه حساب و یک انتقام کور از آقایهاشمیاست. یقینا آقایهاشمیتا انتها حضور خواهند داشت. "
وی در انتها هم تاکید کرد که در حال حاضر دو گروه در کشور مخالف حضور هاشمی هستند. دسته اول کسانی مانند عباس عبدی که با نگاه به گذشته به دنبال انتقام گیری هستند و دسته دوم جریانهای راست افراطی که از هم اکنون تخریب و خبرسازی رسانه ای جهت دار را آغاز کرده اند.
این سخنان واکنش عباس عبدی را برانگیخت و این فعال سیاسی و روزنامه نگار پاسخی را به روزنامه ارسال کرد. در پاسخ عبدی آمده است:
"البته در ادامه گزاره نقل شده از بنده نکته دیگری هم آمده است که از قلم گزارشگر افتاده است. در آن متن گفتهام که"برداشت من این است که آقای هاشمیبرای ماندن نیامده است هر چند ممکن است مجبور به ماندن هم بشود" با این حال ذکر این نکته را لازم میدانم که خوانندگان محترم این گزارش مقایسه ای کنند میان پاسخ آقای زیبا کلام با سایر افرادی که در گزارش با آنان گفتوگو شده است. سایرین هیچکدام خود را استاد علوم سیاسی نمیدانند ولی به روشنی نظر خود را گفتهاند و به انگیزه شناسی روی نیاورده اند ولی آقای زیبا کلام بهجای آن که کلمه ای از منطق در گفتارش داشته باشد دستگاه کهنه شده انگیزه شناسی خود را بهکار انداخته و به نقد انگیزه ای که نمیشناسد پرداخته و اگر قرار باشد بر حسب انگیزه (آن هم انگیزههای اثبات نشده) نظرات افراد را سنجید. آن وقت همه خواهند گفت وی که عمری است شیفته رفتارهای آقای هاشمیاست همه نظراتش بر این شیفتگی متکی است.
اما بنده نیازی نمیبینم که این را بگویم. اگر در این گزارش فقط از آقای زیبا کلام نقل قول شده بود خوانندگان متوجه نمیشدند که سطح تحلیلی ایشان چقدر است اما وقتی اظهارات وی در برابر کسانی که داعیه استادی علوم سیاسی ندارند آمده است بهخوبی نشان میدهد که واقعیت چنین افرادی تا چه حد بیگانه از دانش و درک عرفی بشرسیاسی است. مسلم است که اگر سیاستمداران ایرانی افراد بادنجان دورقابچین را به منتقدان خود ترجیح نداده بودند امروز با چنین مشکلاتی در کشور مواجه نبودیم. هر سیاستمداری با داشتن دوستانی چون آقای زیبا کلام بینیاز از دشمنی کینه جویان واقعی یا خیالی خواهد بود.
با توجه به فضایی که برخی افراد ایجاد کردهاند تصمیم دارم که تا روزهای آینده درباره مسائل مربوط به انتخابات سلباً و ایجاباً صحبتی نکنم تا همه آقایان با خیال راحت پروژه خود را جلو ببرند امیدواریم که وضع کشور از این بهتر شود هر چند بنده در باره انگیزه آنان نه تنها قضاوت منفی نمیکنم بلکه آنان را به احتمال دارای انگیزههای خوب هم میدانم."
شباهتهایجلیلی و احمدینژاد از دید زیباکلام
زیباکلام در یک مناظره تأکید کرد: یکی از چهرههایی که نورانیترین بیرق مقاومت را در دست دارد، آقای سعید جلیلی است که به نظر من نامزد اصلی جریان اصولگرا خواهد شد.
وی افزود: خیلی جالب و حیرتآور است که وقتی ایشان راجع به انتخابات و آینده کشور صحبت میکند مطلقاً حرفی از مسائل عینی و حقیقی جامعه نمیزند، بلکه راجع به مسائل انتزاعی در خلأ و اینکه خط امام، انقلاب و مقاومت را به جلو ببریم سخن میگوید. او کاری به به تورم، گرانی و سقوط جایگاه ایران در عرصه بینالمللی که ظرف این 8 است که قدرت در دستشان بود ایجاد شده، ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اکنون در عرصه بینالمللی اینقدر که کانادا، نروژ و سوئد اصرار دارند علیه ما رأی دهند، آمریکا، اسرائیل و انگلیس ندارند. بسیاری از کشورهایی که دلیلی نداشت دشمن ما شوند به لطف اصولگرایان دشمنمان شدند. چه دلیلی داشت آلمان، فرانسه و ... دشمن جمهوری اسلامی ایران شوند.
زیباکلام تأکید کرد: از سوی دیگر بخش خصوصی شاهد ورشکست شدن شرکتها و مؤسسات است، اما آقای جلیلی طوری صحبت میکند که انگار قرار است رئیسجمهور کشور دیگری شود نه ایران و از دنیا، فضا و گفتمان دیگری صحبت میکند.
وی با بیان اینکه نظر جلیلی نزدیکترین گفتمان به احمدینژاد است، اظهار داشت: اگر عنوان سخنان جلیلی را بردارید همان نطقهای احمدینژاد در سال 84 است.
اظهار تاسف عسگراولادی از سخنان زیباکلام
به گزارش ایسنا، حبیب الله عسگراولادی با اشاره به درگذشت آیت الله طاهری اصفهانی و تسلیت به خانواده و علاقمندان وی افزود: خدمات مرحوم آیت الله طاهری به انقلاب به ویژه در ایام دهه اول انقلاب در سنگر امام جمعه اصفهان و نیز 8 سال دفاع مقدس در کنار رزمندگان اسلام به خصوص شهادت یکی از فرزندان این عالم مجاهد برجسه است و در مواردی امام (ره) از ایشان به نیکی یاد می کرد، خداوند ایشان را مشمول رحمت و مغفرت خود قرار دهد.
