نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) درآمد حاصل از اجرای هدفمندی یارانهها را در سال 92 ، 50 هزار میلیارد تومان تعیین کردند که بر این اساس قیمت حاملهای انرژی 38 درصد افزایش مییابد.
پیش از این دولت در لایحه بودجه پیشنهادی خود درآمد هدفمندی یارانهها را 120 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود اما کمیسیون تلفیق تنها 50 هزار میلیارد تومان آن را به تصویب رساند و امروز هم مجلس همین رقم را برای درآمد هدفمندی در سال 92 تعیین کرد.
به گزارش ایسنا،به موجب بند 55 لایحه بودجه 92 درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در سال 92 تا مبلغ 50 هزار میلیارد تومان تعیین شد.
بر این اساس تا مبلغ 38هزار و 800 میلیارد تومان به صورت ماهانه و متوازن از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی و آب و تا مبلغ 11 هزار و 200 میلیارد تومان یارانههای نان و برق و سایر کالاها و خدمات مندرج در این قانون، تامین خواهد شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس در جریان بررسی درآمد هدفمندی یارانهها از کمیسیون تلفیق خواست که در بخش هزینهیی هدفمندی یارانهها به نحوی عمل کند که میزان یارانه نقدی پرداختی به مردم تغییر نکند.
یارانه ۲۵۰ هزار تومانی قیمت بنزین را ۹ برابر میکند
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه براساس نظر کمیسیون تلفیق مبلغ یارانه نقدی در حد اعتبار سال گذشته باقی میماند، گفت: یارانه ۲۵۰ هزار تومانی قیمت حاملهای انرژی را ۹ برابر میکند.
غلامرضا مصباحی مقدم در گفت و گو با خانه ملت، در خصوص تعیین اعتبار اجرای قانون هدفمندی در لایحه بودجه ۹۲ گفت: کمیسیون تلفیق اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان را برای اجرای هدفمندی درسال ۹۲ در نظر گرفته و مبلغ ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار برای توزیع نقدی در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: کمیسیون تلفیق در نظر گرفته است که مبلغ یارانه نقدی مطابق ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان سال قبل باقی بماند اما به طور قطع باید چند دهک ثروتمند از دریافت یارانه حذف شوند.
مصباحی مقدم همچنین تصریح کرد: بعید به نظر می رسد که صحن علنی مجلس نیز اعتباری بیشتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان را برای مقوله هدفمندی در نظر بگیرد.
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یارانه ۲۵۰ هزار تومانی که از طرف دولت وعده داده می شود قیمت حامل انرژی را ۹ برابر می کند گفت: دولت در سفرهای اخیر خود مطرح کرده است که یارانه ۲۵۰ هزار تومانی خواسته قوه مجریه است که بعضاً از طرف برخی با مخالفت روبرو می شود در حالی که در این اظهارات به خوبی روشن نشده که توزیع این مبلغ یارانه چه اثر تورمی در پی دارد و قیمت حامل های انرژی را ۹ تا ۱۰ برابر می کند.
وی ادامه داد: اگر دولت بخواهد چنین مبلغی را یارانه توزیع کند باید کل درآمدهای حاصل از هدفمندی را به توزیع یارانه اختصاص داده و چیزی به بخش تولید و صنعت پرداخت نکند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین تأکید کرد: کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه سال ۹۲ در بخش هدفمندی قانون مادر هدفمندی را الگو قرار داده و توزیع اعتبارات را بر مبنای ۵۰ درصد برای یارانه نقدی و ۳۰ درصد برای بخش تولید انجام داده است. /
اگر "بنزین" گران شود آنگاه ...؟!
یک استاد دانشگاه با اشاره به قانون هدفمندی یارانه ها گفت: «دو سال پیش وقتی این طرح آغاز شد رئیس دولت گفت ما این کار را به این دلیل انجام می دهیم که جلوی قاچاق انرژی را بگیریم. با افزایش قیمتی که صورت گرفت بنزین به لیتری 30 سنت افزایش یافت اما اکنون بنزین لیتری 11 تا 12 سنت است. یعنی جاذبه قاچاق آن افزایش یافته است.»
