زمان : 06 Ordibehesht 1392 - 22:05
شناسه : 68214
بازدید : 4514
 تبليغ زود هنگام بعضي از كانديداها و تخلف انتخاباتي تبليغ زود هنگام بعضي از كانديداها و تخلف انتخاباتي رضا سلطان زاده مدیر مسئول آیینه یزد

در 6 سال اخير و از اوايل انتشار هفته‌نامه آيينه يزد تاكنون در اين ستون بارها از نحوه عملكرد دولت نهم و دهم انتقاد به عمل آمده است و مقالاتي پيرامون برگزاري همايش‌ها و سمينارهاي ميلياردي كم اثر، نياوردن پول نفت سر سفره‌هاي مردم، ادعاي پيدايش هاله نور در مجمع عمومي سازمان ملل، تعطيلي مدارس و آوردن دانش‌آموزان و مردم براي استقبال از هيات دولت در سفرهاي استاني و نصب و پخش بيلبورد و اطلاعيه‌ها و عكس‌هاي رنگي و جلوگيري از اسراف و تبذير، تعداد فراوان همراهان سفر رييس جمهور به نيويورك در 8 سال پي در پي، بي توجهي دولتمردان به اعتراضات و نقدهاي مطبوعات به ويژه نشرياتي كه مستقل و وابسته به نهاد و سازمان و گروه و دسته‌اي نيستند، حذف سازمان مديريت و برنامه و بودجه، بركناري عده‌اي از وزرا و مقامات دولتي، بكار بردن ادبيات بر خلاف آنچه كه به ما گفته و آموخته‌اند به ويژه بكاربردن كلمات و جملاتي كه عرف بين‌المللي پذيراي آن نيست، بي‌توجهي به قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي و از همه مهمتر اظهار نگراني مكرر از ايجاد تورم و گراني كمر شكن براي حقوق بگيران و كارگران و اقشار وسيع آسيب پذير جامعه و عدم تخصيص ارز مورد نياز براي واردات دارو كه سلامت مردم را به خطر انداخته است.
اما نگارنده در نظر دارد در اين شماره موضوعي را مطرح نمايد كه چگونه برگزاري همايش از سوي دولت در استاديوم يكصد هزار نفري خلاف و غيرقانوني است و چنانچه شاهد بوديم در مدت چند روز عده‌اي دولتمردان را مورد انتقادهاي شديد قرار مي‌دادند و يا به عبارتي قصاص قبل از جنايت مي‌كردند اما ديده مي‌شود فرد يا افرادي كه در نظر دارند خود را به عنوان كانديداي رياست جمهوري معرفي نمايند به خود حق مي‌دهند هنوز ثبت نام نكرده، تبليغات مجاز شمرده نشده، شوراي نگهبان صلاحيتشان را تاييد ننموده به طرق مختلف به نفع خويش گردهم آيي و ميتينگ تشكيل داده و سخنراني نمايند!!
«رئيس قوه قضاييه تاكيد كرد: متاسفانه پاره‌اي اقدامات كه با بودجه‌هاي دولتي به معناي اعم آن صورت مي‌گيرد، رنگ و بوي انتخاباتي دارد. آيت‌ا... آملي‌لاريجاني افزود: اميدواريم تمام كساني كه به نحوي در معرض كانديدا شدن هستند و هواداران آنها به اين موضوع توجه كنند و از بودجه نهادها و سازمان‌هاي دولتي و عمومي در انتخابات استفاده نكنند و بدانند هم برخورد نظارتي شوراي نگهبان و هم برخورد قوه قضاييه را در پي خواهد داشت.»1
گرچه نگارنده معتقداست نيازي به برگزاري جلسه و همايش در استاديوم يكصد هزار نفري نبود. در حالي كه گفته مي‌شود زلزله زدگان بوشهر به يكهزار كولر گازي نياز دارند، و مردم شهرها و مناطق مختلف ايران در چند روز اخير خانه و سرپناه و زندگي خود را از دست داده‌اند بنابراين نه تنها بهتر بلكه ضروري و لازم بود چهل و يا پنجاه ميليارد تومان هزينه همايش مورد بحث براي تهيه مايحتاج و وسايل زندگي در جهت رفاه مختصر مردم رنج ديده و گرفتار در اين مصيبت و بلا هزينه گردد و از اين بابت دولت در كنار اقداماتي كه به نفع مردم انجام داده نام نيكي از خود به جاي گذارد.
محمدباقر قاليباف به چند استان سفر نموده و در جلساتي كه برگزار شده ضمن تعريف و تمجيد از مديريت شهرداري به صورت مستقيم يا با كنايه و اشاره از دولت انتقاد نموده است.
