خبرگزاری فارس: بر اساس رأی امروز نمایندگان مجلس، شیخالاسلامی نمیتواند به فعالیت خود در ساختمان وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در خیابان "آزادی" ادامه دهد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت 8:10 صبح امروز زنگ آغاز جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد.
به گفته لاریجانی در آغاز جلسه امروز 218 نماینده در مجلس حضور داشتند.
بهارستان نشینان بعد از استماع آیات کلام الله مجید و ترجمه آیات، فیلم کوتاهی به مناسبت دهه فجر دیدند و پس از آن بررسی استیضاح شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را در دستور کار خود قرار دادند.
طرح استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه احتماعی 4 بهمن ماه با 18 امضا و در 7 بند از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.
* مخالفت اصولگرایان با استیضاح
علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس و عضو هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به نشست صبح امروز هیئت رئیسه فراکسیون متبوعش گفت که هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان بحث استیضاح وزیر کار را موردبررسی قرار داد.
وی تصریح کرد: هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان استیضاح وزیر کار را در شرایط کنونی مغایر با منافع ملی و مصالح کلی دانست و با این اقدام مخالفت کرد.
* ورود رئیس جمهور به خانه ملت
محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان دقایقی بعد از آغاز جلسه علنی مجلس برای دفاع از شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی وارد صحن خانه ملت شد.
تعدادی از وزرای کابینه از جمله رحیمی معاون اول، خلیلیان و دانشجو وزرای کشاورزی، علوم و فروزنده و میرتاج الدینی معاونان رئیس جمهور نیز به همراه احمدی نژاد وارد صحن علنی مجلس شدند.
حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، روح الله حسینیان و ایرج ندیمی و تعداد دیگری از نمایندگان به استقبال احمدینژاد رفتند.
* لاریجانی: صهیونیستها به سرنوشت شاه متصل میشوند
رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس با تبریک فرا رسیدن ایام الله دهه فجر گفت: با ورود شکوهمند رهبر عظیمالشان انقلاب حضرت امام خمینی (ره) به میهن اسلامی، نهضت اسلامی جان تازهای گرفت و همه شگردها و مکر و حیله استکبار و رژیم سلطنتی یکی پس از دیگری زدوده شد و تحولات آنقدر سریع رخ داد که همه قدرتهای سلطهجو که به دنبال فرصتی برای کودتا و دستگیری همه رهبران مبارز بودند، مغلوب شدند.
علی لاریجانی افزود: اینجاست که نقش رهبری دینی برای حرکت مسلمانان مشاهده میشود که تودههای مردم که امام خویش را یافتند رژیمهای تا دندان مسلح را که از پشتیبانی همه جانبه استکباری هم برخوردار بودند به کنار زده و مسیر را برای تحقق عدالت مهیا کرد.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی با رهبری ارزشمند امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و امروز هم تداوم راه انقلاب در گرو راهبریهای رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله خامنهای است که انشاءالله با صلابت و سرافرازی انقلاب ملت ایران به انقلاب حضرت مهدی (عج) متصل خواهد شد.
لاریجانی با اشاره به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به کشور سوریه اظهار داشت: از ابتدای ماجراجویی در سوریه در دو سال اخیر کرارا این معنا را بیان داشتیم که بحث در اصلاحات سیاسی در سوریه یک امر است که جمهوری اسلامی همیشه از تحقق مردم سالاری در کشورهای اسلامی حمایت کرده است.اما در مسئله سوریه شاهد کینهای هستیم که آمریکا و غرب و برخی مرتجعین منطقه نسبت به مقاومت این کشور در مقابل صهیونیستها دارند و متاسفانه برخی از دول منطقهای این مسئله را درک نکردند.
وی ادامه داد: با این اقدام رژیم صهیونیستی موضوع روشن شده است که بانی این مسئلهسازیها فرصتی برای رژیم صهیونیستی ایجاد شد. حالا زمانی است که کشورهای منطقه که سلاح و امکانات برای به هم ریختن سوریه در اختیار مخالفین این کشور قرار میدهند، به خود آیند و صف خود را از دشمن صهیونیستی جدا کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی این اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم میکند و معتقد است پاسخ این فرصت طلبی را با بیداری اسلامی منطقه خواهند گرفت و بدانند جنگ 33 روزه، 22 روزه و 8 روزه غزه علامتهایی بود که این رژیم درک درستی از ناتوانی خود پیدا کند و اگر این فهم را نیابد در مقابل قدرت مسلمانان به سرنوشت رژیم سلطنتی شاه متصل میشود.
لاریجانی با تسلیت درگذشت حسن حبیبی به خانواده وی و ملت ایران اضافه کرد: حسن حبیبی انسان وارستهای بود که عمر خود را در راه انقلاب اسلامی مصروف کرد و همیشه با نیکنامی زندگی کرد و در بین رهبران انقلاب عزیز بود و خاطره آن بزرگوار در قلبها خواهد ماند.
* توصیه رهبری برای کمک دولت و مجلس به مردم
پس از سخنان رئیس مجلس، مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند طی اخطاری با استناد به اصل 186، 52 و 53 قانون اساسی، گفت: بودجه سالانه کشور میبایست 2 ماه پیش به مجلس ارائه میشد اما خبری از ارائه لایحه بودجه نیست.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس هیچ توضیحی درباره تأخیر بودجه نمیدهند، افزود: مجلس و دولت باید در قبال تأخیر بودجه پاسخگو باشند.
وی همچنین به جلسات شبانه دولت و مجلس اشاره کرد و گفت: اگر قرار است کمکی به مردم صورت بگیرد، علیالقاعده و بر اساس منطق باید از طریق قانون انجام شود. اینکه برخی افراد مصاحبه کردهاند و گفتهاند، 100 هزار، 200 هزار و 300 هزار به مردم داده خواهد چه مبنایی دارد.
نماینده مردم نهاوند همچنین به اظهارات لاریجانی درباره خبرگان مجلس اشاره کرد و افزود: اینکه رئیس مجلس از واژه خبرگان مجلس استفاده میکند، بر اساس چه مبنایی است؟ چرا که ما در عرف و قانون خبرگان مجلس نداریم.
سنایی با بیان اینکه کمک به اقشار ضعیف جامعه مناسب است و تردیدی در اهمیت آن نیست، از رئیس مجلس خواست درباره موارد مطروحه پاسخگو باشد.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر سنایی گفت: درباره بودجه 10 بار تاکنون گفته شده که باید لایحه به مجلس ارائه شود؛ مجلس نمیتواند کار دیگری بکند و یا اینکه طرح بدهد. لازم است دولت لایحه بودجه را به مجلس ارائه کند.
وی افزود: در نامههای خود به دولت گفتهایم که همراه با بودجه باید لایحه چند دوازدهم را نیز به مجلس ارائه کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به اظهارات سنایی درباره کمک مالی به اقشار ضعیف اشاره کرد و گفت: کمک به مردم توصیه مقام معظم رهبری بوده است و مشکل قانونی ندارد؛ رهبری توصیه کرده که مردم تحت فشار هستند و باید به آنها کمک شود لذا جلسات مجلس و دولت تشکیل شد تا این توصیه عملی شود.
لاریجانی تاکید کرد که مجلس و دولت درباره فاز دوم هدفمندی یارانهها هیچ توافقی نداشتهاند.
* تذکر قاضی پور درباره حدنصاب دولت بعد از رفتن شیخالاسلامی
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه طی اخطاری با استناد به اصل 188 قانون اساسی گفت: امروز بحث استیضاح وزیر کار است و اگر وزیر بیفتد دولت ساقط خواهد شد.
وی با بیان اینکه تذکر، سؤال، استیضاح و رای به عدم کفایت از اختیارات قانونی مجلس است، به تأخیر دولت در ارائه لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: 14 آبان به شما (لاریجانی) گفتم دولت لایحه بودجه را نداده است اما شما گفتید که تاریخ بلد نیستم؛ ما میدانستیم دولت 2 ماه آینده هم بودجه را به مجلس نمیداد.
قاضیپور از لاریجانی خواست تا اجازه بدهد تا برای تهیه طرح بودجه 92 اقدام کند.
* درخواست استیضاح وزیر صنعت
کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر هم طی تذکری گفت: حدود 30 روز پیش طرح استیضاح وزیر صنعت با 44 امضا تقدیم هیئت رئیسه شد اما هیئت رئیسه حتی این طرح را اعلام وصول نکرد.
وی با بیان اینکه در مشکلات اقتصادی بخش صنعت نیز دخیل است، از رئیس مجلس خواست درباره عدم اعلام وصول وزیر صنعت پاسخگو باشد.
لاریجانی در پاسخ به تذکر نماینده قائم شهر گفت: استیضاح را باید به طور رسمی بدهید تا ما آن را در دستور کار قرار دهیم. البته اینکه میگویید استیضاح را به هیئت رئیسه دادهاید را نیز از هیئت رئیسه پیگیری میکنیم.
* آغاز استیضاح با نقد انتصاب قاضی معلق
با آغاز رسیدگی به استیضاح وزیر کار، حجتالاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در سخنانی به عنوان موافق استیضاح، اظهار داشت: تعهد بدون تخصص در دانش و نیز تخصص بدون تعهد کارساز نیست؛ اصولا در منطق اسلام، منصبها و مسئولیتها امانتهایی به شمار میآیند که باید به اهلش سپرده شود و باید مسئولیتها به افرادی سپرده شوند که صلاحیتشان برای احراز آن پست، مشخص شده باشد.
وی افزود: انتصاب آقای مرتضوی به دلیل عدم دارا بودن شرایط، غیر قانونی و غیر شرعی بوده است و لازم است بدانیم در سیره نبوی و علوی، توجه به شایسته سالاری در انتصابات امری بسیار مهمی است، اما آقای وزیر کار، آیا به راستی در کشور برای مدیریت تامین اجتماعی، شایسته تر از آقای مرتضوی، فرد دیگری نبود؟!
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: مسئولیتها امانتهایی هستند که اگر از پس آن برنیایند، به خاری و پشیمانی منجر خواهد شد؛ آقای وزیر کار، شما در انتصاب آقای مرتضوی آیا به موارد توصیه شده در قرآن و روایات توجه کردید؟
نماینده فلاورجان در مجلس همچنین یادآور شد: آقای وزیر! فرض کنید شما مالک اشتر هستید، حضرت امیر (ع) به مالک اشتر توصیه میکند پس در امور کارگزارانتان بنگر، آنان را آزموده و سپس به کار گیر. افرادی که با تجربهتر، پاکتر و پیشگامتر در اسلامند را برگزین! آقای وزیر! راست حسینی بگویید در انتصاب آقای مرتضوی، به کدام یک از موارد مد نظر حضرت امیر (ع) توجه کردید؟ آیا به راستی باید نام شیعه بودن را به یدک بکشیم یا نه باید به آن عمل کنیم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در بخش دیگری از سخنانش خطاب به شیخ الاسلامی گفت:آیا اطلاع داشتید که آقای مرتضوی، یک قاضی معلق است؟ آیا از تقصیرات آقای مرتضی در پرونده کهریزک مطلع بودید؟ چرا به عدم تخصص مرتضوی توجه نکردید؟رشته تحصیلی آقای مرتضوی، انطباقی با نص صریح قانون ندارد؛ خیلی بعید میدانم در صورتی که در زمینه مفاد قانون اطلاع داشتید چنین انتصابی را انجام میدادید.
وی تصریح کرد:انتصاب یک قاضی معلق به یک پست اداری هم خلاف قانون است؛ در اولین فرصت توصیههای حضرت امام را بخوانید، آیا با تغییر عنوان تامین اجتماعی، صلاحیت آقای مرتضوی احراز شد؟
این نماینده مجلس در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: آقای وزیر! چرا به قانون شکنی یا بهتر بگویم به قانون ستیزی خود ادامه دادید؟ به جای برکناری آقای مرتضوی صورت مساله را پاک کردید و اختیاراتتان را به شخص دیگری دادید. مجلس به وزیری که در مدیریت زیر مجموعه خود، اختیاری ندارد، اعتماد نمیکند.
موسوی لارگانی همچنین توضیح داد: آقای وزیر! چرا مردانه از حق خود دفاع نکردید و در مقابل فشارهای ایستادگی نکردید؟ در خلوت، کلاه خود را پیش خدای خود قاضی کنید که آیا این دنیا ارزش این همه قانون ستیزی را دارد؟ اگر کمی اهم و مهم میکردید، تا این حد برای این پست چند ماهه دست و پا نمیزدید، شما بارها زیر قول خود زدید و استیضاح آخرین راه مجلس است.
وی در خاتمه تصریح کرد: خدایا تو شاهد باش که از حکمیت تا تفاهم و تا رای دیوان عدالت اداری، همه راهها را طی کردیم و امروز چارهای جز استیضاح نداریم.
* حرفهای توکلی
احمد توکلی نماینده مردم تهران هم در موافقت با استیضاح وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ما سوگند خوردهایم که حقوق مردم را حفظ کنیم و بر همین اساس بنده دلایل این استیضاح را تصریح میکنم.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان اجتماعی کشور است، افزود: آقای وزیر کار در اقدامی غیرقانونی و غیرعقلانی، قاضی معلق شده از قضاوت را به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب کرد که مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفت.
توکلی تصریح کرد: اوایل اسفند ماه خبر رسید که آقای مرتضوی به عنوان مسئول سازمان تأمین اجتماعی منصوب شدند بر همین اساس برخی نمایندگان مجلس از جمله کوثری، دهقان و خانم رهبر، با دولت مذاکره کردیم تا وی برکنار شود، آقای مرتضوی به دفتر بنده آمد و توقع کمک مجلس را داشت اما به وی گفتم که ریاست سازمان تأمین اجتماعی به مصلحت شما نیست، ولی خیرخواهی بنده مؤثر نبود.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: 25 اسفند ماه شیخ الاسلامی، مرتضوی را که در چند پرونده مهم، از جمله پرونده کهریزک که در سال 88 سبب رنج رهبری و مردم شد را معرفی کرد تا اینکه نمایندگان طرح استیضاح وزیر کار را تهیه کردند.
توکلی با اشاره به ماجرای حکمیتش بین زاکانی و مرتضوی اضافه کرد: بر اساس اصرار مرتضوی اخلاقا دلیلی برای رد پذیرش حکمیت وجود ندارد، جمعا 13 ساعت به حرفهای طرفین گوش کردم و در نهایت زاکانی از مرتضوی شکایت کرد.
عضو کمیسیون بودجه مجلس اضافه کرد: مرتضوی در نامهای توهینآمیز به زاکانی 17 مورد توهین را متوجه زاکانی کرد و وی را تهدید کرد که اگر پاسخش در روزنامه منتشر شود، حتی اگر در چاپخانه باشد آن را توقیف خواهد کرد.
توکلی گفت: آقای زاکانی بعد از این قضیه گفت، پاسخ مرتضوی را به روزنامه ایران دادهام اما چاپ نکردند و جوابیه را در سایت جهان منتشر کردند که سایت سه ماه فیلتر شد.
توکلی با بیان اینکه حکمیتش بین زاکانی و مرتضوی براساس قاضی منصوب نبوده است، افزود: بنده در بین حکمیت قاضی تحکیم بودم، چراکه قاضی تحکیم شرطی جز شیعه بودن نمیخواهد.
نماینده تهران با بیان اینکه پذیرش قاضی معلق از قضاوت در سازمان تأمین اجتماعی قابل قبول نیست، تصریح کرد: آقای حداد عادل برای پایان دادن به ماجرای مرتضوی در جلسهای از وی خواست تا استعفا بدهد و نمایندگان نیز امضاهای استیضاح خود را پس بگیرند و مرتضوی حتی استعفایش را نوشت اما نقض عهد کرد و استعفا نداد.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: به زودی مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی را معرفی خواهند کرد اما باز هم وی این کار را نکرد.
توکلی با بیان اینکه به دلیل نقض عهد وزیر و مرتضوی و به سخره گرفتن تعهدات اخلاقی چارهای جز استیضاح وزیر برای نمایندگان باقی نمانده بود، گفت: آقای لاریجانی در آخرین تلاش برای تفاهم از آقای مظفر خواست تا جلسهای بین نمایندگان و وزیر برگزار کنند که این جلسه برگزار شد و در این جلسه وزیر قول داد که جایگزین مرتضوی را انتخاب کند، اما وی چنین کاری را نکرد.
توکلی تصریح کرد: وزیر باید توضیح بدهد که چرا یک قاضی معلق از قضاوت را در رأس بزرگترین نهاد اجتماعی کشور قرار داده است، آقای وزیر میتوانست از آیتالله لاریجانی سؤال کنند که دلیل معلق شدن فعالیت وی چیست.
عضو کمیسیون بودجه مجلس در پایان با بیان اینکه مجلس با کسی دشمنی ندارد، یادآور شد: استیضاح آخرین راه ما برای دفاع از حقوق مردم بود و ما چارهای جز این کار نداشتیم.
* مطهری: آرزوی تبرئه مرتضوی از اتهاماتش را داریم
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس طی سخنانی در موافقت با استیضاح شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: مایه تاسف است که اصرار بر بیاعتنایی به قانون در موضوع انتصاب سعید مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی منجر به استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اختصاص وقت مجلس به این موضوع شده است.
وی افزود: لازم است صورت مسئله آنچنان که هست برای نمایندگان و مردم روشن شود؛ به ویژه با توجه به شبهاتی که در برخی رسانهها و جراید درباره استیضاح وزیر کار مطرح شده است باید برخی موارد را ذکر کنم. مطهری ادامه داد: گاهی گفته شده که خصومت شخصی و لجاجت میان طرفین قضیه عامل این اقدام بوده است. در اینجا اعلام میداریم که سابقه خصومتی میان امضاءکنندگان استیضاح از یک طرف و وزیر کار و آقای مرتضوی از طرف دیگر وجود ندارد و هیچ منفعتی برای استیضاح کنندگان از قبل این موضوع متصور نیست.
مطهری گفت: ما حتی آرزو داریم که مرتضوی از همه اتهامات وارده در پروندههای متعدد قضایی تبرئه شود.
نماینده مردم تهران گفت: گاهی گفتهاند که این اقدام با ضرورت تعامل مجلس و دولت سازگار نیست و موجب واگرایی مجلس و دولت میشود. پاسخ این است که آیا مقصود از تعامل برای اجرای قانون است یا تعامل در قانونشکنی؛ نمیتوانیم برای زیر پا گذاشتن قانون یکدیگر را یاری کنیم و آن را تعامل بنامیم. در این صورت مجلس فلسفه وجودی خود را از دست میدهد.
مطهری اضافه کرد: به تعبیر رهبر انقلاب نمیشود یک نفر بایستد و دیگری خود را با او هماهنگ کند. آنچه تعامل را عملی میکند محوریت قانون است؛ برخیها هم میگویند که استیضاح یک وزیر در ماههای پایانی عمر یک دولت برای تضعیف دولت و بهرهبرداری سیاسی است؛ به این افراد باید گفت که پیروی از قرآن کریم واجب است که بر اساس آن باید از ظن و گمان بپرهیزند چرا که برخی از گمانها گناه است و این افراد نباید به چیزی که علم و یقین ندارند در موردش صحبت کنند. در ضمن میان استیضاح یک وزیر به خاطر عملکرد ضعیفش و استیضاح به خاطر قانونستیزی فرق است؛ اولی در ماههای آخر عمر دولت چندان صواب نیست اما دومی واجب عقلی است چرا که قانون جایگاه بالایی دارد.
