كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: د صورتی که فرد ورزشكار به جای کربوهیدراتها از غذاهای پرچرب و پر پروتئین استفاده کند، نخواهد توانست انرژی مناسب برای تمرین و مسابقه مطلوب را تأمین نماید.
مهديه السادات حاجي ميرزاده در گفتوگو با خبرنگار وب دا يزد، با بيان اين مطلب اظهار كرد: کربوهیدراتها بهترین سوخت برای ورزشکاران هستند و در صورتی که ورزشكار به اندازه کافی از کربوهیدراتها استفاده کند قادر خواهد بود شدیدتر ورزش کند.
وي ادامه داد: یک رژیم پر کربوهیدرات به ورزشكار اجازه می دهد که به خاطر بازسازی ذخایر کربوهیدراتی و کاهش زمان بازگشت به حالت اولیه سخت تر تمرین نماید.
وي رژیم غذایی به ویژه در زمان تمرین را حائز اهمیت دانست و تصريح كرد: اگر فرد ورزشكار قادر به تمرین شدیدتر باشد، در طی مسابقه نیز به سطوح بالاتری از کارایی می رسید.
حاجي ميرزاده با بيان اينكه بدن 50 تا 60 درصد کالری مصرفی خود را از کربوهیدراتها تأمین می کند خاطرنشان كرد: یک ورزشکار حتی به مقادیر بیشتری در حد 60 تا 70 درصد کالری مصرفی يعني 6 تا 10 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به کربوهیدراتها نیاز خواهد داشت. در صورتی که یک ورزشکار استقامتی باشد، نیاز وي به کربوهیدرات می تواند 70 تا 90 درصد از کالری مورد نیاز روزانه وي افزایش یابد.
وي افزود: غذاهای کم محتوا ذخایر کربوهیدرات بدن فرد را کاهش خواهد داد و در نهايت انرژی فرد را تحلیل خواهند برد. از اين رو در صورتی که فرد ورزشكار به جای کربوهیدراتها از غذاهای پرچرب و پر پروتئین استفاده کند، نخواهد توانست انرژی مناسب برای تمرین و مسابقه مطلوب را تأمین نماید.
اين كارشناس تغذيه گفت: کربوهيدراتها به طور عمده بر اساس وزن مولکولي به انواع ساده و پيچيده طبقه بندي شده اند به طوري كه کربوهيدراتهاي ساده شامل مونوساکاريدها، ديساکاريدها مثل گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و گالاکتوز است که در قند و شکر، کيک، شيرينيها، شکلات و آبنبات يافت مي شوند.
وي اضافه كرد: کربوهيدرات ساده همچنين به صورت طبيعي در ميوه ها و سبزي ها توليد مي شود.
وي ادامه داد: کربوهيدراتهاي پيچيده نيز شامل پليساکاريدهايي که شامل نشاسته هاي قابل هضم (انواع ماکاروني، نان، غلات، حبوبات و سبزيجات نشاستهاي مثل سيب زميني) و فيبرهاي غيرقابل هضم هستند.
حاجي ميرزاده افزود: از انواع اين فيبرها مي توان به فيبرهاي محلول مثل هميسلولز (در بلغور و برنج قهوه اي)، پکتين (در سيب، مرکبات، توت فرنگي)، صمغ ها (جوي دوسر، لوبياي خشک) و يا گروه فيبرهاي غير محلول مانند سلولز (آرد و نان سبوس دار، لوبيا، نخود و سبزيهاي ريشه اي و خانواده کلم) و ليگنين (سبزيهاي رسيده، گندم) اشاره کرد.
اين كارشناس تغذيه از ماکارونی به عنوان غذای ورزشکاران ياد كرد و افزود: ماکارونی یک غذای پایه و اصلی برای ورزشکاران محسوب می شود. این گروه سعی می کنند با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب، قدرت فیزیکی خود را در انجام مهارت مورد نظر افزایش دهند.