زمان : 29 Khordad 1392 - 18:37
شناسه : 72327
بازدید : 3434
دکتر روحانی: به دنبال تعامل با دنیا و روابط برادرانه با 15 کشور همسایه هستیم/در رابطه با آمریکا دنبال ادامه، توسعه و افزایش تنش نخواهیم بود اولین کنفرانس خبری دکتر روحانی رییس جمهور منتخب (4) دکتر روحانی: به دنبال تعامل با دنیا و روابط برادرانه با 15 کشور همسایه هستیم/در رابطه با آمریکا دنبال ادامه، توسعه و افزایش تنش نخواهیم بود

یزدفردا :حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران پس از پیروزی در انتخابات، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم به خبرنگاران و اصحاب رسانه، افزود: این جلسه به شما تعلق دارد و من کوتاه سخن می‌گویم تا شما سوالات‌تان را بپرسید.
خبرنگار شبکه خبرخطاب به اقای روحانی سئوال کرد: از طرف دیگر از ظرفیت به وجود آمده در عرصه بین‌المللی در جهت تعامل با سایر کشورها با توجه به استقبال جهانی از شما چگونه استفاده خواهید کرد؟

دکتر روحانی در پاسخ به پرسش این خبرنگار گفت: دولت جدید احساس می‌کند که فرصت جدیدی برای تعامل با سطح دنیا ایجاد شده است و این فرصت را مردم با حضور فعال و مشارکت حداکثری خود ایجاد کرده‌اند و من امیدوارم که تمام کشورها نیز از این فرصت به وجود آمده استفاده کنند، استفاده از این فرصت منتهی به تامین منافع متقابل می‌شود.

رییس‌جمهور منتخب مردم با اشاره به شرایط حاکم بر عرصه منطقه و بین‌الملل در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی گفت: تعامل دیگر کشورها با جمهوری اسلامی ایران و دولت آینده نه تنها فقط به نفع ایران خواهد بود بلکه به نفع منطقه و دنیا نیز خواهد بود.

در ادامه، خبرنگار الجزیره در مورد برنامه‌های دولت جدید جهت تعامل با کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان سعودی از روحانی پرسید که وی در پاسخ با تاکید بر اینکه "اولویت اول دولت جدید در بحث سیاست خارجی، داشتن روابط دوستانه و نزدیک با همه همسایگان است"، افزود: اولویت ما این است که با پانزده کشور همسایه یک رابطه نزدیک و دوستانه در چارچوب منافع متقابل داشته باشیم.

وی همچنین با اشاره به اهمیت رابطه با کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: داشتن روابط دوستانه و نزدیک با کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای ما دارای اهمیت ویژه‌ای است؛ بویژه در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی.

روحانی با بیان اینکه "ما نه تنها با این کشورها همسایه هستیم بلکه برادر نیز هستیم"، به اهمیت روابط با عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: سالانه صدها هزار ایرانی برای زیارت به خانه خدا می‌روند و تعداد زیادی از عربستان سعودی نیز به ایران سفر می‌کنند و با توجه به این مسائل زمینه برای گسترش تعامل سیاسی و اقتصادی بسیار آماده و فراهم است و من خوشحال هستم که اولین تفاهم امنیتی بین ایران و عربستان در سال 77 از طرف ایران با امضای بنده منعقد شد و امیدوارم که در دولت آینده روابط خوبی با همسایگان بخصوص با عربستان سعودی داشته باشیم.

/وی همچنین در پاسخ به پرسشی در رابطه با مساله سیاست خارجی و روابط ایران و انگلیس اظهار کرد: اصل بر این است که مشکلاتمان را با همه کشورهایی که به رسمیت می‌شناسیم رفع کنیم و مبنای کار ما، احترام متقابل، در نظر داشتن حقوق حقه ملت ایران و منافع متقابل است؛ البته با منطق و عقلانیت و مسیر اعتدال باید بتوانیم مشکلات بین خود و دیگر کشورها را حل کنیم و دولت انگلیس از این اصل کلی مستثنی نیست.

خبرنگاری در ادامه از روحانی پرسید آیا توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین در اولویت کاری شما قرار دارد که روحانی در پاسخ به این سوال گفت: کشورهای آمریکای لاتین هم جزو کشورهایی هستند که ما به دنبال توسعه روابط با آنها خواهیم بود.

وی گفت: من پیش از این هم گفتم که ما در قدم اول با همسایگان و کشورهای اسلامی و کشورهای غیرمتعهد ارتباط خواهیم داشت و بعد به دنبال ارتباط با دیگر کشورها از جمله کشورهای آمریکای لاتین خواهیم بود.

برنگار دیگری به روحانی گفتکه وزارت امور خارجه آمریکا به شما پیام تبریک داده و خواستار مذاکرات مستقیم با ایران شده است. نظر شما در این رابطه چیست؟ که روحانی پاسخ داد: مساله رابطه ایران با آمریکا مساله پیچیده و دشواری است به هرحال یک زخم کهنه وجود دارد که باید تدبیر شود تا چنین زخمی درمان گردد. البته ما دنبال ادامه، توسعه و افزایش تنش نخواهیم بود.

وی افزود: عقل سلیم هم حکم می‌کند که ملت و کشور بیشتر به فکر آینده باشند و برای گذشته راه‌حل پیدا کنند و به ترمیم آن بپردازند اما هرگونه سخن گفتن با آمریکا علاوه بر این‌که باید بر مبنای احترام متقابل باشد، حتما دارای شرایطی است که باید عمل شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اول این‌که آمریکایی‌ها همانطور که در بیانیه الجزایر قید شده، باید تصریح کنند که در امور داخلی ایران هرگز مداخله نمی‌کنند و دوم این‌که باید تمام حقوق حقه ملت ایران از جمله حقوق هسته‌یی را به رسمیت بشناسند و سیاست‌های یکجانبه‌گرایی و زورمدارانه را نسبت به ایران کنار بگذارند و البته با این شرایط زمینه آماده می‌شود که این احساس به وجود بیاید که حسن‌نیتی وجود دارد.

وی افزود: اما همه باید بدانند که دولت ما، از حقوق حقه ملت ایران هرگز کوتاه نخواهد آمد و بر این مبنا آماده هستیم تنش‌ها کاهش پیدا کند و اگر حسن‌نیت وجود داشته باشد و در زمینه اعتمادسازی قدمی بردارند، در چارچوب‌هایی که گفتیم عمل خواهیم کرد.

در ادامه خبرنگار سی‌.سی‌.پی چین از روحانی در مورد رابطه ایران و چین در دولت آینده پرسید که روحانی در پاسخ تصریح کرد: رابطه خوب ایران با چین در دولت آینده نیز ادامه پیدا می‌کند، البته دولت جدید ممکن است نکاتی را در این ارتباط مدنظر داشته باشد و ما با مقامات چینی در مذاکرات‌مان این مسائل را بیان خواهیم کرد. ما اکنون رابطه خوبی با چین داریم و این روابط را دنبال می‌کنیم.