لاریجانی در پاسخ به احمدینژاد گفت: در کشوری که ولایت فقیه است بنبست نیست؛ شما در بسیاری از مواقع به رهبری شکایت کردید و ایشان به هیئت حل اختلاف ارجاع دادهاند و هیئت حل اختلاف هم نظر قاطع داد؛ دیگر کسی نباید حرفی بزند، پس بنبستی وجود ندارد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از سخنان احمدینژاد در صحن علنی و پخش فیلمی از فاضل لاریجانی از سوی احمدینژاد در صحن علنی مجلس اظهار داشت: من احساس کردم چون رئیس جمهور در مورد من صحبت میکند، اجازه دادم که حرفهایشان را مطرح کنند؛ استیضاحی در مجلس مطرح شده ربطش به من چیست که رئیس جمهور این موضوع را مطرح کرد.
وی در ادامه گفت: اتفاقا جلسه خوبی بود و بعضی از مسائلی که در کشور ما وجود دارد از همین سنخ است که باید حل شود؛ این روشها اگر در پشت صحنه ادامه پیدا کند، مشکل است.
رئیس مجلس اظهار داشت: من تشکر میکنم از اینکه نمایندگان تحمل کردند و آقای رئیس جمهور همه حرفهایش را زد؛ رئیس جمهور گفت من یک نواری دارم که خود این هم یک ژستی است و من هم گفتم شما که مصلحت میدانید این را انجام دهید و رئیس جمهور نوار را گذاشت و مسئله روشن شد و بقیه مطالب هم که در نوار پخش نشد خود رئیس جمهور قرائت کرد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور بحثی در مورد بهم ریخته شدن تنظیم قوا مطرح کرد که باید بگویم تنظیم قوا بهم نخورده؛ آقای رئیس جمهور این سلیقه شماست که یک جایی نظر شورای نگهبان را به عنوان مفسر قانون اساسی قبول ندارید و یک جاهایی هم ....
به گزارش فارس، رئیس جمهور از رئیس مجلس خواست تا به وی هم اجازه صحبت دهد که رئیس مجلس خطاب به وی گفت: شما در این جلسه اتهاماتی به من وارد کردید و من مطابق آئیننامه جواب شما را میدهم و شما هم حق ندارید چرا که بیش از حد حرف زدید؛ تمام حرف شما اتهام به رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه بود. من هم رئیس مجلسم و اینجا میخواهم جواب شما را بدهم؛ شما در سرتاپای این استیضاح اتهامات و تهمتهایی به من گفتید و مطابق آئیننامه دو برابر وقت شما من فرصت دارم که جواب دهم.
لاریجانی خطاب به رئیس جمهور ادامه داد: شما فرمودید بعضی از مسائل سیاسی است؛ 2،3 سال است که تحت شدیدترین فشارها هستید؛ مشکل اینجاست شما افرادی را به عنوان یاران خودتان انتخاب کردهاید که این افراد پروندههایی دارند و نمیگذارید که این پروندهها رسیدگی شود؛ فشاری نیست. اگر از من میپرسید همین مطالبی که گفتید به دادگاه بدهید تا رسیدگی کنند، مگر ما از کسی دفاع میکنیم. ما اگر نزدیکترین فردمان هم تخلف کنند میگوییم رسیدگی کنند ولی شما نمیگذارید رسیدگی شود و اشکال کار اینجاست.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد گفت: شما فرمودید که در کار بن بست ایجاد میشود؛ اشتباه میکنید. در کشوری که ولایت فقیه است بنبست نیست؛ شما در بسیاری از مواقع به رهبری شکایت کردید و ایشان به هیئت حل اختلاف ارجاع دادهاند و هیئت حل اختلاف هم نظر قاطع داد؛ دیگر کسی نباید حرفی بزند، پس بنبستی وجود ندارد.