نماینده تهران ادامه داد: مجلس به عنوان قانونگذار و پاسدار حرمت قانون نمیتواند پس از یک بیاعتنایی آشکار و مکرر به قانون سکوت کند چرا که سکوت مجلس به معنای صحه گذاشتن بر بیحرمتی به قانون است.
وی اضافه کرد: گاهی گفته میشود که اتهامات مرتضوی هنوز ثابت نشده و وی مجرم نیست در پاسخ میگوییم البته این ایراد به قوه قضائیه وارد است که چرا رسیدگی به پروندههای وی تعلل ورزیده اما طبق ماده 124 قانون استخدام کشوری نصب قاضی تعلیق شده در مناصب دولتی ممنوع است؛ علاوه بر این چه اصراری است که افراد مسئلهدار در پستهای حساس به کار گرفته شوند.
مطهری اظهار داشت: شبهه دیگری که مطرح میشود این است که گفتهاند پرداختن به موضوع انتصاب آقای مرتضوی دخالت در کار اجرایی و خارج از وظایف مجلس است. پاسخ این است که اگر مجلس بگوید آقای الف باید به جای آقای ب در یک پست نصب شود آیا دخالت در کار اجرایی خارج از وظایف و اختیارات مجلس است اما اگر بگوییم نصب یک شخص در یک پست خلاف قانون است عین وظیفه و در حیطه اختیارات اوست. پس مسئله این یک قانونگریزی و قانونستیزی بزرگ و حتی به سخره گرفتن قانون در طول چندین ماه رخ داده است؛ در اینجا مجلس چه باید بکند؟ آیا میتواند به بهانه تعامل یا پایان عمر دولت سکوت کند و استیضاح نکند؟ آن هم دولتی که در همین ماههای پایانی ظرف مدت کوتاهی 2 وزیر را عزل کرده است.
مطهری ادامه داد: سعید مرتضوی در تاریخ 20 مرداد 89 به دلیل داشتن پروندههای متعدد در محاکم قضایی با حکم دادگاه انتظامی قضات از قضاوت تعلیق شد تا به اتهامات سنگین وی رسیدگی شود؛ پس از چندی وی از سوی وزیر کار به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی منصوب شد که طبعا احتمال ایجاد مانع برای رسیدگی به اتهامات قضایی وی تقویت و نوعی دهنکجی به قوه قضائیه تداعی میشد.
وی گفت: دیوان عدالت اداری این حکم را خلاف قانون دانست و ابطال کرد؛ در اینجا به جای اینکه وزیر کار درخواست پیشنهاد فرد دیگری را برای مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی به هیئت امنای صندوق بدهد تا وی فرد جدید را به کار گیرد هیئت وزیران اساسنامه صندوق را تغییر داد و صندوق را تبدیل به سازمان کرد تا مرتضوی همچنان باقی بماند یعنی برای حفظ یک فرد اساسنامه یک نهاد بزرگ اقتصادی و اجتماعی را تغییر دادند.
نماینده تهران ادامه داد: بعد از مدتی هیئت تطبیق مصوبات دولت با قانون این مصوبات هیئت وزیران را مغایر با قانون اعلام کرد و رئیس مجلس هم بر اساس عزل 138 قانون این رای را تائید و به دولت ابلاغ کرد؛ بار دیگر منتظر بودیم تا وزیر فرد دیگری را با پیشنهاد هیئت امنای صندوق به سمت مدیرعاملی منصوب کند ولی مدتی گذشت و خبری نشد. بر همین اساس ما جمعی از نمایندگان به خاطر این قانونستیزی مستمر بعد از حدود یک سال تصمیم به استیضاح وزیر کار گرفتیم و این در حالی است که مجلس هشتم اقدام به استیضاح کرد ولی از حسن ظن استیضاحکنندگان سوءاستفاده شد؛ پس از آنکه نامه استیضاح آماده شد به پیشنهاد رئیس مجلس نشستی با وزیر برگزار کردیم تا اتمام حجت شود؛ در آن جلسه که با حضور معاون نظارت مجلس برگزار شد وزیر گفت دو روز دیگر جلسه هیئت امنای صندوق تشکیل میشود و این مسئله را در آنجا حل میکنیم و مقرر و مکتوب شد که اگر تا آن تاریخ مدیرعامل جدید معرفی نشد نامه استیضاح اعلام وصول شود اما وزیر کار به جای آنکه از هیئت امنای صندوق درخواست معرفی فرد جدید کند از هیئت وزیران خواست که اختیارات، وظایف وی در صندوق تامین اجتماعی به معاون اول رئیسجمهور منتقل شود تا حکم سرپرستی مرتضوی توسط معاون اول صادر گردد یعنی فراری دیگر از اجرای قانون که فقط برای حفظ این فرد دارای چند پرونده قضایی انجام شد که البته رئیس مجلس هم این اقدام را غیرقانونی اعلام کرد و رئیس دیوان عدالت اداری نیز این مسئله را به سخره گرفتن قانون نامید.
مطهری ادامه داد: متاسفانه آقای شیخالاسلامی مانند گذشته به این مسائل توجه نکرد و در نهایت طبق توافق قبلی نامه استیضاح اعلام وصول شد؛ آیا وزیری که به آسانی قانون را زیر پا میگذارد و اجازه میدهد قانون سبک شمرده شود صلاحیت ادامه کار را دارد و مجلس میتواند همچنان به او اعتماد داشته باشد و آیا رفتار وزیر محترم در این موضوع مصداق سخن رهبر انقلاب درباره قانوندانان قانونشکن نیست.
وی گفت: ممکن است گفته شود که وزیر تصمیمگیر نیست بلکه تصمیمگیر اصلی رئیسجمهور است که این عضو بدتر از گناه است؛ وزیری که قدرت مقاومت ندارد و زیر بار قانونستیزی میرود آیا صلاحیت مقام وزارت را دارد؟
وی گفت: ما هم میدانیم که رئیسجمهور نیز در مصاحبه تلویزیونی شهریور سال جاری به صراحت گفتند من قانونی را که خودم شخصا منطبق بر قانون اساسی بدانم اجرا میکنم اما آیا وزیر باید تسلیم باشد و اطاعت کند و وزیر نمیتواند به احترام قانون و به عنوان مبارزه با قانونستیزی استعفا دهد.
مطهری اظهار داشت: بر اساس قانون اساسی هر وزیری در مقابل رئیسجمهور و مجلس در چارچوب قانون پاسخگوست و باید به این مسئله توجه کرد؛ مشکل اساسی کشور ما تحریمها و تهدیدها نیست و مردم ما این مسائل را بر اساس اعتقاد به اسلام و انقلاب اسلامی تحمل میکنند؛ مشکلی اساسی کشور ما قانونگریزی برخی مسئولان و احساس تبعیض میان شهروندان است.
نماینده مردم تهران گفت: وقتی مقامات اجرایی عالی قانون را اجرایی نکنند و یا آن را به سخره بگیرند مردم و جوانان ما چه نتیجهای میگیرند آیا جز این است که میگویند قانون مهم نیست و میتوان آن را اجرا نکرد؟
مطهری در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: جناب آقای وزیر طبق آیات قرآن ناخشنودی از منتقدان آقای مرتضوی نباید جناب عالی را از مسیر عدالت و قانون خارج میکرد چرا که حرمت امامزاده را متولی آن نگه میدارد و اگر دولت به عنوان متولی قانون پایهگذاری بیقانونی باشد دیگر نباید از مردم انتظار مراعات قانون را داشت.
* نوری: عدم تمکین از حکم محاکم صالحه قابل اغماض نیست
غلامرضا نوری نماینده مردم بستانآباد در مجلس در سخنانی به عنوان موافق استیضاح وزیر کار، اظهار داشت: برخلاف برخی تحلیلهای سیاسی که عدهای میگویند استیضاح موجب سوءاستفاده میشود، لازم است بدانیم این اقدام موجب اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی، مراقب اجرای قانون و اجرای عدالت است و طرح استیضاح وزیر کار عین اقتدار نظام است و هم به نفع مجلس و هم به نفع دولت است.
نوری ادامه داد: اگر مجلس بنا بر ملاحظاتی در برخی موارد از خود نجابت بیشتری نشان میدهد، نباید موجبات به حاشیه راندن مجلس را فراهم کرد.
وی تاکید کرد: آیا بهتر نبود بجای تشکیل جلسه برای انتزاع و الحاق سازمان تامین اجتماعی برای حفظ یک فرد جلسه به حفظ ارزش پول ملی و مهار تورم و گرانی و ایجاد اشتغال برگزار میشد؟!
«ملت ایران! این قانونشکنی و عدم تمکین به حکم محاکم صالحه و خدشه وارد کردن اعتماد عمومی به اجرای قانون در کشور و اقتدار نظام، قابل اغماض و گذشت نیست، لذا این طرح در جهت طرح زیباتر و زیبندهتر کردن قانون ارائه شده است؛ نظام مقدس جمهوری اسلامی با خون هزاران شهید پیرو راستین دین مبین اسلام و به رهبری امام خمینی به ثمره رسیده است و به شکرانه همین موضوع، همه خادمان ملت وظیفه دارند در این نظام به مردم خدمت کنند.»
وی با تاکید بر اینکه باید کسانی را به محاکمه کشاند که در موقعیتهای حساس با رفتارهای نابخردانه، آبروی نظام و انقلاب را به خطر انداختند، گفت: آنچه در بازداشتگاه کهریزک به دستور سعید مرتضوی رخ داد، منجر به تعرض به آبروی انقلاب شد و باید پرسید چرا رهبر معظم انقلاب از میان اینهمه اقداماتی که انجام شد، این اقدام را هتک حرمت دانست؟
نوری در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: اینگونه خطاها، ضربهای مهلک است، پس از تشکیل پرونده در دادسرای قضات، قاضی سید سعید مرتضوی توسط آیتالله آملی لاریجانی از سمت خود در دادستانی تعلیق شد، به این ترتیب سزای چنین افرادی چه باید باشد! آیا گماردن آنان در مهمترین مناصب حکومتی، به آبروی نظام خدشه وارد نمیکند؟ آیا کسانی که برای این اقدام همت گماردند سزاوار سرزنش نیستند؟
«چرا علیرغم ممنوعیت، قاضی تعلیق شده را به سمت مدیریت گماردید؟ چرا صرفنظر از ممنوعیت انتصاب، به اقدامات قانونی درباره سوابق و تخصص توجه نکردید؟!»
نماینده بستانآباد در خاتمه خاطرنشان کرد: آقای وزیر کار! چرا صورت مسئله را به شکل عذر بدتر از گناه پاک کردید؟ چه تضمینی برای این امانتداری وجود دارد، آقای وزیر به سؤالات استیضاحکنندگان پاسخ خواهد داد اما قضاوت برعهده نمایندگان است.
* یک حاشیه زودهنگام؛ اعتراض به بی نظمی
جلسه صبح بررسی استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در صحن پارلمان یک حاشیه زودهنگام داشت.
پس از ورود رئیس جمهور و وزیر کار، وکلای ملت در اطراف صندلیهای دولتیها حضور یافته و به گفتوگو با رئیس جمهور و سایر اعضای هیئت دولت که در پارلمان حضور یافتند، پرداختند.
همین موضوع واکنش مکرر علی لاریجانی رئیس مجلس را در پی داشت و مدام به نمایندگان تذکر میداد که در صندلیهای خودشان مستقر شوند.
لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: دوستان بفرمایید در صندلیهایتان مستقر شوید، نام نبرم، نمایندگان دولت نیز در صندلیهای خودشان مستقر شوند.
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس نیز در جلسه علنی هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت تا به بیان توضیحاتش در موافقت با استیضاح وزیر کار بپردازد، نسبت به بینظمی موجود در صحن علنی و حضور نمایندگان در کنار صندلی دولتیها اعتراض کرد و خواستار تذکر لاریجانی به نمایندگان در این زمینه شد.
* پیام استیضاح به روایت حسین زاده
عبدالکریم حسینزاده نماینده مردم نقده در موافقت با استیضاح شیخالاسلام در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در جامعهای که قانون حاکمیت نداشته باشد، هر رفتاری از هر کسی مورد انتظار است و این یکی از بدترین شرایطی است که میتوان آن را تصور کرد.
وی افزود: رشد اجتماعی افراد یک جامعه را میتوان بر اساس شاخص رفتارهای قاعدهمند و منطبق بر قانون سنجید، رشد یافتهترین جوامع، قانونمندترین آنها هستند و نقش حاکمیت قانون در نظمدهی به جامعه آن قدر بدیهی است که کمتر کسی در اهمیت و ارزش آن تردید نمیکند.
حسینزاده ادامه داد: قانون بشری هر چند مترقی و خوب باشد ولی بدون ضمانت اجرایی کارایی ندارد و بود و نبود آن یکسال است.
این نماینده مجلس بیان داشت: قانون محور توافق و همدلی است و از دیدگاه مقام معظم رهبری قانون پس از آنکه به جهت شرایط و ضوابط توسط مجلس وضع و به تأیید شورای نگهبان رسید جزو حدود است و همگان باید خود را ملزم به اطاعت از آن بدانند و برای اجرای آن اقدام کنند.
وی گفت: فرهنگ قانونگرایی در کشور باید بین همگان نهادینه شود و با تحقق این موضوع سعادت دنیوی و اخروی شهروندان تأمین میشود.
نماینده نقده خاطرنشان کرد: سه دسته قانونگریزی وجود دارد که به صورت تطبیقی در مورد استیضاح کنونی در مورد آنها بحث میکنیم، در قانونگریزی ابزاری کنشگر در موقعیت کنش به محاسبه سود و زیان ناشی از عدم استطاعت میپردازد و به این نکته آگاه میشود که کنش غیرقانونی در مجموع سود بیشتری در بر دارد که این نوع کنش آگاهانه است و عوامل متعددی شرایط شکلگیری این نوع کنش را فراهم میکند و در حال حاضر استفاده از این نوع قانونگریزی در وزارت کار صورت گرفته است.
وی ادامه داد: وزیر حتی نبودن خودش را بر بودن رئیس سازمان تأمین اجتماعی ترجیح میدهد و به همین دلیل قانونگریزی میکنند، این نوع از قانونگریزی سبب ناکارآمدی سازمانهای تشخیصی میشود.
حسینزاده گفت: دیوان عدالت ادرای حکم به لغو انتصاب سعید مرتضوی داد و وی در قوه قضائیه هم تعلیق شده است و اقدامات وزیر کار معنا دارد و در اصل اقدامات وزیر الگویی را ارائه میدهد که خیلی خوب نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: عملکرد وزیر سبب موقعیتی شده که بین آرمانها و اهداف جامعه یعنی هنجارها و قانون اختلال تناسبی ایجاد شده است که این موضوع مشکلاتی را ایجاد میکند.
این نماینده مجلس در ادامه سخنانش گفت: اگر وزیر کار، وزیری پایبند به هنجارها و قانون کشور به صورت قاطعانه بود و حکم به برکناری مرتضوی میداد، امروز ما شاهد این حجم بزرگ از نوآوری دولت در دور زدن قانون نبودیم.
حسینزاده در ادامه بیانداشت: شاید وزیر کار هنوز به این قطعیت نرسیده که اگر کسی حکم به موضوعی داد و وی آن را در منافات با منافع ملی میدید یک «نه» بزرگ بگوید.
وی اضافه کرد: سازمان تأمین اجتماعی در سال 55 و با هدف اجرا، تأمین، گسترش و استقرار نظام هماهنگ تأمین اجتماعی تشکیل شد، ولی با حضور شش رئیس و یک سرپرست در کمتر از شش سال مشکلاتی در آنجا بوجود آمد.
نماینده نقده خطاب به شیخالاسلامی اضافه کرد: مردم به دو دلیل از قانون اطاعت میکنند، اول به دلیل پاسخ به محرکهای بیرونی و یا همان پاداشها و تنبیهها و دوم به دلیل اطاعت مبتنی بر مشروعیت قانونگذار و مسئولان و مجریان قانون در حال حاضر مردم از خود میپرسند کسانی که قانون را وضع میکنند حق مشروع اعمال زور درمورد قانون را دارند و در اینجاست که عدم مشروعیت قانون شکل میگیرد.
حسینزاده اضافه کرد: آیا مردم بعد از این از خود سؤال نمیکنند و به صورت اعتراضی اقدام به قانونگریزی نمیکنند؟ چراکه میبینند که در یک جا مدیران و مسئولان قانونگریزی میکنند.
وی قانونگریزی اخلاقی را یکی دیگر از انواع قانونگریزی دانست و افزود: در این نوع قانونگریزی شخص به قانون تن میدهد چون با ارزشهای درونی همخوانی دارد، سؤال من این است که آیا استفاده و گماردن افراد فاقد صلاحیت در پستهای کلیدی خصوصا ریاست سازمان تأمین اجتماعی با ارزشهای درونی و اخلاقی آقای شیخالاسلامی همخوانی دارد که اگر داشته باشد به خیلی چیزها باید شک کرد و نمیدانم که تکلیف 196 رأی موافقی که روز رأی اعتماد از مجلس گرفتید، چه میشود.
حسینزاده گفت: امضاکنندگان استیضاح وزیر از افرادی از تمام طیفها هستند و این به معنای عدم حضور در یک جنجال سیاسی است، آیا وزارتخانهای که وظیفه اصلی آن حمایت از تأمین اجتماعی است، میتوان انتظار اعمالی را داشت که در تناقض با انصاف و عدالت باشد.
نماینده نقده اضافه کرد: تبیین شرایط پیش آمده نشان میدهد که چنین انتصاباتی در وزارت کار، قانونگریزی سیاستمداران و وابستگان آنها و سوء استفاده از قدرت از جمله مواردی است که باعث قانونگریزی از منظر سیاسی میشود.
حسینزاده افزود: وزیر کار باید در مقابل قانونگریزی بایستد و بر اجرای قانون اصرار ورزد.
وی خطاب به وزیر کار اضافه کرد: شما میتوانستید پیامرسان قانونمندی و حفظ و کرامت قانون باشید و اگر در موضوع انتصاب مرتضوی جانب قانون را میگرفتید و نمایندگان هم در صورت همسویی با این استیضاح به دولت بعدی این پیام را میدهند که مجلس در مقابل قانونگریزی میایستد، حتی اگر قانونگریز برادر نزدیکش باشد.
* مصباحی مقدم: سکوت در برابر قانون شکنی به مصلحت نیست
حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان استیضاح شیخالاسلامی گفت: یکی از اصولیترین نیازهای جامعه تبعیت همگان از قانون و احترام به آن است. این ضرورت مبنای نظامهای سیاسی حقوقی امروزی و جزئی از اصول اساسی حاکمیت قانون است.
وی ادامه داد: در واقع مرز فارق بین حکومت استبدادی و مردم سالاری دینی به رسمیت شناخته شدن و تبعیت از قوانین عام و لازم الاجرا از سوی همگان به طور برابر است. منطق بنیادین حاکمیت قانون این است که وقتی قانونی به تصویب مراجع قانونگذار برسد همه اجزای حکومت از جمله خود قانونگذار ملزم به تبعیت از آن هستند.
