زمان : 29 Esfand 1391 - 00:44
شناسه : 66944
بازدید : 3816
چهار شنبه سوزی چهار شنبه سوزی

در روزهای پایانی سال به سر می بریم وشور ونشاط فرارسیدن بهار طبیعت وعید نوروز جامعه را فرا گرفته است اما پیش در امد همه ی عیدها برگزاری مراسم چهار شنبه سوری است چهار شنبه سوری دغدغه ای همیشگی  برای مسئولین ومردم ،از یک طرف اصرار برای برگزاری ان در طی سالهای متمادی واز طرف دیگر بوجود امدن صدها اتفاق تلخ ومصیبت زا واین دور باطل سالهاست که تکرار می شود .
نمی دانم نظر شما در مورد چهار شنبه سوری چیست ؟اما من ان را همانند مراسم شب یلدا ،عید نوروز وسیزده بدر می دانم  .واین را هم می دانم که هر سال علیرغم مخالفت های اشکار وپنهان تعداد زیادی از جوانان ایرانی به درست یا غلط مترصد فرا رسیدن چهار شنبه اخر سال هستند .این جوانان نه به حواشی وخرافات مراسم چهار شنبه سوری کاری دارند ونه اعتقادی به اتش پرستی  ، کما اینکه خود هموطنان زردتشتی هم اتش پرست نیستند .اتفاقا این جوانا ن همان جوانانی هستند که در طول سال به شایستگی در مراسم عزاداری مذهبی شرکت می کنند . ومورد تحسین همه ی ما هستند
اما براستی راز برگزاری وتداوم مراسم چهار شنبه سوری چیست ؟ وچرا علیرغم همه ی مخالفت ها ومخاطرات باز هر سال مراسم چهار شنبه سوری برگزار می شود به نظر می رسد جواب این پرسش کمبود شادی اجتماعی می باشد . مردم ما به شدت نیاز مند شادی اجتماعی هستند .ما ایرانیها وبه خصوص یزدیها به شدت نیاز مند شادی اجتماعی هستیم به روایت امار شهر یزد از نظر رتبه شادترین شهرهای ایران رده اخر را به خود اختصاص داده است !!!!
قبل از خواندن ادامه مطلب ، ابتدا  بگویم بنده در طول ماه محرم جزو کسانی هستم که به این مراسم عشق می ورزم وانرا مایه افتخار یزد می دانم اما بیایید نگاهی به اطراف خود بیاندازیم ما یزدیها الحق که حسینیه ایران محسوب می شویم 2ماه محرم وصفر  به انضمام ایام فاطمیه ،ماه مبارک رمضان وشهادت ائمه را به درستی واخلاص به عبادت وعزاداری می پردازیم  واز همین روست که یزد را به درستی دارالعباده می شناسند وما با افتخار در همه جای کشور خود را یزدی معرفی می کنیم وهمه نیز با دیده تحسین به ما می نگرند ومی گویند این یزدیها عجب ادم ها ی خوبی هستند وامار طلاق انها از همه جا کمتر است که حتما همه ی انها از برکات همین عزاداریها وعبادات است .
اما به واقع روی دیگر سکه چیست؟ایا جوانا ن ونوجوانا ن ما نیاز به شادی ندارند ایا نباید تعادل در همه ی ارکان زندگی حفظ شود ایا در دین ما شادی تعریف نشده است  داشتن شادی اجتماعی وشور ونشاط وانرژی وسر زندگی از لازمه ها ونشانه های یک جامعه پویا وسالم است
ایا ما راهی برای تخلیه انرژی جوانان ونوجوانان خود پیدا کرده ایم  ویا برنامه مدونی برای نشاط وشادابی جوانان خود داشته ایم تا انان به اندک بهانه ای سعی ننمایند تمامی انرژی محبوس شده خود را یکباره  وبه هر نحو ممکن تخلیه نمایند ایا بهتر نیست چهار شنبه سوری را  پیش در امد نوروز وهم مانند سیزده بدر محسوب کنیم ودر پی مدیریت صحیح ان براییم . وباور کنیم مردم هیچ اعتقادی به اتش پرستی نداشته و ان را تنها فرصتی برای شادی می دانند .
باور کنیم ما ایرانیها مانند تمام مردم دنیا به شاد ی نیاز داریم جوانا ن ما نیاز دارند درطول سال چندین برنامه شاد داشته باشند  ما می توانیم ضمن حفظ ارزش ها در هر فصل بسته به موقعیت جغرافیایی خود جشنی داشته باشیم مثل مراسم گلاب گیری که در  کاشان صورت می گیرد  ما می توانیم جشنواره انار را در یزد ،انگور را در خاتم ،خرما را در بافق وپسته را در اردکان ومهریز داشته باشیم . وقتی ما هیچ کدام از این جشن ها رانداریم معلوم است که همه ی انرژی جوان ما در چهارشنبه سوری خود را نشان می دهد  وما هنوز در پی علت ان هستیم
بگذاریم انرژی وشور ونشاط وجوانی ،عزیزان ما در این جشنواره ها تخلیه شود .باور کنیم هزینه ان برای کشور بسیار کمتر از سایر موارد است این نکته را انان که مسایل اجتماعی  وسیاسی را با هم رصد می کنند بهتر درک می کنند .
دکتر احمد ابویی