دبیر هدفمندسازی یارانه ها با اعلام جزئیات کامل 3 سناریوی مشخص دولت برای اجرای گام دوم هدفمندسازی یارانه ها، گفت: در سناریوی اول، قیمت بنزین 1060 تومان و در سناریوی سوم حدود 2160 تومان خواهد بود، البته پیشنهاد دولت اجرای سناریوی سوم بوده است، ضمن اینکه مبلغ 250 هزار تومان اعلام شده توسط رئیس جمهور متعلق به سناریوی سوم است.
فرزین البته به جزئیات سناریوی دوم اشاره نکرد و اعلام نمود: نظر دولت اجرای سناریوی سوم است که با مخالفت مجلس روبرو شد و لذا سناریوی اول به مجلس ارائه شده است.
دکتر حسین راغفر استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت: «هر دو سناریوی مطرح شده برای قیمت بنزین که جزئیات آن توسط دولت اعلام شده غیرمنطقی است و به لحاظ منطق اقتصادی فاقد پشتوانه نظری است. هر دو این سناریوها غلط و به نظر من سیاسی هستند.»
وی ادامه داد: «اکنون در روستاها و شهرستان های کوچک خیلی ها کار نمی کنند و با همین یارانه زندگی می کنند. یعنی این شیوه پرداخت یارانه به اخلاق کار آسیب زده و موجب کاهش حجم تولید در کشور شده و تورم بزرگی را ایجاد کرده است.»
این استاد دانشگاه اظهار کرد: «اکنون بنزین 700 تومان است و اگر قرار باشد به 1060 تومان افزایش یابد به این معنا خواهد بود که بالغ بر 50 درصد بر قیمت بنزین اضافه خواهد شد.»
وی ادامه داد: «به اعتقاد بنده و طبق یک محاسبه تخمینی اگر سال آینده یک دولت عاقل روی کار بیاید کف تورم 50 درصد خواهد بود و اگر سیاست های دولت فعلی ادامه یابد تورم در ایران تا 110 درصد افزایش خواهد یافت.»
وی با بیان اینکه مجلس با سناریوی بنزین 2160 تومانی و یارانه 250 هزار تومانی مخالفت کرده گفت: «در این سناریو دولت میزان درآمد خود از محل افزایش قیمت حامل های انرژی را 120 هزار میلیارد تومان اعلام کرده که مجلس ضمن مخالفت، این رقم را به 50 هزار میلیارد تومان کاهش داده است.»
وی ادامه داد: «طبق قانون دولت باید تنها 50 درصد از درآمد احصاء شده از محل هدفمندی را در قالب یارانه نقدی به مردم پرداخت کند. این در حالی است که سال گذشته میزان درآمد دولت از محل هدفمندی 28 هزار میلیارد و میزان پرداختی آن 42 هزار میلیارد تومان بوده است.»
وی افزود: «یعنی دولت باید در سال گذشته که به هر نفر45500 تومان یارانه نقدی پرداخت نموده حداقل 84 هزار میلیارد تومان درآمد می داشته تا 42 هزار میلیارد آن را در قالب یارانه نقدی پرداخت کند؛ در حالی که کل درآمد دولت از هدفمندی 28 هزار میلیارد بوده است.»
راغفر گفت: «امسال هم که مجلس 50 هزار میلیارد تومان برای درآمد دولت از محل هدفمندی در نظر گرفته با توجه به مخالفت دولت با حذف دهک های بالای درآمدی از دریافت یارانه، اگر دولت می خواهد همان 45500 تومان را پرداخت کند حداقل باید 100 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد.»
وی ادامه داد: «این به این معنا است که حداقل 50 درصد باید بر قیمت حامل های انرژی (بنزین، آب، برق، گاز و ...) اضافه شود که خود تورم بزرگی برای هزینه خانوارها محسوب می شود.»
وی افزود: «از سوی دیگر پرداخت نقدی یارانه نیز خود تورم زاست و لذا به نظر من باید تورم 65 تا 70 درصدی را برای امسال انتظار داشت.»
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: «با افزایش قیمت بنزین به 1060 تومان میزان یارانه افزایش پیدا نمی کند و افزایش قیمت بنزین و سایر حامل های انرژی به این علت انجام می شود که قاچاق صورت نگیرد.»
وی اظهار کرد: «افزایش قیمت بنزین هیچ تاثیری بر قیمت سایر کالاها نخواهد داشت؛ منتهی تا تورم کنترل نشده است نباید به قیمت بنزین دست زد.»
