زمان : 09 Khordad 1392 - 00:49
شناسه : 70595
بازدید : 2935
 شناسایی ذخایر طلا و نقره در آذربایجان غربی شناسایی ذخایر طلا و نقره در آذربایجان غربی

سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اعلام کرد :دو کانی جدید و یک کانی نادر در کانسار طلا- نقره باریکا واقع در شرق سردشت در استان آذربایجان غربی از سوی کارشناسان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور شناسایی و معرفی شده است .

 

تا سال گذشته هشت کانی ایرانی در جهان از جمله بیرونیت، آوسینیت، تالمسیت، انارکیت، خونیت، خادمیت، ایرانیت و دلیرانیت شناسایی و معرفی شدند که بر همین اساس در سال 2013 نیز دو کانی دیگر به نام های باریکائیت و فردوسی ایت در کانسار باریکا توسط ˈ حسینعلی تاج الدین ˈ شناسایی و به این مجموعه اضافه شد.

همچنین در سال 2012 با استفاده از نمونه های کانسار باریکا، برای اولین بار ساختار کریستالین یک کانی بسیار نادر به نام گوتاردیت شناسایی و معرفی شد.

برپایه گزارش روابط عمومی سازمان یادشده ، سه کانی در قالب همکاری های پژوهشی بین دانشگاه تربیت مدرس تهران در قالب رساله دکتری از سوی ˈحسینعلی تاج الدین ˈو راهنمایی ˈابراهیم راستاد ˈو ˈعبدالمجید یعقوب پور ˈو سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با دانشگاه های کپنهاگ دانمارک و سالزبورگ اتریش مطالعه و معرفی شدند.

بر اساس این گزارش، کانسار طلا- نقره باریکا در 18 کیلومتری منطقه خاور سردشت در استان آذربایجان غربی قرار دارد که این کانسار اولین و تنها کانسار سولفید توده ای غنی از طلا و نقره شناخته شده در ایران است و برای نخستین بار در سال 1382 از سوی سازمان مذکور به عنوان یک کانسار طلا و نقره معرفی شده است.

عیار میانگین طلا چهار و نقره 250 گرم در این کانسار به ازای هرتن ماده معدنی اندازه گیری شده و از ویژگی های خاص کانسار باریکا، حضور مجموعه ای از کانی های سولفوسالتی با ترکیب پیچیده و نادر است به طوریکه تاکنون 12 کانی سولفوسالتی که عموما از عناصر Sb,Pb,Ag,Pb غنی هستند، شناسایی شدند.

یادآور می شود، مقدار نقره در یکی از کانی های این کانسار به نام استفانیت (Ag5SbS4) تا 70 درصد وزنی کانی است که از بین این 12 کانی، دو کانی باریکائیت و فردوسی ایت برای اولین بار در سال 2013 شناسایی شدند که در خبرنامه شماره 15 از مجله Mineralogical Magazine و نیز در سایت های www.mindat.org وwww.mineralienatlas معرفی شده اند و همچنین ساختار بلورین یک کانی سولفوسالتی نادر دیگر به نام گوتاردیت در سال 2012 برای اولین بار معرفی و در مقاله ای در شماره 50 از مجله Canadian Mineralogist که جدیدترین یافته های کانی شناسی جهان را معرفی می کند، به چاپ رسیده است.