مصباحیمقدم تاکید کرد: در نظامی که حاکمیت قانون به رسمیت شناخته شده باشد مهمترین انتظار برای فعالیت اقتصادی پیش بینی پذیری اوضاع و احوال است. یعنی هر کس میخواهد سرمایهگذاری، واردات، صادرات یا ایجاد اشتغال کند باید اوضاع برای او مشخص باشد و قانون اوضاع را قابل پیش بینی میکند. همگان از خطر تصمیمات لحظهای و خلق الساعه در امان میماند و ثبات شرایط اقتصادی، سیاسی و ثباتی که بر اساس برقراری نظم و قانون است موجب میشود تا فعالان اقتصادی با اطمینان حرکت کنند.
وی ادامه داد: آنچه در حوزه سیاسی اخیرا مشاهده میشود کاملا برخلاف آموزههای حاکمیت قانون است که در اصول متعدد قانون اساسی به رسمیت شناخته شده و مبنای تعامل بین حکومت و شهروندان و نیز اجزای حکومت را تشکیل میدهد. نادیده گرفتن آشکار قانون توسط مقامات بالای کشور و بیاعتنایی آشکار به احکام قضایی به طور خاص و آراء دیوان عدالت اداری چالشی جدی و خطرآفرین برای استحکام نظامی است که بر پایه قانون اسلام بنا شده و با خون صدها هزار شهید آبیاری شده است.
وی ادامه داد: چگونه میتوان از شهروندان انتظار داشت قانون را رعایت کنند، حال آنکه نقض قوانین در رفتار مقامات کشور مشاهده میشود.
مصباحی مقدم یادآور شد: تضعیف قانون به عنوان سند محکم اجرا و نادیده گرفتن قانون در مناسبات سیاسی قبح قانون شکنی را کم میکند و ترس از مجازات را برای قانون شکنان کاهش میدهد و آنها را جری میکند. چه طور میتوان از مردم انتظار داشت به قانون احترام بگذارند و به عدالت دستگاه قضایی امیدوار باشند در حالی که یک مسئول ارشد به خود اجازه میدهد دور متهمان دانه درشت خط قرمز بکشند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه تاثیرات اقتصادی نقض قانون، امروز به وضوح قابل مشاهده است.گفت: در جامعهای که رفتار مسئولان قابل پیش بینی نیست، فعالان اقتصادی هر روز با شوکها و قانونشکنی آنها غافلگیر میشوند هزینه مبادلات اقتصادی افزایش مییابد و بیاعتمادی در میان فعالان اقتصادی روز به روز بیشتر میشود.
وی تاکید کرد: این وضعیت در کوتاه مدت موجب بیثباتی نظام پولی و تورم غیر قابل قبول و افزایش فعالیتهای سوداگرانه خواهد شد؛ اما آثار بلند مدت نقض حاکمیت قانون در محیط کسب و کار تبلور مییابد. محیط کسب و کار به معنای مجموعه عوامل کنترل بنگاهها است که انتظار برقراری مشروع نظامی با ثبات از طریق حکومت قوانین کارآمد و از آن مهمتر لازم اتباع برای همگان را دارند.
وی ادامه داد: امروز مطالبات معوقه بانکی به ارقام بیسابقهای رسیده و هر چند خلف وعده مشتریان و گیرندگان تسهیلات قابل توجیه و پذیرش نیست اما عجیب هم نیست چرا که افزایش شدید معوقات بانکی با بیانضباطی در تخصیص بودجههای دولتی همزمان شده است. وقتی دولت خود مطالبات مردم را به عقب میاندازد چطور میتوان مردم را به خاطر معوقات بانکی سرزنش کرد. گرچه بدقولی در بازپرداخت تسهیلات به بانکها قابل توجیه نیست اما بینظمی در قانون بودجه و جابجایی غیر قانونی ردیفها نیز قابل چشم پوشی نیست.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: اکنون مدت قابل توجهی صرفات غیر قانونی طولانی مدتی در اموال مردم توسط رئیس غیر قانونی در سازمان تامین اجتماعی صورت میگیرد. سه روز است که نمایندگان را به شدت تحت فشار قرار دادهاند که مبادا به این استیضاح رای مثبت دهید. از طریق خود وزارتخانه از طریق مسئولان محلی استانها و شهرستانها به دوستان مراجعه میکنند و تحت فشار هستیم، حتی تلفنمان را خاموش کردیم که پیامی دریافت نکنیم چرا باید برای انجام وظیفه قانونی نماینده تحت فشار قرار گیرد این تحت فشار قرار دادن نمایندگان چه وجهی دارد. پیامکهای فراوانی از طریق اتاق تعاون به نمایندگان رسیده است. در حالی که اتاق تعاون باید مستقل از وزارت تعاون باشد این نشاندهنده چیست. آیا نشان این نیست که اتاق تعاون را هم وابسته به وزارت تعاون کردهاند.
وی افزود: خود رئیس جمهور محترم وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را عزل کردند. بعضی از دوستان میگویند اشکالی ندارد، وزارتخانه ما با سرپرست اداره میشود پس اشکالی ندارد که با استیضاح هم یک وزیر کنار برود.
وی گفت: برخی دوستان ما یادداشتی را منتشر کردند که استیضاح به مصلحت نیست به نظرم این همه قانون شکنی را دیدن و سکوت کردن به مصلحت نیست. به طور شفاهی و کتبی برخی دوستان اظهار میدارند که این استیضاح مورد رضایت مقام معظم رهبری نیست. این اظهار نظرها برخلاف بیان صریح ایشان است که فرمودند رهبری اگر جایی نظری داشته باشند که باید اظهار کنند، به صراحت اعلام میدارند. گرچه حتی با اشاره غیر مستقیم به رئیس مجلس و نمایندگان و بدون ابلاغ رسمی بخواهند چنین اتفاقی نیفتد ما تسلیم هستیم اما چنین مسئلهای از ناحیه رهبری مطرح نیست و برخی نمایندگان را میخواهند از این ناحیه تحت فشار قرار دهند.
وی در پایان از نمایندگان خواست با رای مثبت به این استیضاح جلوی این همه قانون شکنی را بگیرند.
* شیخالاسلامی: به هیچ نمایندهای زنگ نزدم/ عثمانی: نیروهای شما زنگبارانمان کردند
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس در حین دفاع وزیر کار از عملکردش، طی تذکری به اظهارات شیخالاسلامی واکنش نشان داد و گفت: آقای وزیر میگوید که به هیچ کدام از این استیضاحکنندگان زنگ نزدهاند در حالیکه زیرمجموعه ایشان نمایندگان را زنگباران کردهاند.
وی افزود: ایشان درست میگوید که به نمایندگان زنگ نزدهاند اما نیروهای تحت امر ایشان که هماکنون در صحن علنی هستند با نمایندگان تماس گرفتند و حتی آنها را زنگ باران کردند.
علی لاریجانی که در بین نطق وزیر کار به نماینده مردم بوکان اجازه تذکر داده بود در پاسخ به تذکر وی گفت: شما به آقای وزیر پاسخ میگویید در حالی که میتوانید این کار را در آخر وقت انجام بدهید و این بحث شما نیاز به تذکر نداشت.
* تذکر توکلی
احمد توکلی نماینده تهران در تذکری با استناد به ماده 79 آئیننامه داخلی پارلمان، نسبت به اظهارات عباسپور که در جلسه به عنوان مخالف استیضاح صحبت میکرد، اظهار داشت: آقای عباسپور با لطافت ما را متهم کرد که چون سبب اختلاف هستیم، جزو خائنان به شمار میرویم.
وی افزود: برادر عزیز! ما همین موضوع را اقتصادی میبینیم، فقط چون مباحث را عمیقتر و غیر محسوستر میبینیم، داریم میگوئیم اگر آقای مصباحیمقدم یکی از مبانی توسعه یافتگی را قانونگرایی عنوان میکند، یکی از مبانی رشد و توسعه ثبات اقتصادی، بهبود محیط کسب و کار است که ما هماکنون، رتبه 145 را داریم.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: ثبات اقتصادی بدون اجرای قانون امکانپذیر نیست و وقتی ما میبینیم قانون به این شکل زشت، مسخره میشود، باید جلوی آن را بگیریم و امروز بعد از 11 ماه میخواهیم استیضاح کنیم و هیچ مخالفتی نیست.
توکلی ادامه داد: این موضوع اختلاف نیست و مجلس و دولت دارند به وظیفه خودشان عمل میکنند و بهتر است برادران دینی خودتان را به این موارد متهم نکنید، در نهایت هر آنچه نمایندگان تصمیم بگیرند، همان حاکم میشود.
* تذکر مصباحی مقدم درباره اعلام اسامی افراد
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم نماینده مردم تهران در تذکری آئیننامهای نسبت به اظهارات عباسپور که به عنوان مخالف استیضاح در پارلمان صحبت کرد، واکنش نشان داده و انتقاد کرد.
وی گفت: آقای عباسپور نام بنده و آقای توکلی را آورد و گفت که رهبر انقلاب در جلسهای که با شما داشتند، چه تکلیفی را تعیین کردند؟
مصباحیمقدم ادامه داد: جا نداشت آقای عباسپور پشت تریبون چنین مطلبی را عنوان کند، چراکه بر اساس دستور مقام معظم رهبری، 10 جلسه یا بیشتر با آقای رئیس جمهور در زمینه همکاری دولت و مجلس داشتیم و در این جلسات مسائل اقتصادی را در نظر گرفتیم و باید پرسید مگر انجام یک وظیفه مانع انجام وظیفه دیگری میشود؟
نماینده تهران ادامه داد: وظیفه دیگر ما این است که از قوانین و مقررات مصوب مجلس حمایت کنیم و بهتر است که نمایندگان بیجهت پشت تریبون از دیگر نمایندگان نام نبرند، چراکه نام بردن از سایر نمایندگان، سبب وهن آنها و مجلس است.
* عباسپور: استیضاح رأی نمی آورد
روح الله عباس پور نماینده مردم بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه طی سخنرانی در مخالفت با استیضاح شیخ الاسلامی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: طبق اصل 80 قانون و همچنین آیین نامه داخلی مجلس استیضاح حق قانونی نمایندگان است و مجلس میتواند از این حق استفاده کند.
وی افزود: برابر قانون اساسی ما سوگند یاد کردیم که اعمال ما در جهت تامین منابع ملی جامعه باشد و ما باید ضرورتها و اولویتهای جامعه را تشخیص دهیم و در ان راستا حرکت کنیم.
عباسپور ادامه داد: در شرایط کنونی همه میدانند که ما در یک جنگ اقتصادی نابرابر با قدرتهای استکباری هستیم؛ دشمن با جنگ اقتصادی قصد دارد نظام مقدس جمهوری اسلامی را از پا درآورد.
وی گفت: سوال من از استیضاح کنندگان این است در شرایط جنگی ضرورت همدلی و هم افزایی در جامعه چقدر است، آیا درست است با استیضاح باعث چالش بین دولت و مجلس شویم.
وی اظهار داشت: در شرایط کنونی مردم هم انتظار دارند که مسئولین با هم همدل و همراه باشند.
این نماینده مجلس گفت: استیضاح در این شرایط جامعه آیا همدلی مسئولان را بیشتر میکند یا باعث افزایش شکاف میشود.
عباسپور ادامه داد: استیضاح هیچ دستاوردی در این شرایط برای جامعه ندارد و در ضمن مشکلاتی را هم ایجاد کند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: رهبری به مسئولین فرمودند که مراقب باشند تا دشمنان با توطئه آرامش کشور را خدشه دار نکنند؛ ما در چند ماه آینده انتخابات را پیش رو داریم و مسئولین باید کمک کنند تا آرامش کشور حفظ شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه رهبری با توجه به معیشت مردم تاکید داشتند ادامه داد: آیا استیضاح در راستای منویات رهبریست؟
عباسپور اضافه کرد: الحمدالله شرایط مجلس طوریست که استیضاح رای نمیآورد و البته باید به این نکته توجه کرد که اگر استیضاح رای بیاورد ما باید برای 35 روز یک وزیر انتخاب کنیم که این درست نیست.
عباسپور با بیان اینکه آیا قضیه کهریزک درست است یا داستان فتنه اضافه کرد: امروز عوامل فتنه حبسشان شکسته و در جامعه آزادند؛ کهریزک زاییده فتنه است و البته ما هم آن را محکوم میکنیم.
* حسینیان: مرتضوی چوب ایستادگی در مقابل فتنهگران را میخورد
حجتالاسلام روحالله حسینیان نماینده مردم تهران به عنوان آخرین سخنران جلسه صبح، در مخالفت با استیضاح شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به ایراد سخن پرداخت.
او در آغاز سخنانش خطاب به حاضران در جلسه علنی مجلس اظهار داشت: خواهران، برادران و نمایندگان میگویند که انقلاب فرزندان خود را میخورد اما این انقلابیون هستند که فرزندان انقلاب را همراه با انقلاب میبلعند.
وی با اشاره به فتنه 88 افزود: بعد از فتنه 88، آقای مرتضوی، موضوع مهمی بین سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه شده است و اینک به او و مسئله به استیضاح آقای شیخ الاسلامی وزیر کار رسیده است.
نماینده تهران با طرح این سؤال که مرتضوی کیست و چه گناهی را مرتکب شده است، خاطرنشان کرد: آقای مرتضوی یکی از قضات انقلابیست که در مدت 8 سال با حاکمیت اصلاحطلبان مردانه در مقابل توطئهگران و روزنامههای زنجیرهای ایستاد، مرتضوی مردیست که در فتنه 88 مقتدرانه و با بصیرت تمام، ایستادگی کرد و بدون هیچ محافظهکاری با اخلالگران و اشرار برخورد کرد.
حسینیان با بیان اینکه مرتضوی باید چوب ایستادگی خود را بخورد، همانگونه که سوریه باید تاوان مقاومت حمایت از مقاومت را بدهد، بیان داشت: اتهام مرتضوی این است که در دوران دادستانی وی مردم مظلوم، بسیجیان عاشق و جوانان دلداده رهبری در یک طرف و در طرف دیگر آمریکا، غرب، منافقان، بهائیان و دنیاطلبان بوده اند و تعدادی از بسیجیان که هیچ ادعایی ندارند، شهید شدهاند و نباید در نظام جمهوری اسلامی ایران به یک زندانی و متهم و حتی مجرم یک سیلی هم نباید زده شود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری دستور رسیدگی به ماجرای کهریزک را بیان کردند تا متخلفان به سزای اعمالشان برسند، تصریح کرد: در کجای دنیا چنین اتهامی متوجه دادستان میشود، در آمریکا هر روز میبینیم که تعدادی حتی چند نفر در زندانها کشته میشوند، چه زمانی دادستان آمریکا مورد اتهام قرار میگیرد و از او بازخواست میکنند.
وی ادامه داد: بازداشتگاه و زندان مسئول مستقیم دارد و دادستان و قاضی هیچ مسئولیتی در زندان و یا بازداشتگاه ندارند.
نماینده تهران با تأکید بر جمله حضرت امام که فرمودند مجلس در رأس امور است، ادامه داد: در مجلسی که امام آن را در رأس امور میدانند یک مسلمان به دهها اتهام، متهم میشود که چرا برای فلان پرونده منع تعقیب صادر کرده است، چرا عاملان فروش سؤال کنکور دانشگاه آزاد اسلامی دستگیر نشدهاند.
حسینیان با بیان اینکه این درد را کجا میتوان برد که نمایندهای که به قرآن سوگند خورده که از قانون اساسی دفاع کند از قاضی میخواهد که قانون اساسی را زیر پا بگذارد، اضافه کرد: در اصل 164 قانون اساسی آمده است که قاضی را نمیتوان از مقامی که شاغل آن است بدون محاکمه و ثبوت جرم و یا تخلفی که سبب انفصال دائم است، به طور دائم یا موقت منفصل کرد، حال چگونه نماینده مجلس میتواند قاضی را بدون اثبات جرم پشت تریبون مجلس به دهها جرم و جنایت متهم کند.
نماینده تهران با بیان اینکه اصل 38 قانون اساسی اصل را بر برائت گذاشته و تصریح کرده که هیچ کس مجرم شناخته نمیشود مگر اینکه جرم او در دادگاه به استاد برسد، خاطرنشان کرد: چگونه پشت تریبون مجلسی که باید در رأس امور باشد بدون ثابت شدن جرم، فرد را به دهها جرم و جنایت متهم میکنند، آیا این است در رأس امور بودن مجلس، آیا این است اجرای عدالت؟ آیا این است قانونمندی و دم از اجرای قانون زدن؟
وی با اشاره به اصل 39 قانون اساسی که به ممنوعیت هتک حرمت افراد تبعیدی و بازداشتی تأکید دارد،گفت: چگونه میتوان یک قاضی که چند سال دادستان انقلاب پایتخت جمهوری اسلامی بوده را به جرم و جنایت متهم کرد و دم از قانونمداری زد.
نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به نمایندگان مجلس بیان داشت: برادران همه میدانیم در وضعیت بحرانی اقتصاد هیچ چیز بدتر از نابسامانی سیاسی و احساس نا امنی برای مردم نیست و اگر ما باری از دوش این ملت بر نمیداریم، لااقل باری به دوش این ملت نگذاریم.
حسینیان خاطرنشان کرد: آیا این همه سفارش رهبری در حفظ وحدت قوا معنایش این است که در این چند ماهه باقیمانده در مقابل نص، اجتهاد کنیم و در مقابل تکبیرهای دشمنان و غرب به جان یکدیگر بیافتیم.
وی با بیان اینکه باید در این برهه تاریخی باید برای عبور از این گردنه سخت، برفی و طوفانی به آرامش فکر کنیم، اظهار داشت: ما در شرایط کنونی به هیچ چیز به اندازه آرامش نیاز نداریم.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تحولات بینالمللی گفت: ما در جبهه مقاومت سوریه با آمریکا، غرب و شیوخ مرتجع در حال نبردیم و در جنوب لبنان و غزه با اسرائیل و حامیانش در حال جهادیم، ما در منطقه با شیوخ مرتجع در حال نبردیم، ما در اقتصاد درگیر نبرد نامتقارن با ابرقدرتها هستیم، ما در جنگ روانی مورد تهاجم همه قدرتها هستیم که من میخواهم نه دولت جمهوری اسلامی، نه مجلس شورای اسلامی و نه قوه قضاییه جمهوری اسلامی کاری کند که دشمنان احساس شادمانی کنند.
وی خاطرنشان کرد: فرض کنید استیضاح رأی بیاورد، آقای شیخالاسلامی برکنار شود، چه مشکلی از نظام جمهوری اسلامی حل خواهد شد؟ چه کسی را بهتر از شیخالاسلامی در وزارت کار خواهیم یافت؟
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه باید نمایندگان به مردم ثابت کنند که مجلس در شرایط کنونی مصلحت کشور را درست تشخیص میدهند و شادی دشمنان را به ناکامی تبدیل میکند، افزود: من مطمئن هستم نمایندگان با درک شرایط اقتصادی و درک عدم ثبات سیاسی با رأی منفی خود به استیضاح وزیر کار، تعادل را به جامعه باز میگرداند و ثبات اقتصادی خواهد شد.
حسینیان خطاب به نمایندگان گفت: نمایندگان محترم با سبک و سنگین کردن بودن یا نبودن شیخالاسلامی در وزارت کار و پیامدهای آن، رأی به بودن وی خواهند داد، به ویژه اینکه اکثر فراکسیون روحانیت مجلس با بیانیهای استیضاح را به مصلحت ندانستند و فراکسیون اصولگرایان با رأی خود بقای شیخ الاسلامی را به مصلحت دانستند.
