كارشناس تغذيه مركز تحقيقاتي و درماني ديابت استان يزد گفت: تركيبات موجود در ميوه و سبزي، فعاليت مواد سرطانزا را متوقف يا سركوب میکنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه عوم پزشکی یزد، ناهید برخوداري مصرف ميوه و سبزي از اجزای مهم برنامه غذايي سالم دانست و اظهارداشت: ميوه و سبزي در پيشگيري از بيماريهايي مانند بيماريهاي قلبي عروقي و برخي از انواع سرطانها به خصوص سرطانهاي سيستم گوارشي موثر است.
وي ادامه داد: اثرات حفاظتي ميوه وسبزي مربوط به آنتياكسيدانها و ريزمغذيهايي مانند فلاونویيدها، كاروتنویيدها، ويتامين C، فوليك اسيد و همچنين فيبرهاي غذايي است كه در ميوه و سبزي بهوفور وجود دارد. ايـــن تــركيبات فعاليت مواد سرطانزا را متوقف يا سركوب میکنند.
برخورداري گفت: بر اساس مدارك قطعي علمی، برای دستيابي به سلامت كامل، مصرف بيشتر ميوه و سبزي و همچنين مغزها، حبوبات و غلات كامل، فعاليت جسماني روزانه، حذف مقداري از چربي، نمك و قند موجود در رژيم غذايي، ترك سيگار و نگهداري وزن بدن در حد طبيعي توصيه مي شود.
وي تصريح كرد: علاوه بر این، تشويق صنايع غذايي به توليد غذاهايي كه اهداف سلامت را دنبال میكنند از راهكارهاي پيشنهادي سازمان جهــــاني بهداشت است.
اين كارشناس تغذيه گفت: توليد شير كم چرب و بدون چربي، پنير كم چربي و كم نمك، نوشابههاي بدون كالري، سسهاي كم نمك و كم چرب و اجتناب از توليد روغنهاي جامد و تنقلات شور و پر چرب، میتواند بازار صنايع غذايي را با اهداف سلامت هماهنگ كند.