مسکن - روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:
این روزها هشدار و توصیه برای فروشندهها در بازار مسکن گوش بدهکار ندارد؛ چراکه در ایران به «املاک و مستغلات» کمتر از سرمایه بهادادهنمیشود به همین خاطر به خریداران توصیه میشود برای خرید هیچ وقت عجله نکنند و زمان مناسبی را برای این اقدام در نظر بگیرند تا واحد دلخواه خود را با کمترین نرخ کاذب و حبابی خریداری کنند!
مدیر سابق پروژه سامانه کدرهگیری مسکن اعلام کرد: نوسانات ارز، مسائل حاشیهای، گفتوگوی مسوولان و دهها مساله دیگر این روزها که البته بهتر است گفته شود ماهها است که تاثیر گذار بر بخش مسکن هستند.
محمدرضا اعوانی در ادامه تاکید کرد: اگر جایگاه مسکن در کشور ما مشخص بود؛ یعنی ارزشی بیش از یک کالا را نداشت به سرعت با کوچک ترین رویداد دچار چالش نمیشد و هر تغییری در بازار مسکن ضابطهمند عمل میشد.
وی درباره وضعیت فعلی بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی اظهار کرد: در حال حاضر بازار مسکن به صورت کلی راکد است؛ زیرا متقاضیان یعنی خریداران و فروشندهها اکنون با اما و اگر مواجه هستند.
مشاور ارشد اتحادیه املاک کشوری همچنین تصریح کرد: بعد از نوسانات چند وقت اخیر ارز یک تا دو هفتهای ثبات به بازار ارز بازگشت که عدهای از خریداران و فروشندهها در بازار مسکن از این فرصت استفاده کردند و تن به معامله دادند؛ اما دوباره مدتی است که قیمت ارز دچار تغییرات شده است به همین خاطر گمان میشود که رکود مجدد بازار مسکن به این دلیل باشد.
مدیر سابق پروژه سامانه کدرهگیری مسکن خاطر نشان کرد: پیش بینیهایی که هرساله برای اعلام حدود افزایش قیمت مسکن میشود، بستگی به وضعیت ثبات اقتصادی کشور دارد.
محمدرضا اعوانی اظهار کرد: معمولا افزایش حقوق کارمندان و کارگران مبنای افزایش قیمت مسکن در ابتدای هر سال در نظر گرفته میشود؛ اما نرخهای کاذب و دروغین در بازار مسکن نشان میدهد که با شروع شدن سال جدید نوسان رو به رشد قیمت مسکن بیش از افزایش حقوق کارمندان و کارگران است؛ چراکه در بازار مسکن شاهد سوداگریهایی هستیم.
برای مثال: اگر برای ساخت یک واحد مسکونی 120 تا 130 متریال به کار رود با گران شدن حداقل 20 تا 30درصد متریال، سازندهها یا فروشندهها مابقی متریالی را که قیمت آنها دچار نوسان نشده است، به حساب کالاهای گران شده میگذارند و قیمت نهایی فروش واحد را چند برابر محاسبه میکنند.