غلامحسین کرباسچی در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار اعتدال ضمن تاکید براینکه تا اتمام زمان ثبت نام در انتخابات ریاست فرصت بسیار باقی است اظهار داشت : تا روز شنبه تصمیم خود را خواهد گرفت ولی ...
در حالی که در چند ماه اصلاح طلبان بر سر دو گزینه هاشمی و خاتمی در رفت و آمد بودند، با کمرنگ شدن احتمال حضور این دو نفر در انتخابات پیش رو اصلاح طلبان به دنبال گزینهای هستند که ضمن تایید توسط شورای نگهبان از توان رقابتی بالایی با سایر رقبا نیز برخوردار باشد.
به گزارش
خبرنگاراعتدال، امروز اعلام شد غلامحسین کرباسچی نیز برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری نامزد خواهد شد. وی که از حمایت گسترده هاشمی رفسنجانی و بسیاری از اصلاح طلبان برخوردار است قبل از کاندیداتوری سید محمد خاتمی در سال 76 نیز قرار بود از سوی گروههای چپ نامزد ریاست جمهوری شود که با توجه به دادگاه شهرداری وقت و قرار محکومیت از رقابت بازماند و نوبت به خاتمی رسید.
با توجه به سابقه موفق کرباسچی در شهرداری تهران و نزدیکی وی با گروه های اصلاح طلب ، اصلاح طلبان بسیار امیدوارند که با اجماع حول شهردار اسبق پایتخت، بتوانند با اقبال عمومی پایگاه های مردمی خویش، اختیار دولت را در دستان خود بگیرند .
غلامحسین کرباسچی در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار اعتدال ضمن تاکید براینکه تا اتمام زمان ثبت نام در انتخابات ریاست فرصت بسیار باقی است اظهار داشت : تا روز شنبه تصمیم خود را خواهد گرفت و لی اکنون نامزدی اش در انتخابات را نه تایید می کند و نه تکذیب .
دلیل گریه کرباسچی درفیلم تبلیغاتی کروبی
کرباسچی در این مصاحبه، این قضاوت را که گریه اش در فیلم تبلیغاتی کروبی برای انتخابات، «شو» بوده تکذیب کرد و گفت: از نگاه من واقعیت بود. من هنرپیشه نیستم شو اجرا کنم. انسان عواطف دارد و تحت تأثیر واقع می شود.
کیهان در ستون ویژه های خود نوشت :
کرباسچی:
در انتخابات می آییم اما نه با خاتمی و هاشمی
دبیر کل حزب کارگزاران می گوید از خاتمی به خاطر اینکه در جریان محاکمه اش حمایت نکرده دلخور نیست اما با نامزدی خاتمی برای انتخابات مخالف است.
غلامحسین کرباسچی در مصاحبه با روزنامه زنجیره ای اعتماد، کارگزاران را اصلاح طلب توصیف کرد و درباه هجمه اصلاح طلبان به هاشمی در انتخابات مجلس ششم گفت: آن برخورد در واقع برخورد تمام اصلاح طلبان با آقای هاشمی نبود و فقط بحث حزب مشارکت بود و دوستان در اشتباه سیاسی افتادند.
وی درباره این سؤال که آیا آقای کرباسچی از خاتمی دلخور هستید گفت: ایشان شخصیت دوست داشتنی هستند من هم دلخوری شخصی ندارم ولی ممکن است به برخی عملکردها انتقاد داشته باشم. من به نوع عملکرد ایشان در دوره ریاست جمهوری منتقدم.
کرباسچی درباره این پرسش که «اگر اصلاح طلبان روی کاندیدای خاصی مثل خاتمی اجماع کنند آیا شما حمایت می کنید؟» می گوید: من اصولاً معتقد نیستم که افرادی که یک بار در این سمت حضور داشتند دوباره به صحنه بیایند، چه آقای خاتمی، چه رفسنجانی و چه احمدی نژاد. هنوز کشور در قحط الرجالی فرو نرفته که از این چهره ها دوباره استفاده کنیم. باید با ورود افراد جدید هوای تازه ای به جامعه سیاسی وارد شود. خود این آقایان هم علاقه مند به حضور در انتخابات نیستند. آقای خاتمی قسم خورده اند که در انتخابات کاندیدا نشوند!
