زمان : 05 Bahman 1391 - 15:58
شناسه : 63616
بازدید : 6647
از مصادره اموال تا تعطیلی نمایشگاه بين المللي استان يزد از مصادره اموال تا تعطیلی نمایشگاه بين المللي استان يزد

نمایشگاه بین ‌المللی منطقه یزد از مهمترین مصوبات سفر اول و دوم ریاست جمهوری به استان برای پیشرفت صنعت بود که با وجود پیگیری های مجموعه استانداری هنوز هم اجرایی نشده و تنها به وعده‌ و وعیدها دل خوش کرده است.

با توجه به اينكه یزد استانی صنعتی و معدنی است و از نظر جغرافیایی دارای موقعیت بسیار ارزشمندی است.

این استان در چهارراه مواصلاتی مراسلات کشور قرار گرفته و شاخص های مثبت و توانمندی های بالقوه اقتصادی، صنعتی و معدنی این استان کویری با مردمان سخت کوشی که دارد نشان داده در صورت تامین زیرساخت های مورد نیاز، می توان به راحتی از تمامی پتانسیل ها و ظرفیت های آن بهره برد.

برپایی نمایشگاه های ملی و بین المللی مختلف در طول سال در استان، دولتمردان را برآن داشت تا نسبت به تصویب ساخت و ایجاد نمایشگاه در این خطه اقدام کنند.

علاوه بر این، وجود صنایع گوناگون در استان و موقعیت استراتژیک این خطه، وجود نمایشگاه را ضروری می کرد و از آنجا که نمایشگاه بین‌المللی به عنوان یکی از زیرساخت های مورد نیاز صنایع محسوب می شوند و نقش مهمی را در توسعه تجارت و رونق تولید ایفا می کنند، مورد استقبال صاحبان صنایع استان نیز قرار گرفت.

نیاز ضروری صنعتگران یزد به مکانی مناسب برای نمایش دستاوردها

صنعتگران و بازرگانان این استان به مکانی مناسب برای به نمایش گذاشتن دستاوردها و توانمندی های خود در این خطه نیاز مبرم داشتند اما با وجود تصویب در سفرهای استانی رئیس جمهور و حتی اختصاص بودجه هنوز هم این امر محقق نشده و متولیان امر نیز هر یک تقصیر را به گردن دیگری می اندازند.

کار احداث این نمایشگاه که به گفته مسئولان از دغدغه های اصلی این استان به شمار می رفت آنقدر طولانی شد که صدای استاندار یزد را هم درآورد.

البته پیشتر نیز معاون برنامه ریزی استاندار یزد در نشستی با اصحاب رسانه برای جلوگیری از توقف در روند کار ضرب العجل تعیین کرده بود.

محمد رضا بابایی در این باره اظهار داشت: پس از تسطیح زمین، تامین آب و برق، حصار کشی صورت گرفته و حتی اتاقک ورودی این مجموعه نیز احداث شده اما متاسفانه در حوزه اجرایی دچار وقفه شده است که امیدواریم بخش خصوصی پس از دریافت تسهیلات درخواستی، هرچه زودتر نسبت به احداث سالنهای نمایشگاه اقدام کند.

دولت به تعهداتش در مورد نمایشگاه بین المللی یزد عمل کرد

وی تاکید کرد: متاسفانه مجموعه ای که شکل گرفته از ادامه کار و سرمایه گذاری نگران است و این در حالی است که دولت به کلیه تعهداتش عمل کرده و در این راستا با درخواست مجموعه متولی این امر با اعطای تسهیلاتی معادل دو میلیارد تومان موافقت شده است.

بابایی در این زمینه افزود: برای اجرای سوله تا پای قرارداد هم پیش رفتند و متاسفانه کار را متوقف و هیچگونه فعالیتی که نشان دهنده عزم مجموعه برای تسریع در کار باشد دیده نمی شود.

وی با تعیین ضرب العجل برای مجموعه مدیریت نمایشگاه افزود: ما مهلت دادیم و اگر اقدامی صورت نگیرد مدیریت ارشد استان قطعا راهکارهای قانونی را دنبال و اجرا خواهد کرد.

معاون برنامه‌ ریزی استاندار یزد با تاکید بر اهمیت احداث محلی دائمی برای نمایشگاه‌های یزد بیان داشت: استان یزد به دلیل قرار گرفتن در مرکز کشور همچنین برخورداری از ظرفیت‌ها و امکانات همچون کشاورزی، صنعت و معدن و ... به این مکان نیازی ضروری دارد.

