زمان : 19 Farvardin 1392 - 10:34
شناسه : 67364
بازدید : 5037
مروري بر مهمترين مباحث و وقايع انتخابات مروري بر مهمترين مباحث و وقايع انتخابات

 

 
 
يكشنبه 18/01/92

 

 

 

              چهره ها و گفته ها:

 

گرچه در تعطیلات نوروزی فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداها و تشکل‌های سیاسی در سکوت رسانه‌ها چندان به چشم نیامد، اما با پایان یافتن تعطیلات؛ کلید واژه «انتخابات ریاست جمهوری» باز هم در صدر اخبار قرار گرفت. توضیحات عضوائتلاف بزرگ اصولگرایان از قرار انتخاباتی این ائتلاف با ائتلاف سه گانه، انتقادات از شعار زنده باد بهار، سرمایه گذاری احمدی نژاد بر روی مشایی، مشخص شدن کاندیدای جبهه پایداری و تاکید بر حضور اصلاح طلبان در انتخابات و ... از مهمترین خبرهای انتخاباتی است.

 

اصولگرایان سنتی:

 


حبیب‌الله عسگراولادی/ دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری:: عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درباره اظهارات برخی رسانه‌ها مبنی بر ملاقات وی با قالیباف، اذعان کرد: بر خلاف آنچه که برخی رسانه‌ها غیر واقعی نوشته‌اند، با ولایتی ملاقات کردم اما تاکنون با قالیباف ملاقات نکردم.(فارس)

 


حمیدرضا فولادگر/نماینده مردم اصفهان: گرچه برخی گفته‌اند که دولت فعلی برای حضور در انتخابات برنامه خاصی ندارد اما ظواهر امر نشان می‌دهد دولت نیز به شکل قوی در حال برنامه‌ریزی برای شرکت در انتخابات است. وی با اشاره به حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات گفت: این گروه در سه طیف جبهه مردمی اصلاحات، کارگزاران و طرفداران آقای خاتمی فعالیت دارند. وی افزود: طیف دولت در درجه نخست با محوریت مشایی جلو می‌آیند تا اگر تایید نشد مانند گروه قبل از مظلومیت وی امکانات پول و قدرت دولت استفاده کرده کاندیدایی که یکی از وزرای هماهنگ با احمدی‌نژاد و در سایه است را معرفی کنند. در این گروه افرادی مانند حاجی‌بابایی و نیکزاد جای دارند، در این میان به نظر می‌رسد نیکزاد با راه‌اندازی سایت نیک‌نیوز می‌خواهد اعلام حضور کند اما در معذوریت با احمدی‌نژاد و مشایی مانده است.(فارس)

 


سیدرمضان شجاعی‌کیاسری/ سخنگوی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت: در پاسخ به این سؤال که آیا فراکسیون در انتخابات آینده به طور منسجم از یک کاندید حمایت می‌کند، افزود: اگر به نتیجه برسیم روی یک نفر اجماع می‌کنیم و اگر به نتیجه نرسیم آزاد می‌گذاریم تا هر کس کار خودش را انجام دهد. شجاعی‌کیاسری با بیان اینکه مجمع عمومی در نهایت در این رابطه تصمیم گیری می‌کند، ادامه داد: جلسات فراکسیون با کاندیداهای انتخابات در سال جدید برگزار می‌شود و تک تک کاندیداها در مجمع عمومی برنامه‌هایشان را ارائه می‌دهند.(فارس)

 

