مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران با بیان اینکه مشکلی برای تامین گوشت قرمز مورد نیاز ماه رمضان وجود ندارد، گفت: با توجه به قیمت خرید دام زنده و انواع گوشت از دامداران، هر کیلوگرم گوشت قرمز در کشور باید حدود 25 هزار تومان فروخته شود نه بیشتر.
سعید سلطانی در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: در ماههای عادی حدود 85 هزار تن گوشت قرمز در کشور مصرف میشود که در مناسبتهایی مانند ماه مبارک رمضان این میزان به حدود 100 هزار تن میرسد که با توجه به ظرفیت واحدهای پرواربندی مشکلی برای تامین این میزان گوشت قرمز وجود ندارد.
وی افزود: در ماههای گذشته از خروج غیرمجاز دام زنده و قاچاق آن جلوگیری شد که اگر این روند ادامه پیدا کند میتوان با افزایش ظرفیت تولید، گوشت قرمز مورد نیاز کشور را در داخل تولید کرد.
به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران اخیرا در ستاد تنظیم بازار مصوب شده برای تامین گوشت مورد نیاز ماه رمضان حدود 20 هزار تن گوشت قرمز از خارج خریداری شود اما میتوان در داخل کشور با افزایش بهرهوری گوشت مورد نیاز مصرفکنندگان را تولید کرد.
سلطانی ادامه داد: افزایش بهرهوری از طریق افزایش وزن لاشه، تکمیل واحدهای پرواربندی، بهبود مدیریت تولید، بهبود وضعیت تغذیه سالم و ... امکانپذیر است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت خرید دام زنده و لاشه گوسفند و گوساله از دامدار تقریبا یکسان است، گفت: در حال حاضر قیمت خرید هر کیلوگرم دام زنده در کشور از 9500 تومان تا 10 هزار و 900 تومان است. همچنین هر کیلوگرم لاشه گوسفند و گوساله بین 19 تا 24 هزار تومان در کشور خریداری میشوند که متوسط قیمت خرید آن 22 هزار و 500 تومان است.
به گفته مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران با توجه به قیمت خرید هر کیلوگرم دام زنده و لاشه گوسفند و گوساله از دامداران و حاشیه سود منطقی از تولید تا مصرف هر کیلوگرم گوشت قرمز نهایتا باید حدود 25 هزار تومان به دست مصرفکننده برسد اما گوشت قرمز با این قیمت در بازار عرضه نمیشود.
سلطانی افزود: علت نوسان قیمت گوشت قرمز در بازار که به ضرر تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است، نبود مدیریت صحیح و ساماندهی درست در بازار تولید و مصرف است که در صورت واگذاری بازار به بخش خصوصی و فراهم آوردن شرایط، قیمتها به راحتی قابل کنترل است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بازار گوشت قرمز از نظر تولید مشکلی ندارد و به گفته فروشندگان طی روزهای گذشته قیمت گوشت قرمز کیلویی 4000 تومان کاهش یافته است اما پیش بینی میشود که در ماه مبارک رمضان قیمت گوشت قرمز با افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت مواجه شود که این افزایش قیمت منطقی نیست و نشانه فرصتطلبی سودجویان از خلأ موجود در مدیریت بازار گوشت قرمز است.