زمان : 08 Khordad 1392 - 01:12
شناسه : 70473
بازدید : 10011
حجت الاسلام اژه ای سربازی گمنام در بین یاران دکتر بهشتی بود که شهادت .... حجت الاسلام اژه ای سربازی گمنام در بین یاران دکتر بهشتی بود که شهادت ....


«و من المومنین رجال صد قوا ماعا هدالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر »    

   قرآن مجید

یزدفردا :شهید حجت الاسلام علی اكبر اژه ای اژه ای سربازی گمنام در بین یاران دکتر بهشتی بود که شهادت آنها را  به مردان همیشه ماندگار ایران و انقلاب اسلامی تبدیل کرد .

نیم نگاهی به سالها تلاش 

 زندگینامه
 شهید حجت الاسلام اژه ای در مرداد سال 1331 در یك خانواده روحانی در اصفهان چشم به دنیا گشود .

پــــدر او حضرت آیت الله علیمحمدی اژه ای از مجتهدین عالیقدر اصفهان میباشد كه در تربیت ایشان نقش مؤثر داشته اند .

وی پس از طی دورة ‌دبستان ‚ تحصیلاتش را در دبیرستان گلبهار ادامه داد و پس از پایان سیكل اول دبیرستان بــه تحصیل علوم دینی در مدارس صدر ‚ خواجو ملا عبدالله پرداخت و همزمان بطور متفرقه دوره دوم دبیرستان را طـی كرد تا اینكه موفق به اخذ دیپلم گردید ‚ پس از پایان تحصیلات دبیرستانی با حضرت ایت الله منتظری برای ادامــة تحصیل در حوزه علمیه قم و یا دانشگاه مشورت نمود . نظر هر دو حضرات عالیقدر بر این تعلق داشت كه به علـــوم جدید بپردازد و سپس برای تكمیل مطالعات اسلامی به حوزه علمیه قم برود .

در همین رابطه در رشته روانشناسی و فلسفه در دانشگاه اصفهان موفق به اخذ لیسانس گردید .

وی همزمان با تحصیلات دانشگاهیش به فرا گیری عـــلوم اسلامی پرداخت و مقدمات را در مدرسه عرفان در نزد مرحوم سید علی اكبر مؤمنی و تحصیلات سطح را در محضـر اساتیدی همچون محمد باقر امانی گذراند و در فلسفه شاگرد خصوصی شهید بهشتی بود.


http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_26970.jpeg


فعالیتهای شهید
 شهید اژه ای فعالیتهای مذهبی ‚ سیاسی ‚ اجتماعی خود را از سال 1344 با ورود بكانون علمی و تربیتی جهـــــان اسلام كه یك پایگاه و مركز فعال سیاسی – مذهبی بود و نقش مهمی در آن زمان در روشنگری نسل جوان داشــت آغاز كرد و تا سال 52 كه كانون توسط مزدوران ساواك شاه بسته شد در آنجا به روشنگری پرداخت او پـــــــس از تعطیل كانون ‚ فعالیتش را در مشجد امام علی (ع) در زمینه های مذهبی ‚ اجتماعی و سیاسی ادامه داد و عـلاوه بر كلاسهای عمومی ‚ جلسه بحثهای خصوصی و سخنرانیهای افشاگرانه وی در سطح وسیعی انجام میگرفـــت .

وی در طول این مدت باكمك برادران دیگر دست به ادامه انتشار جزواتی پر محتوی بنام فرصت در غروب نمود كه قبـلا در كانون تربیتی توسط خواهران متعهد انتشار مییافت و چه زیبا از این فرصت استفاده كرد .

