زمان : 16 Dey 1391 - 15:50
شناسه : 62469
بازدید : 4175
نمايندگان مجلس! چاره‌اي بينديشيد، فردا دير است نمايندگان مجلس! چاره‌اي بينديشيد، فردا دير است رضا سلطان زاده مدیر مسئول هفته نامه آیینه یزد

رضا سلطان زاده
مدیر مسئول هفته نامه آیینه یزد

در دولت نهم و دهم علاوه بر تغيير و بركناري و انتصاب نود استاندار و سرپرست استانداري چندين وزير نيز بركنار شدند يكي از آنها گفته بود وقتي خواستم در جلسه هيات دولت شركت كنم به من گفتند: بركنار شده‌اي و از حضور در اين جلسه صرف نظر كن، چند نفر از وزرا اعلام نمودند چون با معاونت رحيم مشايي مخالف بودند در نهايت مي‌بايست جاي خود را به ديگري بدهند. وزير امور خارجه وقت در حاليكه با رييس جمهور يك كشور خارجي مذاكره مي‌نمود به وي اطلاع دادند از اين لحظه به بعد ميهمان ما هستي، اما نماينده دولت ايران نيستي كه بخواهي با رييس‌جمهور كشور ميزبان مذاكره كني عده‌اي هم علت بركناري آنها اعلام نگرديد

اما همين كه در جلسه توديع خود و معارفه وزير بعدي شركت نكردند بيانگر اين معني بود كه آنها را ناخواسته بركنار و يا بنا به دلايلي ديگر كه حداقل براي وزير معزول خوشايند نبوده صندلي خود را به ديگري واگذار نموده‌اند. شايد بررسي كنندگان و محققان مسائل تاريخي و اجتماعي در آينده تا حدي به گوشه‌ها و زواياي نامشخص اين رويدادها پي‌برده و به اطلاع مردم برسانند. چون عده‌اي از اين واگذار كنندگان پست وزارت توضيح علل و شرح داستان را به آينده موكول كرده و بعضي هم به خدا واگذار نموده‌اند‌.

اما بر اساس اطلاعات و اخبار منتشره شده، يكي از وزرا كه حاضر نشد مجري دستورات اداري سر تيم و لكوموتيوران قطار دولت باشد بركنار شد و در كنار اين نكته كه تنها وزير زن در 33 سال اخير دولت جمهوري اسلامي ايران بود شجاعت و شهامت حقگويي و آن طور كه عده‌اي گفته‌اند به علت عدم بركنار نمودن يكي از مقامات آن وزارتخانه و پيگيري در زمينه تخصيص ارز براي تامين و خريد دارو را نيز به نام خود به ثبت رساند.

«شايد اگر دكتر دستجردي هم مثل تعدادي ديگر از مقامات دولتي مقابل مشكلات لب فرو مي‌بست و اظهارنظري نمي‌كرد يا همه چيز را عالي و خوب و مشكلات را ناشي از كارشكني مخالفان و معاندان مي‌شمرد اكنون نه تنها روزنامه دولت تيتر يك خود را عليه او تنظيم نمي‌كرد بلكه هر روز شيرين‌تر از روزهاي قبل به عنوان گل سرسبد كابينه معرفي مي‌شد. اما آيا واقعا كار ويژه دولت و مقاماتش اين است كه گوش و چشم بر مشكلات ببندند و عملا تا آن حد از وظايف محوله چشم پوشي كنند كه موضوعي مثل تخصيص ارز دارو به زين اسب و غذاي سگ رخ دهد تا مشكلي ساده كه به راحتي قابل پيشگيري است به بحران تبديل شود؟ پس دراين ميان وجدان كاري چه جايگاهي دارد؟ و آيا اگر بيماري بر اثر قصور يا بي‌خيالي مسئول مربوطه با درد و رنج زندگي كند و حتي خطر مرگ او را تهديد نمايد، مسئول مقصر و بي‌خيال مي‌تواند شب هنگام راحت سربه بالين بنهد و خود را غيرمسئول بداند؟ آيا بايد آنقدر سكوت پيشه كنيم كه مشكل به بحران تبديل شود و آثار منفي خود را بر جاي بگذارد؟ مگر نه اين است كه كار ويژه دولت بررسي نيازها و مشكلات مردم و تلاش براي رفع اين مشكلات است؟»1

در صورتي كه خبرنگاري از رييس جمهور بپرسد چرا وزير بهداشت را كه نمره 20 به او داده بودي بركنار كردي؟

اگر در جواب با خنده‌هاي مليح خود او را مسخره نكند!!

اگر به او نگويد«باران» مايه بركت است!!

اگر وي را به دعا و راز و نياز كردن سفارش و توصيه ننمايد؟

اگر با سرعت از كنار وي عبور نكند و جمله‌اي كنايه آميز نثار وي ننمايد.

