یزدفردا :کاظم جلالی، در این باره گفت:استیضاح وزیر کار امری عادی بود و حتی به شکل فراکسیونی اتخاذ نشده بود و ما نیز در فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نکرده بودیم.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود:تصور بنده در آغاز ورود به مجلس این بود که استیضاح رأی نمی آورد و وزیر در جای خود باید باقی بماند و به نظر می رسد که خیلی عادی می شد جلسه استیضاح را برگزار کرد و بدون گروکشی و بدون وارد شدن به مسائلی که طرح آنها ضرورت داشت، می شد استیضاح را مدیریت و به اتمام رساند.
جلالی با اشاره به این که مجلس هیچ قصدی برای ایجاد تنش در مسئله استیضاح نداشت، گفت:ضمن اینکه هفته قبل از استیضاح نیز تعاملاتی برای اینکه استیضاح مورد اختلاف واقع نشود، مطرح شده بود.
وی ادامه داد: در زمانی که استیضاح اعلام وصول شد، من و دکتر لاریجانی در مأموریت سودان بودیم و من در آنجا از دکتر لاریجانی شنیدم که گفتند ای کاش استیضاح اعلام وصول نمی شد و به تأخیر می افتاد و نظر دکتر لاریجانی روی بحث استیضاح نبود و مطلبی در خصوص آن به کسی نگفتند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم چنین تصریح کرد: از صبح روز جلسه استیضاح زمزمه ای در مجلس بود که قرار است امروز فیلمی در صحن پخش شود و این مسئله جو استیضاح را از محیط قانونی و اخلاقی خود خارج کرد.
وی افزود:ما استیضاح های زیادی دیده بودیم و در عمده آنها جریان استیضاح در چهارچوب قانون بود.
جلالی در خصوص فضای روز یکشنبه مجلس تصریح کرد:از ابتدای اینکه مسئله نوار مطرح شد این سؤال در خانه ملت به وجود آمد که نوار چیست و چه لزومی برای طرح آن است، کسی در این باب از متهم و مجرمی دفاع نمی کند.
وی ادامه داد: ما فکر می کنیم اگر کسی از برادران رئیس مجلس و یا خانواده ایشان تخلفی را مرتکب شدند دستگاه قضایی باید آن را پیگیری کند و افراد متخلف نیز مورد عقاب باشند اما مسئله این است که اگر کسی تخلفی کرد باید از مجرای قانونی مورد پیگیری باشد.
جلالی هم چنین تصریح کرد:کسی دعوت شده و میهمان است، میزبان از وی فیلمبرداری کرده و آن فیلم را سند گروکشی می گذارد و نمونه گروکشی نیز این بود که صبح روز استیضاح معاون رئیس جمهور با دکترلاریجانی دیدار کرده و مطرح کردند که اگر استیضاح را جمع نکنید، نوار را علنی می کنیم.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:من فکر می کنم نکته ای که همه از آن غافل مانده اند، این است که آیا این رویه در نظام جمهوری اسلامی ایران کار درستی است یا خیر؟ اگر برادر دکتر لاریجانی خطا کرد، پس چرا اگر استیضاح حل شود باید از خطای وی گذشت؟ چه استیضاح انجام بشود یا خیر، اگر خطایی کرده است مجرم است و حتی باید مورد عقاب باشد پس چرا اگر استیضاح جمع بشود، می خواهند نوار را مخفی کنند؟ این مسئله جلوه مسلم گروکشی است.
وی ادامه داد: از نگاه من توجه به این نکات غفلت شده است و در این جریان باید از رئیس مجلس تقدیر شود که به جای اینکه دست و پای خود را گم کند و به جای اینکه به حیثیت خود و خانواده اش بیاندیشد، به حیثیت نظام و اقتدار مجلس شورای اسلامی می اندیشد و می گوید هر چه دارید، رو کنید!
جلالی تصریح کرد:چرا جامعه ما از این نکته اخلاقی غفلت می کند؟ و از این نکته غیر اخلاقی نیز غفلت می شود که آیا گروکشی کردن از دیگران فیلم گرفتن کار درستی است؟
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از این که این روزها مد شده است که همه را محکوم کنیم، تصریح کرد:شخصی به مجلس آمده و فیلمی را از برادر رئیس مجلس پخش کرده و این پیام را دارد که بگوید پشت پرده استیضاح این است که ما به برادر رئیس مجلس آوانس نداده ایم لذا در حال استیضاح ما هستند.
وی افزود:آیا اگر در این صورت کسی پاسخ دهد، پاسخ دهنده محکوم است یا کسی که از ابتدای مسئله شروع کننده بود البته اصل بر این است که دعوا نکنیم اما به راستی اگر یک نفر در خیابان گلوی شخص دیگری را بگیرد و فشار دهد، اصل بر این است که آخ هم گفته نشود؟
جلالی هم چنین تاکید کرد: آقایلاریجانی بسیار متین پاسخ دادند و در پاسخ هیچگونه عصبانیت و توهینی نیست و تنها در خصوص اصول مطرح شده توسط رئیس جمهور پاسخ دادند وپاسخ های وی حقوقی بود و تنها به این که رئیس جمهور حرف هایی خلاف شئونات جمهوری اسلامی ایران زدند اعتراض کردند.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این که افرادی برای پرستیژ سیاسی حرف هایی بزنند که هر دو طرف را محکوم کنند درست نیست ضمن اینکه رئیس جمهور مطرح کردند ما به بن بست رسیده ایم رئیس مجلس استدلال کردند که در کشوری که ولایت فقیه است بن بست نیست این دفاع از ولایت، رهبری، قانون است.