اخيراً‌ نيز به قم رفته و با 13 نفر از علما و مراجع ديدار نموده است و گزارشي از عملكرد شهرداري تهران را به اطلاع مقامات روحاني رسانده و مراجع نيز مطالبي را درباره اقدامات قاليباف اظهار نموده‌اند كه خلاصه آن به شرح زير مي‌باشد.
«- فردي كه با نگاه كشوري شهر را اداره مي‌كند، ‌مي‌تواند كشور را هم اداره كند.
-شما را مديري موفق مي‌دانم و آنچه انجام داده‌ايد در تاريخ مي‌ماند و تبليغ نظام و اسلام است.
-آنچه شما انجام داده‌ايد يك حماسه است، جنوب شهر را بهتر از شمال آن ساخته‌ايد.
-فعاليت شما با فكر و برنامه‌ريزي است و رضايت مردم را به دنبال داشته است.
-اگر برنامه‌هاي شما در تمام ايران اجرا شود راحتي مردم فراهم مي‌شود.
-اميدوارم همه مسئولان مثل شما شبانه‌روز كار كنند تا خدمات اسلام را نشان دهند.
-از شما مي‌خواهم به صورت جدي وارد صحنه انتخابات شويد.
-ما شهرداران بسياري را در قبل و بعد از انقلاب ديده‌ايم، اما هيچ كس نتوانست مثل شما موفق باشد. اميدوارم از اين ظرفيت در سرتاسر مملكت استفاده شود.
-فردي كه حتي يك بار تهران را ديده باشد، روند تغييرات به روز آن را درك مي‌كند.
-ما براي اداره كشور به ويژگي‌هاي شما نياز داريم، يعني همان دلسوزي، پشتكار و انعطاف پذيري.
-قاليباف را انساني با كفايت، با درايت، دلسوز، غيرتي و ‌با برنامه مي‌دانيم كه در هر عرصه‌اي وارد شدند، موفق عمل كردند.
-ان شاءالله موقعيت‌هاي بزرگتري كه شايسته آن هستيد، عهده‌دار شويد تا مشكلاتي كه در دوره‌هاي اخير به وجود آمده است را برطرف كنيد.»2
آن روزنامه طي سه صفحه با عكس و تفصيلات موضوع ديدار قاليباف را درج نموده اما در همان شماره و در صفحه 2 تحت عنوان «عدم استقبال عمومي از ميتينگ دولت» مي‌نويسد:
«بر اساس گزارشي كه «فردا» از حاشيه‌هاي اين مراسم منتشر كرد، استقبال آنقدر كم بود كه نيمي از طبقه پايين ورزشگاه آزادي تنها براي يك ساعت پر شد و در طبقه دوم ورزشگاه نيز كمتر از 5 هزار نفر حضور داشتند. جالب آنكه گفته شده است جمعيت حاضر در استاديوم به‌جاي تشكر و تشويق دولت به تشويق تيم‌هاي استقلال و پرسپوليس پرداختند. همچنين حاضران در همايش آزادي هنگام سخنراني مجري‌هاي همايش با اعتراض شعار «توپ، تانك، فشفشه، ناهار ما چي ميشه» را سر دادند. مشاهدات خبرنگار ما حاكي از آن بود كه به هيچ يك از افراد حاضر در مراسم اجازه همراه داشتن دوربين‌هاي عكاسي و فيلم‌برداري را ندادند و از ورود برخي دوربين‌ها و خبرنگاران صدا و سيما نيز جلوگيري به عمل آمد. در كنار توزيع ساندويچ، سانديس و كيك به هر يك از شركت كنندگان در مراسم يك عدد سيمكارت با برند اسپانسر مراسم هديه داده شد. در شرايطي كه ورودي‌هاي بانوان و آقايان به صورت جدا و مجزا در نظر گرفته شده بود، اما جمعيت حاضر در سكوها به صورت مختلط كنار يكديگر نشسته بودند. همچنين لازم به ذكر است كه به عكاسان حاضر در مراسم اجازه عكس برداري از سكوهاي ورزشگاه و تماشاگران حاضر داده نمي‌شد و عكاسان فقط در مقابل جايگاه مي‌توانستند حاضر باشند.