وی تصریح کرد: «اقدامی که دولت انجام می دهد هدفمندی نیست؛ بلکه افزایش قیمت ها است. هدفمندی یعنی اینکه یارانه را تنها به دهک های پایین درآمدی پرداخت کرد. اگر این اقدام انجام شود انگاه قسمتی از درآمد باقی مانده را می توان در قالب یارانه به بخش تولید داد؛ مشروط به اینکه آنهایی که در اثر این سیاست ها کار خود را از دست دادند به کار برگردند.»
وی خاطرنشان کرد: «این اقدام می تواند به احیای اشتغال کمک کند تا با درآمدی که اینها از اشتغال بدست می آورند از دریافت یارانه بی نیاز شوند.»
این استاد دانشگاه گفت: «امسال ما اصلا درآمد نفتی نداریم و معنای این مسئله این است که احتمالا دولت مجبور خواهد شد یا پول چاپ کند که همان استقراض از بانک مرکزی است و یا قیمت ارز را افزایش دهد که تکرار سناریوی سال قبل روی خواهد داد.»
وی ادامه داد: «یعنی دو سال پیش وقتی این طرح آغاز شد رئیس دولت گفت ما این کار را به این دلیل انجام می دهیم که جلوی قاچاق انرژی را بگیریم. با افزایش قیمتی که صورت گرفت بنزین به لیتری 30 سنت افزایش یافت اما اکنون بنزین لیتری 11 تا 12 سنت است. یعنی جاذبه قاچاق آن افزایش یافته است.»
وی افزود: «این فرایند سال آینده نیز تکرار خواهد شد چون تورم کنترل نشد و لذا بنزین 1060 تومانی نیز جاذبه قاچاق خواهد داشت.»
راغفر با بیان اینکه وقتی قیمت ها بالا می رود فقط خانوارها نیستند که کسری بودجه می آورند بلکه دولت نیز با کسری بودجه مواجه می شود گفت: «خانوار نمی تواند خرید کند چون پول ندارد و لذا رفاه آن تقلیل پیدا می کند و به مراحل پایین درآمدی سقوط می کند و فقر بیشتر می شود. اما کاری که دولت می کند این است که به اسم مالیات تورمی دست در جیب همین مردم می کند.»
وی با بیان اینکه این تورم همچون مالیات عمل می کند خاطرنشان کرد: «در چنین شرایطی، وضعیت به نفع بدهکار است. یعنی وقتی تورم بالا وجود داشته باشد بدهکار برنده است چرا که وقتی پول را پس می دهد در واقع مبلغ کمتری پس می دهد و قدرت خرید طلبکار کمتر می شود.»
وی ادامه داد: «اتفاقی که می افتد این است که دولت بخشی از بدهی های خود را نمی پردازد و دوم اینکه وقتی با کسری بودجه مواجه می شود با افزایش نرخ ارز یا همان کاهش ارزش پول ملی مابه التفاوت خود را جبران می کند که بازهم به معنای همان مالیات تورمی و دست کردن در جیب مردم است.»
به گزارش فرارو،وی افزود: «یعنی قدرت خرید مردم را کم می کند و در جیب خود می کند و این ظلم مضاعفی به مردم است که از یکسو تورم را تحمل می کنند و از سوی دیگر دست دولت در جیب آنها است.»
احمدینژاد: بنزین 7 هزار تومان نخواهد شد
یزدفردا : رئیسجمهور با بیان اینکه دشمنان تصور میکنند که با تحریمهای اقتصادی میتوانند جلوی ملت ایران را بگیرند اظهار داشت: بدخواهان بدانند که ملت ایران ظرف 3 تا 4 ماه بر تمام تحریمها و گرانیها غلبه خواهد کرد.