عسگر اولادی با تجلیل از پدیدآورندگان حماسه 15 خرداد ، اظهار داشت: نیم قرن از حماسه 15 خرداد می گذرد و در این نیم قرن دشمنان اسلام ضعیف تر و ذلیل تر و پیروان امام(ره) و انقلاب هر روز قوی تر و نیرومند تر شدهاند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگر از اظهارات خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات زیبا کلام در مورد هاشمی رفسنجانی که گفته بود هاشمی در حال تبدیل به اپوزیسیون است، گفت: متاسفم از این دست اظهارات، آن هم در آستانه 15 خرداد. متهم کردن یکی از فرزندان انقلاب و پدیدآورندگان 15 خرداد به اپوزیسیون.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: آقای زیبا کلام که نام اش صادق و کلامش باید زیبا باشد، نباید تنش آفرین و موهن موضع بگیرد.آقای زیبا کلام به دلیل این اهانت به آقای هاشمی باید از ایشان عذرخواهی کند.آیت الله هاشمی رفسنجانی امین مقام معظم رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و از استوانه های نظام جمهوری اسلامی می باشند. ایشان تلاش داشته و دارند که همانند امام (ره) و مقام معظم رهبری و بزرگان نظام فرا جناحی موضع داشته باشند و خود را در محدوده جناح ها محدود نمی کنند.
وی ادامه داد: نظرات ابرازی ایشان برای بهبود امور را باید در چارچوب منافع و مصالح نظام تلقی کرد، نه خوشایند یا تلخ کامی اپوزیسیون، ایشان همواره در شان مشاوری دلسوز برای رهبر عزیز انقلاب بوده و ان شاءالله خواهند بود.
عسگراولادی در پایان با اشاره به فراز و فرودهای ضد انقلاب در داخل عنوان کرد: بیش از سه دهه است انقلاب سرپا ایستاده است و ما اکنون در دهه چهارم انقلاب مستقر ترین نظام سیاسی جهان هستیم. مخالفان نظام باید آرزوی بازگشت به قدرت را به گور ببرند.رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به سوابق مبارزاتی آیت الله طاهری اصفهانی گفت: همراهی آیت الله طاهری با نهضت امام خمینی(ره) در تاریخ ثبت است.
به گزارش ایسنا، حبیب الله عسگراولادی با اشاره به درگذشت آیت الله طاهری اصفهانی و تسلیت به خانواده و علاقمندان وی افزود: خدمات مرحوم آیت الله طاهری به انقلاب به ویژه در ایام دهه اول انقلاب در سنگر امام جمعه اصفهان و نیز 8 سال دفاع مقدس در کنار رزمندگان اسلام به خصوص شهادت یکی از فرزندان این عالم مجاهد برجسه است و در مواردی امام (ره) از ایشان به نیکی یاد می کرد، خداوند ایشان را مشمول رحمت و مغفرت خود قرار دهد.
عسگر اولادی با تجلیل از پدیدآورندگان حماسه 15 خرداد ، اظهار داشت: نیم قرن از حماسه 15 خرداد می گذرد و در این نیم قرن دشمنان اسلام ضعیف تر و ذلیل تر و پیروان امام(ره) و انقلاب هر روز قوی تر و نیرومند تر شدهاند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگر از اظهارات خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات زیبا کلام در مورد هاشمی رفسنجانی که گفته بود هاشمی در حال تبدیل به اپوزیسیون است، گفت: متاسفم از این دست اظهارات، آن هم در آستانه 15 خرداد. متهم کردن یکی از فرزندان انقلاب و پدیدآورندگان 15 خرداد به اپوزیسیون.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: آقای زیبا کلام که نام اش صادق و کلامش باید زیبا باشد، نباید تنش آفرین و موهن موضع بگیرد.آقای زیبا کلام به دلیل این اهانت به آقای هاشمی باید از ایشان عذرخواهی کند.آیت الله هاشمی رفسنجانی امین مقام معظم رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و از استوانه های نظام جمهوری اسلامی می باشند. ایشان تلاش داشته و دارند که همانند امام (ره) و مقام معظم رهبری و بزرگان نظام فرا جناحی موضع داشته باشند و خود را در محدوده جناح ها محدود نمی کنند.
وی ادامه داد: نظرات ابرازی ایشان برای بهبود امور را باید در چارچوب منافع و مصالح نظام تلقی کرد، نه خوشایند یا تلخ کامی اپوزیسیون، ایشان همواره در شان مشاوری دلسوز برای رهبر عزیز انقلاب بوده و ان شاءالله خواهند بود.
عسگراولادی در پایان با اشاره به فراز و فرودهای ضد انقلاب در داخل عنوان کرد: بیش از سه دهه است انقلاب سرپا ایستاده است و ما اکنون در دهه چهارم انقلاب مستقر ترین نظام سیاسی جهان هستیم. مخالفان نظام باید آرزوی بازگشت به قدرت را به گور ببرند.
