زمان : 08 Esfand 1391 - 22:31
شناسه : 66074
بازدید : 9115
جمعی ازاهالی بخش نیر در مقابل استانداری یزد اتراق نمودند جمعی ازاهالی بخش نیر در مقابل استانداری یزد اتراق نمودند جمعی از مردان و زنان بخش نیر با تجهیزات کامل از جمله چادر مسافرتی و زیر انداز در مقابل در ورودی استانداری یزد اتراق نموده اند .

خبرنگار یزد فردا === مسعود میرجلیلی === جمعی از مردان و زنان  بخش نیر با تجهیزات کامل از جمله چادر مسافرتی و  زیر انداز  در مقابل در ورودی استانداری یزد اتراق نموده اند . در این تجمع عکس های شهدای  نیر نصب شده و مردم متحصن نیز اعلام کرده اند تا دریافت پاسخ قطعی از مسئولان یزد ، محل را ترک نخواهند نمود  .

گفتنی است با توجه به اینکه شهر یزد امشب هوای نسبتا سردی را آغاز نموده لذا مردم  تجمع  کننده  برای گرم نمودن خود با روشن کردن آتش در مقابل استانداری یزد اتراق نموده اند.

امروز صبح نیز دشتی معاون سیاسی استاندار یزد که  تقوایی مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری  و حسینی مدیر کل امنیتی استانداری وی را همراهی می کردند در جمع تجمع کنندگان قول حل مشکل و اجرا شدن مصوبه را داد که به نظر می رسد با توجه به عدم  پایان این تجمع ، مردم از توضیحات مسئولان قانع نشده اند . شایان ذکر است اهالی بخش نیر  در زمان سفر هیئت دولت به  استان یزد نیز درموقع سخنرانی احمدی نژاد خواستار شهرستان شدن بودند .

در یکی از تجمعات مردمی خبرگزاری فارس نیز گزارش زیر را انعکاس داده بود:  

بخش نير در شهرستان تفت يكي از پرقدمت‌ترين بخش‌هاي كشور به شمار مي‌رود اما با وجود قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي فراوان و جمعيت 15 هزار نفري‌ همچنان بخش باقي‌ مانده و امكانات و بودجه‌هاي يك بخش را دريافت مي‌كند.

اين در حالي‌ است كه در بسياري از استان‌هاي كشور،‌ بخش‌هاي زيادي با برخورداري كمتر از بخش نير ارتقا يافته و به شهرستان تبديل شده‌اند.مسئولان مختلف بارها طي سفر به اين بخش به مردم قول ارتقاي نير در تقسيمات كشوري به شهرستان را داده‌اند اما اين وعده با گذشت مدت زمان بسياري هنوز محقق نشده است.

مردم اين بخش نيز در اعتراض به عدم تحقق وعده‌هاي مسئولان با اجتماعي چندصد نفري در مقابل استانداري يزد خواستار پيگيري اين امر و تحقق وعده‌هاي مسئولان شدند.رئيس شوراي شهر نير در اين خصوص در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: مردم بخش نير از مدت‌ها پيش خواسته خود را با رئيس جمهور كشورمان در سفر نخست به استان يزد و شهرستان تفت مطرح كردند و رئيس جمهور نيز در اين خصوص به مردم قول مساعد داد.

جواد دهقان افزود: در سفر دوم نيز مردم شهرستان تفت كفن پوشان در صف نخست استقبال ‌كنندگان رئيس جمهور در مجموعه اميرچخماق حاضر شدند و ضمن خوشامد گويي به وي، ارتقاي بخش نير را دوباره خواستار شدند و او نيز در اين زمينه قول مساعد داد‌ اما مسئولان استان در اين زمينه پيگيري‌هاي لازم را انجام نداده‌اند.

وي افزود: مردم نير از 28 دي ‌ماه سال گذشته تاكنون به مدت 95 شب در مسجد جامع نير اجتماعي آرام داشتند اما هيچ‌ يك از مسئولان استان در خصوص خواسته‌هاي اين مردم هيچ سوالي نكردند.

دهقان يادآور شد: در اين مدت فقط حجت‌الاسلام يحيي‌زاده، نماينده مردم تفت و ميبد در مجلس شوراي اسلامي پاي درد دل مردم نشستند و قول پيگيري در اين زمينه را دادند كه البته نتايج آن هنوز براي مردم نير بازگو نشده است.

وي افزود: معاون سياسي ـ امنيتي استانداري يزد نيز در يكي از اجتماعات مردم نير در مسجد جامع اين بخش حاضر شد اما صحبت‌هاي وي براي مردم نويدبخش نبود.

وي با اشاره به اينكه بخش نير يكي از بخش‌هاي داراي قدمتي 70 ساله در كشور است، عنوان كرد: در نير اداره‌اي وجود ندارد و مردم براي انجام امور خود مجبورند با طي مسافتي 75 كيلومتري به مركز شهرستان تفت مراجعه كنند.

بخش نير به دليل عدم برخورداري از بودجه‌هاي مناسب به لحاظ صنعتي و وجود واحدهاي توليدي در فقر به سر مي‌برد و همه مردم آن به كشاورزي مشغول هستند كه در اين بخش توليدات بسيار خوب و متنوعي نيز دارد و يكي از قطب‌هاي كشاورزي استان محسوب مي‌شود اما به دليل كم‌آبي و خشكسالي در اين بخش، مردم نير در مضيقه قرار گرفته‌اند و براي گذران زندگي خود به مركز استان يزد، شهرهاي اطراف و پايتخت مهاجرت مي‌كنند.

به گفته برخي مسئولان اين بخش، اگر روند مهاجرت مردم براي گذران زندگي به همين نحو ادامه پيدا كند، به زودي شاهد خالي شدن نير از سكنه خواهيم بود و بخش كشاورزي استان به طور قطع با اين اتفاق دچار خلائي بزرگ خواهد شد.

موضوع مهاجرت مردم از بخش 15 هزار نفر نير در حالي مطرح مي‌شود كه در سفر دوم رئيس جمهور و هيئت دولت به استان يزد، مهم‌ترين مبحثي كه در جلسه شوراي اداري تفت با حضور وزير بهداشت مطرح شد، عوامل و علل كاهش جمعيت در شهرستان تفت بوده‌ است.

بخش 15 هزار نفري نير در شهرستان تفت با پنج دهستان به نام‌هاي بنادكوك، زردين،‌ سخويد، كاريزات و كهدوئيه در 95 كيلومتري مركز استان يزد قرار گرفته و از بخش‌هاي مهم كشاورزي اين استان به شمار مي‌رود.در اين بخش در زمينه محصولات زراعي سالانه مقدار انبوهي گندم و جو و در زمينه باغداري به ميزان قابل توجهي بادام، گردو، پسته و انواع ميوه‌ها توليد مي‌شود.