وی ادامه داد: زمانی که رهبر عزیزمان، نمایندگان و دولتیان را دعوت کردند و آنها را نصیحت دادند که از گذشتهها بگذرید و اصل را بر وحدت بگذارید و حتی اجازه ندادند کسی درباره گلایههای گذشته صحبت کند، لازم است تا مجلس و دولت همکاریهای خود را افزایش دهند.
نماینده مردم تهران در پایان با بیان اینکه استیضاح وزیر کار به ضرر مجلس است، تصریح کرد: انشاالله نمایندگان محترم با درک صحیح وضعیت موجود با رأی مثبت به بقای آقای شیخالاسلامی ثابت خواهند کرد که مصلحت جامعه را به خوبی درک میکنند.
* دفاعیه شیخالاسلام: نگران صندلیام نیستم
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه وزارتخانه متبوع وی همواره بر اساس قانون عمل کرده است، گفت: هیچ جا در انتصاب مدیران بر خلاف قانون عمل نکردهایم.
عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در جلسه نوبت صبح استیضاح خود که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تبریک فرا رسیدن دهه مبارک فجر و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: خدای متعال را شاکرم که در یک نظام اسلامی و برآمده از مجاهدت شهیدان تلاش میکنند و توفیق آن را داشتم که در این دوران پس از انقلاب در هر کجا که شرایط اقتضاء میکرد خدمت کنم.
وی افزود: امروز در محضر نمایندگان عزیز برای بحث استیضاح هستیم من پیش از هر صحبتی به این نکته اشاره میکنم که استیضاح یک حق قانونی است و یکی از جلوههای زیبای مردمسالاری است که امکان اعمال اراده مردم را به تمام مسئولان میدهد.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی ادامه داد: محور اصلی مباحثات امروز مربوط به سازمان تأمین اجتماعی است. لازم است در اینجا به این نکته اشاره کنم که این وزارتخانه مجموعهای بسیار بزرگی است که از سه ادغام سه وزارتخانه کار، تعاون و رفاه به وجود آمده است و طی یک سال گذشته نیز توانسته است وظایف خود را به خوبی انجام بدهد.
شیخالاسلامی ادامه داد: این وزارتخانه با بخش بزرگی از جامعه سروکار دارد و اغلب مردم از بدو تولد تا سالها پس از آن با این وزارتخانه سروکار دارد.
وی افزود: سازمان فنی و حرفهای، سازمان ملی سلامت، بانک توسعه تعاون، سازمان بازنشستگی کشوری و صندوق ضمانت توسعه تنها تعدادی از سازمانهایی هستند که در این حوزه فعالیت میکنند. به لطف خداوند ما در تمام مسئولیتها و مأموریتهایی که توسط نمایندگان محترم مجلس تصویب شده بود موفق بودیم.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی تصریح کرد: موضوع اصلی در خصوص صندوق تأمین اجتماعی و انتصاب مدیرعامل آن است. سازمان تأمین اجتماعی نزدیک به 36 میلیون نفر را پوشش میدهد و یک میلیون و 800 هزار مستمری بگیر ماهانه نزدیک به یک هزار و 300 میلیارد تومان از این سازمان حقوق دریافت میکنند.
شیخالاسلامی ادامه داد: در کنار این بودجه سلامت این سازمان تنها نزدیک به 5 هزار و 300 میلیارد تومان است.
وی افزود: تأمین اجتماعی موضوعی است که نیازمند به توجه مسئولان است و امروز بسیاری از مشکلاتی که کشورهای غربی و جهان با آن روبرو هستند و همچنین آشوبها و درگیریها خاستگاه اصلی آن تأمین اجتماعی و عدم توجه دقت به این مسئله میتواند بحرانهایی را برای ما به دنبال داشته باشد.
شیخالاسلامی با اشاره به رابطه بسیار خوب مجموعه کارگران و کارفرمایان با مجموعه تأمین اجتماعی گفت: خوشبختانه ما با این عزیزان رابطه بسیار صمیمی داشتهایم همچنین با اتاق تعاون و با تمام بازنشستگان کشوری نیز رابطه بسیار عالی داریم و همین مسئله برای ما بسیار حائز اهمیت است که چنین ارتباطی بین مسئولان و مردم وجود داشته باشد.
وی افزود: از همین رو است که بسیاری از این عزیزان از ما به صدور بیانیههایی اعلام حمایت کردند و نه اینکه بر روی آنان فشاری وجود داشته باشد. من به جرأت میتوانم بگویم با وجود اینکه بحث استیضاح نزدیک به 11 ماه است که مطرح است من حتی با یک نماینده مجلس نیز تماس نگرفتهایم.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه رعایت قانون یکی از مهمترین اهداف وی در اداره این وزارتخانه بوده است گفت: ما در این وزارتخانه به دلایل شرایط ادغام بیشترین انتصابها را داشتهایم و من میتوانم بگویم که ما پاکترین، مؤمنترین و کارآمدترین مجموعه مدیران را داریم که اینها سرمایهای باارزش و بیبدیل برای کشور هستند. در این وزارتخانه همه عزیزان تمام تلاش خود را بر روی حل مشکلات گذاشتهاند و شب و روز را یکی کردهاند. ما در تمام طول این سالها هیچ حاشیهای نداشتهایم من حتی یک سخنرانی و یا یک مصاحبه نیز در خصوص استیضاح مطرح نکردم و هم اکنون نیز بنا بر حکم قانون خدمت شما عزیزان برای پاسخگویی رسیدهایم.
شیخالاسلامی با اشاره به اینکه تمام فعالیتهای وزارتخانه در چارچوب قانون بوده است گفت: تمام تلاش ما برای اجرای هر چه بهتر قانون بوده است البته ممکن است در این میان اختلافاتی نیز وجود داشته باشد اما تمام تمرکز ما بر اجرای قانون بوده است و البته مجلس محترم نیز تاکنون از ما چه در بحث بودجه و چه در بحث سایر مباحث حمایت کرده است.
وی افزود: ما کمترین تذکرات و سوال را از مجلس داشتهایم و همواره تابع قانون بودهایم و نظر مجلس نیز برای ما مهم است اما تأمین نظر نمایندگان مجلس نیز باید در چارچوب سازوکارهای قانونی باشد.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در طول 20 سال گذشته و در مدیریتهای میانی و کلان حتی یکبار هم مورد مؤاخذه دستگاههای نظارتی قرار نگرفته است گفت: من در دوران مدیریت خود حتی در یک مورد نیز از سوی دستگاههای نظارتی همچون دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و سایر دستگاههای نظارتی مسئلهای نداشتم و همواره برطبق قانون عمل کردهام.
شیخالاسلامی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری در خصوص این وزارتخانه گفت: خود این دیوان سازوکارهای قانونی برای اجرایی شدن این قانون دارد و خود رئیس این دیوان نیز به طور رسمی در مصاحبهای عملکرد وزارت کار، تعاون و تأمین اجتماعی در خصوص اجرای قانون را تأیید کرده است آیا از دیوان عدالت اداری نهادی مصرتر برای اجرای قوانین و احکام این دیوان وجود ندارد؟
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه این وزارتخانه در هیچ کجا خلاف نظر قانون در انتصابات مدیران عمل نکرده است گفت: برخی از سخنانی که دوستان در مورد پروندههای قضایی مطرح کردهاند مربوط به دستگاه قضایی است و زمانی که پرونده همچنان در حال رسیدگی است و مفتوح است نمیتوان در مورد آن صحبت کرد.
شیخالاسلامی ادامه داد: پروندههای قضایی روند فقهی، حقوقی و قانونی خود را دارد.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی همچنین با اشاره به سخنان برخی از نمایندگان درباره جلسات آنها با تعدادی از نمایندگان گفت: ما هر زمانی که در جایی قولی دادیم به آن عمل کردیم و هیچ کجا برخلاف قانون عمل نکردهایم.
عبدالرضا شیخالاسلامی در ادامه تصریح کرد: اینکه میگویند بنده به خاطر دو روز دنیا به صندلی چسبیدهام اصلا به من نمیچسبد.
وی افزود: من به دلیل بیماری با هزینه شخصی یک صندلی خریدم و هر مسئولیتی میگیرم آن را با خود به محل کارم میبرم و لذا نگران صندلیام نیستم.
شیخ الاسلامی ادامه داد: همه زندگی و وجود و خانواده و سلامتی خود را برای انقلاب و کشور و ادای وظایف گذاشتهایم و اینکه بگویند به خاطر دو روز دنیا به صندلی چسبیدهایم حرف ناصوابی است.
وزیر کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنانش به روایت انتصاب مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی پرداخت و گفت: برای انتخاب مسئول صندوق تامین اجتماعی با بیش از 10 نفر مذاکره کردیم.
وی افزود: یکی از این افراد آقای مرتضوی بود و روال انتصاب مدیرعامل این است که هیئت امنای صندوق که نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی نیز در آن عضویت دارند با اشخاص گفتوگو میکنند.
شیخالاسلامی ادامه داد: آقای مرتضوی در جلسهای 4 ساعته با هیئت امنا به مباحث و موضوعات مختلف پاسخ داد و اسناد و مدارک خود را در دفاع از خویش ارائه کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: در نهایت هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی آقای مرتضوی را طبق قانون به وزیر معرفی کرد و ما نیز بر اساس قانون برای او حکم زدیم.
شیخالاسلامی ادامه داد: انتصاب آقای مرتضوی انتقادها و چالشهای نمایندگان مجلس را برانگیخت و دلایلی را مطرح کردند که ما مورد بررسی قرار دادیم.
وی ادامه داد: یکی از این دلایل غیرمرتبط بودن رشته تحصیلی آقای مرتضوی با مدیریت تامین اجتماعی بود که باید بگوییم همه مدیران گذشته تامین اجتماعی دارای رشتههای مرتبط بودند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: دیوان عدالت اداری برخلاف روال گذشته حکم انتصاب آقای مرتضوی را ابطال کرد و دولت نیز بر اساس اختیاراتش اقدام به تفسیر قانون و تغییر اساسنامه صندوق کرد.
شیخ الاسلامی ادامه داد: برای تداوم مدیریت آقای مرتضوی رشتههای قانونی را توسعه و صندوق را نیز به سازمان تغییر دادیم تا مدیریت آن شامل آقای مرتضوی هم بشود.
وی با بیان اینکه تغییر صندوق به سازمان خواست عمومی کارگران و کارفرمایان بود و حتی بیش از 160 نماینده از این کار تقدیر کردند متذکر شد که برای انتصاب مرتضوی به ریاست این مجموعه از نهادهای ذیربط استعلام شده است.
شیخالاسلامی گفت: من دو بار از آقای مصلحی به عنوان بالاترین مقام اطلاعاتی کشور استعلام کردم که هر دو بار فرمودند مرتضوی مشکلی ندارد و تاکید فرمودند پرونده را مطالعه کردم و بین خود و خدا دلیلی مبنی بر رد صلاحیت ایشان نبود.
وی ادامه داد: آقای اشتهاردی از معاونین بنده با نمایندگان استیضاحکننده مذاکره کرد و من از او خواستم از نمایندگان هر مدرکی داشتند بگیرد تا پیگیری کنم اما مدرکی ارائه ندادند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اظهارات استیضاح کنندگان درباره مغایرت انتصاب یک قاضی معلق به منصب دولتی با ماده 124 قانون استخدام کشوری گفت که این قانون منسوخ شده است.
شیخالاسلامی همچنین خاطرنشان کرد که در ماده مورد بحث نیز اساسا هیچ حکمی صادر نشده بلکه صرفا به تعریف تعلیق پرداخته شده است.
وی اضافه کرد: آنچه در قانون تصریح شده حکم دادگاه و هیئت تخلفات اداری درباره کارکنان دولت است که ربطی به قضات ندارد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: همه میدانند آقای مرتضوی یک پرونده دارد که در آن اتهاماتی مطرح شده و هرگاه علیه یک قاضی اعلام جرم شود به دلیل مصونیت کیفری از امر قضا تعلیق میشود تا امکان رسیدگی به پرونده فراهم شود.
شیخالاسلامی ادامه داد: در این مدت رابطه استخدامی آقای مرتضوی با دستگاه قضایی قطع نشده و حتی در دوره تعلیق بخشی از حقوق قاضی معلق پرداخت میشود که اگر از اتهامات تبرئه شود همه حقوق به وی تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: آقای مرتضوی پیش از این رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود و رئیس دستگاه قضا در حکم وی او را به عنوان یک قاضی معلق به دولت مامور کرد.
شیخالاسلامی به طرح این سوال پرداخت که چرا وقتی مرتضوی رئیس ستاد مذکور بود هیچ منع قانونی برای مدیریت نداشت اما حالا که ریاست یک نهاد عمومی غیردولتی را برعهده دارد با اعتراض مواجه شده است؟
شیخالاسلامی در جلسه استیضاح خود با اشاره به اینکه پرونده مرتضوی مفتوحه است اما اصل بر برائت است اظهار داشت:آیا می توانیم قبل از اینکه جرم کسی در دادگاه ثابت شود یک آدم را از حقوق خود محروم کنیم.
وزیر کار در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای آقای مرتضوی حکمی صادر نشده، گفت: چه طور میتوانیم بگوییم آقای مرتضوی مجرم است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مدیران در این کشور پروندههای مفتوحی دارند،اظهار داشت: این دلیل نمیشود که یک آدم را 11 ماه از زندگی ساقط کرد و زندگی یک مسلمان با آبرو را شخم زد، چه حقی داریم افراد را از حقوق اجتماعی خود بدون رای دیوان صالحه محروم کنیم؟
شیخالاسلامی با بیان اینکه این اتهام به ما وارد شده است که دیوان عدالت اداری رای بر برائت داده و شما مقاومت کردید گفت:دیوان عدالت اداری به موجب قانون تنها میتواند راجع به بخشنامهها اظهار نظر کند نه راجع انتصابات اما ما حکم دیوان عدالت اداری را پذیرفتیم و قبول کردیم که مرتضوی رئیس نباشد.
وزیر کار با تصریح اینکه در مرحله اول با تغییری که در اساسنامه داده شد دیوان اعلام کرد که مشکلی وجود ندارد تاکید کرد:این مساله مجددا در مجلس مطرح شد و رئیس مجلس حکم به ابطال مصوبه دولت داد
وی با اشاره به اینکه من تابع قانون هستم و در چارچوب قانون عمل میکنم و به تعهد خود در آن جلسه عمل کردم،اظهار داشت: جلسه هیئت امنا را به صورت فوقالعاده برگزار کردیم و نامه ریاست محترم مجلس و حکم دیوان را به اجرا درآوردیم و مراتب را به مراجع ذیصلاح ارجاع دادیم اما دیوان عدالت به این رای نیز ایراد گرفت، ما کجا غیر قانونی عمل کردیم.
وی گفت: در تاریخ 1391.02.11 (یکروز پس از آن جلسهای که با نمایندگان داشتیم) دولت تصمیم گرفت اختیار عزل و نصب رئیس سازمان تامین اجتماعی را به معاون اول رئیس جمهور بسپارد و معاون اول حکم سرپرستی را صادر کرد و طبق موازین قانونی هیچ شبههای به آن وارد نیست.
وزیر کار با بیان اینکه بنده عزل ایشان را(کلمه عزل را با مسامحه میگویم) انجام دادم و در انتصاب مجدد ایشان نقشی نداشتم اظهار داشت: آقای رحیمی طبق قانون میتواند هر فردی را در این مسئولیت بگذارد و بنده هیچ مسئولیتی ندارم.
شیخ الاسلام با بیان اینکه من قصد ندارم به دلیل مسائل فنی و حقوقی وارد قضیه دفاع از آقای مرتضوی شوم گفت:من به عنوان یک برادر مسلمان وظیفه خود میدانم چند جمله راجع به این اتهامات بیان کنم، گرچه نمی توانم حق مطلب را ادا کنم.
وی تاکید کرد: در گزارش تحقیق و تفحص مجلس مرتضوی مجرم شناخته شد و در جلسه هیئت امنا نیز این مسئله مطرح شد اما من یک نقل قول مستقیم از گزارش حوزه ریاست قوه قضائیه به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام میکنم که در آن گزارش آمده بود: بنا بر گزارش 18951 مورخ 1387.10.01 دادسرای انتظامی قضات، مطالب مذکوری که به دادسرای انتظامی قضات ارجاع داده شد به دلیل عدم وجود دلایل به بایگانی فرستاده شده است.
وی با بیان دوباره این مطلب که اتهامی وارد شده است و دادسرا به دلیل عدم مدارک مستدل آن را به بایگانی فرستاده است گفت:این مطلب درست نیست که شخص را به جرمی که مرتکب نشده مواخذه کنیم.
وی گفت:در گزارش ریاست وقت قوه قضاییه آمده بود با بررسی همه جانبه موضوع حتی یک مورد از ادعاهای آقای «ز» موجه نبوده و تمامی مواردی که مطرح گردیده کذب است.
شیخ الاسلام در خصوص مسئله کهریزک گفت:در مورد مسله کهریزک به بیان یکی دو جمله کوتاه از سوی بالاترین مقام دستگاه قضایی وقت اقتضاء میکنم که گمان میکنم روشنگر باشد.
وزیر کار با اشاره به گزارش رییس قوه قضاییه وقت به آقای خلفی(دادستان قضات) اظهار داشت: رییس قوه قضاییه در آن گزارش آورده بود که همانگونه که شفاها عرض کردم موضوع کهریزک و تخلفات آن مربوط به قوه قضائیه و دادستانی تهران نبوده و نیست و لهذا در گزارشات نباید خلاف این مطلب اظهار شود که این موضوع ظلم به قوه قضائیه خواهدبود.
عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با بیان اینکه برخی گفتند که تبعیت وزیر از رئیس جمهور علیرغم میل باطنی وی صورت گرفته است که اگر اینطور باشد، عذر بدتر از گناه است، اظهار داشت: صرف نظر از بیان اهانتآمیزی که در این جمله قرار دارد، بنده میخواهم بگویم که از نظر قانونی همه وزیران نسبت به رئیس جمهور مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند چرا که وی رئیس هیئت دولت است و همه وزرا علاوه بر رئیس جمهور باید به مجلس نیز پاسخگو باشند.
شیخالاسلامی ادامه داد: ما در یک روند طبیعی و قانونی نسبت به این تصمیم عمل کردیم و فشاری در کار نبوده است. ضمن اینکه سازمان تامین اجتماعی با این مسئولیتهای بزرگ و خطیر کار میکند و هر وقت که مشکلی برایمان ایجاد میشود، خدمت رئیس جمهور میرویم و ایشان با علاقمندی و جدیت پیگیر مشکلات ما هستند، مگر میشود که این سازمان بزرگ را بدون نظر رئیس جمهور اداره کنیم؟
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی تصریح کرد: احترام به رئیس جمهور، احترام به مردم این کشور است و هماهنگی درون دولت و درون قوا یک اصل است؛ اختلافات ما در سایر عرصهها چه افتخاری برای کشور داشته که حالا بخواهیم این اختلافات را در داخل دولت هم ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بنده از رئیس جمهور حرفشنوی دارم چرا که ایشان با حساب حرف میزنند و به دنبال آلاف و الوف دنیوی نیست، تاکید کرد: ما رئیس جمهور را به صداقت شناختهایم و افتخار میکنم که حرف او را گوش میکنم، چرا که ایشان بزرگوارانه حرف ما را میپذیرند.