نامه سرگشاده زیباکلام به هاشمی رفسنجانی و خاتمی
نامه سرگشاده زیباکلام به آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی
با نام و یاد حضرت حق
محضر آیت الله جناب آقای هاشمی رفسنجانی و جناب حجت الاسلام آقای سید محمد خاتمی دامت اقبالهما
مگرم چشم سیاه تو بیاموزد کار ورنه مستوری و مستی همه کس نتوانند
با سلام و تحیات و اگر چه می دانم این روزها آقایان بواسطه موضوع انتخابات پیشرو کمتر مجالی برایشان مانده اما با توجه به شرایط حساس کشور و وضعیت بغرنجی که برای دوستان اصلاح طلب بوجود آمده بخودم اجازه داده جسارت نموده و در خصوص ضرورت اجماع اصلاح طلبان بر روی یک نامزد نکاتی را باستحضار برسانم. اگر چه که می دانم با وجود حضور خیلی از مشاورین خبره و آقایان صاحب نظر، نیازی به بیان الکن چو منی نمی رود. اما راستی را آنست که هشت سال مدیریت اصولگرایان بر کشور وضعیتی را در همه عرصه ها از داخلی گرفته تا خارجی، از اقتصادی گرفته تا فرهنگی، از اجتماعی گرفته تا خانوادگی، از اعتیاد و فساد و فقر و بیکاری گرفته تا سیاسی ، تا مهاجرت بهترین فارغ التحصیلان مان به غرب، تا..... که نمی توان نسبت به وضعیت کشور درد نداشت. واقعا هم گمان نمی رود برای درک اوضاعی که اصولگرایان در این هشت سال در کشور بوجود آورده اند خیلی نیازی به شاخصه ها و آمار و ارقام اقتصادی یا اجتماعی باشد. کافیست شما این روزها به پای سخن رانی های نامزدهای اصولگرایان بنشینید. محض نمونه حتی یکی از آنها هم کلامی و لغتی از آقای احمدی نژاد و اقدامات و سیاست های وی در این هشت ساله سخنی بمیان نمی آورد. گویی این اصولگرایان نبودند که زمینه انتخاب شدن آقای احمدی نژاد را فراهم کردند، بر گرد سرش هاله نور دیدند، او را ملقب به معجزه هزاره سوم نمودند، سفرهای استانی اش را که یک تحول بنیادی که نه ، یک انقلاب جدید در شیوه مملک داری و خدمت به محرومین و پابرهنه ها اعلام کردند، تعطیلی سازمان برنامه و بودجه را توسط رئیس جمهور انقلابی شان جشن گرفتند و شجاعت و شهامت وی در بستن آن "نهاد آمریکایی" که بدست عمال آمریکایی بمنظور جلوگیری از رشد و توسعه ملی در ایران ایجاد شده بود را ستودند و بوی و ملت بزرگ ایران که چنین رئیس جمهور انقلابی را خداوند به آنان ارزانی داشته تبریک گفتند. بگذریم که امروز جملگی نامزدهای اصولگرا یکی پس از دیگری براه انداختن همان سازمان برنامه "آمریکایی" را در زمره نخستین وعده های انتخاباتی شان در صورت پیروزی قرار داده اند. بخش های دیگر تبلیغات نامزدهای اصولگرا ایضا حکایت از شکست برنامه های اصولگرایان در این هشت سال دارد. کدام نامزد اصولگراست که مهم ترین موضوعات تبلیغات انتخاباتی اش شامل مبارزه با تورم، توقف گرانی، بیکاری ، مبارزه با فساد، اعتیاد، پایین آوردن شکاف طبقاتی، تغییر ساختار مدیریتی کشور، نگرانی از بدهی های سنگین دولت ، اهمیت دادن به علم و تخصص و تجربه و.....نمی شود؟ کدام نامزد اصولگراست که روند رو به افزایش مهاجرت فارغ التحصیلان دانشگاههای شریف ، پلی تکنیک و دانشکده فنی دانشگاه تهران برایش مطرح نیست؟ کدام نامزد اصولگرا است که پایین رفتن سطح امید در میان جوانان کشور اسباب نگرانی اش نشده؟ کدام نامزد اصولگراست که روند رو به افزایش ورشکستگی واحدهای تولیدی، حجم بی سابقه چک های برگشتی بواسطه رکود و ورشکستگی در بازار، فرار سرمایه ها بهمراه کارآفرینان از کشور برایش مطرح نباشد؟ هر چند که اصولگرایان بگونه ایی رفتارمیکنند که گویی هیچ نقشی و مسئولیتی در بوجود آوردن این وضعیت نداشته اند و گویا اساسا احمدی نژاد را نمی شناسند و تا دیروز چیزی از او نشنیده بودند. اما بسیاری از مردم حمایت پر شور اصولگرایان از احمدی نژاد و سیاست هایش را فراموش نکرده اند. فراموش نکرده اند که همان سیاست هایی را که امروزه آنان مورد نقد قرار داده و یکسره بباد انتقاد گرفته اند، وقتی در دوران احمدی نژاد باجرا در می آمدند چگونه اصولگرایان با همه وجود از آنها استقبال نموده و دردو بلای "دولت خدمتگزار"، "دولت کریمه"، "دولت محرومین" ، " دولت استکبارستیز" و " دولت خستگی ناپذیر" را بر سر دولت های شما می کوبیدند. در عرصه خارجی هم عملکرد اصولگرایان براستی در طی این هشت سال شگفت آور بوده. من هرگز نتوانستم درک نمایم که چه اصراری بود که اصولگرایان کشورهایی را که حتی در سالهای نخست دوران انقلاب و حتی در دوران جنگ با عراق هم دشمن ما نبودند، در جبهه مخالفین و دشمنان ما درآوردند؟ چه ضرورتی بود و چه ضرورتی می رفت که آلمان، فرانسه ،ایتالیا، کانادا، ژاپن ، نروژ، استرالیا ، دانمارک و.....را ما در صفوف دشمنان ایران اسلامی قرار دهیم؟ چه ضرورتی بود که با همه همسایگانمان روابطی سرد و تیره داشته باشیم؟ برنامه های هسته ایی مان که بواسطه تحریم ها و هزینه های مستقیم فشار سنگینی بر اقتصاد ملی مان وارد کرده، معلوم نیست که در مقابل چه خیر و دستاوردهایی برای منافع ملی و اقتصاد کشور بهمراه داشته است؟ شک نیست که وضعیتی که کشور امروز در آن قرار گرفته خیلی جای امیدواری برای دولت بعدی باقی نمی گذارد. یقینا آقای هاشمی می دانستند که با پای به پیش گذاردن به استقبال چه کارزاری می روند. ثبت نام ایشان موجی از شور و نشاط و امید بالاخص در میان جوانان و اقشار و لایه هایی که مطمئن نبودند قصد شرکت در انتخابات را دارند بوجود آورد. اصولگرایان هم که متوجه آن موج غیر مترقبه می شوند راه چاره جلوگیری از براه افتادن یک سونامی دیگر مثل 2 خرداد سال 76 را در جلوگیری از ورود ایشان به انتخابات دیدند. بعداز رد صلاحیت آقای هاشمی مقدار زیادی آن شور و امید فروکش نمود. اصلاح طلبان از یکسو مواجه با این فروکش شده اند و از سویی دیگر مواجه با حضور دو نامزد غیر اصولگرا. آقایان دکتر حسن روحانی و دکتر محمد رضا عارف هر دو مصمم به ایستادن و ادامه راه تا به آخر و عدم کناره گیری بنفع دیگری. بنده فکر نمی کنم نیازی به تشریح این حقیقت تلخ باشد که وجود دو نامزد "اصلاح طلب" چه تبعات مصیبت باری برای اصلاحات و جنبش دمکراسی خواهی ایران در پی خواهد داشت. مسئله فقط در این نیست که اصلاح طلبان آنقدر بی برنامه و بی تدبیر بوده اند که حتی نتوانسته اند بر روی یک نامزد واحد بتوافق برسند. بلکه مسئله بیشتر متوجه فقدان احساس مسئولیت در قبال میلیونها طرفدار در سطح کشور می باشد. آنان عملا رها شده اند که خودشان هر طور که صلاح می بینند اقدام نمایند. این بی ارادگی سیاسی و مواجه نشدن با بار سنگین مسئولیت اجتماعی که شرایط کنونی جامعه ایران بر دوش شما بزرگواران بعنوان رهبری اصلاحات و اصلاح طلبان گذارده، در گذشته هم مع الاسف آثار و نتایج نامطلوبی برای اصلاح طلبان ببارآورده است. اما اینبار شرایط و اوضاع بحرانی داخلی و خارجی کشور بگونه ایی است که بیش از پیش می طلبد که شما سروران خیلی خیلی جدی تر به مسئولیت تاریخی تان لبیک گویید. روش نکردن تکلیف طرفداران اصلاحات با هیچ عذر و بهانه ایی قابل توجیه نیست. پاسخگو نبودن رهبری اصلاحات به رسالت تاریخی اش راه را برای پیروزی مجدد اصولگرایان هموار خواهد نمود. بالطبع آقایان روحانی و عارف هرکدام واجد نقاط قوت و ضعف های متفاوتی هستند. محبوبیت آقای عارف یقینا در میان اقشار و لایه های تحصیلکرده بالاخص دانشجویان بیشتر است. درعین حال این هم واقعیتی است که بسیاری از اصولگرایان معتدل تر و میانه رو تر ممکن است به آقای روحانی رای دهند. بعلاوه مسئله اساسی تر آنست که در صورت موفقیت، کدام یک از آنان بهتر و بیشتر می تواند با بدنه اصولگرایان درون حاکمیت کار کند. از این بابت هم شانس آقای روحانی خیلی بیشتر از آقای عارف است. بهر حال تصمیم دشواری فرا روی شما آقایان قرار گرفته. یقینا هر تصمیمی که شما و مشاورین تان به آن برسید برای آقایان روحانی و عارف می بایستی واجب الاطاعه باشد. این نکته دوم مبارزه سیاسی و اجتماعی است: داشتن نظم، تشکل، سازماندهی ، پرهیز از فرد محوری و تبعیت از رهبری دسته جمعی. در غیر این صورت می رسیم بار دیگر به داستان غم انگیز اصلاح طلبان در جریان انتخابات سال 84 .اگر هرکدام از آقایان روحانی یا عارف از تصمیم جمعی اصلاح طلبان تمکین نکردند، رهبری می بایستی به طرفداران اعلام نمایند که ایشان بصورت فردی در انتخابات شرکت دارند و نامزد اصلاح طلبان نیستند.تصدیع اوقات کردم و پوزش می طلبم. اما خدا می داند که اگر سیاست های هشت ساله گذشته نقطه امیدی باقی گذارده بود، خیلی جای نگرانی از تداوم این سیاستها برای چهار سال دیگر نمی رفت.
ایام بکام باد
صادق زیباکلام
چهاردهم خرداد ماه یکهزارو سیصد ونود دو
15خرداد92
زیباکلام باید از هاشمی عذرخواهی کند
به گزارش تسنیم، حبیب الله عسگراولادی رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری طی سخنانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت آیت الله سید جلال الدین طاهری اصفهانی، گفت: خدمات مرحوم آیت الله طاهری به انقلاب به ویژه در ایام دهه اول انقلاب در سنگر امام جمعه اصفهان و نیز ۸ سال دفاع مقدس در کنار رزمندگان اسلام به خصوص شهادت یکی از فرزندان این عالم مجاهد، برجسته است و در مواردی امام (ره) از وی به نیکی یاد میکرد، خداوند او را مشمول رحمت و مغفرت خود قرار دهد.
وی همچنین با تجلیل از پدیدآورندگان حماسه خرداد، اظهار داشت: نیم قرن از حماسه ۱۵ خرداد می گذرد و در این نیم قرن دشمنان اسلام ضعیف تر و ذلیل تر و پیروان امام(ره) و انقلاب هر روز قوی تر و نیرومند تر شده اند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی درباره اظهارات زیباکلام در مورد آیت الله هاشمی رفسنجانی که گفته بود هاشمی در حال تبدیل به اپوزیسیون است، گفت: متاسفم از این دست اظهارات، آن هم در آستانه ۱۵ خرداد. متهم کردن یکی از فرزندان انقلاب و پدیدآورندگان ۱۵ خرداد به اپوزیسیون.