قرار بود صنعتگران و سرمایه گذاران وارد گود شوند/ کمک 600 میلیون تومانی دولت

وی البته در آن زمان با تاکید بر اینکه هیئت مدیره نباید در انتظار کمک های دولتی باشند گفته بود: بهتر است صنعتگران و سرمایه گذاران یزدی وارد گود شوند.

البته در همان زمان نیز دولت به میزان 600 میلیون تومان کمک کرده بود تا شاید خشتی روی خشت گذاشته شود.

گرچه دو سال از آخرین اظهارات معاون استاندار پیرامون نمایشگاه در جمع اصحاب رسانه می گذرد اما آنچه در ظاهر امر پیداست این است که اقدامات تکمیلی احداث نمایشگاه بین المللی یزد که با نظارت مستقیم سازمان صنعت و معدن و تجارت و توسط بخش خصوصی در حال انجام بوده به حال خود رها شده است.

نمایشگاه بین المللی از کجا آمد؟

پروژه زمین یابی، مشاوره و مطالعه طرح ایجاد نمایشگاه بین‌المللی استان یزد از زمان استانداری غلامحسین سفید در دولت هاشمی رفسنجانی تا به امروز که محمدرضا فلاح زاده استاندار یزد است، ادامه دارد.

سازمان صنایع و معادن استان، اختیار کامل شهرک صنعتی یزد را به خانه صنعت و معدن سپرد تا اینکه در زمان استانداری عاصی، چهار تشکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان، خانه صنعت و معدن استان، انجمن مدیران صنایع و معادن استان و اتحادیه صادرکنندگان استان، اعضای هیئت موسس "شرکت نمایشگاه‌های تجاری بین المللی منطقه یزد" را با سرمایه 40 میلیون ریال در خرداد 85 به ثبت رساندند.

اعضای هیئت مدیره را سید احمد اخوان دستمالچی (رئیس هیئت مدیره) از طرف اتاق بازرگانی، علی اکبر حجت (نایب رئیس هیئت مدیره) از طرف خانه صنعت و معدن، احمد رئیس زاده (عضو اصلی هیئت مدیره) از طرف اتحادیه صادر کنندگان و احمد آزادمرد (عضو اصلی هیئت مدیره و مدیر عامل) از طرف انجمن مدیران صنایع و معادن تشکیل دادند.

در اسفند 85 برای اصلاح اساسنامه و افزایش اعضاء هیئت مدیره از چهار نفر به پنج نفر، همگی استعفاء دادند تا در اردیبهشت 86 با برگزاری مجمع عمومی، اعضای جدید انتخاب شوند.

در این دوره نصرالله شریف فرد (نماینده کاشی عقیق) رئیس هیئت مدیره شد و محمد حسین فنایی (نماینده انجمن مدیران صنایع) به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره معرفی شد.

سید محمد حسینی المدرسی (نماینده سازمان پزشکی خیریه حضرت سیدالشهداء) و علی اکبر حجت عضو اصلی هیئت مدیره شدند و احمد آزادمرد نیز عضو اصلی هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت اعلام شد.

البته در این دور علی اکبر حجت و احمد آزادمرد نه از جایگاه خانه و انجمن، بلکه به عنوان شخصیت حقیقی، سهامدار و عضو هیئت مدیره شرکت شدند.

تصویب اعتبار دو میلیاردی برای نمایشگاه بین المللی

در سال 89 اما معاون برنامه ریزی استاندار یزد در سخنانی با انتقاد از عدم روند پیشرفت کار نسبت به نگرانی اعضای هیئت مدیره هشدار داد.

محمدرضا بابایی همچنین خبر از تصویب اعتبار دو میلیارد تومانی داد و گفت: دولت در این زمینه به تعهدات خود عمل کرده و حالا نوبت بخش خصوصی است که ادامه کار را جدی دنبال کند.

اما ماجرا همین نبود و سخنان بابایی پیرامون تصویب اعتبار دو میلیارد تومانی در همین حد باقی ماند زیرا بنابر ادعای اعضای هیئت مدیره، هیچ وقت این تسهیلات پرداخت نشد.