 احمد کریمی اصفهانی/ عضو شورای مرکزی جبهه پیروان: درباره آخرین وضعیت نامزدهای جبهه متبوعش اظهار داشت: درحال حاضر کاندیداهای جبهه مشغول فعالیت هستند و جبهه پیروان نیز از قبل برنامه‌ریزی‌های انتخاباتی خود را انجام داده است. کریمی اصفهانی ادامه داد: بجز باهنر، متکی و آل‌اسحاق، ابوترابی و پورمحمدی به عنوان دو روحانی به ائتلاف جبهه پیروان پیوستند و به صورت ائتلاف اکثریت، کارها را شروع کرده‌اند از این رو آنها با سازوکار خاصی پیش می‌روند و همه تابع یک نظر مشترک خواهند بود. وی ضمن اشاره به جلسات مشترک کاندیداهای جبهه پیروان و تشکیل ستاد ائتلاف اکثریت اصولگرایان افزود: این 5 نفر برنامه‌هایی دارند که به زودی اعلام می‌شود. (فارس)

 

 منوچهر متکي/ عضو ائتلاف اکثريت اصولگرايان: 8 بند از برنامه‌هاي خود براي حوزه آموزش و پرورش را تشريح کرد: 1) ايمن سازي محيط هاي آموزشي براي جلوگيري از حوادثي مانند آنچه در شين آباد رخ داد. 2) کاربرد سازي متون درسي براي زندگي فردي و اجتماعي. 3) فراگيري زبان خارجي و علوم رايانه اي. 4) آموزش اصولي، اخلاقي و هدفمند مسائل بلوغ به افرادي که به سن بلوغ رسيده اند. 5) متوازن کردن دخل وخرج در زندگي و معيشت معلمان و حل واقعي مشکل مسکن آنها. 6) حل صد در صدي مشکل معلمان حق التدريسي در حال حاضر و ساماندهي تامين نيروهاي آموزشي مورد نياز . 7) اگر کسي مي‌خواهد براي آموزش فرزندش هزينه بيشتري کند، مي تواند او را در مدارس غير دولتي ثبت نام کند و از اين حق برخوردار باشد (که اتفاقاً گسترش حساب شده اين مدارس با هدف مشارکت هر چه بيشتر مردم و بخش خصوصي در آموزش و پرورش بسيار پسنديده است.) اما کسي که فرزندش را در مدرسه دولتي ثبت نام مي کند، بداند که طبق اصل 30 قانون اساسي، هيچ کس حق ندارد از او حتي يک ريال طلب کند. 8) اصل 15 قانون اساسي، تصريح کرده است که تدريس ادبيات و زبان هاي محلي و قومي در مدارس، در کنار زبان ‌فارسي آزاد است‌.. احياي اين اصل در کنار آموزش فرهنگ، تاريخ و ادبيات اقوام ايراني که در کنار هم منظومه تمدني ايران را تشکيل مي دهند بايد از برنامه هاي عملياتي دولت آينده باشد (آریا)

 


حسن غفوری فرد/ عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری: مشایی و احمدی‌نژاد منظور از طرح شعار «زنده باد بهار» را امام زمان (عج) عنوان کرده‌اند که با این اوصاف باید گفت احتمالا احمدی‌نژاد نظرش بر این است که مشایی نایب امام زمان است. رئیس جمهور گفت منظور من از بهار "امام زمان (عج)" است اگر هم این مساله صحت داشته باشد باید در مورد امام زمان (عج) از عناوینی که در تاریخ چند صد ساله شیعه است، استفاده کرد. بسیاری از مراجع نیز نسبت به این مساله عکس العمل شدیدی نشان داده‌اند.(خبرآنلاین)

 


غلامرضا مصباحی مقدم/ عضو جامعه روحانیت مبارز:به نظر بنده اصولگرایان حداکثر با دو کاندیدا وارد عرصه رقابت انتخاباتی می‌شوند. رقابت انتخاباتی آینده بین اصولگرایان، اصلاح‌طلبان و کاندیدایی از اطرافیان رئیس جمهور است. هیچ کس مانع حضور اصلاح‌طلبان در عرصه‌ انتخابات نیست البته افرادی که سابقه خوبی دارند و از لحاظ دیدگاه معتدل هستند و کسانی که در فتنه 88 با فتنه‌گران همراهی نکردند و از فتنه‌گران فاصله گرفته‌اند می‌توانند در انتخابات کاندیدا شوند.(خبرآنلاین)