به گزارش فارس محمود احمدینژاد رئیسجمهوری اسلامی ایران در جمع مردم ارومیه با اشاره به اینکه به مدت صدها سال چندین گروه که در راس چندین دولت قرار دارند بر دنیا حکمرانی میکنند گفت: آنها کشورها را اشغال و استعمار کردند. ثروتها و ذخایر آنها را برده و ملتها را تحقیر کردند، در طی سالهای طولانی در بسیاری از نقاط دنیا به چپاول ثروت ملتها مشغول شدند، صدها سال با ایجاد درگیری و ایجاد اختلاف در بین ملتها ثروتهای آنان را چپاول کرده و موجب ایجاد فقر و در کنار آن برای خود ثروت بیپایان شدند.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه استعمارگران با ایجاد اختلافافکنی در بین مردم ملتها را به جان هم انداخته و ثروت آنان را غارت کردند به سفر خود به یکی از کشورهای آفریقایی اشاره کرد و گفت: در این کشور مردمی که به استقبال ما آمده بودند اکثرا لباس درست و حسابی هم نداشتند، حتی در محل استقرار ما که بهترین مکان نیز بود به طور متناوب برق قطع و وصل میشد اما در همان زمان معادن عظیم آنان به دست استعمارگران غارت میشد.
احمدینژاد با اشاره به صنعت بردهداری کشورهای غربی در آفریقا گفت: در سفری که به یکی از کشورهای غرب آفریقا رفته بودیم در کنار دریا باراندازی وجود داشت که در آن جا محل بارگیری بردهها بود. در آنجا جوانان را به زور از خانوادههای خود جدا می کردند و با کشتیهایی به آن سوی اقیانوس حمل میکردند که بسیاری از آنها نیز در آن تلاطم اقیانوس سالم به مقصد نمیرسیدند.
وی افزود: امروز بعد از 400 سال دست به کار جدیدی زدند و بین ملتها تفرقه قومی و برادرکشی ایجاد کردند.
رئیسجمهور ادامه داد: در شرق آسیا بر سر جزیرهای که میتوان اختلافات را در آن بر اساس گفتوگو حل کرد به دنبال ایجاد جنگ هستند چرا که تلاش میکنند با ایجاد اخلال در اقتصاد های پیشرفته، خود در آن منطقه اقتصاد خود را بازسازی کنند، بین بوداییها و مسلمانان جنگ به راه میاندازند، عدهای احمق را تحریک میکنند تا مسلمانان را بکشند و مسلمانان نیز از خود دفاع میکنند که در نتیجه جنگ درست میشود. در منطقه ما نیز با به راه انداختن بازی شیعه و سنی در سوریه، عراق و کشورهای گوناگون به دنبال ایجاد اختلاف هستند.
احمدینژاد گفت: امروز در سوریه چه کسی دیگری را میکشد؟ دو گروه که هر دو از یک ملت هستند. هر دو جزو ملت سوریه هستند.دشمن در سوریه به دنبال سوءاستفاده است.
وی افزود: از حدود 2 سال و نیم قبل که این جریانات در خاورمیانه و شمال آفریقا شکل گرفت من اعلام کردم که عدالت، آزادی و حق انتخاب آزادانه شهروندان اهمیت بسیاری دارد اما در این میان باید با تمام قدرت مراقب باشید و از دشمنان اصلی غافل نشوید. امروز اصلا برخیها دشمن اصلی را نیز فراموش کردند و به جان هم افتادند، میخواهید به کجا برسید؟ با همدیگر صحبت و تفاهم کنید و در یک انتخابات آزاد شرکت کنید و ملت هرچه را انتخاب کرد بپذیرید.
رئیسجمهور با اشاره به نبش قبر یکی از اصحاب قدیمی رسول خدا در سوریه گفت: آنطور که من در خبرها دیدم آنها گفتهاند که ما میخواهیم بر اساس قوانین دقیق شرعی پیکر این صحابی را به خاک بسپاریم.
