رحمان کلی برادر محمد علی کلی مشت زن سنگینوزن افسانهای فاش کرد که بیماری محمدعلی را از پا درآورده به طوری که قادر به صحبت کردن یا شناختن کسی نیست. رحمان از پزشکان نقل کرده است که مشخص نیست محمدعلی چند روز یا چند ماه دوام بیاورد ولی بعید است که تابستان امسال را ببیند. او همچنین همسر محمدعلی را متهم کرده است که در یک نزاع شدید خانوادگی موجب تشدید بیماری وی شده است .
محمد علی کلی مشت زن سنگینوزن افسانهای جهان بخاطر مسلمان شدنش محبوبیت زیادی بین مسلمانان جهان دارد ، آنهایی که سن بیشتری دارند و مسابقات وی را دنبال می کردند با علاقه خاصی رقابتهای محمد علی را تماشا می کردند .
به گزارش «تابناک»، رحمان کلی برادر محمد علی به شدت از حاد شدن بیماری برادرش ناراحت است در مصاحبهای با گریه گفت ترجیح میدهد برادرش همین الان از دنیا برود تا بتواند از این زجری که میکشد رهایی یابد: «برادرم نمیتواند صحبت کند، او من را هم نمیشناسد. شرایط بسیار بدی دارد. او خیلی مریض است. شاید یک ماه دیگر زنده باشد، شاید یک روز. نمیدانم که آیا تا تابستان آینده با ما خواهد بود یا نه. حالا دیگر همهچیز دست خداست. امیدواریم او مرگی راحت و با آرامش داشته باشد.
وی پیش از اینکه حالش اینقدر بد شود به من گفت که درد زیادی ندارد. او دست مرا گرفت و در گوشم گفت: رحمان، من به هر چیزی که میخواستم برسم، رسیدم. برای من گریه نکن، من درد و حسرتی ندارم. در حال حاضر رفتن از این دنیا بهترین اتفاق برای اوست. هرچه بیشتر در این شرایط زنده بماند، بیشتر زجر و بدبختی خواهد کشید. او به بهشت میرود، شکی در این وجود ندارد. اگر همین فردا تشییعجنازهاش باشد همه دولتمردان از سراسر دنیا به احترام او بهپا میخیزند. من بیشتر از هرکس عاشق برادرم هستم. در میان همه آدمهای مشهور دنیا او بهترین است. همه محمدعلی را میشناسند، کوچک و بزرگ او را دوست دارند. گریه میکنم چون دیدن این وضعیت او مرا آزار میدهد و قلبم را میشکند. امیدوارم باز هم سرحال ببینمش، اما این فقط یک رؤیاست.
محمد علی (۱۷ ژانویه ۱۹۴۲، لویی ویل، کنتاکی، ایالات متحده) با نام قبلی کَسیوس مارسلوس کلی و نیز مشهور به محمدعلی کلی، یکی از مشهورترین بوکسورهای سنگین وزن جهان است. او پس از گرویدن به اسلام در فعالیتهای سیاسی نیز نقش داشت و به همین دلیل بیش از سایر قهرمانان ورزشی در جهان مطرح شد. وی همچنین در قرن بیستم عنوان یکی از بزرگترین قهرمانان ورزشی را نیز از آن خود کرد.
کلی،چگونه محمد علی شد ؟
در بین این دو مسابقه، کاسیوس به دلایل دیگری نیز مطرح و معروف شد. او دین مقدس اسلام را پذیرفت و نام خود را به محمد علی تغییر داد. اگرچه این مساله فقط از سوی عده اندکی پذیرفته شد که او را محمد علی کلی بنامند. سالهای ۱۹۶۶ و ۱۹۶۷ برای وی سالهای پر مشغلهای بودند. چرا که او مجبور شد هفت بار از عنوان قهرمانی اش دفاع کند. هیچیک از قهرمانان سابق دنیا در طول یکسال این کار را در چنین دفعاتی انجام ندادهاند.
در ماه مارس ۱۹۶۶ در برابر یکی از سرسختترین حریفانش که یک بوکسور کانادایی به نام گئورگ چاوالو (Georg Chuvalo) بود در یکی از نفسگیرترین مبارزات به پیروزی رسید. چاوالو پیش از این در رده حرفهای خود هرگز شکست نخورده بود.
پس از این مسابقه او به انگلیس رفت تا با قهرمانهای انگلیسی: براین لاندن (Brain London) و هنری کوپر (Henry Cooper) که او را در یک بازی دوستانه در سال ۱۹۶۳ شکست داده بودند، دست و پنجه نرم کند. او هر دوی اینها را ناک اوت کرد و به آلمان رفت تا برابر کارل میلدنبرگر (Karl Mildenberger) اولین آلمانی که برای عنوان ماکس اشملینگ (Max Schmeling) میجنگید، به روی رینگ رود.
این مسابقه به اعتراف خودش بسیار سخت و دشوار بود، اما در راند دوازدهم بالاخره میلدنبرگ را ناک اوت کرد. در نوامبر ۱۹۶۶ او باز به ایالات متحده برگشت تا "ویلیامز" (Williams) را در هوستون شکست دهد! ویلیامز از آن دسته بوکسورهایی بود که ید طولایی در ناک اوت کردن حریف داشت، اما محمد علی به آسانی در راند سوم او را شکست داد.
در سال ۱۹۶۶ بود که وی به از حضور در ارتش آمریکا برای جنگ ویتنام سر باز زد و اعلام کرد که هرگز به روی همنوعان ویتنامی خود آتش نمیگشاید، که همین مساله مدتها سر زبانها بود و پس از آن حتی از حضور در رقابتهای بوکس به مدت ۵ سال محروم شد و گواهینامه بوکسش نیز به حالت تعلیق در آمد، البته مدتی بعد این محکومیت به ۳ سال کاهش پیدا کرد.
در سال ۱۹۷۰ پس از سپری کردن دوران محرومیت خود بار دیگر جواز بوکس خود را دریافت کرد، اما به علت وقفهای چند ساله در ورزش حرفهای عنوان قهرمانی سال ۱۹۷۱ رادر مبارزهای با جو فریزر (Joe Frazer) در مادیسون اسکوار گاردن (Madison Square Garden) از دست داد.
اعلام بازنشستگی
در ۲۷ ژوئن ۱۹۷۹ محمد علی اعلام بازنشستگی کرد و با دنیای پر هیجان رینگ و بوکس خداحافظی نمود. اگرچه در طی دو سال پس از آن مسابقاتی هم انجام داد ولی در آخرین مسابقه خود برابر ترور بربیک (Trevor Bebick) که ۱۲ سال از او جوانتر بود شکست خورد و پس از این شکست در سال ۱۹۸۱ با رکورد ۵۶ پیروزی، ۳۷ ناک اوت و ۵ شکست به طور کامل از بوکس کناره گیری کرد.
محمد عل کلی همیشه فاصلهاش با حریف نسبت به سایرین بیشتر بود و ضرباتش به سر از هر بوکسور دیگری بیشتر بود. اگرچه شاید این مساله در طول یک مسابقه ریسک بیشتری داشته باشد اما ضربات سنگین به اعضای بدن برای ناک اوت کردن حریف از روی رینگ موثرتر است و کلی معتقد بود نمیخواهد با فریب دادن دیگران قهرمان شود.