 


مصطفی پورمحمدی/ عضو جامعه روحانیت مبارز:در جلسات "ائتلاف اکثریت اصولگرایان" با "ائتلاف 3نفره" قرارهایی با هم داشتیم و مقرر کردیم هر کدام از این گروه‌ها یک خروجی داشته باشد.(خبرآنلاین)

 

اصولگرای سوم تیری:

 


حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی/ نماینده مردم تهران: کاندیداهای انتخابات آینده باید ملاحظه همه چیز را در رقابت انتخاباتی کنند. وی افزود: این انتخابات هم مانند انتخابات زمان آقای هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد می گذرد و همانطوری که در آن زمان مردم به یک نفر رای دادند باز هم این اتفاق می افتد.

 


حجت‌الاسلام سیدمحمود نبویان/ عضو پایداری: شورای نگهبان نمی‌تواند اجازه دهد یک منحرف با فکر فاسد مجری نظام اسلامی باشد. نبویان با تاکید بر اینکه لازمه ورود به مباحث تخصصی، داشتن تخصص است به مشائی توصیه می‌کند که در صورت علاقه به مباحث تخصصی اسلام، از ابتدا نسبت به کسب علوم فقهی، علوم قرآنی و علوم کلام، مبادرت و بعد از تلمذ در محضر اساتید حوزه علمیه ، اظهار نظر کند و در غیر این صورت از هر گونه نظر درباره مباحث تخصصی اسلام صرف نظر کند.

 


حجت‌الاسلام حسین جلالی/عضو پایداری:کاندیدای اصلح در جبهه پایداری مشخص شده است اما وی از پذیرش این مسئله استنکاف می‌کند. در صورتی که کاندیدای ما احساس تکلیف کند و اصلح بودنش را بپذیرد این خبر توسط دبیر کل جبهه اعلام خواهد شد.(خبرآنلاین)

 


اسفندیار رحیم مشایی/ رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد:انتخاباتی که ما در پیش داریم قطعاً اگر در حد حماسه به آن نگاه کنیم بسیار راهگشا است. من فکر می‌کنم که تمام کسانی که طمع دارند به تسلیم شدن و انفعال جامعه، طمع خود را بی‌نتیجه خواهند دید و یک انتخابات پرشکوه می‌تواند بسیاری از روزنه‌های نفوذ، فشار و امید به تسلیم کشاندن جامعه را منتفی کند. یک انتخابات در حد حماسه یعنی با اکثریت قاطع کسانی که حق رای دارند پای صندوق بیایند.(خبرآنلاین)

 

اصولگريان تحول خواه:

 

ü    مهرداد لاهوتی/ نماینده مردم لنگرود: بین گزینه‌های مطرح برای انتخابات آینده کسی که بیشتر از همه در نگاه مردم است و مردم بیشتر به آن فرد توجه دارند و خود آن فرد هم بیشتر تلاش می‌کند آقای قالیباف است. وی افزود: به اعتقاد من با فضای فعلی اگر نظرسنجی‌ هم صورت بگیرد آقای قالیباف در صدر جدول باشد. لاهوتی ادامه داد: طبق آخرین اخباری که بنده دارم آقای قالیباف خیلی جدی و با اهداف قوی برنامه‌های انتخاباتی خودش را بدون ایجاد تنش دنبال می‌کند. این نماینده مجلس گفت: ستادهای انتخاباتی شهرستانی آقای قالیباف هم فعالیتشان را انجام می‌دهند و بیش از 90 درصد از این ستادها شروع به فعالیت کرده‌اند. لاهوتی اظهار داشت: در انتخابات‌های گذشته کاندیداها برای اینکه خودشان را اثبات کنند دیگران را تضعیف می‌کردند که خوشبختانه آقای قالیباف از این روش استفاده نمی‌کند و این نکته بارز فعالیت وی است.(فارس)