شیخالاسلامی با اشاره به رابطه صمیمانه با رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این شیوه احترام به رئیس جمهور در سیره خود آقای احمدینژاد نیز وجود داشته و ما از ایشان یاد گرفتیم، زمانی که ایشان در کشور مسئولیتهای دیگری داشت، هرگاه با رئیس جمهور وقت که ظاهرا از نظر سیاسی اختلافاتی داشتند، دچار اختلافی میشدند آقای احمدینژاد همیشه به ما میگفت که رئیس جمهور محترم است و باید حرف او را اطاعت کرد از این رو وقتی رئیس جمهور عزیز باشد، همه کشور رشد میکند.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با تاکید بر اینکه ما نباید همدلی و هماهنگی نیروهای انقلاب را زیر سؤال ببریم، ادامه داد: درباره محورهای استیضاح نمایندگان گفتند که بنده به جلسه اول بهمن پایبند نبودم اما ایکاش متن آن صورتجلسه را منتشر میکردند تا معلوم شود آیا من به تعهدات پایبند نبودهام؟ بنده قرار بود جلسه بگذارم و امر قانون را اطاعت کنم، اما آیا دوستان هم اطاعت کردند؟ ما ادعایی نداریم و استیضاح را حق مجلس میدانیم، چرا که بر اساس مصلحت و قانون عمل کردهایم و معتقدیم هیچ شائبهای نداریم.
وی تصریح کرد: بنده افتخار داشتم که در این کشور مسئولیتهای گوناگونی را برعهده بگیرم و به اقرار دوستان همواره موفق بودم و به لطف خدا دو بار بالاترین رأی اعتماد را از مجلس گرفتم و نتیجه استیضاح هرچه که باشد در اراده بنده برای خدمت خللی ایجاد نمیکند چرا که خود را سرباز نظام و رهبری میدانم.
شیخالاسلامی با اشاره به اینکه من هیچگاه به دنبال پست و مقام نرفتهام، اما افتخار میکنم که به عنوان وزیر در خدمت شما باشم، افزود: مطمئن باشید سر سوزنی ناراحت نخواهم شد چرا که بدون آنکه خودم بخواهم و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنم بار سنگین را از روی دوش بنده برداشتند.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در پایان ضمن تشکر از همه نمایندگانی که در طول دورههای گذشته با وی همدلی داشتهاند و با صدور بیانیه و جمعآوری امضاء اظهار لطف کردند، گفت: البته اگر این تلقی فشار نشود، صمیمانه از آنها تشکر میکنم.
* استیضاح به عصر کشیده شد
جلسه علنی صبح امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی که به بررسی استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اختصاص داشت، هنگام ظهر پایان یافت و با نظر رئیس مجلس و رأی نمایندگان به عصر کشیده شد.
در جلسه صبح امروز که با حضور رئیس جمهور برگزار شد نمایندگان استیضاح کننده مطالب خود را مطرح کردند و قرار است در جلسه عصر نمایندگان مخالف استیضاح و احتمالا رئیس جمهور سخنرانی کنند.
علی لاریجانی پیش از اعلام پایان جلسه علنی امروز، برگزاری جلسه عصر را به رای نمایندگان گذاشت که وکلای ملت با 212 رای موافق، 15 رای مخالف و 6 رای ممتنع به ادامه جلسه در نوبت عصر رضایت دادند.
* تذکر نادران
جلسه عصر مجلس ساعت 14:14 آغاز شد و در آغاز جلسه الیاس نادران نماینده مردم تهران در تذکری آئیننامهای اظهار داشت: دو مسیر برای بررسی استیضاح هیئت وزیران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: زمانی که استیضاح هیئت وزیران مطرح است، آقای رئیس جمهور مطابق ماده 227، میتواند بعد از نطق نمایندگان، به مدت یک ساعت در دفاع از هیئت وزیران صحبت کند، اما زمانی که استیضاح یک وزیر مطرح است، رویه در مجالس هفتم و هشتم این بوده که فقط شخص وزیر میتواند حداکثر نیم ساعت از خودش دفاع کند.
نادران ادامه داد: الآن داریم سنتی میگذاریم که بعد از اتمام سخنرانی نمایندگان موافق استیضاح برای بار دوم، به استناد ماده 226، دولتیها میخواهند از حق خودشان استفاده کنند و یک ساعت صحبت کنند، در حالی که طبق ماده 227 این کار هیچ وجاهتی ندارد، از این رو از هیئت رئیسه استدعا دارم مطابق آئیننامه عمل کنند.
نماینده تهران در مجلس متذکر شد: اگر آقای رئیس جمهور و یا هر شخصی دیگری بناست از آقای وزیر کار، دفاع کند، باید قبل از صحبت دور دوم نمایندگان موافق استیضاح، به سخنرانی بپردازد و بعد از دو نماینده مجلس هم علیالقاعده شخص آقای وزیر باید از خودش دفاع کند، نه شخص دیگری.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر نادران گفت: هر دو وجه این موضوع به نظر میرسد از آئیننامه قابل برداشت است، هم تفسیری که شما مطرح کردید و هم اینکه آقای رئیس جمهور بتواند در پایان جلسه استیضاح یک وزیر، صحبت کند.
وی همچنین یادآور شد: از نظر آئیننامهای اشکالی درباره این موضوع نمیبینیم، اما در عین حال مطلب مورد نظر شما را در هیئت رئیسه مورد بررسی قرار میدهیم.
به گزارش فارس، در این جلسه همچنین حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس در تذکری با استناد به ماده 79 آئیننامه داخلی گفت: در جلسه صبح، یکی از نمایندگان که در دفاع از وزیر کار صحبت میکرد، گفت که روحانیت مجلس همه مخالف استیضاح هستند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر نماینده فلاورجان توضیح داد: آن نماینده در صحبتهایش اعلام کرد که تعدادی از روحانیان مجلس با استیضاح وزیر کار مخالفند و بنده شنیدم که او چنین جملهای را مطرح کرد.
* پزشکیان: حتی رئیس دولت هم حق تخطی از قانون را ندارد
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در موافقت با استیضاح وزیر کار اظهار داشت: بنده مشکلی با آقای مرتضوی و یا شیخالاسلام ندارم، در دورانی که وزیر بودم مشکلاتی بود که آقای مرتضوی با بنده همکاری کردند تا مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه مخالفان استیضاح تورم و مشکلات اقتصادی را دلیلی بر مخالفت خود میدانند این رویه را مورد انتقاد قرار داد و افزود: اینکه ما مشکل بیکاری داریم و یا تورم بیداد میکند به دلیل عدم رعایت قانون است و بیقانونی از هر کسی که باشد غلط است.
نماینده مردم تبریز در مجلس مشکلات اقتصادی را حاصل سوء مدیریت دستگاه اجرایی خواند و به نامه حضرت امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) در این نامه ویژگیهای کارگزاران را میفرماید اینکه ما فردی را سر کار بیاورم که تجربه، علم و تخصص آن را ندارد و برخلاف توصیه حضرت علی (ع) است که ما مشکل داریم به دلیل عدم توجه به توصیههای حضرت علی (ع) درباره انتخاب کارگزاران است.
پزشکیان همچنین ادامه داد: اینکه بگوییم فردی صالح و حزباللهی است، کافی نیست، بنابراین افراد باید علم، ایمان، تخصص و تجربه را برای مسئولیت مربوطه خود داشته باشند.
وی تصریح کرد: چرا هر مشکلی در کشور به وجود میآید، میگوییم تقصیر آمریکاست، همه مشکلات به تحریمها مربوط نمیشود، در این دنیا مشکلی نیست که راه حل نداشته باشد.
پزشکیان گفت: اینکه ما مردم را بدهیم فردی که جراح نیست جراحی کند و بگوییم او آدم خوب و صالحی است، نمیتواند درست باشد، چراکه این فرد غیرمتخصص مردم را به کشتن میدهد.
نماینده مردم تبریز با بیان اینکه سوء مدیریت اساسیترین مشکل اجرایی کشور است، گفت: ما فردی که تخصص، تجربه و علم مربوطه را ندارد را به سرپرستی دستگاه میگذاریم که 22 میلیون نفر را زیر پوشش دارد، در حالی که علم، تجربه و توان اداره آن مجموعه ندارد.
پزشکیان با بیان اینکه مشکل کشور بیقانونی است، گفت: مجلس باید در مقابل بیقانونیها بایستد هیچ کس در مملکت ما حق ندارد از آن تخطی کند حتی اگر آن فرد رئیس دولت باشد.
وی در پایان با تأکید بر اینکه سوء مدیریت و بیقانونی به مشکلات اقتصادی کشور دامن زده است، خاطرنشان کرد: نباید کاری بکنیم که مضحکه شویم و عدهای بگویند مجلس هر کاری بکند دولت کار خودش را پیش میبرد.
* جعفرزاده: قانون توسط عالیترین مقام اجرایی به سخره گرفته شد
غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه طی سخنانی در موافقت با استیضاح شیخالاسلامی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: ابتدا میخواهم یک شوخی با آقای شیخالاسلامی کنم آقای شیخالاسلامی در صحبتهای خود گفت که در 20 سال گذشته حتی یک بار هم توبیخ نشدهام و هیچ تذکری دریافت نکردهام، من به عنوان یک دوست و برادر به آقای شیخالاسلامی میگویم که اتفاقا اشکال کار همینجا بود.
وی افزود: اگر در ظرف 20 سال گذشته توبیخ یا تذکر میگرفتید پای شما برای استیضاح به مجلس باز نمیشد، اگر امروز انشاءالله دوستان همکاری کنند و این استیضاح رأی بیاورد، آقای شیخالاسلامی به مراحل بالاتر نخواهد رفت.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: دوستان مجلس به آقای شیخالاسلامی لطف میکنند و وی را استیضاح میکنند.
لاریجانی خطاب به جعفرزاده گفت: کجای این چیزی که گفتید مزاح بود.
جعفرزاده در ادامه بیان داشت: آقای شیخالاسلامی گفت کسی که متهم است ولی جرمش اثبات نشده چرا حکم به عدم صلاحیت وی میدهیم، آقای شیخالاسلامی وزیر کابینه است و در مجازات اصل بر برائت است و در سپردن امانت باید احراز صلاحیت شود.
جعفرزاده گفت: برای دختر شوهر دادن خواستگار که میآید آیا اصل بر برائت است، اگر آقای شیخالاسلامی دارای دختر است من توصیه میکنم در این رویه تجدیدنظر کند، در سپردن امانت احراز صلاحیت لازم است.
نماینده مردم رشت اضافه کرد: نمایندگان مجلس بیکار نیستند و به این دلیل که بزرگترین کمپانی سرمایه کشور در اختیار آقایان قرار دارد تصمیم به استیضاح گرفتهاند.
وی ادامه داد: قرار بود در دولت احمدینژاد متناسب با ساختارها افراد چیده شوند نه اینکه متناسب با افراد ساختار چیده شود، رویه صدور حکم برای مرتضوی 9 پرده نمایش اجرا شد، یعنی از صدور حکم مرتضوی تا امروز 9 پرده نمایش داشتیم.
جعفرزاده گفت: آقای شیخالاسلامی گفت که استقلال که در سنوات گذشته هم اکثر مدیران تخصص نداشتهاند و نباید توجیه خطای گذشتهها را کرد.
نماینده مردم رشت اضافه کرد: آقای شیخالاسلامی گفت که تأمین اجتماعی نهاد عمومی غیردولتی است و ما در مورد آن الزامی به رعایت قانون نداریم و گفتیم که ما قانون را تفسیر کردهایم در حالی که تفسیر قانون حق مجلس است.
وی ادامه داد: آقای شیخالاسلامی گفت که در حکم آخر آقای مرتضوی دخالتی نداشته و حکم را آقای رحیمی زده، این شائبه ایجاد شد که شاید وزرا امضاهایی را که میکنند یا سرشان شلوغ است و یا اتفاقات دیگری میافتد پیشنهاد اقدام آخر از سوی خود شما بوده است.
نماینده رشت گفت: در مورد تهدید و تطمیع نمایندگان بحثی را انجام نمیدهم، چراکه شاید از حوصله خارج باشد اما دوستان ما اینجا صحبتهایی را فرمودند که لازم میدانم بعضی از آنها را پاسخ دهم، من در تعجبم که چرا ما دایه مهربانتر از مادر میشویم، خود دولت در طول چند هفته دو وزیر را عزل کرد که این نشان میدهد که دولت کنونی میتواند با سرپرست بهتر کار کند، ما باید در فکر دولت باشیم یا رئیس دولت در فکر دولت باشد؟
وی خاطرنشان کرد: اگر ما به وظیفه قانونی خود عمل نکنیم فردا در صحرای قیامت هم باید به شهدا پاسخ دهیم و هم اینکه به مردم پاسخگو باشیم، ما در نطقهای انتخاباتی به مردم گفتیم که اگر به مجلس رفتیم از حقوق شما دفاع میکنیم، ما به مردم میگوییم که شما خلاف قانون اعتراض نکنید تا نمایندگان پیگیر حقوقتان باشند.
جعفرزاده تصریح کرد: مجلس امروز باید اقتدارش را نشان دهد، چراکه قانون به سخره گرفته شده، فلسفه وجودی مجلس دفاع از حقوق مردم است.
وی ادامه داد: چرا از رهبری خرج میکنید؟ آیا قرار است کافر مسلمان کنید؟ هر کس اعتقاد به رهبری نداشته باشد مسلمان نیست و خدا را شکر همه نمایندگان بچههای ولایی هستند که امتحانشان را پس دادهاند، کجا حضرت آقا فرمودند که وظیفه قانونی خودمان را انجام ندهیم؟
وی گفت: هر اقدامی که در ارتباط با مرتضوی شد دولت از یک در دیگر ورود کرد و اقدام دیگری انجام داد و قانون توسط بالاترین مقام اجرایی در کشور به سخره گرفته شد.
نماینده رشت اظهار داشت: در طول تاریخ قانونگزاری کشور سابقه ندارد که 150 قاضی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری دو بار در مورد موضوعی رای داده باشند و متأسفانه به این موضوع دهنکجی شد.
جعفرزاده در پایان سخنانش گفت: من میخواهم در پایان سخنانم یک شعر بخوانم که این شعر متعلق به خواننده فراری لسآنجلسی هم نیست، نمایندگان مجلس اشعار شعرای معاصر را میخوانند، در سر عقل میباید/ بیکلاهی عار نیست.
** تذکر یک نماینده: شیخالاسلامی حق ندارد توهین کند
بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس در تذکری با استناد به ماده 79 آئیننامه داخلی مجلس اظهار داشت: آقای وزیر در صحبتهایش اعلام کرد که تعدادی از استیضاحکنندگان خواستار تغییر مدیران کلی در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی بودند تا در برابر این اقدام وزیر، امضایشان را پس بگیرند.
وی افزود: خواهش ما این است که اگر واقعا آقای وزیر صداقت دارد، نام این نمایندگان را اعلام کند و مشخص شود که این نمایندگان چه کسانی هستند، چراکه تعداد نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح وزیر کار، مشخص است.
نماینده اسدآباد خاطرنشان کرد: آقای وزیر به صراحت به مجلس توهین میکند، در حالی که او حق ندارد به مجلس تهمت بزند و توهین کند، از این رو از هیئت رئیسه میخواهم شأن مجلس را رعایت کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نعمتی گفت: آقای شیخالاسلامی نکتهای را مطرح کرد که بهتر بود نمیگفت اما حالا شما پاسخ دادید.
* آخرین دفاعیات وزیر کار از خودش
عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه جلسه استیضاح خود با اشاره به اینکه همه آنچه انجام دادهایم طبق مقررات بوده و ذرهای از آن عدول نکردهایم،گفت: قانون فصل مشترک همه ماست و ما بر طبق این رویه حرکت میکنیم.
وی با بیان اینکه اگر تصمیمی گرفته شد، برای اداره بهتر اموری که بر عهده ما نهاده شده،گفت: اگر برداشت کسی از قانون با برداشت ما تفاوت داشت، نباید به ما نسبت قانون شکنی دهند.
شیخالاسلامی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری در مورد رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: رئیس دیوان عدالت اداری حکمی داده و آن حکم نیز اجرا شده ؛اگر به قانون احترام میگذارید چرا معترض به حکم میشوید؟
وی با طرح این سؤال که آیا دیوان عدالت اداری از اقدامات ما بیخبر است، گفت: موضوعی که در دیوان عمومی عدالت اداری بررسی شد، از سوی اینجانب ابلاغ و اجرا شد و ما قانون را تفسیر به رای نکردیم.
شیخالاسلامی با اشاره به اینکه ما سابقه 6 مدیرعامل پیشین صندوق تامین اجتماعی را بررسی کردهایم، اظهار داشت: با قرائت شما از قانون صلاحیت 5 نفر پیشین آنان نیز مورد سؤال است.
وی گفت: برداشت ما از قانون رشته تحصیلی و سابقه خدمت در رشتههای مختلف بود و این رویهای بود که در گذشته نیز سابقه داشت.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه دولت میتواند اساسنامه صندوق تامین اجتماعی را اصلاح کرده و این کار را نیز انجام داد، گفت: دولت مسئولیت سنگین اجرایی کشور را بر عهده دارد و به جرات میتوانم بگویم که ماده 17 قانون نظام جامع اداری کشور را عمل کردهایم، اگر شما برداشت دیگری از این قانون دارید، نمیشود اظهار کنید که ما قانون را دور زدهایم.
وی گفت: اگر 11 ماه پیش راجع به صلاحیت آقای مرتضوی بحثی صورت میگرفت شاید می توانستید بگویید که ایشان هیچ سابقهای در تامین اجتماعی ندارد اما امروز یک سابقه 11 ماهه خوب را در کارنامه کاری ایشان میبینیم.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تمام شاخصهای تامین اجتماعی نسبت به سالهای گذشته روند رو به رشدی داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر جامعه کارگری، کارفرمایان و بازنشستگان حامی اصلی این سازمان هستند. آیا این هیچ پیام مثبتی را در بر ندارد؟
شیخالاسلامی با بیان اینکه ما توانستیم همه بدنه سازمان اجتماعی را همدل خود کنیم، گفت: آیا باید برای ایجاد این همدلی سرزنش شویم.
وی با تاکید دوباره بر اینکه مطلق برای لغو استیضاح با هیچ احدی لابی نکردهام، گفت: من به کار خودم چسبیدهام و در کارمان نیز بسیار موفق بودهایم.
شیخالاسلامی در ادامه دفاع خود در جلسه استیضاحش اظهار داشت: هرگز به خود اجازه نمیدهم بر اساس حرفهای ثابت نشده تصمیم بگیرم و با تصمیم خود عملا پای همه اتهامات وارده به مرتضوی را امضا کنم و با احدی هم این کار را نخواهم کرد.
وی افزود: اگر بنا به گفتن باشد باید بگویم که بعضا استیضاحکنندگان پیغام دادند فلان مدیرکل را بردار تا امضایم را پس بگیرم و پس هم گرفتند و اتفاقا اگر قرار بود مدیرکلی را با فشار بیرونی تغییر دهم کار به اینجاها نمیکشید.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه باید در بیان اقوال و در انجام جزئیات امور دقت داشت، گفت: برای من مهم این است که به وظیفه شرعی خود عمل کنم و پای اخلاق و معنویات و انسانیت و جوانمردی بایستم و در کنار آن قانون را رعایت کنم.