کرباسچی درباره خودش نیز اظهار داشت: به طور قطع من در انتخابات کاندیدا نخواهم بود شاید به عنوان مشاور و کمک کننده در جایی مفید باشیم.
وی در این مصاحبه اگر چه از فعالیت حزبی در انتخابات و در فضای سیاسی دفاع کرد اما درباره گسیختگی کارگزاران در انتخابات سال 88 و از جمله حمایت خود از کروبی به جای موسوی تصریح کرد: درون حزب نتوانستیم روی کاندیدای خاصی اجماع کنیم و این جمع بندی نهایی بود که در واقع عمل شد، از آن طرف هم می توان نگاه کرد که چرا دیگران نظر دبیر کل را نپذیرفتند، به هر حال در حزب تصمیم نهایی جمع مطرح است و دیکتاتوری حزبی حاکم نیست. در درون حزب بحث هایی مطرح شد، به اجماع نرسیدیم و در آن مقطع من به دوستان گفتم برای اینکه نمی توانم استدلال دوستان را بفهمم از دبیرکلی حزب کنار می روم، اما دوستان در حزب مخالفت کردند. در آن روزها اکثریت حزب نظر دیگری داشت و من نظر دیگری، بنابر این خود دوستان این تصمیم را گرفتند که دبیر کل از یک کاندیدا حمایت کند و بدنه حزب از شخص دیگری.
کرباسچی درباره فعالیت ها و مذاکرات انتخاباتی اصلاح طلبان اظهار داشت: ما همیشه در حال مذاکره و بحث های سیاسی هستیم. انتخابات هم یکی از این موضوعات است. دوستان گفتند شرایط برای شرکت در انتخابات سال 90 مناسب نبود، اما الان کمتر از نه ماه به انتخابات سال 92 باقی مانده است. هم انتخابات ریاست جمهوری و هم انتخابات شورای شهر. برخی جریانات سیاسی مدت هاست که فعالیت هایی را برای حضور در این دو انتخابات آغاز کرده اند، گروه های سیاسی و جریان اصلاح طلبی فضا را باید برای حضور جدی خود آماده کنند. در نبرد قدرت برای کسی فرش قرمز نمی اندازند.
وی در این مصاحبه، این قضاوت را که گریه اش در فیلم تبلیغاتی کروبی برای انتخابات، «شو» بوده تکذیب کرد و گفت: از نگاه من واقعیت بود. من هنرپیشه نیستم شو اجرا کنم. انسان عواطف دارد و تحت تأثیر واقع می شود.
کرباسچی: نباید دنبال رفع حصر موسوی و کروبی باشیم
غلامحسین کرباسچی می گوید که اصلاح طلبان حتما باید در انتخابات شرکت کنند.
این چهره اصلاح طلب در شماره جدید هفته نامه آسمان در مقاله ای با عنوان «بازی رفیق در زمین رقیب » به بررسی شرایط امروز اصلاح طلبان پرداخته است.
آریا بخش هایی از این نوشتار را منتشر می کند:
*با همه نگرانی و تاثری که از زندان و حصر دوستانمان داریم ولی به یاد بیاوریم که اینگونه مشکلات در اوج قدرت اجرایی اصلاح طلبان کم نبوده است.
*آن روزها حتی به فکر کسی هم خطور نمی کرد که به خاطر وقوع آنچه نمی پسندیم از قدرت کناره گیری کنیم و در امور حکومت دخالت نکنیم.
*در اولین هفته زندان در سال 78 که ناباورانه به زندان عادت می کردم وقتی تلفنی از آقایان عطریان شنیدم که آقای خاتمی آنقدر گرفتاری دارد که مساله زندان رفتن ها در بین آنها گم است در عین اینکه آب سردی بود روی آن همه احساس و هیجان ولی معقول که فکر کردم پیش خودم گفتم این هزینه ای است که باید دادو به ایشان حق دادم که چنین روالی در پیش گیرد.
*اینکه زندانی شویم ولی منافع ملی حفظ شود و کشور و زندگی مردم در مسیر صحیحی قرار گیرد ارزش دارد.
