زمان : 13 Ordibehesht 1392 - 01:12
شناسه : 68616
بازدید : 11895
اختلاف اصلاح طلبانه در اردوگاه جریان دوم خرداد! اختلاف اصلاح طلبانه در اردوگاه جریان دوم خرداد! کته جالب آن است که تصمیم گیران اصلاحات، با نیامدن خاتمی، به شکست خود در انتخابات، اعتقاد داشته و به این نتیجه رسیده‌اند که تنها باید در این عرصه حضور داشته باشند

 

اصلاح طلبان بر سر گزینه واحد اجماع می‌کنند؟

نکته جالب آن است که تصمیم گیران اصلاحات، با نیامدن خاتمی، به شکست خود در انتخابات، اعتقاد داشته و به این نتیجه رسیده‌اند که تنها باید در این عرصه حضور داشته باشند و حرف‌های خود را بزنند. با این وجود به احتمال فراوان بحث حضور سید محمد خاتمی نیز در انتخابات خرداد ماه ۹۲ به طور کلی منتفی به نظر می‌رسد و باید منتظر ماند و دید که آیا اصلاح طلبان بر سر گزینه‌ای واحد به اجماع می‌رسند؟

 

سرویس سیاسی «فردا»:  در چند سال اخیر چهره‌های سیاسی که دیدگاه‌های نزدیک‌تری به یکدیگر دارند تلاش می کنند با راهکارهایی مشخص ودر قالب منسجم تری وارد عرصه انتخابات شوند.

 

در این بین اصلاح طلبان که بعد از جریان دوم خرداد و پایان دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، در سطوح بالای کشور سمت و منصبی در اختیار نداشتند، انتخابات ۹۲ را دستاویزی برای بازگشت خود به قدرت و جلوگیری از اضمحلال کامل جریان اصلاحات قرار دادند. تا به حال افرادی چون محمد رضا عارف، اسحاق جهانگیری، مصطفی کواکبیان، محمد شریعتمداری و حتی محسن مهرعلیزاده از جمع اصلاح طلبان اعلام کاندیداتوری کردند و هر روز زمزمه آمدن یا نیامدن سید محمد خاتمی نیز مطرح می‌شود.

 

خاتمی می‌آید؛ خاتمی نمی‌آید

 

آنچه که در بین کاندیداهای جریان دوم خرداد مشخص است، این است که در صورت حضور سید محمد خاتمی در انتخابات آتی، اکثر افردادی که از این جریان اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، کنار خواهند کشید و راه را برای وی باز خواهند کرد. 

 

این در حالی است که در آخرین جلسه اصلاح طلبان، خاتمی با بیان اینکه «اگر اتفاق خاصی نیافتد کاندیدا نخواهد شد و هیچ فعالیت انتخاباتی نیز نخواهد داشت»، در عین حال گفته که احتمالا به صورت رسمی اعلام خواهد کرد که او نیز «مانند بقیه، تنها یک رای دارد و آن یک رای نیز متعلق به کسی است که اصلاح طلبان بر آن اجماع می‌کنند» 

 

نکته جالب آن است که تصمیم گیران اصلاحات، با نیامدن خاتمی، به شکست خود در انتخابات، اعتقاد داشته و به این نتیجه رسیده‌اند که تنها باید در این عرصه حضور داشته باشند و حرف‌های خود را بزنند. با این وجود به احتمال فراوان بحث حضور سید محمد خاتمی نیز در انتخابات خرداد ماه ۹۲ به طور کلی منتفی به نظر می‌رسد و باید منتظر ماند و دید که آیا اصلاح طلبان بر سر گزینه‌ای واحد به اجماع می‌رسند؟ 

 

هاشمی می‌آید یا حمایت می‌کند؟

 

حضور هاشمی رفسنجانی به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات از یک سو و تکذیب‌های پی در پی صورت گرفته از سوی وی و اطرافیانش از سویی دیگر سبب شده موضوع نحوه حضور رئیس تشخیص مصلحت نظام در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. 

 

البته در این بین اصلاح طلبان از چند ماه پیش با حرکت به سوی هاشمی، به دنبال جلب نظر وی و حمایت هاشمی از جریان دوم خرداد شده‌اند، اما در طول این مدت هیچ خبری از حمایت احتمالی هاشمی از جریان یا فردی خاص به میان نیامد. حتی محمد هاشمی، رییس دفتر هاشمی رفسنجانی نیز در پاسخ به سئوالی در مورد «شایعاتی مبنی بر کاندیداتوری هاشمی» می‌گوید: تا جاییکه من می‌دانم برنامه خاصّی وجود ندارد. شاید ایشان در حال بررسی شرایط باشند.  بررسی که در پاسخ دور روز پیش آیت الله خود را نشان داد و وی گفت نمی گویم نمی آیم!

 

از سوی دیگر روزنامه جمهوری اسلامی چندی پیش در ستون جهت اطلاع خود نوشت شایعات مربوط به توافق آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اصلاح طلبان درباره کاندیدای مشترک برای انتخابات ریاست جمهوری، صحت ندارد. یک منبع نزدیک به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعلام این مطلب به روزنامه جمهوری اسلامی گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هیچ توافقی با هیچ یک از جناح‌ها در مورد انتخابات ریاست جمهوری به عمل نیاورده است.

 

بنابراین آنچه در اردوگاه اصلاح طلبان مشاهده می شود، چیزی جز رفتارها و اظهارات ضد و نقیض کاندیداهای حاضر در این جریان نیست. یک روز عارف از سید محمد خاتمی به خاطر عدم حمایت وی برای کاندیداتوریش در انتخابات به او نامه می نویسد و به شدت از او انتقاد می کند و روز بعد نیز خاتمی با همان لحن به وی پاسخ می دهد. عارف طی روزهای اخیر معترض شده و می گوید ما زمان طلایی را از دست دادیم، اکنون نزدیک به 40 روز تا انتخابات مانده و هنوز جبهه اصلاحات تکلیفش مبنی بر اینکه نامزد انتخاباتی‌اش چه کسی است!