عسگراولادی افزود: زیبا کلام که نامش صادق و کلامش باید زیبا باشد، نباید تنش آفرین و موهن موضع بگیرد.آقای زیبا کلام به دلیل این اهانت به آقای هاشمی باید از وی عذرخواهی کند.آیت الله هاشمی رفسنجانی امین مقام معظم رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است و از استوانههای نظام جمهوری اسلامی به شمار میرود. وی تلاش داشته و دارد که همانند امام (ره) و مقام معظم رهبری و بزرگان نظام فراجناحی موضع داشته باشند و خود را در محدوده جناح ها محدود نمیکنند
.وی ادامه داد: نظرات ابرازی هاشمی برای بهبود امور را باید در چارچوب منافع و مصالح نظام تلقی کرد، نه خوشایند یا تلخ کامی اپوزیسیون، وی همواره در شان مشاوری دلسوز برای رهبر عزیز انقلاب بوده و ان شاءالله خواهند بود.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پایان با اشاره به فراز و فرودهای ضد انقلاب در داخل تصریح کرد: بیش از سه دهه است انقلاب سرپا ایستاده و ما اکنون در دهه چهارم انقلاب مستقرترین نظام سیاسی جهان هستیم، مخالفان نظام باید آرزوی بازگشت به قدرت را به گور ببرند.
زیباکلام: در مناظره سیاسی ولایتی قهرمان صداقت و راستگویی شد
به گزارش ایسنا، این تحلیلگرمسایل سیاسی با بیان این که شخصا دلم میخواست که این عبارت را دربارهی دکتر روحانی و دکتر عارف مطرح کنم، افزود: نه اینکه این دو بزرگوار صادقانه برخورد نکرده باشند نه، اما انصافا دکتر ولایتی به ویژه در بحث هستهیی و دفاع از سیاست خارجی آقای هاشمی صادقانه برخورد کردند و حقیقت را فدای مصلحت، سیاست و رای بیشتر نکردند.
زیبا کلام تصریح کرد: آقای ولایتی نشان دادند که نه آن گونه که سعی کردند تصوری به وجود آورند که آقای جلیلی دست بالا مذاکرات را انجام میداد و انجام میدهد و قرص و محکم از منافع ملی دفاع کرده است و از سوی دیگر نه آن گونه است که آقای روحانی و اصلاح طلبان منافع ملی رادر نظر نمیگرفتند و تنها از موضع ضعف و ترس از غرب مذاکره میکردند. آقای ولایتی آب سردی بر روی این تصورات ریختند و آقای رضایی نیز البته سخنان آقای دکتر ولایتی را تایید کردند.
زیباکلام ادامه داد: نکته این است که انتخابات تمام میشود و یکی از این هشت نفر رئیس جمهور میشود اما مسالهی اساسی اینجاست که چرا نوشتن در خصوص مذاکرات هستهیی 1+5 و سیاست خارجی که مسئولان ما دنبال میکنند به دید امنیتی نگاه شود، که هیچ یک از رسانهها نتوانند در مورد آن مطلبی بنویسند.
وی اظهار کرد: اگر کسی دربارهی موضوع هستهیی بنویسد خلاف مصلحتی است که آقای جلیلی میگوید و تحت عنوان مسائل امنیتی روزنامهها و خبرگزاریها این مطالب را منتشر نمیکنند آن وقت چند سال بعد باید در مناظره فهمید که آقای ولایتی به عنوان مشاور مقام معظم رهبری با سارکوزی مذاکره کرده و به پیشر فتهایی هم دست یافته. به طوری که میتوانسته کشور را در این موضوع از بن بست برهان و ما دچار این تحریمها نشویم اما قائم مقام وزارت خانه آمده و گفته است که آقای ولایتی هیچ اختیاری نداشتند که مذاکره کنند.
وی با بیان اینکه من نمیخواهم بگویم حق با آقای ولایتی بوده یا قائم مقام وزارت امور خارجه، ادامه داد: مساله اینجاست که چرا مطبوعات نباید بتوانند دربارهی مسائل به این مهمی بنویسند. آن وقت در جریان یک مناظره مشخص شود که چه اتفاقاتی رخ داده است. در مورد سیاست خارجی ما در زمان جنگ، در مورد سوریه ، بحرین و جنبههای مختلف سیاست خارجی وضع به همین منوال است و کسی حق ندارد خلاف آن چیزی که آقای جلیلی یا وزیر امور خارجه میخواهد بنویسد.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد:اگر علاقه بنده از وزیر امور خارجه به نظام و آینده جمهوری اسلامی بیشتر نباشد کمتر نیست چرا ایشان هرچه که بخواهند دربارهی سیاست خارجی در مورد مسائل مختلف میتوانند بگویند اما من نمیتوانم انتقادت کنم.
زیباکلام گفت: درس مهمی که سخنان دکتر ولایتی به ما میدهد این است که این تفکراشتباه است که به همهی مسائل دید امنیتی داشته باشیم و اجازه ندهیم صاحبنظران مستقل در این مسائل اظهار نظر کنند. اگر ما میگوییم که در جمهوری اسلامی آزادی بیان و رسانهها و مطبوعات وجود دارد چرا ا جازه نمیدهیم سخنان منتقدان نیز منتشر شود. صدا و سیمای ما فیلمهایی را از آمریکا و اروپا نشان میدهد که در این کشورها یک میلیون یا 2 میلیون نفر به خیابانها آمدند و علیه سیاستهای بوش یا اوباما دربارهی لشگر کشی به عراق تظاهرات میکنند. یا دربارهی سیاصست خارجی اوباما در مورد افغانستان یا تحریمها علیه ایران صدها مقاله و یادداشت چاپ میشود و کسی به آنان نمیگوید که شما خلاف سیاستهای اوباما صحبت کردهاید.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه فکر میکنم مدال صداقت را باید به گردن دکتر ولایتی آویزان کرد، گفت: ایشان هم حقیقت را درباره مذاکرات گفتند و هم حاضر نشدند به آقای هاشمی رفسنجانی جفا کنند و سیاست خارجی ایشان را زیرسوال ببرند باعث خشنودی جریانات تندروی اصولگرایان شوند.
