ایران هسته ای- موسسه علوم و امنیت بین المللی که یک موسسه مشاور برای جامعه اطلاعاتی امریکا در خصوص برنامه هسته ای ایران است، در تحلیلی نوشت که حسن روحانی در مذاکرات آینده خود با غرب درصدد تثبیت چرخه کامل سوخت هسته ای در ایران خواهد بود.
این موسسه روز 29 خرداد 1392 (19 ژوئن 2013) در تحلیلی به قلم «مردیت تال» (Tull Meredith) و «آندریا استریکر» (Stricker Andrea) نوشت: «بیانیه ها و اقدامات گذشته روحانی زیرک و صادق، نشان می دهد که آمریکا و شریکانش باید انتظار داشته باشند هر مذاکراتی، برای به دست آوردن زمان به منظور پیشرفت های هسته ای و کاستن از فشار تحریم ها مورد استفاده قرار گیرد.نگرانی اخیر او درباره وضعیت اقتصادی ایران به دلیل تحریم ها نشان می دهد که غرب باید انتظار داشته باشد که روحانی دست کم برای رسیدن به توافق تلاش کند، اما اینکه آیا مورد پذیرش رهبر عالی نیز قرار می گیرد یا نه مانند همیشه یک مجهول بزرگ است».
نویسندگان این تحلیل سپس 9یافته زیر را به عنوان ارزیابی خود از اظهارات روحانی در نخستین کنفرانس خبری اش با رسانه ها، برشمرده اند:
1- روحانی با هر گونه مذاکراتی درصدد به دست آوردن زمان برای پیشرفت های هسته ای خواهد بود.
2- او از این زمان برای ایجاد «حقایق ملموس و موجود» بیشتر در ارتباط با برنامه هسته ای استفاده می کند.
3- روحانی درصدد این است که غرب برنامه هسته ای ایران از جمله چرخه کامل سوخت را بپذیرد.
4- او هر گونه قصد و نیتی برای ساخت سلاح هسته ای را تکذیب می کند اما اذعان می کند که ایران اطلاعات هسته ای را به موقع به اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی نرسانده است.
5- روحانی خود را مذاکره کننده ای زیرک می داند که قادر بوده در زمان مسئولیت خود به عنوان مذاکره کننده هسته ای از تحریم و جنگ جلوگیری کند.
6- او اذعان می کند که از مذاکرات برای به دست آوردن پیشرفت های هسته ای در عین جلوگیری از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرده است.
7- او نزدیکی خود را به رهبر عالی ایران تبلیغ می کند.
8- او درباره اقتصاد ایران نگران است و تاثیر سنگین ادامه برنامه هسته ای بر توان شکوفایی اقتصادی را مورد توجه قرار می دهد.
9- روحانی درباره دورنمای مذاکره با آمریکا محتاط و محافظه کار است.