سال گذشته بانک ملی پرداخت تسهیلات را منوط به داشتن پروانه بهره برداری دانست و شرکت نمایشگاه ها نیز در توافقات صورت گرفته با شهرداری و پرداخت چند فقره چک قصد دریافت پروانه و سپس اخذ تسهیلات را داشت که شهرداری یزد در حالی که پروانه ای را صادر نکرده بود چکهایی که از شرکت بابت صدور پروانه‌ گرفته بود را مطالبه وجه و اقدام به توقیف اموال شرکت نمایشگاه ها کرد.

مدیرعامل وقت شرکت نمایشگاه ها این اقدام را غرض ورزی عده ای و نیز جلوگیری از روند پیشرفت کار برشمرد.

بایگانی پروانه نمایشگاه در شهرداری/ پروانه ای که هرگز صادر نشد

در همین حال شهرداری یزد نیز صدور پروانه را منوط به نامه پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی اعلام کرده بود و از آنجا که شرکت نمایشگاه‌ها نقدینگی خود را صرف ساخت و ساز کرده بود و نیز به شدت به تسهیلات نیاز داشت، نمی توانست حق بیمه را به تامین اجتماعی بپردازد و مفاصا حساب بگیرد بر این اساس صدور پروانه ساخت در شهرداری یزد بایگانی شد.

از زمان اختلاف بین شهرداری یزد و شرکت نمایشگاه ها یکسال گذشت و در این مدت کسی حرفی نزد و خبری منتشر نکرد تا در دی ماه سال جاری که احمد آزادمرد مدیرعامل و عضو هیئت مدیره این شرکت استعفا داد و موجب شد تا استاندار یزد نیز از عدم ساخت نمایشگاه بین المللی یزد انتقاد کند.

آزادمرد با اشاره به عدم اجرایی شدن وعده‌های متولیان نمایشگاه برای ساخت سالن نمایشگاه گفت: وعده‌ ای مانند گرفتن تسهیلات و ساخت سالن و افتتاح آن در دهه فجر امسال و ... وعده‌هایی بی‌ اساس هستند و عملا ساخت نمایشگاه در استان یزد به تعطیلی کشیده شده است.

وی دلیل استعفای خود را اعتراض به عملکرد مسئولان ساخت نمایشگاه دانست و افزود: در این دوره کار چندانی انجام نشده و موجب نارضایتی مسئولان ارشد استان نیز شده است.

وقتی صدای استاندار هم درآمد!!

استاندار یزد هم با انتقاد از عدم ساخت نمایشگاه بین المللی یزد گفت: برای این استان که در هر عرصه ای پیشتاز است، زیبنده نیست که نمایشگاه بین المللی پس از چند سال در کش و قوس بماند و کار ساخت آن به اتمام نرسد.

محمدرضا فلاح زاده در نشستی با اصحاب صنعت استان یزد گفت: نمایشگاه بین المللی یکی از ضروریات استان به شمار می رورد و جایگاه آن با توجه به صنعتی بودن استان خالی است.

وی ادامه داد: ساخت نمایشگاه در یزد آبروی استان است و باید همه به ویژه صنعتگران در ساخت این پروژه عظیم استانی همکاری کنند و دولت نیز در این زمینه یاریگر آنها خواهد بود.

وی یادآور شد: همیشه گفته ایم که برای ساخت نمایشگاه کمک خواهیم کرد و تا آنجا که در توان بوده مضایقه نکردیم اما چرا هنوز کار بر زمین مانده من نیز متحیرم.

فلاح زاده خواستار تعامل صاحبان صنایع و حمایت آنها برای ساخت نمایشگاه بین المللی یزد شد.

ایراد کار از کجاست؟

آنچه که از ظاهر ماجرا پیداست همه کمر همت بسته اند تا نمایشگاه ساخته و مورد بهره برداری قرار گیرد اما اینکه این محل تنها با 20 درصد پیشرفت کاری از ادامه کار جا مانده است چه دلیلی می تواند داشته باشد، هنوز کسی به آن پاسخ نداده است.

امید است ناظران و دست اندرکاران اینگونه پروژه ها که عمران و آبادانی استان و کشور را درپی دارد توجه بیشتری به اینگونه موارد داشته باشند چرا که نمایشگاه بین المللی نقشی بسیار سازنده در شکستن تحریم ها و جذب سرمایه گذاران خارجی و حضور برند های مختلف دارد.