زمان : 06 Bahman 1391 - 21:47
شناسه : 63746
بازدید : 7694
پرداخت عوارض شهری  آری یا نه؟ پرداخت عوارض شهری آری یا نه؟

سرمقاله هفته نامه یزدآوا:هرگاه سخن از پرداخت عوارض به میان می آید ، سیل اظهارنارضایتی وگله مندی ها روان می شود اما باید توجه داشت که پرداخت عوارض شهری آنهم درنظام اسلامی وهزینه این عوارض پرداختی تحت نظارت چشمانی تیزبین است که صرف هرریال ازاین عوارض پرداختی را که بیت المال مسلمین است با دقت و وسواس کنترل می کنند.

گلایه ها واظهارنارضایتی ها نیزتنها به دلیل عدم آگاهی مردم وکوتاهی مااصحاب رسانه دراین زمینه است تامردم بدانند مبالغی که تحت عنوان عوارض به شهرداری پرداخت می کنند ، برای رفاه خود مردم و خدمات رسانی درزمینه های مختلف هزینه می شود.

ملموس ترین نمونه ای که می توان مثال زد جمع آوری زباله و پسمند ها توسط شهرداری است که تنها سازمانی است که این وظیفه مهم را برعهده دارد و اگر تنها یک روز این چرخه متوقف شود همه مردم در منازل ، مغازه ها و ادارات با مشکل جدی مواجه خواهند شد ولی به دلیل حسن انجام این وظیفه توسط مامورین شهرداری ، هر کدام از ما کمتر به تبعات آن فکر کرده ایم.

هرگاه با وسیله نقلیه خود از خیابانها ، زیرگذرها ، میادین و ... تردد میکنیم باید بدانیم که این تسهیلات در امر تردد و کاهش ترافیک از محل پرداخت عوارض خود ما پرداخت شده و ما و خانواده مان از مزایای آن استفاده می کنیم .

هرگاه که با خانواده از فضای سبز و پارک ها استفاده می کنیم و خود وفرزندانمان از وسایل ورزشی موجود در پارک بهره مند می شویم باید بیندیشیم که این فضای سبز ، سرویس بهداشتی مناسب، روشنایی معابرو هزاران مورد دیگر فقط گوشه ای کوچک از خدمات وسیعی است  که شهرداری ا زمحل پرداخت عوارض ما برای رفاه ، امنیت ، بهداشت و سلامتی مردم انجام میدهد و این گلایه ها همه برخواسته  از نا آگاهی مردم از خدماتی است که شهرداری با دریافت عوارض از شهروندان برای شهر و خود شهروندان هزینه می کند.

وقتی در گرمای تابستان زیر سقف ایستگاه اتوبوس می ایستید و هنگام سوار شدن به اتوبوس خنکای کولر، گرمای هوا را از جانتان می زداید یا نیمه شب در پناه روشنایی معابر با احساس امنیت تردد می کنید به یاد داشته باشید که هزینه این خدمات را خودتان پرداخت کرده اید و اکنون از آن بهرمند می شوید .

از سوی دیگر مامورینی که در هر بخش از شهرداری فعالیت می کنند برادران و فرزندان ما هستند وبا پرداخت عوارض باعث تداوم خدمات رسانی مطلوب آنها خواهیم شد  یا وقتی از کتابخانه استفاده می کنیم بدانیم که نیم درصد عوارض شهرداری به کتابخانه ها تعلق می گیرد و 5درصد عوارض ساخت و سازها به آموزش و پرورش پرداخت می شود تا فرزندان ما از امکانات آموزشی بهتری برخوردار باشند .

گمان نمی کنم  بامطالبی که به طور خلاصه عنوان شد و این مقال مجال می داد ، هیچ شهروند باخردی در پرداخت عوارض شهری تردیدی به خود راه دهد.

مثال های دیگر را به عهده شما عزیزان فهیم می گذارم و فقط کافی است به اطرافمان نظری دقیق تر بیفکنیم.