اصلاح طلب سنتی:

 


حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر خرازی/ دبیرکل جبهه حزب‌الله و کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری: ضمن تکذیب اخباری مبنی بر حمایت جبهه حزب‌الله از هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: به نظر ما اینگونه اخبار و سخن‌پراکنی‌ها مربوط به جریانات خاصی است که درصدد تخریب شخصیت‌هایی همچون هاشمی رفسنجانی هستند چراکه از صحبت های وی این طور برداشت میشود که قصد نامزدی در انتخابات را ندارد. وی افزود: به فتنه‌گران و منحرفین توصیه می‌کنم که با مهره‌ای همچون هاشمی رفسنجانی بازی نکنند.(فارس)

 


صادق زیباکلام/تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب:اگر احمدی نژاد بتواند تایید صلاحیت مشایی را بگیرد و اصلاح طلبان و هاشمی هم در انتخابات نباشند، احمدی نژاد انتخابات را می برد. اما اگر رحیم مشایی تایید صلاحیت نشود، احمدی نژاد تمام می شود.(خبرآنلاین)

 

 

 

از گوشه كنار:

 

·       روزنامه دولتی ایران در آخرین شماره خود خبر رسانه‌ها مبنی بر برپایی جشن 100 هزار نفری در ورزشگاه آزادی را تایید کرد. به نوشته سايت صراط  نيوز؛ در جلسه‌ای که اعضای جریان دولت برای برپایی این جشن برگزار کردند برخی اعضا مهم‌ترین مشکل در اجرای این جشن را چگونگی تدارک و جمع‌آوری 100 هزار نفر ذکر کردند. برخی دیگر نیز با اشاره به همزمانی 20 فروردین با ایام فاطمیه گفته‌اند برگزاری این جشن به ضرر ما خواهد بود. روزنامه دولتی ایران در خصوص برپایی این جشن نوشت: جشن تقدیر از اعضای ستاد تسهیلات سفرهای كشور با حضور مقام‌های عالی‌رتبه كشور روز 26 فروردین‌ماه جاری در استادیوم 100هزار نفری آزادی برگزار می‌شود.

 

·       به گزارش مشرق ، محمود احمدی نژاد در بازدید سرزده خود ازستاد تسهیلات سفرهای نوروزی که با همراهی مشایی رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد و موسوی رییس سازمان حج و زیارت صورت می گرفت برخورد شدیدی با محمد شریف ملک‌زاده کرد. رییس جمهور در این مراسم به ملک زاده دستور می دهد که از مشایی برای ایراد سخنرانی دعوت شود و ملک زاده هم به بهانه صرفه جویی در وقت اعلام می کند که به مدت 5 دقیقه از فرمایشات مهندس مشایی بهره مند می شویم که در همین حین احمدی نژاد وی را مورد بازخواست قرار می دهد و می گوید "بگذارید که هرچقدر دوست دارد صحبت کند، چرا برای ایشان وقت تعیین می کنید؟"

 

·       وب سايت شخصي محمدرضا عارف عضو مجمع تشخيص مصحلت نظام و از داوطلبان انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم که در روزهاي پاياني سال 91 نيز به طور رسمي آمادگي خود براي کانديداتوري در انتخابات مجلس را اعلام کرد، روز شنبه به طور رسمي راه‌اندازي شد. در وب سايت عارف مواضع شخصي و رونوشته‌هاي وي منتشر مي‌شود.