احمدینژاد با اشاره به اینکه پیامبر گرامی اسلامی برای برافراشتن پرچم توحید و عدالت در دنیا ظهور کرد گفت: حالا شما همه چیز را در دنیا درست کردهاید و مانده است تا به سراغ این مسائل فرعی بروید؟ به راستی به کجا میخواهید برسید؟
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه پیامبر گرامی اسلام پیامبر رحمت و محبت است و برای نزدیک کردن دلهای انسانها به یکدیگر مبعوث شده است گفت: باور من این است که دشمنان ما و صهیونیستها به دنبال نشان دادن چهرهای بد از اسلام هستند تا دیگر کسی به سمت اسلام نیاید. ایجاد جنگ، ایجاد اختلافات مذهبی و ایجاد تفرقههای قومی همه از برنامههای دشمن است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز روز مراقبت در مقابل شیطنتها است گفت: امروز دشمنان به دنبال این هستند که ملتهای منطقه را به جان هم بیندازند. ما به آنها نصیحت میکنیم که ملتهای منطقه خیر شما را نمیخواهند، شما تلاش کنید که به ملتهای خود خدمت کنید و مشکلات خود را حل کنید.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه بسیاری از دشمنان به دنبال غارت کردن نفت منطقه بودهاند گفت: بدانید که اگر به کشورهای خود بازنگردید، قدرت ملت های منطقه چنان به سر شما فرود خواهد آمد که راه برگشتن خود را به خانه گم کنید.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت ساختن هرچه سریعتر ایران گفت: در طول تاریخ و طی صدها و هزاران سال گذشته ملت ایران همواره تلاش کرده است تا به جایگاه شایسته خود دست پیدا کند و در طول صد سال گذشته بنا به دلایلی از جمله تلاش دشمنان داخلی و خارجی نتوانسته است در این مسیر حرکت کند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه امروز ما باید دست به دست هم دهیم و به صورت جهشی برای ساخت کشور جلو برویم گفت: عصبانیت استعمارگران به خاطر حرکت جهشی ملت ایران است، هر روز شاهد ساخت یک کارخانه سیمان، کارخانه فولاد، یک سد یک شبکه آبرسانی، یک جاده، یک فرودگاه و یک بیمارستان هستیم آنها از این ناراحت هستند که ملت ایران بیدار شده و تلاش دارد تا به قلهها دست پیدا کند.
احمدینژاد با اشاره به بداخلاقیهای مستکبران در مقابل ملت ایران گفت: آنها امروز سنگینترین تحریمها را بر ملت ایران تحمیل کردند تا جلوی حرکت پرشتاب آنها را بگیرند و البته بعضیها نیز در داخل با آنان همکاری میکنند تا بازار و اقتصاد ما به هم بریزد.
رئیسجمهور با اشاره به کسانی که از دولت در خصوص مدیریت اقتصادی کشور انتقاد میکنند ادامه داد: آنها در ابتدا میگفتند که وضعیت موجود سبب سیاستهای دولت است اما بعد که دیدند دشمن تحریم کرده است و تمام قدرت سیاسی و اقتصادی خود را پای کار آورده است باز هم میگویند بله مشکلات از ناحیه تحریم است اما باز هم دولت مقصر است.
احمدینژاد گفت: به ما میگویند که چرا میگویید قطعنامه کاغذ پاره است الان هم میگوییم قطعنامه مال شورای امنیت و سازمان ملل بوده است و اثری هم در کشور نگذاشته است. در حالی که هماکنون چند کشور همچون آمریکا و کشورهای اروپایی دست به دست هم دادهاند و با طراحیهای اقتصادی تلاش میکنند تا بازار را به هم بریزند.
وی افزود: آنها تصور میکنند که با این حرکتهای مذبوحانه میتوانند جلوی ملت ایران را بگیرند اما بدانند که ملت ایران ظرف 3 تا 4 ماه بر تمام تحریمها و گرانیها غلبه خواهد کرد و برنامه بدخواهان را بر هم خواهد ریخت.
احمدینژاد با اشاره به اینکه امسال سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری شده است گفت: حماسه اقتصادی که کلید حل تمام این مشکلات است در پی حماسه سیاسی میآید. حماسه سیاسی انتخابات است. انتخابات حق ملت است اعمال اراده ملت است، قانون اساسی و همچنین امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر این مسئله تاکید کردهاند انشاءالله با حضور نزدیک به 50 میلیون نفر از واجدین شرایط شاهد یک انتخابات پرشور خواهیم بود تا یک رئیسجمهور با رای بالا در صدر کار بنشینند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت تا آخرین نفس و تا آخرین توان به ملت خدمت خواهد کرد گفت: مستکبران بدانند که 500 سال قبل اینجا ایران بوده است و 1000 سال قبل اینجا ایران بوده است و 500 تا 100 سال بعد نیز به فضل الهی ایران باقی خواهد ماند.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدفمندی یارانهها گفت: طرح هدفمندی یارانهها طرحی بود که با موفقیت اجرا شد و هم غربیها و هم دنبالههای آنان به دنبال ضربه زدن به آن بودند . میگفتند که اجرای این طرح 500 درصد تورم در بر خواهد داشت اما دیدیم که تورم آن در حدود 5 تا 6 درصد خواهد بود. شما فشار ناشی از تحریمها و فشار ناشی از بازار ارز را کنار بگذارید و آن هنگام تورم این طرح را ببینید.