شیخالاسلامی افزود: من هیچ گاه از قانون عدول نکردم و همه آنچه در خصوص بیقانون و قانونستیزی درباره ما گفته شد نمیپذیرم و هرگز این مسائل صحت ندارد.
وی اضافه کرد: افتخار من این است که در طول 20 سال مدیریت پایم به هیچ دستگاه نظارتی نرسیده و در این فقره اخیر هم قانون را رعایت کردم و به فضل خدا بعد از این هم رعایت خواهم کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: وقتی مدیری منصوب شد کسی تضمین نکرده تا ابدالدهر در همان مقام بماند و گاهی اوقات مواردی بوده که مدیری منصوب شده و بعد از آنکه معلوم شد شرایط لازم را نداشته اصلاح کردیم.
شیخالاسلامی افزود: برخی فشار آوردند که ذیل نامه رئیس محترم مجلس بنویسم عزل مرتضوی اما من گفتم در هامش نامه به هیئت امنا و دبیر هیئت و سایر مسئولان مینویسم جهت اقدام لازم برای اجرایی شدن این نظر و این هم همان نتیجه را دارد.
وی ادامه داد: چرا باید دعوا و اختلاف و برای کسانی که دورهای برای کشور خدماتی داشتند ناراحتی ایجاد کنیم و اساسا چرا باید اصرار کنیم که حتی سلایق ما یکی باشد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای مرتضوی یک سال در صندوق تأمین اجتماعی کار کرده و عملکرد خوب و مثبتی داشته و نمره بالایی میگیرد که انتظار بود این موضوع پیش نگاه نقادانه دوستان نماینده مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد.
شیخالاسلامی با اشاره به طرح برخی اتهامات در جلسه استیضاحش گفت: امروز اتهاماتی زده شد که شاید من غریبم و متوجه نمیشوم اما چه کسی نمایندگان را تهدید و تطمیع کرده است.
وی ادامه داد: این مسئله بیش از هر چیز توهین به خود نمایندگان است و اینکه برخی مدیران و گروههایی که با ما سر و کار دارند از روی علاقه و شناخت ما احساس کنند با موکل خود برای منتفی شدن استیضاح تماس بگیرند، به معنای فشار نیست.
شیخالاسلامی ادامه داد: هر کس خواست به من کمک کند و یا من نظری بدهم و یا مطلبی از خود بگویم این کار را نکردم چون عمیقا به شعارها و ارزشها باور دارم و عملا در وسط میدان ایستاده و این مسئولیتهای زودگذر و موقت برخلاف تصور برخی طعمه نیست بلکه بار امانتی سنگین بر دوش ما است.
وی با اشاره به ذکر برخی آیات و روایات از سوی استیضاحکنندگانش گفت: خواندن آیات و روایات برای تطبیق مفاد آنها با برخی دوستان و اینکه با خواندن شعری خود را صادق و طرف مقابل را کاذب بخوانیم روش درستی نیست.
شیخالاسلامی گفت: ما آمدهایم که اینجا با هم حرف بزنیم و هیچ چیز پنهان هم نداریم و هیچ کلاهی نیز از نمد وزارت برای خود نبافتهام و سر سوزن در دل نگرانی ندارم و تصور نمیکنم که آیا از مجلس مجددا رأی اعتماد بگیرم یا نه چون با خدای خود معامله کردهام.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در خصوص مرتضوی مخلصانه و بر اساس حجت شرعی عمل کرده است، نسبت به طرح برخی مسائل درباره سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در غیاب وی انتقاد کرد.
شیخالاسلامی گفت: چرا باید به افراد غایب در جلسه تهمت و اتهام ناروا وارد شود و وجدانا شرمنده و منفعل شدم که از کسانی اسم برده شد که عزیزند و حرمت دارند.
وی ادامه داد: اینجا اگر یک کلمه حرف بزنیم همه دوستان به ما تذکر میدهند اما آیا خودشان به کسانی که نیستند حق دفاع میدهند و آیا این ظرفیت برای کسانی که در این جلسه حاضر نیستند و درباره آنها سخن گفته شده در نظر گرفته شده است؟
وزیر کار و رفاه اجتماعی در بخش پایانی سخنانش از قاطبه نمایندگان که در طول دوران مسئولیت با وی مهربانانه و صمیمی و با مروت رفتار کرده تشکر و از آنها به عنوان کسانی یاد کرد که از ظرفیت بالای آنها برای همکاری در پیشبرد امور بهره برده است.
شیخالاسلامی با بیان اینکه موفقیت در سایه همکاری و همدلی تحقق مییابد، اظهار داشت: اکثریت قاطع نمایندگان ملت حتی استیضاحکنندگان دلسوز، انقلابی و متعهد و متدین و عزیز هستند.
وی ادامه داد: بنده هرگز کسی را متهم نمیکنم که چرا مرا استیضاح کرده اما در کمال احترام به نمایندگان میگویم که همه اقدامات ما قانونی بوده و ابرام دارم که بگویم در دعوای به وجود آمده هیچ سمتی ندارم.
شیخالاسلامی با بیان اینکه آنچه انجام داده استفاده از ظرفیتهای پیشبینی شده قانونی بوده که به عنوان یک مدیر و بر اساس مصلحت از آنها استفاده کرده، ابراز امیدواری کرد: در تداوم انجام وظایفش در مدار پاکی و تقوا و دیانت و خدمت به ملت حرکت کند.
* انتقاد قاضیپور به حضور رئیس جمهور از ابتدای صبح برای دفاع از یک نفر در مجلس
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس در جلسه علنی امروز در تذکری آئیننامهای و در اخطاری با استناد به اصل سوم قانون اساسی اظهار داشت: آقای رئیس جمهور روزی که درباره مسائل اقتصادی قرار بود در مجلس حضور یابد و سخنرانی کند، با وجود اصرار آقای ابوترابیفرد، بعد از اتمام سخنرانیاش در مجلس نماند تا نیم ساعت صحبت نمایندگان را بشنود ولی الحمدالله به خاطر یک نفر از اول وقت مانند یک بچه مدرسهای در مجلس نشسته و به صحبت نمایندگان گوش میکند.
وی افزود: این امر نشان میدهد که دوره قاجار نیست و مجلس در رأس امور است.
قاضیپور در ادامه خطاب به وزیر کار خاطرنشان کرد: آقای شیخالاسلامی! ما نمایندگان آذربایجان غربی هیچ جابهجایی یا تغییر مدیران کلی را از شما نخواستیم و بهتر است از کسانی که گفتیم به شما فشار آوردند تا برخی مدیران استان را تغییر دهید، نام ببرید.
وی در پایان تصریح کرد: ما به هیچ عنوان در جابهجایی مدیران دخالتی نداشتیم.
* احمدی نژاد: همه در یک جبههایم چرا یکدیگر را متهم میکنیم
محمود احمدینژاد رئیس جمهور در جلسه عصر امروز مجلس شورای اسلامی که تنها دستور کار آن از صبح، استیضاح وزیر کار بود، با تبریک ایام الله دهه فجر به دستاوردهای اخیر علمی و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: دیروز جنگندهای رونمایی شد که در نوع خود جزو پیشرفتهترین جنگندههای دنیا است و از صفر تا صد طراحی، مهندسی و ساخت آن به دست مهندسین داخلی بوده است.
وی افزود: همچنین برای اولین بار دانشمندان ایرانی توانستند موجود زنده به فضا فرستاده و مجددا آن را بازگردانند و این کار در مرزهای دانش بشری قرار دارد. و میتوان گفت که رکورد جدیدی برای کشور ما ثبت کرد.
رئیسجمهور ادامه داد: علاقه داشتم در دهه فجر درباره موضوع دیگری خدمت شما برسم و شاید اگر در این 6-7 ساعت که خدمت شما هستیم درباره طرحهای اقتصادی اساسی و مهم گفتوگو میکردیم میتوانستیم نتیجه بگیریم و نتیجه آن را به مردم تقدیم کنیم.
احمدینژاد استیضاح را حق نمایندگان و پاسخگویی در این زمینه را وظیفه دولت دانست و گفت: ما معتقدیم که نه استیضاح کنندگان به دنبال اعمال نظر خاصی هستند و نه دولت به دنبال حق و ناحق کردن مسائل. بلکه ما همه با هم هستیم و من همه شما را برادران دینی خودم میشناسم.
وی همچنین قانون را مهمترین تنظیم کننده روابط دانست که باید از استحکام حداکثری برخوردار باشد.
رئیسجمهور ادامه داد: میخواهم مسائلی را مطرح کنم که ارتباطی به رابطه دولت و مجلس ندارد اما دلیل طرح این مسائل این است که مشکلاتی در حال رنج دادن همه ما است و تنظیم روابط را از مسیر خود خارج کرده است.
احمدینژاد با اشاره به جلسات اخیر دولت و مجلس و توافقات برای جبران کاهش قدرت خرید مردم در ایام فشارهای بیرونی گفت: بحث من فراتر از بحث استیضاح است و میخواهم بگویم که چرا باید همدیگر را متهم کنیم؛ ما چرا باید یکدیگر را متهم کنیم. ما در یک جبهه قرار داریم و فقط کارها بین ما تقسیم شده است.
وی عبدالرضا شیخالاسلامی را جزو بهترین وزرای کابینه و انسانی عالم، پرکار، بیحاشیه، دلسوز و فداکار دانست و ادامه داد: من ایشان را 27 سال است که میشناسم و به او افتخار میکنم.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما نمیخواهیم خلاف قانون کاری بکنیم بلکه باید ببینیم گیر کار کجاست، تا سرعت و بازدهی بالا برود، تصریح کرد: امروز کشور تحت سنگینترین فشارها قرار دارد و دشمنان تمام توان خود را برای فشار به کشور بسیج کردهاند. پس ما باید دست در دست هم بدهیم و باری را از دوش مردم برداریم. اما متاسفانه برخی علل باعث شده که فشارهای داخلی با فشارهای سنگین خارجی برابری کند.
احمدینژاد ادامه داد: سه سال است که دولت تحت سنگینترین فشارها و تهمتها و افتراها قرار دارد و در این بین بنده در مقابل همه اینها سکوت و تحمل کردم و همکارانم را نیز به تحمل واداشتم. اما میبینیم که چند هزار نسخه بولتن سراسر افترا علیه دولت در کشور توزیع میشود. پس چارهای جز این ندیدم که برای رفع این علل بعضی از مسائل را عرض کنم.
وی گفت: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که متعلق به کارگران و بازنشستگان است و نه من و نه شما حق نداریم باری بر آن تحمیل و هزینه و بدهی درست کنیم و قطعا دخالت در این موضوع از آن جهت که این سازمان یا صندوق از مال مردم تشکیل شده، خلاف شرع نیز هست؛ حالا برای تعیین رئیس ترتیباتی تعیین شده اما همه باید به این سازمان کمک کنیم و موانع را برداریم.
رئیسجمهور با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری درباره سازمان تامین اجتماعی و رئیس آن اظهار داشت: صرف نظر از اینکه موضع سیاسی رئیس دیوان چه بوده و هست، همین دیوان معظم عین همین شکایت را در سال 87 علیه رئیس سازمان تامین اجتماعی دریافت کرده بود اما پاسخ دیوان این بود که چون این سازمان یک نهاد عمومی غیر دولتی است، ما صلاحیت رسیدگی به عزل و نصبهایش را نداریم و تازه دوسال و نیم طول کشیده بود که این حکم را داده بودند. اما حالا در مورد این شکایت ظرف 5 ماه حکم دادند و دیگر موضوع صلاحیت مطرح نشد؛ در مورد برخی موضوعات دیگر نیز شاید 5 سال طول میکشید که دیوان عدالت حکم دهد اما در این شکایت به سرعت حکم صادر کرد و جالب اینکه برخلاف اصل 170 قانون اساسی که به آن استناد کردهاند و بر اساس آن دیوان عدالت فقط درباره آئیننامهها میتواند ورود داشته باشد، این دیوان تقاضای ابطال «مصوبه» دولت را کرده است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم اجازه دهیم دیوان عدالت خارج از چارچوب قانون اساسی عمل کند، چه طور میتوان قانون را اجرا کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اصل 55 قانون اساسی گفت: دیوان محاسبات به کلیه حسابهای وزارتخانهها، موسسات، شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی از انحا از بودجه کل کشور استفاده میکنند رسیدگی یا حسابرسی میکند تا مشخص شود هیچ هزینه ای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد.
احمدی نژاد گفت: دیوان محاسبات مسئول رسیدگی به بودجه است و نمیتواند به وزیر نامه بدهد که مجلس مصوبه دولت را در مورد نصب یک نفر رد کرده است و اگر بخواهی ادامه بدهی مجازات میشوی،این دخالت تجاوز از قانون اساسی است و روابط را به هم میزند.
وی به اشاره به وظیفه دیگر دیوان محاسبات گفت: دیوان محاسبات، حسابها، اسناد و مدارک مرتبط را برابر قانون جمع آوری میکند و گزارش تفریغ بودجه را هر سال به انضمام نظرات خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم میکند و این گزارش باید در دسترس عموم گذاشته شود.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه ممکن است گفته شود این قبلا قانون بوده و تایید شده است اظهار داشت: وظیفه من و شما این است که ببینیم مشکل این قانون کجاست و اگر اشکالی بوده باید برطرف شود، بعد از پایان اجرای بودجه دیوان محاسبات باید رسیدگی کند و به همراه نظرات خود به مجلس ارائه دهد.
رئیس جمهور با طرح این سوال که آیا در این قانون راجع به مصوبات دولت چیزی گفته شده است اظهار داشت: آیا در این قانون گفته شده دیوان محاسبات میتواند دادگاه تشکیل دهد؟ مجازات کند و اعلام عمومی کند ؟
احمدی نژاد با اشاره به حکم دو هفته پیش دیوان محاسبات در خصوص انفصال رئیسکل بانک مرکزی بیان کرد:شما در بازار پیامد این حکم دیوان محاسبات را ببینید، اگر هیبت بانک مرکزی شکسته شود چه کسی پاسخگوست.
رئیس جمهور با بیان اینکه من و شما ساعتها بحث و بررسی میکنیم اما در نهایت کار را رئیس کل بانک مرکزی اجرا میکند گفت: این خلاف قانون اساسی است که دیوان محاسبات حکم انفصال رئیس کل بانک مرکزی را صادر کند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به جلسه دو هفته گذشته خود با مجلس گفت: در جلسه پیش با یکدیگر تعامل کردیم که نتیجه آن یک استیضاح شد، اشکالی ندارد ما در همان عهد خود هستیم.
احمدی نژاد با اشاره به اصل 138 گفت: در این اصل قانون اساسی آورده شده هیات وزیران حق دارند برای انجام وظایف اداری و تامین اجرای قوانین و تنظیم سازمانهای اداری به وضع تصویب نامه و آیین نامه بپردازند و هر کدام از وزیران در حدود اختیارات خویش حق وضع آیین نامه را دارند ولی مواد این آیین نامه نباید با متن و روح قوانین ناسازگار باشد و دولت میتواند مصوبات کمیسیونها را پس از تایید رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ کند.
وی با تاکید بر اینکه مصوبات این کمیسیونها ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی میرسد تا در صورتی که آنها را بر خلاف قوانین بیابد با ذکر دلیل برای تجدید نظر به هیئت وزیران بفرستد گفت:اشتباهی اتفاق افتاده و باید آن اشتباه برطرف شود و اگر این اشتباهات برطرف نشود مشکلات همچنان باقیست، اگر این گونه مشکلات حل نشود هر روز دچار درگیری و تنش خواهیم بود.
احمدی نژاد با طرح این سوال که در کجای این قانون اجازه داده شده مصوبات توسط رئیسمجلس لغو بشوند گفت: من دارم درد کشور را میگویم و میخواهم امروز برای حل مشکلات کشور از شما استمداد بطلبم.
احمدی نژاد گفت: من از حقوقدانان کشور میپرسم چطور از دل این قانون همچین مسئلهای مطرح میشود.
رئیس جمهور در پاسخ به ایراد لاریجانی که خواهش کرده بود در مورد موضوع استیضاح صحبت کنید اظهار داشت: این کاملا مرتبط با موضوع است، نگویید چون این موضوع یک قانون است باید دهنت را ببندی.
وی ادامه: اگر بنا بود که رئیس مجلس هم بر دولت و هم بر مجلس حاکم شود باید با رأی مستقیم به جای رئیس جمهوری گذاشته شود و میگفتند که مردم مستقیم رئیس جمهور را انتخاب کنند نه اینکه رئیس مجلس رئیسجمهور را انتخاب کند.
رئیس جمهور ادامه داد: عزیزان من همه محترم هستند، صبحت من در مورد اشخاص نیست بلکه صحبت من یک بحث حقوقی است و اگر قرار است که قانون اساسی را عوض کنیم، قانون اساسی خود راه تغییرش را نشان داده است.
احمدینژاد بیان داشت: قانون اساسی گفته که باید رهبری دستور دهند تا یک گروهی تشکیل شود و آنها متنی را تهیه کنند و بعد از تأیید رهبری به رفراندوم عمومی بگذارند، نمیشود بگوئید با قانون عادی حل شود.
وی ادامه داد: مشکلات اینجا پیدا میشود، فکر کنید، مگر میشود انتصابات دولت را با قانون و یا مصوبات لغو کرد، آن موقع چه چیزی برای دولت باقی میماند، این دولت میخواهد مصوبات شما در کشور اجرا کند، بالاخره از اختیاراتش است.
رئیس جمهور گفت: وقتی عزل و نصبها از دولت گرفته میشود این دولت چه چیزی برایش میماند، برای اداره کشور این یک بحث دردمندانه است، بنشینیم و برای آن راه حل پیدا کنیم، و الا این اتهامزنهای متقابل ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: من دارم ریشه درد کشور را خدمت شما عرض میکنم، همه باید در چارچوب قانون حرکت کنند، بالاخره اگر دیوان عدالت اشتباه کرد، من باید به چه کسی شکایت کنم، میگویند به خود ما باید شکایت کنید، من چه طور میتوانم به خود شما شکایت کنم.
احمدینژاد اضافه کرد: بالاخره آیا هیئت حقوقی هیچ وقت دچار اشتباه نمیشود، من از حوزه نماینده ملت و و از حوزه رئیس جمهور صحبت میکنم، گرچه من نوکر ملت هستم، نوکر شما هم هستم، اما الآن رئیس جمهور این کشور هستم و دارم از حقوق اساسی ملت دفاع میکنم.
وی تصریح کرد: ملت با رأی خود رئیس جمهور را انتخاب کردهاند، به ملت بگوئید که رئیس جمهوری که میخواهید انتخاب کنید، تحت امر رئیس مجلس است، خوب آن موقع ملت دوباره رأی بدهند.
رئیس جمهور گفت: ما باید برگردیم به قانون اساسی، مسائل را باید ریشهای حل کنیم، اصلاً بحث من دفاع از شخص آقای مرتضوی نیست، من از یک روند و حقوق اساسی بحث میکنم، یک نفر بنویسد دولت در این کشور چه کاره است، سه قوه مستقل داریم، استقلال قوه مجریه در کجاست؟ وقتی دیگر همه مصوباتش به راحتی لغو میشود.