وی افزود: در مورد آقای قالیباف ایشان گفتند که آقای خاتمی به عنوان رییس جمهور، موسوی لاری به عنوان وزیر کشور، آقای تاج زاده معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور و دکتر روحانی به عنوان نماینده آقای خاتمی در شورای عالی امنیت ملی میخواستند که نیروی انتظامی دانشجویان را قلع و قمع کند که ایشان مخالف بودند. آقای قالیباف در این مناظره 180 درجه در نقطه مقابل آقای ولایتی قرار گرفت.
وی همچنین گفت: آقای غرضی هم خواستند که بگویند من در ورای اصلاحطلبی و اصولگرایی هستم و خواستم بگویم که مردم از اصولگرا و اصلاحطلب خسته شدهاند. ایشان با حمله به اصلاحطلبان که گفتند یک اصلاحطلب گفته است که منشور سازمان ملل باید منشور اصلاحطلبان باشد، خواستند اصلاحطلبان را زیرسوال ببرند اما مگر هرکسی منتسب به جریان اصلاحطلبی باشد، هر حرفی که بزند، سیاست اصلاحطلبان بوده است و اصلا فرض کنیم که رییس اصلاحات آمد و گفت که منشور سازمان ملل را سرلوحه اصلاحات کنید. چه عیبی دارد، مگر در منشور سازمان ملل که ایران نیز عضو آن است، چه ناحقی وجود دارد، مگر آنجا گفته است که برابری و مساوات بد است، سرقت و تجاوز به کشورهای دیگر و... خوب است که آقای غرضی در مناظره شب گذشته اینچنین واسلاما سر میدادند و میگفتند اصلاحطلبان با چه رویی به چشمان مردم نگاه میکنند.
وی گفت: آقای جلیلی وآقای حداد عادل هم نشان دادند که بسیار همفکر و هم عقیدهاند البته این برای من تعجب آور و تاسف آور بود. از آقای جلیلی انتظاری نداشتم و مواضعش نیز شناخته شده است، اما در مورد آقای حداد عادل قبولش سخت بود. آقای حداد یک آدم فرهنگی است فلسفه خوانده است و شاگرد سیدحسین نصر بوده.هرچه را میخواست به هاشمی و اصلاحطلبان نسبت داد و چشم به هشت سال گذشته بست که انگار نقشی در سیاستهایی که در هشت سال گذشته پیاده شده است نداشتهاند و انگار نه انگار که ایشان و سایر اصولگرایان چطور از آقای احمدینژاد حمایت میکردند.
زیباکلام ادامه داد: از نظر آقای حدادعادل که اصلا مشکلی وجود ندارد اگر هم مشکلی باشد، به خاطر اقدامات هاشمی رفسنجانی و اصلاحطلبان و بخشی نیز مربوط به سوءمدیریت آقای احمدینژاد بوده است و اصولگرایان اصلا نقشی نداشتهاند. من میخواهم بگویم که آقای حداد عزیز چه کسی زمینهساز پیروزی آقای احمدینژاد شد. چه کسی از ایشان حمایت کرد؟ اما امروز به احمدینژاد پشت کردید و انگار امروز او را اصلا نمیشناسید. آقای حداد فراموش کردند که آقای هاشمی 16 سال پیش رییس جمهور بودند. ایشان میگوید که اقدامات آقای هاشمی سطحی بوده است. اگر سطحی بوده، چطور بعد از 16 سال همچنان مشکلات به خاطر سیاستهای است. من فکر میکنم نمره آقای حداد از باب صداقت بالاتر از نمره آقای قالیباف و آقای غرضی قرار نمیگیرد.
وی با بیان اینکه اصولگرایان در مجموع شایسته و بالنده در مناظرات ندرخشیدند، گفت: آقای روحانی و آقای عارف در مجموع خوب درخشیدند البته آقای روحانی بهتر و رادیکالتر میتوانست ظاهر شود اما ترجیح دادند که در همین حد باشد و اصولگرایان خود همدیگر را به چالش بکشند. در مجموع مناظرات به سود اصلاحطلبان رقم خورد.
زیباکلام: عارف انتخاب شود دولت فلج می شود
صادق زیباکلام در گفتگو با مهر، درباره شکل گیری ائتلاف بین آقایان روحانی و عارف اظهار کرد: شکل گرفتن و ضرورت این ائتلاف برای پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات پیشرو واقعا واجب و لازم است. البته این موضوع بدین معنا نیست که اگر ائتلافی شکل نگیرد، اصلاح طلبان حتما شکست خواهند خورد، ولی در صورت ائتلاف همه آراء اصلاح طلبان به سبد یک نامزد این طیف ریخته خواهد شد.
وی افزود: شکل گیری ائتلاف بین آقایان روحانی و عارف علاوه بر اینکه از فاجعه سال ۸۴ و شکست اصلاح طلبان جلوگیری می کند، تکلیف جامعه اصلاح طلبی را برای رای دادن به یک نامزد مشخص روشن می نماید. لذا شکل گیری ائتلاف از این جهت اهمیت دارد که در نهایت منجر به تجمیع آراء اصلاح طلبان میشود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه شکل گیری ائتلاف بین کاندیداهای اصلاح طلب تنها محدود به مساله ۲۴ خرداد نیست، تصریح کرد: مساله اصلی بعد از انتخابات ۲۴ خرداد مطرح خواهد شد چون اصولگرایان بخشی از حاکمیت موجود هستند و برای تشکیل دولت و پیشبرد شعارها و اقدامات خود مشکلی ندارند، اما اگر یک نفر از بین آقایان عارف و روحانی پیروز شوند وقتی بعد از ۲۴ خرداد ماه بخواهند کابینه خود را تشکیل دهند با کوهی از دیوارهای بتن آرمه مواجه خواهند شد.