*در کدام یک از صحنه های مبارازات سیاسی و انتخاباتی تمام این سال ها زمینه برای مشارکت بی چون و چرای گروهی که به هر حال خواهان تغییر شرایط هستند فراهم بوده است؟
*زمینه های هر مبارزه ای را باید رهبران مبارزه به کمک مردم ، هنرمندانه خود از کوه سخت مشکلات بتراشند و با تیشه تصمیم و اراده تک تک اشخاص آنقدر بر این سنگ سیاه بکوبند که تندیس آزادی ، مشارکت و دموکراسی شکل بگیرد.
*اگر قرار بود زندانیان سیاسی آزاد شوند، آقایان کروبی و موسوی از حصر بیرون آیند، وضعیت اقتصاد و فرهنگ و سیاست داخلی و خارجی رو به بهبود رود پس اصلاح طلبان برای چه باید به قدرت برسند؟
* اینکه شرط حضور در صحنه آزادی دوستانی که گرفتار زندان و حصر شده اند باشد بسیار ژست جوانمردانه ، آزاد منشانه و نگاهی از موضع استغنا به قدرت است. این پشت پا زدن به مردار قدرت و اقتدار است و افسار این شتر سرکش را به گردنش انداختن ، اما واقعیت این است که درون ناپیدای این نگاه به رادیکال و روشنفکرانه محافظه کاری غریبی آرمیده است.
*در یک نگاه واقعبیانه فکر کنیم که رقیب از حضور ما در انتخابات خوشحال است یا نگران؟
*در هیچ صحنه ای رقیب خواهان پیروزی برای رقبای دیگر نیست.
*نگاهی به اردوگاه رقبا بیاندازیم که چگونه درپوستین هم افتاده اند.
*چه زمانی بهتر از حالا که بگوییم دیدگاه های غلط و افراطی رقیب چه بر سر این کشور آورده است.
*راهی جز این نیست که همه اصلاح طلبان ایران و همه کسانی که به اعتدال و روش های عاقلانه حکومتداری می اندیشند دوباره متحد شوند. ب
کرباسچی: روحانی معتدل است نه اصولگرا
دبیرکل حزب کارگزاران با بیان اینکه این حزب علاوه بر نجفی و جهانگیری، سایر کاندیداها را نیز در معرض انتخاب خود قرار می دهد، گفت: کارگزاران بر حضور فعال در انتخابات تاکید دارد و هر کاندیدایی که به دنبال تحول در سیاست باشد در معرض انتخاب ما خواهد بود.
غلامحسین کرباسچی در گفتگو با مهر، با اشاره به جلسات داخلی حزب کارگزاران برای انتخابات پیش رو، گفت: کارگزاران جزء گروه های اصلاح طلب است و به صورت جداگانه و مستقل از مجموعه اصلاح طلبی در انتخابات عمل نخواهد کرد.
کارگزاران برای حضور فعال در انتخابات تاکید دارد
وی افزود: کارگزاران اصرار دارد با توجه به شرایط کنونی و مشکلاتی که در این 8 سال برای کشور ایجاد شده است اگر بتواند تغییراتی در وضع موجود به وجود بیاورد، با نیروهایی که اصلاح طلبو نیروهای تحول خواه یک برنامه ارائه کند.
کرباسچی با تاکید براینکه باید در انتخابات فعال بود، تصریح کرد: از لحاظ تحلیلی اعتقاد داریم که باید در انتخابات فعال باشیم و تلاش کنیم که آراء مردم را به سمت و سوئی سوق دهیم که به نفع کشور و اصلاح وضعیت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باشد.
دبیرکل حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: الزاما کارگزاران یک کاندیدای مستقل نخواهد نداشت، اما بر حضور و فعال بودن اصلاح طلبان در انتخابات تاکید دارد.
برای حمایت از کاندیدای اصولگرا به نتیجه ای نرسیدیم
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است از یک کاندیدای اصولگرا حمایت کنید؟ گفت: بستگی دارد که مجموعه اصلاح طلبان به چه نتیجه ای برسند و در مورد این موضوع تا کنون بحث جدی صورت نگرفته است و البته بستگی دارد چه اصولگرایی منظورتان باشد چراکه از مشائی تا سردار قاسمی اصولگرا محسوب می شوند.
حسن روحانی معتدل است نه اصولگرا
دبیرکل حزب کارگزاران در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است این اصولگرا حسن روحانی باشد، گفت: من بعید می دانم آقای روحانی خودش را به آن معنا اصولگرا بداند؛ ایشان معتدل است.
