به گزارش روابط عمومی هیأت انصار ولایت: بالاخره انتظارها و برنامهريزيهاي چند ماهه انصارولايتيها به پايان رسيد و در حقيقت شكوفههاي زيباي انديشهها و همتهايشان در زمينه نامگذاري و هويتيابي، در جشن شكوفه سيب به بار نشست.
صبح جمعه تكاپوها حس و حالي ديگر داشت و كميتههاي برگزاري جشن با اينكه روز قبل با حضور در سالن هلال احمر و شركت در مانوري برنامههاي محوله را بررسي كرده بودند بازهم در حال برانداز كردن ليست مسئوليتها بودند كه چيزي از قلم نيفتاده باشد و تمامي خدام در جاهاي تعيين شده خود مستقر شده و آماده ميزباني از مدعوين بودند.
مثل بقيه مراسمات و برنامهها كه مدعوين سعي ميكنند ساعتي قبل از شروع مراسم در سالن حضور داشته باشند امروز هم ساعت 8:30 صبح اولين مدعوين در سالن هلال احمر حضور داشتند.
مدعوين كه مادران باردار و همسران ايشان بودند در ابتداي حضور، پس از پذيرايي با ارائه بليط ورودي جشن، بسته فرهنگي را دريافت كردند و در سالن مستقر شدند.
بسته فرهنگی، شامل یک کتاب با موضوع تربیت فرزند، یک عهدنامه با موضوع تربیت فرزند ویک عدد سیب متبرک که برآن سوره های یوسف ومزمل وحمد و... خوانده شده بود وبعضی اقلام دیگر،که خیلی مورد استقبال مخاطبین قرارگرفت.
در طول مسير انتظامات مراسم جهت خوش آمدگويي و راهنمايي، اين عزيزان را همراهي ميكردند.
مراسم با ورود گروه حاملان قرآن (عزيزاني كه كتاب الله را براي تلاوت روي سن آوردند) به سالن و تلاوت آيات مربوط به اسماءالحسني توسط قاري نوجوان امير انواري شروع شد.
نجمالدين شريعتي مجري توانمند برنامه سمت خدا، با اجراي زيبا و نكتهسنجي خود به تشريح دليل نامگذاري جشن، بنام شكوفه سيب پرداخت و ادامه داد پذيرايي كردن از مادران باردار با سيب سرخي كه با تلاوت برخي از سورههاي قرآني متبرك شده است؛ دليلي است بر خوش سليقگي و انتخاب بجاي هيئت انصار ولايت و مسئولين برگزاري جشن شكوفه سيب.
سپس مسئول هيئت انصار ولايت يزد با كلامي ادبي و صميمي، ضمن عرض خيرمقدم به مدعوين جشن و به معرفي هيئت شيرخوارگان عاشورايي حضرت علي اصغر(ع) پرداخت و گفت كه برپايي اين جشن تنها يكي از برنامههاي اين هيئت در حوزه فعالیت های مرتبط با کودک ميباشد.
حجتالاسلام مهدوينژاد در ادامه با بيان روايتي از مناقب ابن شهر آشوب(1)، هدف و انگيزه برگزاري و نامگذاري اين جشن را عنوان كرد. كه تشريح اين موضوع خود، تأكيدي بود بر اهميت گزينش نام و نامگذاري فرزند از منظر دين مبين اسلام.
پخش قسمتي از سخنراني مرحوم آيت الله مجتهدي در مورد حقوق فرزند بر پدر و عاق فرزند ، همچنين بيان نكاتي از تأثير اسم روي فرزند و اطرافيان او از منظر علم روانشناسي اسلامي توسط دكتر محمدحسين فلاح، حضار را براي سخنراني حجتالاسلام فرحزاد آماده كرد.
سخنران ویژه مراسم، حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد بودند که پس از بيان نكاتي در مورد اهميت انتخاب نام فرزند به عنوان يكي از حقوق فرزندان بر والدين و اشاره به روايات متعددي كه در اين زمينه در دسترس ميباشد؛ به سؤالات مدعوين در اين مورد پاسخ دادند. جزئيات اين سخنراني و پرسش و پاسخ در فرصت های بعدی منتشر خواهد شد.
بعد از سخنراني، آنچه حضار را به وجد آورده بود؛ اجراي سرود پاياني مراسمات هيئت، توسط گلهاي خانه بچههاي بهشت بود.
و در بخش پاياني جشن شاهد مديحه سرايي و مداحي آقايان محمدي پناه و نصيري و كفزني پدران و مادراني بوديم كه حالا ديگر به مبحث نامگذاري فرزند دلبندشان به گونهاي ديگر نگاه ميكردند.
(1): ابن شهر آشوب از حسن بصری و از ام اسلمه نقل میکند:
جبرئیل روزیبه صورت دحیه کلبی [در ظاهر] در محضر پیامبر (ص) نشسته بود. امام حسن (ع) و امام حسین (ع) وارد شدند و به گمان اینکه آن کسی که نزد پیامبر نشسته است، دحیه کلبی است، هدیهای طلبیدند. جبرئیل دست به آسمان برد و سیب و انار و به به آنها هدیه داد. آنها خوشحال شدند. پیامبر این میوه ها را بوئید و گفت: به نزد مادرتان ببريد و پيش از آن نزد پدرتان ببريد. (تا اینجا رو نوشته بودم.)
امام حسن و حسين به دستور رسول خدا (ص) عمل كردند ولي از آن ميوه ها نخوردند تا رسول خدا (ص) نزد آنها آمد و همگي از آن ميوه ها خوردند ولي هر چه مي خوردند تمام نمي شد، تا زماني كه رسول خدا (ص) از دنيا رفت.
آن ميوهها به همان حال در نزد این خاندان بود تا وقتي حضرت فاطمه (س) از دنيا رفت. پس از وفات او انار ناپدید شد، ولي آن سيب و به باقي بود. زمانیکه حضرت اميرالمؤمنين (ع) به شهادت رسيد آن به نيز مفقود شد، و آن سيب همچنان بود تا امام حسن (ع) به شهادت رسید و این سیب به دست امام حسین (ع) رسید. ایشان همواره این سیب را به همراه داشتند. تا اینکه در روز عاشورا، هر گاه تشنه میشدند، آن سیب را می بوئیدند و از تشنگیاشان کاسته میشد و زمانیکه تشنگیاشان شدید شد، از آن سیب خوردند.
امام سجاد میفرماید: من آن سیب را يك ساعت پيش از شهادت آن حضرت دیدم و چون پدرم به شهادت رسيد بوي آن سيب در قتلگاه استشمام ميشد. من به دنبال آن سيب گشتم ولي آن را نيافتم. و بوي آن سيب پس از شهادت آن حضرت نيز استشمام ميشد و من هرگاه قبرش را زيارت میكنم بوي آن را از قبر آن حضرت استشمام میکنم و هر يك از شيعيان ما كه مخلص باشند هنگامي كه در وقت سحر قبر ایشان را زيارت مي كند، بوي آن سيب را استشمام ميکند.
مناقب ابن شهر آشوب، ج 3، ص 443.
با توجه به این روایت، شکوفه سیب تعبیری از حضرت علی اصغر امام حسین (ع) است.