احمدینژاد ادامه داد: وقتی انتخاباتش لغو میشود، دیگر چه کار باید بکند، یک معاون میگذارد، میگویند، نباید بگذارید، یک استاندار میگذارد، میگویند نباید بگذارید، این به ضرر کشور است، کسی خیال نکند که ما اختیاراتی بیشتر از قانون اساسی گرفتیم و به نفع کشور نمیشود و به نفع ما میشود.
وی اظهار داشت: شیخالاسلام را همه میشناسید و نیاز نیست که در مورد وی صحبت کنم، مرتضوی هم مانند یک فرد مانند دیگر افراد جامعه است، هزاران نفر در این کشور مدیر هستند، وی هم مانند دیگران، چرا تا این اندازه حساسیت است، من میخواستم نظری را در اینجا بگویم بالاخره به ما میگویند بگو، بگو، میخواهیم، بگوئیم، میگویند نگو، نگو خوب، ما باید چه کار کنیم.
رئیس جمهور افزود: من فکر میکنم یک مسائلی پشت صحنه میگذرد که نه نمایندگان خبر دارند و نه ما خبر داریم و وقتی به میدان کشور میآید یک عناوین دیگری پیدا میکند و تبدیل میشود به دعوای من و شما.
وی اضافه کرد: ما با هم چه اختلافی داریم، ما دعوایی با هم نداریم، بنده که کوچکترین خادم این ملت هستم، و شما نماینده مردم هستند، با هم میخواهیم برای مردم کار کنیم، یک ملاقاتهایی اتفاق افتاده و ما باید به مسائل کشور رسیدگی کنیم حتی اگر از نزدیکان خودمان باشند.
احمدینژاد گفت: بالاخره پشت قضیه همین اتفاقات، مسائلی مطرح است، یک جریانات دیگری اتفاق افتاده در یک جلسه 23 تا 24 ساعته در اینجا دوستان آمدند و گفتند که مقداری فضای کشور آرامتر باشد، که من یک نسخه این جلسه را که نرمتر است را به رئیس مجلس و یک نسخه هم به دست رؤسای کمیسیونهای مجلس میدهم.
وی افزود: آقای سالک هم به من گفتند که نوار پخش نشود، من هم گفتم بسیار خوب، اما آقای رئیس گفتند پخش کن من هم پخش کردم، بالاخره یا اینها ارتباط دارند با ما یا ندارد، شما تشخیص دهید و گوش دهید، بعد ببینید که ارتباط دارد یا نه اینها مستنداتی است که قسمتهای نرم آن را بازگو میکنم.
احمدینژاد گفت: ما مخلص شما نمایندگان هستیم ولی بالاخره باید چه کار کنیم، دولت با همین حرفهایی که وجود دارد، در فشار است، شما میگویید که کار و حرفهای کنید، ما چه جور باید از حق دفاع کنیم، شما راه را بفرمایید ما به آن عمل کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: شخصی به نام فاضل لاریجانی با آقای مرتضوی جلسه دارد که اخیراً تأمین اجتماعی یک طبقهای دارد که شرکتش را میفروشد به بخش خصوصی که من به چند و چون آن کاری ندارم هیئت امنا و تشکیلات دارند، مدیر و بازرس دارند که بیایند و به آن رسیدگی کنند.
وی افزود: یک فردی به نام آقای «م» معاون مجتمع قضایی تهران، وی میگوید که میدانید که من با یکی از برادران آقای لاریجانی رفت و آمد خانوادگی دارم، آقای مرتضوی میگوید شما ارتباط دارید، او میگوید بله، من میخواهم این را بگویم که بقیه برادارن به گرد این آقای فاضل نمیرسند، یعنی اگر آن آقا برادر این آقا فاضل نبود، 3-4 تا فحشی به او میدادم، یعنی اصلاً قبولش ندارم، به او گفتم شما هر چی میخواهید به مرتضوی شفاف بگو، او واسطهای است که آقای فاضل لاریجانی میآید، پیش آقای مرتضوی ببین باید خودت رک به دکتر بگویی که آقای «ز» که همان فردی که میخواهد قرارداد بیمه تأمین اجتماعی را ببندد باید از قبل من به شما وقت بدهد، آقای فاضل لاریجانی خطاب به مرتضوی میگوید آن کسی که میخواهد قرارداد ببندد باید هوشیار باشد، یعنی خیلی روی ما تبلیغات نکند این ور و آن ور که من با فلانی هستم یعنی جایی مطرح نکند.
وی ادامه داد: آقای مرتضوی به آقای «م» میگوید بیایید بروید بیرون شما، چون احساس میکند که اینجا مسائل دیگری مطرح شود او را از جلسه میفرستد بیرون و او هم میگوید باشد و میرود بیرون، آقای فاضل لاریجانی باز به آقای مرتضوی میگوید من میخواهم برای گروه «ز» کار بکنم ولی ابلاغ کتبی برای من نزنند، برای من و تلقی آن این باشد که من میخواهم با او همکاری کنم، بعد میپرسد از آقای مرتضوی اخیراً علی آقا را دیدید یا نه مرتضوی میگوید ندیدم، این آقا میگوید آقا وی نظرشان بسیار مساعد است نسبت به شما و میتواند کمک کند حتی تلطیف کند در قوه قضائیه.
احمدینژاد گفت: به نظرم الان زمینه این کار کاملا مساعد است خصوصا این مورد هم که پیش آمده درباره «ز» یک ملاقات جدی است حالا منزل ما بیرون از حوزه مجلس است منزل مادر باشد بدون سر و صدا که چه جوری ورود کنیم و چه جوری جا بیندازیم که آقای مرتضوی تعجب میکند. احمدینژاد گفت: میگه قرق علیآقا و آقا صادق، آقای فاضل میگوید هر دوشون، هر دوشون، بعد مرتضوی میگوید این را خلاصه است نگفتم تا رویهشان را جدا کنم، اینها را با صداقت و پوستکنده میگوید هر جور صلاح میدونید ما میخواهیم با او کار کنیم یعنی با آقای «ز» که شرکت بینالمللی دارد، کار اقتصادی، پول، اینکه بتوانیم ورود پیدا کنیم، چند تا پروژه به آن پیشنهاد کنیم، بیایند برای سرمایهگذاری، مثل پالایشگاه، پروژههایی که جاذبه داشته باشد و بتوانیم با او کار کنیم، به حساب آنها اگر صلاح میدانید یک کمکهایی هم بشود، که یک جوری یک افرادی در این صحنهها مزاحتمشان میشوند و مشکل پیدا میکنند به هر حال میتوانیم مفید واقع شویم و رسم بر این است، مرتضوی میگوید شما بفرمائید ما چه کار کنیم، من بدانم که چه کار کنم، فاضل میگوید زمینه آشنایی ایجاد شود.
رئیس جمهور ادامه داد: مرتضوی میگوید خوب شما اصلا او را میشناسید، او میگوید نه، میگوید خوب باید چه کار کنم، میگوید باب آشنایی ایجاد شود و احساس کند تا نمایندگی شما را دارد.
رئیسجمهور اضافه کرد: میگوید موردش را باید بدانم و بدانم که چه کار باید کنم، میگوید در همین پروژههایی که قرارداد بستهایم، ما بتوانیم نظارتی داشته باشیم، این طوری با او قاطی شویم و از این کارها، کارهای اقتصادی، اگر صلاح بدانید اگر موثر است توصیه کنید، همکاری بلند پایه، برای آینده کاری ایران خوب است، یک چنین حالتی، مرتضوی میگویند آینده کاری او، میگویند بله آره دیگه.
وی خاطرنشان کرد: مرتضوی میگوید مگر خارج از کشور هم میشود کار کرد، چه جوری میشود کار کرد، چه پیشنهادی دارید، میگوید من نمیدانم فعالیتهای بینالمللی چگونه است و اینها، میگوید چه کار میتوانید بکنید، میگوید اگر من را به عنوان مباشر خود تلقی کند، خوب میتوانیم در زمینههای مختلف کمکش کنیم، میگوید من بگویم مثلا چی، اصلا شما به عنوان مشاور خودش خوب، اصلا شأن شما اینگونه نیست، میگوید خوب تلقیاش این باشد، لازم نیست که او جایی مطرح کند، مرتضوی میگوید الان که مثلا من به او بگویم که آقای فاضل لاریجانی میخواهد با شما همکاری داشته باشد و شما به عنوان مباشر خود قبولش کنید، او اصلا در ذهنش نمیآید، چون شما برادر رئیس مجلس هستید، و رئیس دو قوه، او میگوید آن چیزی که من خواسته قلبیام است، مطلب قلبی خود را میگویم، آن وقت حرف شما درست است، لکن این درایت جنابعالی است.
احمدینژاد گفت: خوب لازمه که اصلا چگونه ورود کنیم و بهترین راه آن این است که جنابعالی توصیه به وی کنید که حضور فلانی میتواند اطمینانی باشد برای آینده کارهای خودشان در اینجا، این هم توصیه شما که او هم مشتاق باشد برای همکاری.
وی ادامه داد: میگوید این کار شدنی است میگوید افرادی که در این سطح فعالیت میکنند، همیشه در معرض این دخالتها و موانع هستند، ما میتوانیم رفع موانع برایش درست کنیم، حالا این موانع چی است بستگی به کیسش دارد دیگر، بله آمادگی داریم مشکلاتی که آقای (ع.ق) یک فرد مشهوری که شما میشناسید دارد در چند جهت اولا بسیار آدم خوبی است متدین، زحمتکش چندین پروژه دارد در پتروشیمی همه را بنده خدا احتیاج به کمک دارد، مرتضوی میگوید شما چه کار کردید برای او و میگوید ایشان چند تا مشکل دارد، همین فردا من دوشنبه ساعت 9 با آقای «ع» قرار دارم، آقای «ع.ق» میآید آقای «م» هم میآید و خودم هم جلسه گذاشتهام که حل کنم.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: یک مشکلاتی هم قوه قضائیه داشت چند تا حکم اجرایی برایش آمده بود از مفاسد اقتصادی که چرا نمیروید پول بانک را بدهید، خوب مهلت گرفتهام برای آن و حل شد دیگر.
کاری به او نداشتم، رفتم دستورش را گرفتم.
احمدی نژاد ادامه داد: مرتضوی میگوید شما این اعتبار را دارید که بروید از اخوی دستور بگیرید؟ ایشان میگوید بله آنها را کمک کردیم، اخوی در یک جلسه اینها را هم دید، البته از این زاویه که میدانم دارد با شما کار میکند و 10 _ 15 طرح دارد.
وی خاطرنشان کرد: مرتضوی میگوید خب اخوی دستور داد مشکلش حل شود، میگوید خیلی از موارد دیگر هم معوقات بانکی بوده، با بانک تجارت، بانک صنعت و معدن خودم شاغل در بانک صنعت و معدن بودم، من در آنجا وام داشتم، تقسیط کردند، پرونده زیاد داشتم، مثلا فرض کنیم که آقای «الف» آنجا بود، رئیس دادگستری فلان استان بود، یک عده زارعان از او شکایت کرده بودند، سر زمین و رفتیم صحبت کردیم و تا حدودی مسئله حل شد، یعنی میگوید مشکلات را با آقای «الف» حل کردید، میگوید بله.
وی اضافه کرد: مرتضوی میگوید یعنی بحثهای کارگری بوده، میگوید کارگری هم داشته، مسائل مالکیتی داشته، مسائل حسابی داشته، من کار دانشگاهی کردم تا الان هم تازه دوزاریم افتاده الان نوه دارم، خدائیش اموراتم نمیچرخد، یک فرصت ویژه پیش آمده، ما چند سالی است ورود داشتیم به کار اقتصادی و کمتر از دیگران نیستیم که بتوانیم مدیریت کنیم، هم به لحاظ ارتباطی و هم به لحاظ مدیریتی سعی میکنم حقوق ریالی هم نگیرم که به چشم نیاید، یک آپارتمان 600 _ 700 متری بدهد دیگر.
رئیس جمهور بیان داشت: او میگوید خودتان جایی دارید معرفی کنید، میگوید بله به نام یکی از بستگان من معرفی کنید، پدرش فوت کرده پزشک بوده و به چشم نمیآید، مرتضوی میگوید اسمش؟ میگوید با فلان کس ارتباط دارد؟ میگوید بله.
احمدینژاد در پایان خطاب به نمایندگان میگوید: هم صوت و هم تصویر موجود است و بیست و سه چهار پنج ساعت است و شما اینها را رسیدگی کنید و اگر رئیس مجلس صلاح دیدند آنها را در اختیارتان میگذاریم چرا باید امروز اینجا شیخالاسلام محاکمه شود؟ شیخالاسلام یک آدم خدومی است که در خدمت شماست، استیضاح حق شماست، هر چیزی که نمایندگان مجلس تصمیم بگیرند در خدمتتان هستیم و به نظر شما و قانون احترام میگذاریم.
* احمدینژاد فیلم ملاقات فاضللاریجانی و مرتضوی را پخش کرد
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در جریان سخنرانی خود در دفاع از وزیر کار، خواهان پخش فیلم ملاقات فاضل لاریجانی و مرتضوی رئیس سازمان تامین اجتماعی شد. پس از پخش دقایقی از این فیلم، رئیس جمهور به دلیل کیفیت نامناسب به خواندن دیالوگهای آن پرداخت. محتوای این ویدئو مربوط به دیدار سعید مرتضوی رئیس تامین اجتماعی و فاضل لاریجانی برادر رئیس مجلس درباره قرارداد واگذاری شرکتهای تامین اجتماعی به بخش خصوصی بود.
در خلال خواندن متن این دیالوگها توسط رئیس جمهور، مجلس برای دقایقی دچار تنش شد.
نماینده مردم آبادان با صدای بلند فریاد میکشید و نسبت به این موضوع اعتراض میکرد که با مداخله سید شریف حسینی عضو هیئت رئیسه مجلس به بیرون از صحن علنی هدایت شد.
بعداز پخش ویدئو هم تعداد زیادی از نمایندگان نسبت به این موضوع انتقاد داشتند که علی لاریجانی در واکنش به شلوغی صحن علنی گفت: امروز روز مهمی است. اجازه بدهید حرفشان را بزنند اگر موضوعی راجع به بستگان ما بوده، بگذارید در این باره حرفی بزنند.
وی پس از پایان سخنان رئیس جمهور به بخشهای مختلف سخنان احمدینژاد پاسخ داد. همچنین اعضای هیئت رئیسه با فاضل لاریجانی که مواردی علیه وی از سوی رئیس جمهور در صحن علنی مجلس مطرح شده بود، تماس گرفتند که بنا به گفته فرهنگی عضو هیئت رئیسه، فاضل لاریجانی درباره این نوار اظهار داشت: آقای مرتضوی مدتها پیگیر این ملاقات بود و در این ملاقات نیز عمده صحبتها را آقای مرتضوی انجام داد و ضمن ابراز ارادت مفصل به خانواده لاریجانی در خواست کرد من واسطه شوم تا ایشان با رئیس قوه قضائیه دیداری داشته باشند.
همچنین بنا به گفته فرهنگی، فاضل لاریجانی در جریان فیلمبرداری از این ملاقات نبوده است.
*لاریجانی: احمدینژاد چرا نمیگذارد به پرونده یارانش رسیدگی شود؟
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از سخنان احمدینژاد در صحن علنی و پخش فیلمی از فاضل لاریجانی از سوی احمدینژاد در صحن علنی مجلس اظهار داشت: من احساس کردم چون رئیس جمهور در مورد من صحبت میکند، اجازه دادم که حرفهایشان را مطرح کنند؛ استیضاحی در مجلس مطرح شده ربطش به من چیست که رئیس جمهور این موضوع را مطرح کرد.
وی در ادامه گفت: اتفاقا جلسه خوبی بود و بعضی از مسائلی که در کشور ما وجود دارد از همین سنخ است که باید حل شود؛ این روشها اگر در پشت صحنه ادامه پیدا کند، مشکل است.
رئیس مجلس اظهار داشت:من تشکر میکنم از اینکه نمایندگان تحمل کردند و آقای رئیس جمهور همه حرفهایش را زد؛ رئیس جمهور گفت من یک نواری دارم که خود این هم یک ژستی است و من هم گفتم شما که مصلحت میدانید این را انجام دهید و رئیس جمهور نوار را گذاشت و مسئله روشن شد و بقیه مطالب هم که در نوار پخش نشد خود رئیس جمهور قرائت کرد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور بحثی در مورد بهم ریخته شدن تنظیم قوا مطرح کرد که باید بگویم تنظیم قوا بهم نخورده؛ آقای رئیس جمهور این سلیقه شماست که یک جایی نظر شورای نگهبان را به عنوان مفسر قانون اساسی قبول ندارید و یک جاهایی هم ....
به گزارش فارس، رئیس جمهور از رئیس مجلس خواست تا به وی هم اجازه صحبت دهد که رئیس مجلس خطاب به وی گفت: شما در این جلسه اتهاماتی به من وارد کردید و من مطابق آئیننامه جواب شما را میدهم و شما هم حق ندارید چرا که بیش از حد حرف زدید؛ تمام حرف شما اتهام به رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه بود. من هم رئیس مجلسم و اینجا میخواهم جواب شما را بدهم؛ شما در سرتاپای این استیضاح اتهامات و تهمتهایی به من گفتید و مطابق آئیننامه دو برابر وقت شما من فرصت دارم که جواب دهم.
لاریجانی خطاب به رئیس جمهور ادامه داد: شما فرمودید بعضی از مسائل سیاسی است؛ 2،3 سال است که تحت شدیدترین فشارها هستید؛ مشکل اینجاست شما افرادی را به عنوان یاران خودتان انتخاب کردهاید که این افراد پروندههایی دارند و نمیگذارید که این پروندهها رسیدگی شود؛ فشاری نیست. اگر از من میپرسید همین مطالبی که گفتید به دادگاه بدهید تا رسیدگی کنند، مگر ما از کسی دفاع میکنیم. ما اگر نزدیکترین فردمان هم تخلف کنند میگوییم رسیدگی کنند ولی شما نمیگذارید رسیدگی شود و اشکال کار اینجاست.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد گفت: شما فرمودید که در کار بن بست ایجاد میشود؛ اشتباه میکنید. در کشوری که ولایت فقیه است بنبست نیست؛ شما در بسیاری از مواقع به رهبری شکایت کردید و ایشان به هیئت حل اختلاف ارجاع دادهاند و هیئت حل اختلاف هم نظر قاطع داد؛ دیگر کسی نباید حرفی بزند، پس بنبستی وجود ندارد.
رئیس مجلس اضافه کرد: مثلا شما چندین بار در مورد اصل 138 مسائلی را مطرح کردید و قانون را خواندید درحالی که شما به قانون تمکین نکردید؛ درحالی که شورای نگهبان این قانون را تایید کرده است که اگر هیئت وزیران مصوبهای گذراند که با قانون تطابق نداشت، رئیس مجلس موظف است به آن ایراد بگیرد و بعد آن را به دولت بدهد؛ در قانون گفته شده که اگر دولت رعایت نکرد باید آن را لغو کند که رئیس جمهور به این اعتراض دارد؛ چه کسی باید این را حل کند؛ شورای نگهبان باید این را حل کند که شورای نگهبان نظر دادهاند و قبول کرده، شما چرا تمکین نمیکنید؛ شما حتی در مورد این موضوع به رهبری هم نامه نوشتید و گفتید که این موضوع خلاف قانون اساسی است پس چرا نظر رهبری را نمیگویید؛ رهبری موضوع را به هیئت حل اختلاف دادهاند و هیئت هم نظر شورای نگهبان را پرسید و ایشان ابلاغ کردند یعنی موضوع تمام شد؛ دیگر چه چیزی را تکرار میکنید؛ اگر از ولایت فقیه دفاع میکنید که ولی فقیه نظر دادند و بنبست را تمام کردند پس چرا میگویید بنبست است.
