يك كارشناس تغذيه توصيه كرد: از آنجا که گوشت کباب به خصوص گوشت گوسفند دارای چربی زیادی است، بهتر است همراه با سماق و لیموترش مصرف شود تا اسید اوریک خون بالا نرود و فرد به دنبال آن دچار بیماریهایی مانند نقرس نشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، ناهيد برخورداري كارشناس تغذيه در اين خصوص اظهارداشت: امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که مواد موجود در سماق خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارد.
وي ادامه داد: از آنجا که گوشت مورد استفاده برای کباب چرب است، سماق موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن میشود.
برخورداري تصريح كرد: همچنین سماق آلودگی موجود درپوست را ازبین میبرد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگرالتهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش باشد تاحدودی موجب بهبود آنها میشود و محافظ خوبی برای کبد است.
وي خاطرنشان گرد: علت افزودن سماق به کباب این است که خوردن گوشت کباب شده باعت تولید آنزیمهایی در بدن میشود که مضر هستند، سماق میتواند اثر این آنزیمها را خنثی کند.
اين كارشناس تغذيه عنوان كرد: اضافه کردن مواد غذایی ترش مانند سماق و لیموترش به این دلیل بوده است که ترشی این مواد که به دلیل ویتامین c موجودرآنهاست از فرایند تبدیل اوره موجود در گوشت کباب به اسید اوریک در داخل بدن انسان جلوگیری میکند.
برخورداري همچنين متذكرشد: از آنجا که گوشت کباب به خصوص گوشت گوسفند دارای چربی زیادی است، بهتر است همراه با سماق و لیموترش مصرف شود تا اسید اوریک خون بالا نرود و فرد به دنبال آن دچار بیماریهایی مانند نقرس نشود.