رئیسجمهور ادامه داد: میگویند که اگر طرح هدفمندی یارانهها به طور کامل اجرا شود قیمت بنزین به 7 هزار تومان خواهد رسید در حالی که با اجرای کامل این طرح قیمت بنزین تنها به 2 هزار تومان خواهد رسید.
رئیسجمهور در ادامه تصریح کرد: کل گردش مالی و اقتصادی ملت ایران در حدود یک هزار و 200 میلیارد تومان است. از مجموع 41 هزار میلیارد تومان یارانهای که ما میدهیم 9 هزار میلیارد تومان آن متعلق به یارانه نان، آرد، شکر، و سایر محصولاتی است که در قانون آمده است و 32 هزار میلیارد تومان آن به صورت نقدی بین مردم تقسیم میشود که آن را نیز از خود مردم میگیریم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه اجرای این طرح سبب اجرای عدالت در بین اقشار مختلف جامعه میشود گفت: در همین آذربایجان شرقی کسانی هستند که در ماه 200 تا 300 متر مکعب گاز مصرف میکنند. چرا شخصی که 6 هزار متر مکعب در ماه گاز مصرف میکند به اندازه همین شهروند آذربایجان مبلغ گاز را بپردازد خب آن شخص پول مصرف خود را بپردازد و از آن پول برای مردم عزیز آذربایجان امکانات و زمین کشاورزی اختصاص یابد.
احمدی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت هرچه بیشتر سازندگی در استان آذربایجان غربی گفت: در سالهای پس از انقلاب اسلامی تلاشهای فراوانی برای توسعه این استان همچون ایجاد دانشگاه و ایجاد بیمارستان و شبکههای سد ایجاد شده است این استان در طول 8 سال دفاع مقدس وظیفه پشتیبانی از رزمندگان اسلام را برعهده داشته است.
رئیسجمهور با اشاره به تشکیل دو کارگروه توسعه بخش کشاورزی و معدن در سفر امروز هیئت دولت به این استان گفت: معادن زیادی در این استان وجود دارد اما تنها از 5 درصد آن استفاده میشود انشاءالله در این جلسه مصوبات لازم برای ارائه تسهیلات به جوانان عزیز به منظور توسعه این معادن اختصاص خواهد یافت.
وی همچنین از ارائه تسهیلات ارزانقیمت آب و زمین و پرداخت قسط دوم تسهیلات ارزانقیمت بانکی برای توسعه بخش کشاورزی این استان خبر داد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به بحث دریاچه ارومیه و خشک شدن تدریجی آن گفت: همانگونه که میدانید بالاخره آب و هوا در دورههای مختلف با نوساناتی همراه است، بالا و پایین دارد و ما هماکنون در یک دوره خشکسالی قرار داریم. دولت به منظور نجات دریاچه ارومیه دو طرح مهم را در دستور کار دارد.
وی افزود: در جلسهای بر ضرورت اختصاص بودجه به 7 طرح ملی تاکید شد که دو طرح از آن متعلق به انتقال آب به دریاچه ارومیه است و انشاءالله دولت قصد دارد 5/1 میلیارد متر مکعب آب را وارد دریاچه ارومیه کند.
احمدینژاد همچنین بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: هماکنون دولت 85 درصد از مبلغ لازم برای ایجاد شبکه آبیاری تحت فشار را تقبل میکند و 15 درصد آن را نیز به عنوان محصول کار کشاورز قبول میکند. انشاءالله با صرفهجویی در مصرف آب و همچنین مشارکت مردم میتوان قدمهای بسیار مهمی را در این باره برداشت.
رئیسجمهور همچنین به برخی از پروژههای عقب مانده در استان اشاره کرد و گفت: انشاءالله خبرهای مرتبط با مصوبات دولت را از رسانهها خواهید شنید.
پیش از سخنرانی رئیسجمهور آیتالله حسنی نماینده مقام معظم رهبری در استان آذربایجان غربی، آیتالله قریشی نماینده ولی فقیه در مجلس خبرگان و جلالیزاده استاندار استان آذربایجان غربی به بیان مطالبی در خصوص وضعیت این استان و مطالبات مردم پرداختند.