 

 

 

رسانه ها و انتخابات:

 

    کیهان: سيد محمد خاتمي اخيرا به بهانه درگذشت احمد صدر سيدجوادي وزير كشور دولت موقت كه بارها اقدام به هتاكي عليه جمهوري اسلامي كرده بود، به عنوان بزرگمرد ايران و آزادگي و شجاعت ياد كرده و ضمنا با تجليل از بازرگان نوشته بود «[او] پس از پيروزي انقلاب در كنار شخصيت والاقدر حضرت آقاي مهندس بازرگان در خدمت به جمهوري اسلامي و پاسداشت حق و حرمت بود.» اين در حالي است كه خاتمي در سال 1360 و در پي موضع گيري هاي مهندس بازرگان به نفع سازمان منافقين -با ادعاي خشونت و بي رحمي حاكميت- مقاله اعتراضي تندي منتشر كرده بود.

 

     تهران امروز: آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايران، معترضان به انتخابات رياست‌جمهوري پيشين اين كشور را «وفاداران به نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي» توصيف كرد. به نقل از سايت رسمي دفتر آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، وي در سخناني به مناسب سالگرد رفراندوم جمهوري اسلامي، گفته است: «معترضان يا منتقدان به نتايج انتخابات كه به خيابانها آمدند، اكثريتشان به جمهوري اسلامي و قانون اساسي وفادار هستند. يك گروه‌هايي هم مي‌آيند و شعارها و خواسته‌هاي ديگري دارند.» رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايران ادامه داد: «در تظاهرات سال ۸۸ هم يك عده‌اي ‌آمدند و شعارهايي دادند. اما اكثريت اعتراض‌كنندگان به نتيجه انتخابات رياست‌جمهوري سال ۸۸، نظام جمهوري اسلامي را مي‌خواهند و اعتراضات آنان جنبه اصلاحي دارد و با اصل مخالفتي ندارند.»

 

      احمد شيرزاد نماينده مجلس ششم و از چهره هاي اصلاح طلب يادداشتي را در واکنش به مصاحبه علي عسگري با خبرگزاري آريا در روزنامه آرمان نوشته است: حجت‌الاسلام علي عسگري، مشاور و رابط پارلماني مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام درخصوص مواضع آيت‌ا...‌هاشمي‌رفسنجاني در انتخابات پيش رو اين‌گونه ارزيابي کرده که «آقاي ‌هاشمي در صدد خلق يک‌ هاشمي جديد است» و ادامه داده که «دکتر حسن روحاني مي‌تواند در نقش ‌هاشمي جديد براي برون‌رفتن از وضع موجود و گرايش در عرصه‌هاي جهاني و بين‌المللي ايفاي نقش کند». در يک نگاه گذرا و ارزيابي کلي شايد اين‌گونه به نظر برسد که شباهت‏هايي در برنامه‌ها و منش و روش سياسي آقاي روحاني با آيت‌ا...‌ هاشمي وجود داشته باشد اما اينکه بخواهيم او را «هاشمي دوم» بدانيم نکته‏اي است که نياز به تدقيق و ارزيابي عميق‏تر دارد... حسن روحاني به دنبال آن است تا خود را معدل دو جناح معرفي کند. حال آنکه اين وضعيت چندان تشابهي با وضعيت آيت‌ا...‌ هاشمي ندارد، آقاي‌ هاشمي در سال‌هاي اخير بيش از آن که مورد قبول و نزديک به اصولگرايان باشد در ميان اصلاح‌طلبان مقبوليت داشته و در ماه‌هاي اخير قسمت اعظم هواداران کانديداتوري وي نيز از همين جناح بودند. اين اولين وجه تمايز اين دو شخصيت است که در تحليلي عميق‏تر روي تئوري‌ هاشمي دوم با مرکزيت حسن روحاني خط بطلان مي‏کشد. مهم‌تر اما مساله تضادهايي است که به احتمال قريب به يقين درصورت انتخاب حسن روحاني به عنوان رئيس‌جمهور يازدهم در عمل سياسي او با نظر آيت‌ا...‌ هاشمي به وجود خواهد آمد. هيچ دو شخصيت سياسي وجود ندارند که نظر و عملي منطبق و همانند يکديگر داشته باشند.