رئیس مجلس اضافه کرد: مثلا شما چندین بار در مورد اصل 138 مسائلی را مطرح کردید و قانون را خواندید درحالی که شما به قانون تمکین نکردید؛ درحالی که شورای نگهبان این قانون را تایید کرده است که اگر هیئت وزیران مصوبهای گذراند که با قانون تطابق نداشت، رئیس مجلس موظف است به آن ایراد بگیرد و بعد آن را به دولت بدهد؛ در قانون گفته شده که اگر دولت رعایت نکرد باید آن را لغو کند که رئیس جمهور به این اعتراض دارد؛ چه کسی باید این را حل کند؛ شورای نگهبان باید این را حل کند که شورای نگهبان نظر دادهاند و قبول کرده، شما چرا تمکین نمیکنید؛ شما حتی در مورد این موضوع به رهبری هم نامه نوشتید و گفتید که این موضوع خلاف قانون اساسی است پس چرا نظر رهبری را نمیگویید؛ رهبری موضوع را به هیئت حل اختلاف دادهاند و هیئت هم نظر شورای نگهبان را پرسید و ایشان ابلاغ کردند یعنی موضوع تمام شد؛ دیگر چه چیزی را تکرار میکنید؛ اگر از ولایت فقیه دفاع میکنید که ولی فقیه نظر دادند و بنبست را تمام کردند پس چرا میگویید بنبست است.
رئیس مجلس اظهار داشت: شما فرمودید دیوان عدالت باید محل اتکا باشد و اگر ما شکایتی داریم بررسی کند؛گفتید که دیوان یک جاهایی بررسی را پول داد و یا رسیدگی نکرد؛ عزیز من قبل از همه این حرفها در مورد سازمان تامین اجتماعی اگر قبل از سال 88 بود دیوان حق داشت اما سال 88 قانون تصویب شده؛ قانون اصلاح ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری در بند الف میگوید که سازمان مذکور زیر مجموعه وزارت رفاه و تامین اجتماعی است و وزیر در برابر قانون ذیربط پاسخگو است؛ شما رفتهاید در هیئت دولت این را تغییر دادهاید و بردهاید زیر نظر معاون اول که اینجا هم دیوان عدالت اداری و هم رئیس مجلس گفته خلاف قانون است یعنی قانون را زیر پا گذاشتهاید؛ چرا میگویید دیگران دست و پای ما را میبندند؛ شما تخلف کردهاید.
لاریجانی اظهار داشت: این موضوع دفاع ندارد اگر نمیدانید بپرسید؛ شما فرمودید که دیوان محاسبات چرا دادگاه دارد؛ دیوان محاسبات دادگاه ندارد بلکه قوه قضائیه شعبهای در آنجا دارد که در آنجا دادستان و دادگاه است که این هم قانون است و مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است؛ شما به چه چیزی ایراد دارید پس بفرمائید نظر شورای نگهبان را قبول ندارم؛ نمیتوانید این را بگویید شما رئیس جمهور هستید و باید نظامات حاکم بر کشور و قانون اساسی را قبول داشته باشید؛ قانون دیوان محاسبات گفته که یک شعبه دادسرا و یک شعبه دادگاه در آنجا باشد که در مورد دادستان آن هم مجلس رای میدهد؛ دادسرا برای خیلیها حکم صادر میکند که بعد به دادگاه میرود. دادگاه هم یک حکم بدوی برای رئیس بانک مرکزی داده که وی میتواند در دادگاه تجدیدنظر شکایت کند؛ شما به چه چیزی ایراد گرفتهاید، این عین عدالت است؛ مگر میتوانید بگویید که بعضیها بهتر از بقیه هستند و در دادگاه موضوع آنها رسیدگی نشود؛ شما نباید یک هالهای بگذارید که دادگاه دخالت نکند بلکه باید بگویید احسنت که دخالت کردید؛ برو رسیدگی کن از مسئولین ذیربط بنابراین دیوان محاسبات تخلفی نکرده و ربطی به دیوان ندارد.
لاریجانی خطاب به احمدینژاد اظهار داشت: شما فرمودید که اگر اینطور باشد رئیس مجلس باید حاکم باشد؛ رئیس مجلس یک وظایف روشنی دارد و قوا هم مستقل از هم هستند؛ رئیس مجلس طبق قانون موظف است که اگر مصوبات خلاف قانون یا روح قانون باشد، تشخیص بدهد و آن را رد کند، بنابراین محدوده ما همین است نه در کار اجرا دخالت داریم ...