و اگر همانطور كه شش سال قبل در شماره 15 آيينه مورخ 28 آذر ماه 1385 از قول خبرنگاري درج گرديد كه گفته بود: احمدي‌نژاد با طنز پاسخ مي‌گويد و به پرسش كننده درجه نظامي مي‌دهد!! و از كنار آنان مي‌گذرد صرف نظر كنيم نمي‌دانيم به جد يا به هزل چه پاسخي خواهد داد؟

نمايندگان مجلس درباره اشكالات مديريتي دولت، فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها و بركناري وزير بهداشت اظهار نظرهاي گوناگون نموده كه نظر خوانندگان را به خلاصه‌اي از آنها جلب مي‌نمايد.

«-علي لاريجاني در جمع مسئولان بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران در پاسخ به سوال دانشجويان در مورد اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها، با اعلام اينكه مجلس در شرايط فعلي تورم كشور با اجراي فاز دوم هدفمند كردن يارانه‌ها و افزايش قيمت سوخت به ويژه گازوئيل و بنزين مخالف است، يادآور شد:.... هم اكنون يك مقدار از مشكلات مربوط به تحريم و بخش ديگر به خاطر اشكالات مديريتي كشور است، بنابراين تا وقتي كه اين موضوع را قبول و باور نداشته باشيم نمي‌توانيم دست به اصلاح و حل مشكلات بزنيم.

- احمد توكلي گفت: اين كار آقاي احمدي نژاد كه هر چه به پايان دوره نزديك‌تر مي‌شويم مصاديق بيشتري پيدا مي‌كند، از لحاظ مديريتي، سياسي، اقتصادي، فرهنگي با منافع ملي و زندگي مردم ناسازگار است.

جواد جهانگيرزاده عضو هيات رئيسه مجلس گفت: اخيراً رئيس‌جمهور با رفتار و اظهارات خود فضاي كشور را دچار التهاب و ناآرامي ساخته و اين تصميم نيز مي‌تواند موجبات ايجاد شك و التهاب در بخش بهداشت و درمان را فراهم آورد.

-آريايي نژاد عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس يادآور شد: البته چندي قبل بحث‌هايي بر سر عزل وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از سوي رئيس‌جمهور مطرح شد كه مجلس و كميسيون بهداشت و درمان از وزير دفاع كرده و تلاش كردند كه اين كار انجام نشود اما به نظر مي‌رسد اواخر عمر هر دولتي، كساني كه يار غار دولت نيستند، زمينه براي عزل آنها فراهم مي‌شود.

-محمد باقري نماينده بناب با اشاره به تغييرات ناگهاني اخير كابينه دولت گفت: هيات وزيران بهتر است خود به اين وضعيت اعتراض كنند چراكه آنها هم ممكن است نتوانند در سمت خود باقي بمانند.

وي برخي رفتارهاي رئيس جمهور را همانند اقدامات رضاخان برشمرد و تصريح كرد: اين دست اقدامات احمدي‌نژاد در شان نظام مقدس جمهوري اسلامي نيست.

-نوري نماينده بستان آباد هم در واكنش به عزل وزير بهداشت گفت: همان گونه كه پيش‌بيني مي‌شد، وزير شجاع كابينه عزل شد.

-محمد حسين قرباني نماينده آستانه اشرفيه اظهار داشت: باور داريم در اين مقطع حساس كه مشكلات و گرفتاري‌هاي موجود در حوزه سلامت و بهداشت وجود دارد تغيير خانم دكتر دستجردي به نفع سلامت جامعه و دولت نيست.»2

محمدرضا رحيمي معاون اول رييس جمهور چه جوابي خواهد داد اگر از وي بپرسند مگر نگفتي تا احمدي نژاد هست وزير بهداشت بر مسند وزارت باقيست ؟

در مواردي مشاهده مي‌گردد رحيمي نه تنها توجيه گر اعمال احمدي‌نژاد است بلكه با بيان جملات و كلماتي حقايق را انكار مي‌كند.