زیباکلام ادامه داد: نکته اساسی این است که رئیس جمهور اصلاح طلب چگونه می خواهد بعد از ۲۴ خرداد در حالیکه تقریبا همه ارکان قدرت مخالف و مقابل او هستند آرمان های خود را تحقق ببخشد. در اینجا هنر آقای روحانی خیلی بیشتر از آقای عارف است و به همان اندازه که عارف بیشتر از روحانی اصلاح طلب است، روحانی می تواند زبان اصولگرایان را بفهمد.
وی با بیان اینکه ترس بنده از این است که اگر آقای عارف انتخاب شود، از همان اول به سرنوشت ۲ خرداد ۷۶ دچار شویم که دولت فلج شود و کاری از پیش نرود، گفت: احتمال ایجاد چنین بن بستی با حضور آقای روحانی کمتر است چون او میزان مفاهمه اش با اصولگرایان بیشتر خواهد بود و اگر هم نتواند گام های بلندی در جهت ایجاد اصلاحات و توسعه سیاسی بوجود آورد، اقدامات موثری در این زمینه انجام خواهد داد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران اضافه کرد: خیر و صلاح بلندمدت اصلاحات و دموکراتیک خواهی است که روحانی در سیستم در نظر گرفته شده برای ایجاد اجماع بین دو نامزد اصلاح طلب، کاندیدای اصلی اصلاحطلبان شود و اگر آقایان هاشمی و خاتمی بتوانند این تصمیم را بگیرند، نشان خواهند داد که جنبش اصلاحطلبی همچنان از قابلیت تصمیم گیری و تعیین تکلیف برای رأی دهندگان این طیف برخوردار است.
زیباکلام با بیان اینکه اتخاذ تصمیمی در جهت معرفی یک کاندیدا از بین آقایان روحانی و عارف با شرایطی که عنوان شد اعتباری برای آقایان هاشمی و خاتمی به عنوان رهبران اصلاح طلبان خواهد بود، تاکید کرد: آن کسی که توسط آقایان هاشمی، خاتمی و مشاوران این دو انتخاب می شود، نهایتا تعهد کند که به نفع کاندیدای دیگر کنار برود و آن کسی که از این دو نفر باقی می ماند باید متعهد شود و از دیگری در کسوت معاون اولی استفاده کند. این باعث می شود مردم احترام بیشتری برای اصلاح طلبان قائل شوند.
وی یادآور شد: دو کاندیدای اصلاح طلب در سازوکار اجماع و ائتلاف باید به گونه ای حرکت کنند که نشان دهند اگر در نظرات اختلافی دارند در اصول، یکسان هستند و اینطور که در مناظره ها دیدیم مثل اصولگرایان دچار هرج و مرج در تصمیم گیری و اصول نیستند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مناظره های انتخاباتی و شخصیت کاندیداهای انتخابات در این وادی گفت: تصور می کنم که این مناظره ها بخصوص در دور سوم بیانگر نکات مهمی درباره آقای جلیلی بود. چندین سال است که طیف رادیکال و تندرو اصولگرایان سعی میکنند که تصویری آرمانی از جلیلی بسازند که او توانسته از سر عزت، قدرت، مقاومت، تعقل و... درباره موضوعات هسته ای تصمیم گیری کند و آمریکا و اروپا را درب و داغان کرده است.
زیباکلام افزود: این طیف از اصولگرایان تندرو می خواهند بگویند در دوران ریاست جمهوری آقایان هاشمی و خاتمی و دبیری آقای روحانی بر شورای عالی امنیت ملی، کشورمان مرعوب ۱+۵ و غرب بوده است و آقای جلیلی با کنار گذاشتن این رویکرد توانسته مذاکرات روبه پیشبردی داشته و موفقیت های بسیاری در این راه کسب کند، برای این موضوع هم تمامی ظرفیت های رسانه ای خود را بکار گرفتند، اما آقای دکتر علیاکبر ولایتی ظرف چند دقیقه تمام این تلاش چندین ساله را بر باد داد و نشان داد که اصلا و ابدا از این خبرها نبوده است.
وی تاکید کرد که آقای ولایتی با سخنان خود در آخرین مناظره انتخاباتی نشان داد که جلیلی هیچ گام مثبتی در جهت حل و فصل مساله هسته ای و بهبود وضعیت کشور برنداشته است. در ادامه آقای رضایی هم این موضوع را تایید کرد و به قول کرمانی ها نشان دادند که آقای جلیلی آنچنان شیره گلوسوزی هم نبوده است. آقای ولایتی در آخرین مناظره انتخاباتی شنل قهرمانی خودساخته برخی اصولگرایان تندرو را از دوش آقای جلیلی برداشت.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه آقای ولایتی در مناظره روز گذشته از سیاست خارجی دوران آیت الله هاشمی رفسنجانی به حق دفاع کرد، گفت: او در برابر حملات آقایان جلیلی و حداد صادقانه حقیقت را فدای مصلحت نکرد و برخلاف این دو که سعی کردند به سیاست خارجی دوران سازندگی و اصلاحات بتازند، محکم ایستاد و از این موضوع دفاع کرد. زیباکلام ادامه داد: این دفاع آقای ولایتی از سیاست خارجی دوران سازندگی نه به واسطه این بود که او در آن دوران وزیر بوده است چون خیلی راحت می توانست از موضوع بگذرد و یا بگوید من کاره ای نبودم و شخص آقای هاشمی و خانواده وی تصمیمات را اتخاذ می کردند، اما به حق ایستاد و دفاع کرد. لذا معتقدم اگر قرار بود مدال صداقت به سینه این هشت نفر آویزان شود، باید این مدال را به گردن آقای دکتر ولایتی میانداختیم.