او پس از اینكه سـاواك از انتشار این جزوات روشنگرانه جلوگیری كرد دست به انتشار جزوات پر بار و غنی مسجد امام علی زد كه این جـزوات در رابطه با موضع گیری علیه انحرافات مجاهدین خلق و نقد گذرایی بر شناخت و دیگر جزوات آن سازمان میباشد ‚ برای نمونه جزوات ایمان از دیدگاه قرآن (شهید اژه ای ) ‚ صبر (شهید اژه ای )‚ تقوی ( استاد شهید مطهـــــری )‚ نقش عینی وحی (استاد پرورش ) ‚ توكل (استاد شهید دكتر بهشتی )‚ نقش شخصیتها در تاریخ ( استاد جعفری ) ‚ شب قدر (شهید اژه ای ) كه ترتیب نگارش این جزوات به ترتیب بحث در جلسات مسجد امام علی و تنظیم مكاتب و تصحیح و تكمیل جزوات با اساتیدی همچون آیت الله شهید مطهری و بخصوص استاد بزرگوار دكتر بهشتی بود كــه تیراژ آن جزوات اغلب به 20 تا 50 هزار میرسید . وی از جمله كسانی بود كه بسیار زود با مطالعه كتاب شناخــــت مجاهدین خلق ‚ انحرافات سیاسی آنها را دریافت و در جلسات خصوصی ‚‌آن مسائل را مطرح میكرد و در آن جــــو بسیار حساس به روشنگری آنها پرداخت و كتاب شناخت سازمان در جلسه بحث استاد پرورش به نقد و تحریــــــر پرداخته شد . پس از كودتای ماركسیسها و شهادت شهید واقفی و صمدیه لباف ‚ وی به همكاری نزدیك با سازمـان مهدیون پرداخت .

از این پس نیز ارتباط فكری با گروه توحیدی صف داشت . این روحانی رزمنده بارها و بارها مــورد آزار و اذیت مزدوران ساواك قرار گرفت و همواره منزل او كه پایگاهی برای جوانان رزمنده بود زیر نظر و جشتجــوی ساواك بود و چون آشنا به تاكتیكهای مبارزه بود ‚ساواك موفق به كشف رابطه ایشان نگردید . او در فعالیتهــــــای اجتماعیش با دكتر صلواتی همكاری بسیار نزدیكی داشت ‚ همچنین در كنار فعالیتهای سیاسیش سفری همراه بـــا برادران حزب جمهوری اسلامی همچون حجت الاسلام هاشمی نژاد ‚ استاد پرورش و حجت الاسلام محمد منتظری به لیبی داشت كه در این سفر ضمن ملاقات با معمر قذافی و چهره های دیگر انقلاب لیبی ‚ تجربیات گرانبهائــی را كسب نمود .


 شهید مجاهد با مطالعات سیاسی عمیقی كه در كنار مطالعات اسلامی داشت ‚ به روشنگری و افشا گری چهره هـای ضد خدا ‚ ضد اسلام و انقلاب از منافق ‚ فدائی ‚ تودهای گرفته تا لیبرالها و ملی گراها و همه ورشكستگان سیاســی پرداخت و مقالاتی همچون انسان و ایدئولوژی ‚ فقر از دیدگاه اسلام ‚ جنگ اعراب و اسرئیل (بنام دومین رمضان )‚ نقد و بررسی جنبش مسلمانان مبارز (امت) و …… با همكاری برادرشان حجت الاسلام جواد اژه ای منتشر نمود .
شهادت
 وی در ادامه تلاشهایش پس از انتقال به تهران با دفتر سیاسی حزب جمهوری اسلامی تهران همكاری خود را آغاز و سرانجام در شبانگاه یكشنبه 7 تیر در حالیكه در جلسه هفتگی بررسی مسائل سیاسی ‚ مذهبی ‚ اجتماعـــــــی و ….حزب جمهوری اسلامی شركت كرده بود و از بیانات استاد عزیزش شهید دكتر بهشتی استفاده میكرد ‚ توســـط جنایت مزدوران و منافقین وابسته به امریكا همراه با استاد عزیزش و دوستانش همچون مهندس معتمدی ‚ شهیـــد حجت الاسلام منتظری و شهید رحمان استكی و 67 تن دیگر از عزیزترین خدمتگزاران اسلام به خاك و خــــــون كشیده شد و رسالت ما را در تداوم انقلاب سنگینتر و زمینه را برای سقوط تمامی این جنایتكاران ددمنش فراهــــم كرد .

شهید حجت الاسلام علی اكبر اژه ای یکی از شاگردان مکتب امام صادق(ع) بود که در پروازی جمعی دعوت حق را لبیک گفته و با شهادت خود کارنامه قبولی مکتب امام خمینی را دریافت کرد .