به گزارش خبرگزاری خانه ملت، تهدید معرفی کردن ایران برای منطقه خاورمیانه داستانی بر پایه توهم و ترس از قدرت گرفتن تفکر جمهور اسلامی ایران در دنیا است.
دشمنان انقلاب اسلامی که در این مسیر از هیچ دستاویزی غافل نشدند؛ گاه ماجرای بمب هستهای را بهانه کردند و زمانی با ادعای دموکراسی و واگذاری حق تعیین سرنوشت ملتها به خودشان، فریاد دخالت ایران در امور دیگر کشورها سر دادند و ایران را آتشبیار معرکهای خواندند که تنها در ذهن خود آنها درست شده بود اما بیداری ملتهای اسلامی ثابت کرد که موقعیت استکبار و استعمار در خاورمیانه متزلزل است و جوسازیها و فضاسازیهای رسانهای قدرتهای جهانی ضدایران نه تنها اثری نداشته بلکه منجر به هوشیاری و تعمیق شناخت ملتها از خوی استعمارگری غرب شد. در مقابل سران کشورهای غربی که توان سرکوب و مقاومت در برابر این جنبشهای مردمی را نداشتند، تصمیم گرفتند شیوهای جدید را برای حضور خود در این منطقه دنبال کنند و آن چیزی نبود جز انحراف این انقلابهای مردمی از آرمانهای اصلی مردم.
برای رسیدن به این خواسته، ایران مانعی به شمار میرفت که تنها راه حذف آن، سیاهنمایی و تهدید معرفی کردن او بود. داستانی ساختگی که برخی رهبران جنبشهای مردمی کشورهای منطقه آن را باور کردند. محمد مرسی رئیس جمهور مصر در نشستی مطبوعاتی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران تهدیدی برای منطقه خلیج فارس به حساب میآید، ضمن استفاده از واژه جعلی به جای خلیج فارس، گفته است: بهتر است کشورهای عربی سپر دفاعی و ارتشی چندملیتی (ناتوی عربی) برای مقابله با تهدیدات تشکیل دهند.
نمایندگان مردم در خانه ملت با رد چنین اظهاراتی، خواستار آن شدهاند که مرسی زرنگ باشد و در دامی که غرب و عرب برای او گسترده، نیفتد.
محمدصالح جوکار گفت: اولین بار نیست که در تاریخ چنین اتفاقی میافتد؛ زیرا شخصیتهای دیگری همچون جمال عبدالناصر چنین گفتمانی را داشتند، اما پا نگرفت و هیچ موفقیتی در جهان اسلام نداشت.
نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی افزود: جنگ شش روزه با رژیم اشغالگر قدس که به دنبال تشکیل امت عربی بود و نهایتا با شکست مفتضحانه برای کشورهای عربی به پایان رسید و از آنجا که صدام هم پرچم امت عربی را برافراشت، بیشترین هدفشان مقابله با انقلاب اسلامی بود که موفقیتی نداشت.
وی بیان کرد: امروزه دنبال سخنهایی همچون عربیت، قومیت و ملیت بودن پاسخ خوبی نخواهد داشت؛ بلکه باید حول محور اسلام و تشکیل امت اسلامی حرکت کرد؛ همچنانکه پیروزیهای منطقه در مقابل دشمن مشترک جهان اسلام به نام رژیم صهیونیستی و موفقیت حزب الله لبنان، غزه و جهاد فلسطین در برابر آنها به خوبی جواب داده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تاکید بر وحدت حول محور اسلام، از حذف و محدود کردن اسلام انتقاد کرد و تجدید حیات امت عربی را سیاستی در راستای انحراف بیداری اسلامی در منطقه توصیف کرد.
وی با بیان اینکه برخی کشورهای عربی با سناریوی غرب در برابر ایران میایستند و جمهوری اسلامی را تهدید برای منطقه معرفی میکنند، تصریح کرد: مرسی باید زرنگ باشد؛ او مشکلات داخلی زیادی دارد و بهتر است مسائل داخلی مصر را حل کند تا امریکایی ها نتوانند به اهداف خود در این کشور دست پیدا کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به هدف آمریکاییها برای سودهی به انقلابهای منطقه به نفع خود یادآور شد: اگر سران مصر و دیگر سران کشورهای عربی اتحاد استراتژیکی در منطقه ایجاد کنند که بر مبنای اعتقادات و ایمان مردم شکل بگیرد، مسلمانان جایگاه واقعی خود را پیدا میکنند و تمدن بزرگ اسلامی شکل میگیرد.