با اصلاح طلبان بدلی هماهنگ نیستیم
کرباسچی همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از اصلاح طلبان ادعا کرده اند کارگزاران به صورت مستقل عمل می کند و با دیگر گروهها هماهنگ نیست؛ یادآور شد: کارگزاران با سایر مجموعه اصلاحات هماهنگ است اما بله ممکن است با کسانیکه اخیرا ادعای اصلاح طلبی کرده اند و جزء اصلاح طلبان بدلی هستند هماهنگ نباشد.
هر کاندیدایی که دنبال تحول در سیاست است در معرض انتخاب ما خواهد بود
دبیرکل حزب کارگزاران در پایان خاطرنشان کرد: کارگزاران علاوه بر نجفی و جهانگیری، سایر کسانیکه خود را در معرض کاندیداتوری قرار داده اند را رصد خواهد کرد و هر کاندیدایی که خواهان تحول و تغییر در سیاست های جاری کشور باشد را در معرض انتخاب خود قرار خواهد داد.
نظر کرباسچی درباره کاندیداتوری هاشمی
کرباسچی گفت: هاشمی بهترین گزینه برای نامزدی در انتخابات آتی است.
به گزارش فارس، غلامرضا کرباسچی در حاشیه ختم مرحوم حسن حبیبی و در جمع خبرنگاران درباره دستگیری شبکه اخیر خبرنگاران وابسته به سازمان عملیات روانی بیبیسی اظهار داشت: ما مقام قضایی نیستیم که بخواهیم قضاوت کنیم.
کرباسچی درباره حضور هاشمی در انتخابات نیز گفت: هاشمی بهترین گزینه برای نامزدی در انتخابات آتی است.
کرباسچی: اصلاحطلبان به اجماع نمیرسند
ایسنا نوشت:
غلامحسین کرباسچی درخصوص انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اظهار کرد: شخصیتهای محبوبی که مورد توجه مردم نیز قرار دارند، تنها اثر و نقش آنها این نباید باشد که رییسجمهور شوند. این شخصیتها میتوانند نیروهای سیاسی و کادرها را آموزش دهند و برای آنان سرمشق و الگو باشند.
وی افزود: مطمئنا کشوری که بیش از 75 میلیون جمعیت دارد، اینگونه نیست که تنها یک نفر لیاقت ریاستجمهوری را در آن داشته باشد، آقای هاشمی و آقای خاتمی شخصیتهای برجسته و سرمایههای ملی کشور هستند، اما کاربرد این افراد تنها نباید در حوزه اجرایی باشد، در موقعیت های غیراجرایی میتوانند نقش گستردهتروموثرتری ایفا کنند.
وی در پاسخ به اینکه حزب کارگزاران در انتخابات پیش رو از نامزدی چه کسی حمایت میکند؟ گفت: مجموعه اصلاحطلبان به هر فردی که برسند، کارگزاران هم از او حمایت میکند. در بین نیروهای اصلاحطلب شخصیتهای زیادی وجود دارد که میتوان روی این افراد سرمایهگذاری کرد، جریان اصلاحات باید از پراکندگی و تفرقه پرهیز کند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به اینکه اگر مجموعه اصلاحطلبان به این نتیجه برسند که خاتمی گزینه مطلوب است، آیا از وی حمایت میکنید؟ گفت: مجموعه اصلاحطلبان به این نتیجه نمیرسند. کارگزاران هم جزئی از اصلاحطلبان است. خودشان هم چنین انگیزهای ندارند. آقای هاشمی و آقای خاتمی خود مشوق این هستند که مجموعه اصلاحطلبان شخصی را از میان خود انتخاب کند و روی آن فرد اجماع شود.
کرباسچی در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر فشار برخی گروههای سیاسی اصلاحطلب از جمله کارگزاران بر صدور بیانیه از سوی سیدمحمد خاتمی برای اعلام عدم نامزدی انتخابات، تصریح کرد: اینها تبلیغات معمول انتخاباتی است. بعضی بحث هائی دارند که نمونه آنرا عرض کردم. در گذشته نیز اگر ما از نامزدی آقای هاشمی حمایت کردیم، نوعی عکسالعمل به رفتارهای جریانات سیاسی بوده و خود آقای هاشمی هم آن روز فرمودند اگر روی فردی لایق توافق شود ضرورتی به حضور من نیست.