اجراي مراسم رقص محلي توسط گروه‌هاي هنري كه از شهرستان‌ها و استان‌هاي مختلف حضور داشتند از جمله برنامه‌هاي اين مراسم بود. تونل سفيد رنگ پارچه‌اي كه مخصوص تردد مسئولان از در ورودي تا سكوي دايره‌اي شكل وسط زمين بود به صورت كامل فرو ريخت و جمع آوري شد. نكته جالب توجه در اين مراسم تاخير در توزيع غذاي مهمانان دعوت شده بود. به نظر مي‌رسيد علت تاخير در توزيع ساندويچ‌هايي كه به عنوان ناهار تهيه شده بود اين بود كه جمعيت حاضر را براي شروع رسمي مراسم و حضور محمود احمدي نژاد روي سكوها نگه دارند، اين درحالي است كه حاضرين بعد از گرفتن غذاي خود، ورزشگاه را ترك كردند و زمان سخنراني احمدي نژاد جمعيتي كمتر از 20 هزار نفر در ورزشگاه حضور داشتند. وقتي سخنراني احمدي نژاد به پايان رسيد اكثر سكوهاي ورزشگاه خالي شده بود و كمتر از 10 هزار نفر در ورزشگاه حاضر بودند. پس از گذشت حدود دو ساعت از آغاز رسمي اين مراسم، هزاران نفر از حاضران در ورزشگاه آزادي كه گويا از طولاني‌شدن برنامه‌ها خسته شده بودند، ورزشگاه آزادي را ترك كردند. طبقه پايين ورزشگاه نيز كه از ظهر تقريباً پُر شده بود، پس از خروج اين افراد و حضور احمدي‌نژاد پُر از صندلي‌هاي خالي شده است. برخي از دختران و پسران در سكوهاي ورزشگاه به هنگام هنرنمايي گروه‌هاي رقص، در حال ابراز شادي بودند. ماشين‌هاي حمل غذا و نوشيدني در ميان مردم چرخ مي‌خورد و حاضرين در ورزشگاه نيز دنبال آن مي‌دويدند. حضور چشمگير اعضاي جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران، در اين مراسم پررنگ بود. اين در حالي است كه چند ساعت پيش در شهرستان مراغه زلزله‌اي به قدرت 5. 2 ريشتر رخ داده است. با اين حال اين مراسم همچنان ادامه داشت و با اجراي سيد جواد هاشمي بازيگر صدا و سيما و آزادي گوينده راديو برگزار شد.» 3
نويسنده اميدوار است پاسخ پرسش‌هاي زير كه در ذهن خوانندگان خطور مي‌كند داده شود تا در همين ستون درج گردد:
-آيا شهرداران پايتخت در 34 سال اخير گزارش عملكرد خود را قبل از انتخابات رياست جمهوري به علما و مراجع ساكن قم ارائه نموده‌اند، به خصوص كه كانديداتوري خود را مستقيم و يا غير مستقيم اعلام نموده باشند.
-اگر «تهران امروز» وابسته به موسسه‌اي است كه در تملك اشخاص مي‌باشد در آن صورت حق دارند به نفع هر دسته و يا گروه كه بخواهند و صلاح بدانند تبليغ كنند اما اگر آن موسسه از اموال عمومي«ولو غيردولتي» باشد قوانين خاص خود را دارد و نمي‌توان براي شهردار وقت تبليغ نمود!!
در هر دو صورت نيز اين امر غيرقانوني است چون هنوز زمان تبليغات كانديداهاي رياست جمهوري نرسيده است و اگر موسسه مزبور متعلق به اموال عمومي مي‌باشد چرا عليه دولت وقت مقاله مي‌نويسد و حداقل چرا نظر موافق و مخالف را درج نمي‌نمايد؟
-هر گاه و به هر دليل قاليباف در انتخابات پيش رو به ميدان انتخاباتي قدم نگذاشت يا آن طور كه بعضي ادعا نموده‌اند صلاحيت وي مورد تاييد قرار نگرفت مسئول اين همه هزينه و ديگر ابعاد مترتب در اين قضيه كيست؟
- آحاد مردم ايران در برابر قانون مساوي هستند بنابراين آيا مي‌توان زودتر از موعد مقرر براي كسي به عنوان كانديداي رياست جمهوري تبليغ كرد؟
-همه كانديداهايي كه زود هنگام بدون اخذ مرخصي از موسسه دولتي كه در آن كار مي‌كنند و يا با استفاده از امكانات دولتي و بيت‌المال و يا بودجه شهرداري به اين شهر و آن شهر مي‌روند و نه تنها به نفع خود تبليغ مي‌نمايند بلكه با كمال تاسف عليه ديگران نيز سخنراني انتخاباتي مي‌نمايند و در نهايت از عملكرد دولت هم شديداً انتقاد مي‌كنند آيا عملكرد آنها مصداق تخلف انتخاباتي نيست؟
- آن گونه كه «تهران امروز» مي‌نويسد استفاده انتخاباتي از امكانات دولتي به هر شيوه و يا هر وجهي ممنوع است. در اين صورت آيا صرف بودجه شهرداري آن هم قبل از موعد مقرر براي تبليغ كانديداها حلال و طيب و بلااشكال است!؟
 
پي نوشت ها:
1-روزنامه جمهوري- مورخ 28/1/92
2-روزنامه تهران امروز –مورخ 31/1/92
3-همان