رئیس مجلس اظهار داشت: شما فرمودید دیوان عدالت باید محل اتکا باشد و اگر ما شکایتی داریم بررسی کند؛گفتید که دیوان یک جاهایی بررسی را طول داد و یا رسیدگی نکرد؛ عزیز من قبل از همه این حرفها در مورد سازمان تامین اجتماعی اگر قبل از سال 88 بود دیوان حق داشت اما سال 88 قانون تصویب شده؛ قانون اصلاح ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری در بند الف میگوید که سازمان مذکور زیر مجموعه وزارت رفاه و تامین اجتماعی است و وزیر در برابر قانون ذیربط پاسخگو است؛ شما رفتهاید در هیئت دولت این را تغییر دادهاید و بردهاید زیر نظر معاون اول که اینجا هم دیوان عدالت اداری و هم رئیس مجلس گفته خلاف قانون است یعنی قانون را زیر پا گذاشتهاید؛ چرا میگویید دیگران دست و پای ما را میبندند؛ شما تخلف کردهاید.
لاریجانی اظهار داشت: این موضوع دفاع ندارد اگر نمیدانید بپرسید؛ شما فرمودید که دیوان محاسبات چرا دادگاه دارد؛ دیوان محاسبات دادگاه ندارد بلکه قوه قضائیه شعبهای در آنجا دارد که در آنجا دادستان و دادگاه است که این هم قانون است و مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است؛ شما به چه چیزی ایراد دارید پس بفرمائید نظر شورای نگهبان را قبول ندارم؛ نمیتوانید این را بگویید شما رئیس جمهور هستید و باید نظامات حاکم بر کشور و قانون اساسی را قبول داشته باشید؛ قانون دیوان محاسبات گفته که یک شعبه دادسرا و یک شعبه دادگاه در آنجا باشد که در مورد دادستان آن هم مجلس رای میدهد؛ دادسرا برای خیلیها حکم صادر میکند که بعد به دادگاه میرود. دادگاه هم یک حکم بدوی برای رئیس بانک مرکزی داده که وی میتواند در دادگاه تجدیدنظر شکایت کند؛ شما به چه چیزی ایراد گرفتهاید، این عین عدالت است؛ مگر میتوانید بگویید که بعضیها بهتر از بقیه هستند و در دادگاه موضوع آنها رسیدگی نشود؛ شما نباید یک هالهای بگذارید که دادگاه دخالت نکند بلکه باید بگویید احسنت که دخالت کردید؛ برو رسیدگی کن از مسئولین ذیربط بنابراین دیوان محاسبات تخلفی نکرده و ربطی به دیوان ندارد.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد اظهار داشت: شما فرمودید که اگر اینطور باشد رئیس مجلس باید حاکم باشد؛ رئیس مجلس یک وظایف روشنی دارد و قوا هم مستقل از هم هستند؛ رئیس مجلس طبق قانون موظف است که اگر مصوبات خلاف قانون یا روح قانون باشد، تشخیص بدهد و آن را رد کند، بنابراین محدوده ما همین است نه در کار اجرا دخالت داریم ...
شما میگویید چرا رئیس مجلس در موضوع آقای مرتضوی دخالت کرده؛ کسی به مرتضوی کاری ندارد؛ رئیس مجلس میگوید مصوبهای که دولت دور زده و متن قانونی را لغو کرده و سازمان را زیر نظر معاون اول برده خلاف قانون است، دولت تخلف کرد و من هم اعلام کردم بنابراین این مسائل روشن است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نفس این کار را ملاحظه کنید؛ همین تهمتهای زیادی که در این جلسه نثار بنده شد هیچ ربطی به موضوع استیضاح نداشت و اگر من میخواستم مر آئیننامه را رعایت کنم، نباید اجازه میدادم که رئیس جمهور در این زمینهها حرف بزند اما چون دیدم هی میگوید فیلم، فیلم و بیاناتش به جای استیضاح در مورد رئیس مجلس است گفتم اجازه دهید حرفهایش را بزند و خوب شد که حرفهایش را زد؛ نمایندگان محترم در جریان هستند که از ابتدای بحث استیضاح وزیر کار بنده وساطت کردم از باب اینکه تشنجی بین دولت و مجلس ایجاد نشود؛ آقای مظفر معاون نظارت مجلس هستند و اگر من خلاف میگویم آقای مظفر شهادت بدهد.
وی ادامه داد: من به آقای مظفر گفتم شما استیضاحکنندگان را دعوت کنید و وزیر کار را هم دعوت کنید و ببینید که میتوانید با اینها به تفاهم برسید تا استیضاح در مجلس مطرح نشود که آقایان جلسه گذاشتند و متنش را با خشنودی برای من آوردند که همه هم آن را امضاء کردند. که آقای وزیر کار قبول کرده با هیئت امنا جلسه بگذارد تا مرتضوی را عوض کنند و گفتند که آقای وزیر گفته که من امضاء نمیکنم ولی این موضوع را اجرا میکنم که ظاهرا آقای وزیر در این رابطه معذوراتی داشته است.
لاریجانی اظهار داشت: بعد از اینکه این کار انجام شد وزیر پذیرفت و رفت علیالظاهر این کار را انجام دهد؛ بعد از آنکه این اتفاق افتاد یک مرتبه به مصوبه دولت روبرو شدیم که این سازمان را خلاف قانون زیر نظر معاون اول بردند و وزیر هم گفت دیگر از من کاری ساخته نیست، خوب این مسخره کردن قانون است، خلاف قانون است، چطور توقع دارید رئیس مجلس ساکت باشد؛ من آقای مرتضوی را از شما بهتر میشناسم؛ آقای مرتضوی خدماتی هم در گذشته داشته ولی این دلیل نمیشود که اگر کسی خلاف قانون مرتکب شد، ما حرفی نزنیم؛ برادرمان هم باشد باید جلویش بایستیم.
رئیس مجلس گفت: هیئت تطبیق مصوبه مجلس را لغو کرد؛ آقای شیخالاسلام تلفنی با بنده تماس گرفت و گفت که من میخواستم شما توجیه شوید که من تخلف نکردم و این موضوع از عهده من خارج است و دولت تصویب کرده که این مسئله زیر نظر معاون اول باشد که من هم گفتم که این خلاف قانون است.
وی گفت: روز دوشنبه من خدمت رئیس جمهور رفتم که راجع به کار دیگری بود؛ در آنجا به ایشان گفتم که این استیضاح مطرح است و پیش از این هم آقای مظفر دخالت کرد که حل شود ولی نشد؛ حالا یا من وساطت کنم یا شما وساطت کنید که این مسئله حل شود و راهش هم این است که آقای مرتضوی یک کار دیگری به عهده گیرد چرا که حضورش در اینجا خلاف قانون است؛ بعد گفتم ما هم از دوستان استیضاحکننده خواهش کنیم که امضا خود را پس بگیرند و ایشان نپذیرفتند بنابراین ما بین خودمان و خدا آن چیزی که وظیفه داشتیم تا تشنج بوجود نیاید انجام دادیم ولی رئیس جمهور نپذیرفت. امروز صبح ساعت 7 آقای فروزنده آمد و گفت که من یک پیغام فوری از آقای رئیس جمهور دارم و میخواهم با شما صحبت کنم؛ من با اینکه کار داشتم گفتم چون کارم فوری است، بیاید. فروزنده به بنده گفت بهتر است این موضوع را حل و فصل کنیم چرا که مشکل ایجاد میشود و ممکن است رئیس جمهور حرفهایی بزند که من هم سیر موضوع را به آقای فروزنده گفتم راهش این است که رئیس جمهور بپذیرد، آقای مرتضوی را جابجا کند و فروزنده هم گفت که رئیس جمهور نمیپذیرد و بعد هم یک نکتهای گفت؛ آقای فروزنده گفت که آقای احمدینژاد گفته این به نفع کشور نیست و همچنین گفته که اگر این مسئله حل نشود، نواری از بستگان شما دارد که آن را پخش میکند و من را تهدید کردند و من هم گفتم که نمیدانم موضوع نوار چیست؛ مال هر کدام از بستگانم باشد فرقی نمیکند و اگر موضوعی باشد من نوار را میبینم و پاسخ ایشان را میدهم.
رئیس مجلس ادامه داد: البته من اطلاعات زیادی دارم ولی مصلحت نمیبینم راجع به اطرافیان ایشان چیزی بگویم؛ من مثل ایشان لازم نمیبینم کشور را متشنج کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به آقای فروزنده گفتم این یک تهدید است؛ تا ما از استیضاح صرفنظر کنیم؛ من این را مصلحت نمیدانستم؛ مجلس جایگاهی است که رئیس آن قسم خورده که از حقوق مجلس دفاع کند؛ بعد گفتم شما راجع به بستگان من هرچه دارید بگویید و من هیچ مشکلی ندارم؛ بین خودم و خدایم، من وضع روشنی دارم؛ بیایید بگویید نتیجه همه این حرفهایی که زدید چه بود.
لاریجانی اظهار داشت: به نظر شما این یک اقدام توطئهآمیز علیه رئیس قوه مقننه نبود؟ که آقای مرتضوی یکی از بستگان ما را به دفترش دعوت میکند و بعد فیلم میگیرند پس معلوم است که برنامه داشتهاند؛ مگر وقتی شما در ملاقاتها به اتاق ما میآیید ما فیلم میگیریم؛ ما نمیدانیم دستگاه رئیس جمهور چطور است ولی ما که فیلم نمیگیریم؛ به نظر شما این توطئهآمیز نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اینکه یک نفری را صدا میکنند که بیاید و بعد با آن فرد صحبت میکنند و بعد فیلم هم میگیرند آیا توطئهآمیز نیست؛ معلوم است که برنامه داشتید این فیلم را بگیرید و یک روزی مثل امروز آن را علنی کنید؛ من نمیدانم چه فایدهای در این است ولی نفس این کار آیا یک کار مافیایی نیست و یک کار توطئهآمیز نیست؛ به نظر شما این اخلاق است؛ آیا این کار در سطح یک رئیس جمهور است؛ رئیس جمهوری که مرتب دیگران را تهدید میکند و در مورد استیضاح رئیس مجلس را تهدید میکند... مشکلات کشور اینهاست.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد گفت: بنده با برادرم ارتباطی ندارم؛ رئیس جمهور هی میگفت، آقای فاضل لاریجانی. در این کشور خیلیها با هم نسبت دارند اما رفتارهایشان متفاوت است؛ ما با هم ارتباطی نداریم؛ آقای فرهنگی با آقای فاضل لاریجانی تماس گرفته که از آقای فرهنگی میخواهم بگوید که ایشان چه گفته است.
به گزارش فارس، فرهنگی اظهار داشت: چون اتاق فرمان گفت که صدا مطلقاً روشن نیست و ما میخواهیم این را پخش کنیم، چیزی مفهوم نخواهد شد بنده گفتم که با آقای فاضل لاریجانی تماس گرفتم و من موضوع را سؤال کردم؛ آقای فاضل لاریجانی که رئیس دانشگاه آزاد آمل و مشاور رئیس دانشگاه پیام نور است گفت که غیر از اینها سمتی ندارد.
فرهنگی افزود: آقای فاضل لاریجانی گفت که مدتها آقای مرتضوی پیگیر این ملاقاتها بود و بعد از پیگیریهای زیاد در آنجا حضور پیدا کردم عمده آن نشست را آقای مرتضوی صحبت کرد و ضمن ابراز ارادت نسبت به خانواده آقای لاریجانی و هم خدمت علی لاریجانی رئیس مجلس و هم صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه از ایشان درخواست وساطت برای دیدار با رئیس قوه قضائیه را داشت و مطالب مفصلی را هم علیه قاضی پرونده خودش مطرح کردئ فیلمبرداری هم آنجا در جریان نبود؛ فاضل لاریجانی گفت، بعد از جلسه من با رئیس قوه صحبت کردم و ایشان هم درخواست ملاقات را نپذیرفت. به گفته فاضل لاریجانی برخی نکات در مورد دانشگاه آزاد و مشکلات آن در این جلسه مطرح شد.
به گزارش فارس لاریجانی در ادامه اظهار داشت: فرض کنید که فاضل لاریجانی را دعوت کردهاند تا برای دیدار با رئیس قوه قضائیه وقت بگیرد و بعد هم این مسائل مطرح شد و بعد فیلم گرفتند و امروز در جلسه استیضاح این فیلم را پخش میکنند؛ ربطش به استیضاح چیست؛ آقای جهانگیرزاده اینجا است از ایشان میخواهم بگویند که چند بار آقای مرتضوی از من خواست تا دیدار کند.
به گزارش فارس، جواد جهانگیرزاده گفت: توسط مسئول امور پارلمانی آقای مرتضوی هم حضوری و هم دو بار به صورت تلفنی از من پیگیری کردند که آقای لاریجانی وقتی را برای آقای مرتضوی اختصاص دهد که من چند بار مراجعه کردم و رئیس مجلس گفت که چون اصل بر این است که قانون رعایت شود، آمدن وی برای این است که باقی بماند؛ لذا دیدار را نپذیرفتند؛ من حتی شماره دفتر را هم دادم ولی این اتفاق نیفتاد.
به گزارش فارس، لاریجانی در ادامه گفت: آقای مرتضوی دنبال این بود که برای پرونده خودش پیش رئیس قوه قضائیه برود و برای استیضاح هم پیش من بیاید که من این موضوع را مصلحت ندیدم و عمل نکردم و اگر عمل میکردیم امروز چیز دیگری میگفتند؛ میگفتند همین ارتباطات منجر به ارتباطات دیگری شد.
لاریجانی خطاب به رئیس جمهور گفت: اینها را ما صداقت نمیدانیم؛ این رفتارها و بداخلاقیها بلای جان کشور شده است؛ فرض کنید اصلا یکی از بستگان بنده اشتباهکار بوده؛ چه ربطی به من دارد؛ اگر من مثل شما در مورد جلسهای که اخوی شما آقای داود احمدینژاد با من داشت و مطالب زیادی نسبت به اطرافیان شما و جریان انحرافی مطرح کرد، از ارتباط با منافقین، فساد مالی، ارتباط با خارج، من فیلم میگرفتم و پخش میکردم برای شما خوب بود؟ برادر شما هم نظراتی دارد چه ربطی به شما دارد ولی شما همین اخلاق را رعایت نکردید؛ اگر یکی از بستگان بنده اشتباهی داشت باید مثل هر کس دیگری رسیدگی کرد و ما هم مانعی نیستیم و حتی مؤیدیم.
لاریجانی اظهار داشت: چطور این مطلب را تا به امروز به من نگفتید؛ مثلا نگفتید که زد و بند وجود دارد؛ شما میخواستید همین را بگویید دیگر. نوشتههای شما همین بود؛ خوب میگفتید که رسیدگی میکردم؛ شما نه به من گفتید و نه به قوه قضائیه و امروز هم پشت میکروفون گفتید؛ اینها مشکلات اخلاقی جامعه ماست؛ این آقایی که شما نام بردید اصلا در اطراف من نیست و هیچ مسئولیتی هم در از جانب من ندارد؛ اما فرق قضیه من با شما این است که با این همه مشکلاتی که اطرافیان شما دارند و حتی بعضی از آنها تحت تعقیبند و پرونده دارند، همچنان شما آنها را ابقا میکنید و روی آن هم میایستید و مشکل این است؛ دو طرز تفکر وجود دارد، ما میگوییم اگر یکی از اطرافیان اشکال داشت رسیدگی کنید ولی شما مانع میشوید و یک بار هم در مصاحبه گفتید که خط قرمز هستند. این خلاف حق است، این خلاف عدالت است؛ چه فایدهای دارد که مرتب ما از عدالت صحبت کنیم ولی با این روشها کیان اخلاق جامعه را به فساد بکشیم.
لاریجانی ادامه داد: مشکل ما این است که رئیس جمهور اولیّات اخلاقی را رعایت نمیکند؛ اگر رئیس جمهور مطلبی داشت چرا اینجا مطرح کرد؛ استیضاح نمایندگان یک چیز بود و نه ربطی به رئیس مجلس داشت و نه ربطی به چیز دیگر؛ چرا این مسئله را مطرح کردید؛ اتفاقا خوب شد این مسائل را گفتید؛ شما که مرتب میگویید بگم، بگم، و این مسائل را در کشور راه انداختهاید، امروز این فیلم را پخش کردهاید تا مردم شخصیت شما را بهتر بشناسند.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد گفت: آقای رئیس جمهور یک حدیث قدسی است که میگوید که اگر کسی به مسلمانی اتهامی بزند که او را خوار کند، خداوند میفرماید، آن فرد خودش را آماده جنگ با من کند؛ نمیدانم به این باور دارید یا نه ولی این حدیث قدسی است؛ امیدوارم که خداوند همه ما را هدایت کند تا وقتی در مسندهای بزرگ مینشینیم اندیشه حکیمانه داشته باشیم و عدالت پیشه کنیم و عدالت فقط به لفظ نباشد و به رفتار و عمل عدالت داشته باشیم.
*لاریجانی براساس آیین نامه به احمدینژاد اجازه صحبت نداد
بعد از اینکه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی پاسخ مسائل مطرح شده از سوی رئیس جمهور را مطرح کرد، محمود احمدینژاد از لاریجانی خواست تا به او هم اجازه صحبت دهد اما لاریجانی در پاسخ احمدینژاد گفت که شما یک سری اتهامات را مطرح کردید و بنده هم جواب شما را دادم.
بعد از آن بود که احمدینژاد به حالت اعتراض جلسه علنی مجلس را ترک کرد.
*وزیر کار بیکار شد/192 رأی موافق نمایندگان به استیضاح
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه پارلمان و در جریان بررسی طرح استیضاح وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی بعد از استماع توضیحات شیخالاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سخنان موافقان و مخالفان وی، با 192 رأی موافق، 56 رأی مخالف و 24 رأی ممتنع از مجموع 272 نماینده حاضر، با استیضاح شیخالاسلامی موافقت کردند.
بر این اساس شیخالاسلامی نمیتواند به فعالیت خود در ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خیابان "آزادی" ادامه دهد و وکلای ملت وزیر کار را بیکار کردند.
*حسینی: نمایندگان صبر داشته باشند
هادی حسینی نماینده مردم قائمشهر در جلسه علنی امروز مجلس طی تذکری به اظهارات رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: اینکه آقای رئیسجمهور همواره میگفتند بحثهایی است که باید بگویم و آنها را گفتند خوب شد و یک بغض نترکیده ترکید.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از نمایندگان انتظار صبر دارد افزود: بهتر است نمایندگان ولایتمدار در مدت باقیمانده از دولت فعلی صبر کنند و اجازه تشویش در افکار عمومی را ندهند.
حسینی گفت که برخیها دوست دارند فضا را شلوغ و متشنج کنند.