به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یزد سید اسماعیل سجادی پور( کارشناس زراعت و باغبانی مدبربت) گفت : کار برداشت محصول زیره سبز از سطح ۰٫۳ هکتار از اراضی شهرستان یزد به صورت مزرع الگویی آغاز شد.
سجادی پور گفت این محصول در نیمه دوم آذر تا نیمه اول اسفند کاشت و به حدود ۱۲۰روز برای رسیدن بذر و برداشت آن نیاز است و در این مدت معمولا سه نوبت آبیاری ، یکی در هنگام کاشت و دو نوبت آبیاری در بهار صورت می گیرد . این گیاه به بیماریهای قارچی بسیار حساس است و علف های هرز را باید دو یا سه بار وجین کرد
وی پیش بینی کرد با توجه به عملکرد۱تن در هکتار در مجموع ۳۰۰ کیلوگرم محصول از سطح این مزراع برداشت شود.
سجادی پور با بیان اینکه این گیاه در مقابل سرما،خشکی و شوری مقاوم و ارزش خوراکی ، دارویی، بهداشتی و آرایشی فراوانی دارد گفت زیره گیاهی گلدار و از خانواده چتریان یا جعفری است با خاصیت دارویی ضدنفخ و سوء هاضمه.
وی افزود این محصول بر دو نوع زیره سبز و سیاه کرمانی است که در منطقه فهرج به صورت الگویی کشت شده و با توجه به این که این گیاه به آب کمی نیازدارد می تواند مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان افزود بایستی در برداشت دقت لازم صورت گیرد یعنی براشت قبل از رسیده شدن کامل بذر و ریزش آن ها انجام گیرد