زمان : 31 Ordibehesht 1392 - 23:59
شناسه : 69826
بازدید : 13761
 بایدها و نبایدهای روزهای نخست کاری بایدها و نبایدهای روزهای نخست کاری

بایدها و نبایدهای روزهای نخست کاری

در روزهای نخست کاری سعی کنید کمتر اظهارنظر کنید، دانسته‌های‌تان را برای خودتان نگه دارید و به جای آن بیشتر گوش بدهید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در مورد محیط جدید ‌ به‌دست بیاورید.
روزنامه هفت صبح: اگر به تازگی در جایی مشغول به کار شده‌اید، احتمالا احساسی دوگانه را تجربه می‌کنید چرا که محیط کاری جدید از یک سو هیجان انگیز و از سوی دیگر تا حدی نیز دلهره‌آور خواهد بود. به خصوص از آنجا که نمی‌دانید فرهنگ کاری در محیط جدید چگونه است شاید برخی از رفتارهای شما با سوءبرداشت دیگران همراه شود. 
 
به همین خاطر بهتر است کمی‌ هوشیار باشید و البته توصیه‌های زیر که توسط یکی از مدیران سابق گوگل به نام‌هانتر واک ارائه شده‌اند را نیز مدنظر قرار ‌دهید.
 
گوش بدهید. در روزهای نخست کاری سعی کنید کمتر اظهارنظر کنید، دانسته‌های‌تان را برای خودتان نگه دارید و به جای آن بیشتر گوش بدهید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در مورد محیط جدید ‌ به‌دست بیاورید.
 
دید انتقادی داشته باشید. هرچند که بهتر است انتقادی را مطرح نکنید اما تلاش کنید تا در روزهای نخست به روندهای کاری با دیدی انتقادی بنگرید چرا که بعد از مدتی به آن‌ها خو می‌گیرید و ایرادات آن‌ها را تشخیص نمی‌دهید اما در ابتدا ممکن است بتوانید نقاط ضعف را شناسایی کنید تا در آینده برای افزایش بهره‌وری محیط کار، آن‌ها را بهبود ببخشید.
 
توصیه پذیر باشید. اگر می‌خواهید همکاران‌تان شما را دوست داشته باشند، در روزهای نخست به توصیه‌های آن‌ها عمل کنید تا از این طریق نشان بدهید که به آن‌ها احترام می‌گذارید. معمولا کمی‌ زمان می‌برد تا اعتماد و محبت همکاران نسبت به یک تازه وارد جلب شود، در این مدت عمل کردن به توصیه‌های آنها می‌تواند تاثیر بهتری در روابط کاری داشته باشد.
 
در دسترس باشید. بهتر است در روزهای نخست کاری بیشتر زمان کاری را در دسترس مدیران و همکاران باشید چرا که در این صورت تصویر یک فرد مسئولیت پذیر را به نمایش خواهید گذاشت.
 
روابط عمومی‌داشته باشید. هر شرکت یا سازمانی از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. بدون توجه به اینکه شما در کدام بخش مشغول به کار شده‌اید، تلاش کنید تا در روزهای نخست کارمندان دیگر بخش‌ها نیز شما را ببینند و کمی‌ با شما آشنا شوند. چنین آشنایی‌هایی در ادامه برای شما مفید خواهد بود.
 
کمک بخواهید. کسی انتظار ندارد که شما همه کارها را به خوبی انجام بدهید، به همین خاطر از کمک خواستن ترسی نداشته باشید و همچنین نشان بدهید که قدردان افرادی که به شما کمک می‌کنند، نیز هستید. البته تلاش کنید تا یک پرسش را دوبار نپرسید، برای این کار دفترچه کوچکی را همراه داشته باشید تا نکاتی که فکر می‌کنید ممکن است فراموش کنید، در آن یادداشت کنید.
 
پز ندهید. اگر در یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور درس خوانده‌اید یا تجربیات فوق‌العاده‌ای دارید، لازم نیست در روزهای نخست با دیگران در مورد آنها صحبت کنید. دیگران به مرور زمان با توانایی‌ها و نقاط قوت شما آشنا خواهند شد.
 
پرکار باشید. زود سر کار حاضر شوید و البته تا دیروقت هم در محیط کار بمانید تا نشان دهید که موفقیت شرکت و امور کاری چقدر برای شما اهمیت دارند. همچنین بهتر است تا مدتی برای خوردن ناهار از محل کار خارج نشوید و ناهارتان را در محیط کار بخورید.