وی درباره رفتار سعید جلیلی در مناظره های انتخاباتی اظهار کرد: از جلیلی رفتاری خیلی متفاوت از احمدینژاد انتظار نداشتم چون او مثل احمدی نژاد بود و مثل او هم رفتار کرد البته نه در حد و اندازه او. جریانی هم که از آقای جلیلی حمایت می کند تماما کسانی هستند که احمدی نژاد را به قدرت رساندند و هشت سال مشکلات را برای کشور به ارمغان آوردند، البته شرایط فعلی با سال ۸۴ خیلی متفاوت است و مردم به حدی بیدارند که با شعارهای پوپولیستی و عوام گرایانه نمی توانند بجایی برسند.
وی با اشاره به رویکرد سیدمحمد غرضی در مناظره های انتخاباتی یادآور شد: کیس آقای غرضی بسیار جالب بود که می خواست خود را نه اصلاح طلب و نه اصولگرا معرفی کند، اما درباره سخن دیروز ایشان سوال من این است که مگر منشور سازمان ملل چیست که آقای غرضی آن را خفتبار خواند، اگر این چنین است پس چرا جمهوری اسلامی عضو سازمان ملل است؟
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: محض اطلاع آقای غرضی می گویم، منشور سازمان ملل حقوق ملت ها، قومیت ها و مذهب ها را با هم برابر می خواند و معتقد است که حقوق همه افراد جامعه بشری از جمله زنان با دیگران یکسان است، لذا این باعث افتخار است که منشور سازمان ملل جزئی از قانون اساسی ملتی هم باشد. من فکر می کنم شاید آقای غرضی می خواست خود را به اصولگرایان بچسباند. خدا را چه دیدید شاید یکی از اصولگرایان حاضر رئیس جمهور شد.
زیباکلام: امکان تقلب در انتخابات وجود ندارد
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، صادق زیباکلام در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه و جمعی از مسئولان اظهار کرد: گسترش فضای اطلاعات در ایران به دلیل بسته بودن فضای سیاسی جایگاهی ندارد و جای آن یک سری توهمات و ناباوریهای کلی گرفته است.
وی افزود: بسیاری از مسئولان وقتی میخواهند اطلاعات جدید و بهروز در خصوص موضوعی را کسب کنند شبکه بی.بی.سی را تماشا میکنند اما جالب اینجاست که خود آنها این شبکه را نفی میکنند.
نماینده کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی، حسن روحانی خاطرنشان کرد: ما محب اصلاحات باید با ناباوریهای کلی موجود در جامعه خاتمه دهیم و قرص و محکم و استوار در انتخابات شرکت کنیم.
وی ادامه داد: باید در نهایت پیروی اصلاحات را جشن بگیریم و این مهم جز با حضور در پای صندوقهای رای محقق نخواهد شد.
زیباکلام عنوان کرد: طیف مقابل ما اصولگرایان هستند که به عقیده آنها رای مهم است و هیچ کاری به عملکرد هشت ساله دولت ندارند.
وی اضافه کرد: آنها رای دادن به دو کاندیدای این دوره ریاست جمهوری سعید جلیلی و علی اکبر ولایتی را حتی اگر از آسمان سنگ نازل شود هم یک تکلیف میدانند.
نماینده کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی، حسن روحانی بیان کرد: معتقدم رای اصولگرایان در این دوره بین پنج تا 7 میلیون است.
وی ادامه داد: رای حدادعادل که انصراف خود را اعلام کرده است شاید تنها پنج درصد بوده پس کنارهگیری وی چیزی را عوض نکرده است.
زیباکلام عنوان کرد: از سویی عارف، کاندیدایی که امروز انصراف خود را اعلام کرد رای بسیار بالایی دارد و قشر بزرگی از دانشگاهیان و فرهیختگان درصدد رای به وی بودند.
وی افزود: معتقدم این انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد و در دور اول شاهد دو قطبی بودن انتخابات نخواهیم بود چرا که کاندیداهای این دوره قالیباف و رضایی در دور اول مستقل وارد شدهاند اما دور دوم انتخابات با حضور آقایان روحانی و قالیباف دو قطبی خواهد شد.
نماینده کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی، حسن روحانی در خصوص مناظرهها ادامه داد: مناظرهها نه تنها آبی را گرم نکرد بلکه هیچ تحرک رقابتی بین کاندیداها بهوجود نیاورد.
وی بیان کرد: تنها مناظره آخر بود که تحرکی نسبتا خوب در برنامههای تبلیغاتی صدا و سیمای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایجاد کرد و پس از آن تایید صلاحیتها و بهدنبال آن ردصلاحیت هاشمی رفسنجانی موجی شد که نگذاشت این موج خود را ارائه دهد.
زیباکلام اضافه کرد: در انتخابات سال 88 دو جریان رقیب در برابر هم قرار گرفت اما در این دوره حضور قالیباف و جلیلی شکل احزاب را به هم ریخته است و من معتقدم به هر شکل امکان تقلب در این دوره کمتر است.
وی با بیان اینکه به نتایج انتخابات این دوره بیشتر میتوان استناد کرد، گفت: انتخابات دور قبل باعث شد که در طول این چهار سال حتی یکبار تریبون را در اختیار اصلاحات نگذاشتند و آنها را مدام به فتنهگران تشبیه کردند.
نماینده کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی، حسن روحانی عنوان کرد: امروز اگر رفراندوم برگزار شود از تعداد 50 میلیون و 400 هزار واجدشرایط رای چه میزان به نظم جمهوری اسلامی رای خواهند داد؟ آیا 25 میلیون + یک نفر میخواهند اسرائیل نابود شود؟ آیا مردم ایران همچنان تحت هر شرایطی حاضرند کشورشان فعالیت هستهای داشته باشد؟
زیباکلام در فیلم روحانی چه گفته بود که صداوسیما سانسور کرد؟
یکی از موارد محذوف این فیلم، سخنان دکتر صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بود که خطاب اصلی وی با تحریم کنندگان انتخابات بود و تاکید میکرد، غیر از رای دادن آلترناتیو دیگری نداریم.