عوض حیدرپور شهرضایی گفت: کشورهای منطقه خاورمیانه باید با کمک یکدیگر امنیت این منطقه را برقرار کنند و جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از کشورهای قدرتمند منطقه است که چشمپوشی از نقش آن، اشتباهی دیپلماتیک است.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی افزود: ایران جزیره ثبات منطقه خاورمیانه و به دنبال برقراری صلح و آرامش است و به هیچ عنوان برای هیچ کشوری و از جمله کشورهای همسایه و دولتهای خلیج فارس تهدید به شمار نمیرود.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک لنگر آرامش و صلح و ثبات در منطقه مطرح است و مرسی باید برای ادامه کار خود، برداشت غلطش از جمهوری اسلامی ایران را اصلاح کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم بیان کرد: دیدگاه مرسی برآمده از نگاه ناسیونالیست عربی است؛ این ایده در زمان عبدالناصر مطرح شده بود و بعدها هم صدام آن را طرح کرد و دیگر پادشاهان و امیران عرب هم دنبال آن بودند که به عمر هیچکدام کفاف نداد و نهایتا هم نتیجهای نداشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ایده ایجاد چنین ارتش و سازمان رزمی در منطقه شدنی نیست، پیشنهاد مرسی را حرف باطلی توصیف و تصریح کرد: کشورهای عربی با سناریوی غرب در مقابل ایران میایستند و ایران اسلامی را تهدید معرفی میکنند؛ اما مرسی باید دقت داشته باشد که در دام فریبکاری غربیها و دشمنان ایران نیفتد و باور داشته باشد جمهوری اسلامی ایران ستون خیمه صلح و امنیت در منطقه است.
منصور حقیقتپور گفت: زمانیکه ناتو در اروپا تشکیل شد، جهان دو قطبی شرق و غرب وجود داشت و قطب ورشو و ناتو شکل گرفت و با توجه به اینکه امروزه جهان دوقطبی از بین رفته، ضرورت دارد زمینه جمعآوری ناتو هم فراهم شود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راهاندازی ناتوی عربی در منطقه معقول و مناسب نیست؛ افزود: امروزه دنیا به سمت حل مسائل از طریق راههای دیپلماتیک و سیاسی رفته و اینها اگر به دنبال بهبود وضعیت خاورمیانه هستند، باید تجمیع قوای جهان اسلام را طرحریزی کنند نه ناتوی عربی را.
وی با اشاره به اینکه دیرزمانی است که توسعه اندیشه ناتورالیستی تمام شده، تصریح کرد: تنها در یک شرایط میتوان ناتوی عربی را موثر دانست که هدف نهایی آن تجمیع قوای اعراب برای براندازی رژیم اشغالگر قدس باشد؛ ولی چنین بافتی در ترکیب کشورهای عربی دیده نمیشود و نتیجه عملی شدن چنین ایدهای، آن خواهد بود که یک بچهناتوی اروپایی در خاورمیانه شکل گیرد که مذموم است.
این نماینده مردم در مجلس نهم تشکیل ناتوی عربی را در راستای تفکر پان عربیسم توصیف و بیان کرد: ناتوی عربی اختلافات قومی و ملیتی در خاورمیانه را تشدید میکند و به دنبال انجام دادن مأموریتهای منطقهای ناتوی اروپایی خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس نهم، ادامه داد: با توجه به وجود جریانات مهم ترکی و غیرعربی در خاورمیانه که در ناتوی عربی قرار نخواهند گرفت، ایده ناتوی عربی موجب تقویت قومیتگرایی و ملیتگرایی خواهد شد و البته هرچیزی که همپوشانی و همافزایی اسلامی را در حاشیه ببرد، مذموم است.
حقیقتپور با اشاره به نقش جدی ایران در منطقه خاورمیانه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران فراتر از قومیتگرایی و ملیتگرایی به ثبات صلح در خاورمیانه فکر میکند و حامی این تفکر در منطقه است.
محمدرضا محسنیثانی با بیان اینکه خاستگاه و پایگاه نخستین محمد مرسی صد در صد مذهبی نیست و به جریانهای ملی ـ مذهبی (شبیه همان جریان ملی ـ مذهبی کشورمان) تعلق دارد، گفت: این صحبتها برای جذب سران کشورهای مرتجع عرب منطقه است.
نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مرسی خود میداند که موقعیت چندان مستحکمی در مصر ندارد و محبوبیتش تا حدودی شکننده است؛ به همین علت است که میخواهد با این دست سخنان، افکار عمومی ملیگراهای عرب و پانعربیستها را به سمت خود جلب کند.
وی با بیان اینکه مرسی احساس میکند با تصویب قانون اساسی جدید مصر، آمریکاییها و کشورهای لیبرالیستی غرب را از خود رنجانده است، افزود: رئیس جمهور مصر این سخنان را عنوان کرده است تا خوشایند کشورهای عربی خلیج فارس از یک سو و غربیها و سران کاخ سفید از سویی دیگر باشد.
رئیس کمیته امنیت مجلس با بیان اینکه مردم مصر در انتخابات اخیر قانون اساسی این کشور، به خوبی نشان دادند که اسلامخواه و طرفدار حکومت اسلامی هستند، تأکید کرد: به نظر میرسد این دست گفتههای مرسی، رنگ وبوی سیاسی داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این پرسش که آیا گفته مرسی و طرح وی برای مقابله با ایران میتواند عملیاتی شود، تصریح کرد: به نظر من جمهوری اسلامی ایران نباید چندان روی اینگونه سخنان مرسی حساب کند.