«رحيمي گفت:.. .اكنون در شرايطي كه گراني است و قيمت‌ها دو سه برابر بيشتر شده، حال يك خانواده ضعيف اين حرف‌ها را بشنود چه مي‌گويد و چه برداشتي مي‌كند؟ وي با بيان اينكه «دستگاه‌هاي نظارتي و ستاد مبارزه با مفاسد همه اين مسائل را بررسي مي‌كنند»، گفت: آن يكي كه در جلساتي كه قبلا تشكيل مي‌شد و او معمولا چرت مي‌زد، مي‌گويد 24ميليارد دلار را در بازار آزاد به قيمت آزاد فروختند؛ مگر مملكت بي‌در و پيكر است؟ من مي‌گويم يك دلارش را نمي‌شود فروخت. آن يكي در دانشگاه براي تبليغات صحبت مي‌كند و هر حرفي را مي‌زند. معاون اول رئيس‌جمهور با تاكيد بر اينكه «مردم چشم فتنه را در 9دي كور كردند؛ شما نيز چشم اين فتنه‌ها را كور كنيد»، گفت: من پيشنهاد مي‌كنم شما در بسيج نهاد يا گروهي درست كنيد و اين حرف‌ها را پيگيري كنيد. ما اسناد آنها را داريم. رحيمي براي اثبات حرف‌هايش تيتر يكي از روزنامه‌ها درباره سفر رئيس‌جمهور به سازمان ملل را به كاركنان نهاد رياست‌جمهوري نشان داد و آن را «خلاف واقع» و «مصداق فتنه» عنوان كرد و گفت: به عنوان مثال اين تيتر يكي از روزنامه‌هاست كه گفته بود «شعار ساده‌زيستي مي‌دهند اما 120 نفر به نيويورك مي‌روند» من معتقدم آنها نيز فتنه مي‌كنند.»3

در صورتي كه مردم مي‌گويند مهم نيست چه كساني در اين هيات 120 نفر بوده‌اند بنا را بر اين مي‌گذاريم كه همگي از مسئولان ارشد اجرايي كشور بوده‌اند و هيچ يك از آنان همسر، فرزند، فاميل و خويشاوند دولتمردان نبوده‌اند، يعني كساني كه گاه و بيگاه خود را خادم و نوكر مردم مي‌دانند. سخن اين است كه در 8 يا 9 سفر پي در پي به نيويورك جز بيان كلمات و جملات تكراري و يا سخن از هولوكاست و مديريت جهاني گفتن و هزينه‌هاي ميلياردي روي دست مملكت گذاشتن چه دست‌آوردي براي كشور به ارمغان آورده است؟

 داستان هاله نور وآنچه كه رحيمي گفته بود: شنيده است در صورتيكه قرار بود پيغمبري بعد از حضرت ختمي مرتب محمد مصطفي(ص) بيايد همانا احمدي نژاد است !!

وقتي دولتمردان كشوري با بيش از ده برابر جمعيت ايران اسلامي اما با كمتر از يك دهم اين تعداد ديپلمات به مجمع عمومي سازمان ملل روانه شدند آيا دست‌آوردي كمتر از دولتمردان ايران براي كشور‌شان بردند.

همانطور كه خطاب به وزير آموزش و پرورش در سرمقاله 299 آيينه يزد درج گرديد: آيا بهتر نبود هزينه اين گونه سفرها و به جاي خريد اتومبيل‌هاي سواري هر يك به قيمت چند صد ميليون توماني براي بعضي از وزارتخانه‌ها و استانداري‌ها و ادارات و يا برگزاري همايش‌هاي غيرضروري صرف خريد وسيله گرمايش استاندارد براي مدارس غير مقاوم و فاقد وسايل قابل استفاده و مورد نياز مي‌شد؟ تا حادثه‌اي نظير مدرسه «شين آباد» پيرانشهر پيش نيايد.

هر نماينده مسلماني در نخستين جلسه مجلس بر اساس اصل شصت‌و هفتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در برابر قرآن مجيد به خداي قادر متعال سوگند ياد مي‌كند:.. .. وديعه‌اي را كه مملكت به او سپرده به عنوان اميني عادل پاسداري كند، در انجام وظايف وكالت امانت و تقوي را رعايت نمايد، همواره به استقلال و اعتلاي كشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پاي بند باشد، از قانون اساسي دفاع كند، آزادي مردم و تامين مصالح آنها را مدنظر داشته باشد...»

نگارنده اين سطور اعلام مي‌نمايد حال كه عده زيادي از مراجع، ‌علما، ائمه جمعه و جماعات و بسياري از مردم در سراسر كشور مي‌گويند و مي‌دانند تورم و گراني به اصطلاح «كمر مردم را شكسته است» و ضعف مديريت دولت را در اين امر دخيل مي‌دانند و معاون اول رييس جمهور هم تاييد مي‌كند قيمت اجناس دو سه برابر (200 تا 300 درصد) افزايش داشته يا عده‌اي از نمايندگان و فعالان سياسي مي‌گويند زمينه انتقاد در دولت وجود ندارد، و يا محمدحسين صفار هرندي وزير سابق دولت نهم طي اظهاراتي تلويحاً عزل و نصب‌هاي اخير دولت را خائنانه توصيف كرده است و...... به يقين گفتن و مصاحبه و اظهارنظر به تنهايي نمي‌تواند اداي وظيفه نمايندگي در مجلس شوراي اسلامي تلقي گردد، بايد چاره‌اي انديشيد كه فردا دير است!!

پي نوشت‌ها:

1- روزنامه تهران امروز – مورخ 9/10/91

 2-روزنامه جمهوري اسلامي – مورخ 9/10/91

 3-روزنامه آرمان- مورخ 10/9/91