شما میگویید چرا رئیس مجلس در موضوع آقای مرتضوی دخالت کرده؛ کسی به مرتضوی کاری ندارد؛ رئیس مجلس میگوید مصوبهای که دولت دور زده و متن قانونی را لغو کرده و سازمان را زیر نظر معاون اول برده خلاف قانون است، دولت تخلف کرد و من هم اعلام کردم بنابراین این مسائل روشن است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نفس این کار را ملاحظه کنید؛ همین تهمتهای زیادی که در این جلسه نثار بنده شد هیچ ربطی به موضوع استیضاح نداشت و اگر من میخواستم مرع آئیننامه را رعایت کنم، نباید اجازه میدادم که رئیس جمهور در این زمینهها حرف بزند اما چون دیدم هی میگوید فیلم، فیلم و بیاناتش به جای استیضاح در مورد رئیس مجلس است گفتم اجازه دهید حرفهایش را بزند و خوب شد که حرفهایش را زد؛ نمایندگان محترم در جریان هستند که از ابتدای بحث استیضاح وزیر کار بنده وساطت کردم از باب اینکه تشنجی بین دولت و مجلس ایجاد نشود؛ آقای مظفر معاون نظارت مجلس هستند و اگر من خلاف میگویم آقای مظفر شهادت بدهد.
وی ادامه داد: من به آقای مظفر گفتم شما استیضاحکنندگان را دعوت کنید و وزیر کار را هم دعوت کنید و ببینید که میتوانید با اینها به تفاهم برسید تا استیضاح در مجلس مطرح نشود که آقایان جلسه گذاشتند و متنش را با خشنودی برای من آوردند که همه هم آن را امضاء کردند. که آقای وزیر کار قبول کرده با هیئت امنا جلسه بگذارد تا مرتضوی را عوض کنند و گفتند که آقای وزیر گفته که من امضاء نمیکنم ولی این موضوع را اجرا میکنم که ظاهرا آقای وزیر در این رابطه معذوراتی داشته است.
لاریجانی اظهار داشت: بعد از اینکه این کار انجام شد وزیر پذیرفت و رفت علیالظاهر این کار را انجام دهد؛ بعد از آنکه این اتفاق افتاد یک مرتبه به مصوبه دولت روبرو شدیم که این سازمان را خلاف قانون زیر نظر معاون اول بردند و وزیر هم گفت دیگر از من کاری ساخته نیست، خوب این مسخره کردن قانون است، خلاف قانون است، چطور توقع دارید رئیس مجلس ساکت باشد؛ من آقای مرتضوی را از شما بهتر میشناسم؛ آقای مرتضوی خدماتی هم در گذشته داشته ولی این دلیل نمیشود که اگر کسی خلاف قانون مرتکب شد، ما حرفی نزنیم؛ برادرمان هم باشد باید جلویش بایستیم.
رئیس مجلس گفت: هیئت تطبیق مصوبه مجلس را لغو کرد؛ آقای شیخالاسلام تلفنی با بنده تماس گرفت و گفت که من میخواستم شما توجیه شوید که من تخلف نکردم و این موضوع از عهده من خارج است و دولت تصویب کرده که این مسئله زیر نظر معاون اول باشد که من هم گفتم که این خلاف قانون است.
وی گفت: روز دوشنبه من خدمت رئیس جمهور رفتم که راجع به کار دیگری بود؛ در آنجا به ایشان گفتم که این استیضاح مطرح است و پیش از این هم آقای مظفر دخالت کرد که حل شود ولی نشد؛ حالا یا من وساطت کنم یا شما وساطت کنید که این مسئله حل شود و راهش هم این است که آقای مرتضوی یک کار دیگری به عهده گیرد چرا که حضورش در اینجا خلاف قانون است؛ بعد گفتم ما هم از دوستان استیضاحکننده خواهش کنیم که امضای خود را پس بگیرند و ایشان نپذیرفتند بنابراین ما بین خودمان و خدا آن چیزی که وظیفه داشتیم تا تشنج بوجود نیاید انجام دادیم ولی رئیس جمهور نپذیرفت. امروز صبح ساعت ۷ آقای فروزنده آمد و گفت که من یک پیغام فوری از آقای رئیس جمهور دارم و میخواهم با شما صحبت کنم؛ من با اینکه کار داشتم گفتم چون کارم فوری است، بیاید. فروزنده به بنده گفت بهتر است این موضوع را حل و فصل کنیم چرا که مشکل ایجاد میشود و ممکن است رئیس جمهور حرفهایی بزند که من هم سیر موضوع را به آقای فروزنده گفتم.